GDan Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Φίλοι μου καλοί, μια ερώτηση. Σκέφτομαι να αλλάξω την SoundBlaster Live 5.1 που έχω με μια creative X-FI extreme Music ή Fatal1ty. Διαβάζω όμως στα Fora ελληνικά και κυρίως ξένα, ότι υπάρχει ασυμβατότητα ανάμεσα στα motherboards με to chip NF4 και τις συγκεκριμένες κάρτες σε τέτοιο βαθμό που πρέπει να αναβαθμίσω το bios με νέο που δε βλέπω μέχρι στιγμής από την DFI . Πριν κάνω καμιά πατάτα θα ΄θελα τη γνώμη και την εμπειρία σας στο θέμα. Έχω την DFI NF4-SLI DR με το τελευταίο bios 406. Μήπως κάποιος φίλος έχει το ίδιο mobo με μια από τις κάρτες της σειράς X-FI. Ευχαριστώ.
Delirium Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Kalimera, xreiazesai, pragmatika, tin X-FI? Mipos kapoia enallaktiki volevei?
GDan Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 φίλε Delirium καλή σου μέρα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ανέφερα τη σειρά X-FI γιατί ακούω και διαβάζω θετικά σχόλια. Αν έχεις να προτείνεις κάτι άλλο φυσικά και μ΄ενδιαφέρει. Εκτιμώ ιδιαίτερα τη βοήθειά σου και ασφαλώς μ΄ενδιαφέρει κάθε άλλη εναλλακτική πρόταση.Σ΄ευχαριστώ.
Delirium Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Mia poly kali lysi -gia molis 23 euro!- einai i Audigy SE: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540171 Ektos kai theleis na syndeseis "papades" epano tis... Einai mia arketa kali protasi [gia ta xrimata pou zitaei] gia to meso xristi ennoeitai panta, oxi ton hi-fidelista
GDan Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Φίλε Delirium όντως είναι όντως μια πολύ καλή και φθηνή πρόταση. Μάλιστα από το παράρτημα του e-shop στη Δράμα θα γλιτώσω και τα μεταφορικά. Μήπως ξέρεις τι γίνεται με την συγκεκριμένη κάρτα και τα Vista.
GDan Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μάλλον είμαι λίγο τυχερός αφού μόλις χθες έβγαλαν drivers και για τα Vista. θα το σκεφτώ φίλε Delirium. Σ΄ευχαριστώ πολύ
Delirium Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 O.k. . Rixe mia matia kai s' afto to topic: http://insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=177610&highlight=Audigy+Vista
simply_the_best Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Φίλε μου η σειρά X-fi xtreme music/gamer/fatality δεν συγκρίνεται με τις άλλες! Άμα θέλεις ποιότητα στον ήχο μην συμβιβαστείς με κάτι υποδεέστερο.. Ενδεικτικό είναι ότι η x-fi είναι 24 φορές πιο δυνατή από μια audigy.. Τις τεχνολογίες και τα χαρακτηριστικά της δε, δεν τα έχει καμιά άλλη.. Τώρα που έπεσαν και οι τιμές των x-fi είναι ιδανική η αγορά.. Επίσης προτείνω να μην ακούσεις τις φήμες ότι τα vista δεν θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες μιας x-fi.. Όντως η x-fi είχε πολλά προβλήματα με nf4 chipsets.. Όμως εσύ δεν θα πρέπει να ανησυχείς διότι 1) οι νέες x-fi έχουν ανανεωμένο firmware και 2) έχεις το τελευταίο bios.. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540168 Τι ηχεία έχεις?
GDan Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 φίλε simply_the_best αν όντως έχει διορθωθεί το πρόβλημα τότε μάλλον αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα για μια X-fi (90€ στο e-shop). Τα ηχεία μου είναι τα creative 5.1 T5900 ispire από τα οποία είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Και από την κάρτα μου δεν είχα και πολλά παράπονα αλλά η creative σταμάτησε πλέον να την υποστηρίζει στα Vista και αυτός είναι ο βασικός λόγος που θα ξαναβάλω το χέρι στην τσέπη. Αλλά είπαμε: Εχθρός του καλού είναι πάντα το ...καλύτερο. Ευχαριστώ για τη συμβουλή σου.
simply_the_best Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μια χαρά είναι τα ηχεία σου.. Τσάκωσέ την.. Ρίξε πάντως και μια ματιά στo forum της creative.
Delirium Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Prosopika den mou leei kai polla to X24, i X124 fores dynatoteri Min parexigitho, den amfivallo oti einai etsi! Omos: dokimasa tin sygkekrimeni Augidy se 5.1 ixosystima, apartizomeno apo kanonika [oxi pc] hxeia -den itan systima tis plakas diladi, kathe allo... Afto pou ego akouga, itan aristo! Tha mporouse na vgei "aristotero", pithanon nai. To erotima omos einai ti katigoria timis hxeia xreiazetai gia na to katalaveis. Ok, dose ta 90 euro gia tin X-fi! Mipos omos xreiazomaste hxosystima > 390 euro gia na katalavoume ti diafora? Se tyxon tetoia periptosi, mou fainetai akyro
simply_the_best Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Mπα δεν χρειάζονται τόσο ακριβά ηχεία για να καταλάβεις την διαφορά.. Έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλές κάρτες ήχου μέχρι τώρα με λίγο πιο δυνατά ηχεία από του GDan και λέω με βεβαιότητα ότι οι x-fi δεν συγκρίνονται (με εξαίρεση την xtreme audio) ... α) Αποδίδουν πιο καθαρό ήχο, β) dts και dolby decoding μέσω hardware (και όχι software), γ) ο επεξεργαστής τις κάρτας φέρνει εις πέρας εξολοκλήρου και τα πιο πολύπλοκα ηχητικά εφέ χωρίς χρήση cpu, λόγω της ταχύτητάς του.. δ) έχουν πολλές επιλογές παραμετροποίησης ε) και πολλά άλλα..
GDan Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Φίλοι μου καλοί, πιστεύω ότι όλα έχουν να κάνουν με τις προσωπικές απιτήσεις του καθενός μας. Εγώ έχω 6καναλο σύστημα Home Theater της pioneer στημένο με το dvd της snazzio για να βλέπω τα HD video στην lcd που έχω. Η συγκεκριμένη κάρτα δεν θα συνδεθεί με τον pionner αλλά θα παίζει στην Tv μέσω DVI, video σε format Η264 HD και evo, Vc1 (blueRay και HD-DVD αρχεία δηλαδή) που δεν μπορεί να παίξει το snazio.;Απ΄οτι διαβάζω η σειρά H-FI υποστηρίζει πολύ περισσότερα από τις Audigy. Kι αφού η τιμή της είναι σχετικά λογική μάλλον σ΄αυτή προσανατολίζομαι. Το μόνο που με απασχολούσε ήταν η ασυμβατότητα με την NF4 mobo της DFI. Τώρα που ο φίλος simply_the_best επιβεβαίωσε ότι οι νέες X-Fi έχουν αναβαθμισμένο firmware μάλλον θα μπω σους υποψήφιους αγοραστές της Creative. Και μάλλον με βλέπω για την H-FI platinum για να έχω και την κονσόλα αφού η κάρτα έχει μόνο μια υποδοχή για όλα (μικρόφωνο/ψηφιακή έξοδο/Line IN) ενώ εγώ θέλω να συνδέσω και κάρτα TV και μικρόφωνο και ίσως αργότερα και τον Pionner αν μου ανοίξει η όρεξη.
andreaslfc Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Εχω την X-Fi Xtreme Music και motherboard (abit) με NF4 και δεν έχω πρόβλημα συμβατότητας, αγορασμένα αρχές του χρόνου.
GDan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Τελικά δεν ξέρω αν έκανα καμιά πατάτα ή όχι αλλά συμβιβάστηκα με κάτι φθηνότερο και παρήγγειλα από δω http://www.hardshop.gr/shop/ την SB Audigy4 Bulk στα 46 ευρώ. Η ειρωνία είναι ότι μετά από 1 ώρα που ξαναμπήκα στη σελίδα το παραπάνω μοντέλο είχε εξαφανιστεί. Ή πολύ τυχερός είμαι ή θα χτυπάω το κεφάλι μου για την επιλογή μου. Βρε λεβέντες μου, η έκδοση bulk που παρήγγειλα τι θα περιλαμβάνει εκτός από κάρτα, προγράμματα της κάρτας και drivers; Στη φωτό που είχαν υπήρχε και ένα τηλεκοντρόλ αλλά δεν ξέρω αν τελικά περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Σε αντίστοιχες εκδόσεις bulk της κάρτας σε άλλες χώρες βλέπω ότι το δίνουν στη συσκευασία.Έχει κανείς εμπειρία από κάτι παρόμοιο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.