Προς το περιεχόμενο

Fc Barcelona

manic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχετε καταντησει τα thread Μπαρτσα και Ρεαλ μη πω πως. Σαν αυτα του Ολυμπιακου και του Παο.

Ολο για τη διαιτησια.  Λιγη καφριλα ακομα λειπει και θα ειναι ταμαμ. 

Αυτο μας αξιζει , αυτο εχουμε. 

Ελλαδα ρεεεε ..

Αν δε βρισουμε το διαιτητη σε καθε ματς, αν δε δωσουμε βαρυτητα πρωτα σε αυτον και δεν ξεκιναει η συζητηση απο αυτον δε γινεται.

Ηλπιζα οτι θα κρατιοταν σε ψηλοτερο επιπεδο τα ξενα threads αλλα διαψευδομαι.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τα χερια που δινονται πεναλτι εντος περιοχης ειναι το 95% των φασεων.

Το 95% των διαιτητων κανουν λαθος και το 5% ειναι σωστοι μας λες δηλαδη. yeah right.

Καταρχην που το βρηκες το 95%? Εγω σου δινω τους επισημους κανονισμους της ΦΙΦΑ και εσυ μου δινεις ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ποσοστα ΔΙΚΑ ΣΟΥ. Εχεις φοβερη λογικη δεν λεω. Με το "φοβερη" εννοω πιο τραγικη δεν γινεται.

Εκτος απο ελαχιστες και πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις οπως αυτη που εγραψε ο basilisc που δεν ειναι πεναλτι, οταν ενα χερι ειναι απλωμενο μετα απο σουτ/κεφαλια/whatever, θεωρειται οτι υπαρχει δολος να κοψει την μπαλα.

Τωρα ξαφνικα το αλλαξες. Το εριξες στα ποσοστα αλλά δεν αναφερεσαι πλεον πουθενα στο θεμα προθεσης.

Ουσιαστικα δεν διαφωνεις λοιπον με αυτα που ειπα εγω αλλά λες οτι παντου(στις περισσοτερες των περιπτωσεων) υπαρχει προθεση.

Πραγμα που προφανως δεν ισχυει καθως αυτα τα "ελαχιστες περιπτωσεις" και τα 95% που εγραψες πιο πανω ειναι απλως ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ νουμερα.

Δινω και τις αποψεις για παρομοια θεματα επισημων διαιτητων ΦΙΦΑ που δυστυχως δεν θα σας αρεσουν αλλά τι να κανουμε:

http://www.asktheref.com/Soccer%20Rules/Question/29253/

http://www.asktheref.com/Soccer%20Rules/Question/29081/

Και ξαναλεω οτι το κριτηριο για να δωθει φαουλ απο χερι ειναι μόνο η προθεση! Και απο ενα μετρο και με το χερι σε φυσικη θεση κινησης δεν μπορει να αποδωθει προθεση οσο και αν οι διαιτητες τα σφυριζουν αυτα υπερ της Ρεαλ Μαδριτης(ωστε το προσωνυμιο Πεναλντο να διατηρηθει) και ετσι εχετε μαθει....

Κατα τα αλλα, το ποιος ειναι τραγικος φαινεται απο τα ποσα ban εχεις φαει στο κεφαλι τον τελευταιο καιρο. Εχεις ποσταρει τουλαχιστον απο 5-6 διαφορα accounts και ξερεις γιατι? Γιατι χαζομαρες γραφεις σε ολα τα topics, μεγαλε μαθηματικε/σκακιστη/εραστη/αρχιδιαιτητη του φορουμ!

Τα μπαν δεν τα ετρωγα γιατι ημουν τραγικος αλλά γιατι διαφωνουσα ανοιχτα/δημοσια με το moderation policy και σε αυτο ειναι ιδιαιτερως ευαισθητοι εδω. Ολα τα μπαν ηταν για ακριβως αυτο τον λογο. Οποτε ακυρη η προσπαθεια σου να με υποβαθμισεις....

Ας δούμε μια αλλη περίπτωση.

Ο παικταράς αμυντικός εχεί κάνει το τάκλιν και εχεί διώξει την μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Για κακή του τύχη όμως η μπάλα γυρίζει σε επιθετικό.

Ο αμυντικός δεν το ξέρει αυτό γιατί είναι πεσμένος μπρούμυτα. Στηρίζεται στα χέρια του για να σηκωθεί χωρίς καν να βλέπει ότι ο επιθετικός σουτάρει (Για να καταλάβεις σαν να κανει κάμψη πάνω στη γραμμή, δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω καλύτερα).

Η μπάλα βρίσκει στο χέρι του φεύγει πλάγια. Αποκρούεται ακούσια πάνω στη γραμμή από το χέρι του αμυντικού και αυτό ειναι εμφανές.

Είτε το πιστεύεις είτε όχι το ότι ήταν σίγουρο γκολ και αποκρούστηκε με το χέρι δεν έχει καμία σημασία.

Εφόσον ο διαιτητής θεωρήσει ότι ο αμυντικός δεν το κανει επίτηδες δεν θα δώσει τίποτα.

100% σωστος.

Δεν ειναι φαουλ/πεναλτυ αυτο που περιεγραψες!

Παρεπιπτόντως μην δίνεις πολύ σημασία σε αυτά που λένε οι Έλληνες εκφωνητές αγώνων γιατί μάλλον περισσότερα ξέρεις εσύ απο κανονισμούς παρά αυτοί.

Αυτο με το οποιοδηποτε χερι=φαουλ/πεναλτυ(επειδη ηταν ενα βημα πριν το γκολ) ειναι απο τις χειροτερες παρανοησεις των κανονισμων.

Η χειροτερη ολων ειναι το οτι δεν μαρκαρεται και δεν κανει ουτε καν να τον ακουμπησεις τον τερματοφυλακα μεσα στην μικρη περιοχη γιατι αυτοματα ειναι φαουλ, πραγμα που δεν αναφερεται πουθενα σε κανεναν κανονισμο ή οδηγια και ειναι Ελληνικος κανονισμος των Ελληνων σκορτκαστερ.

Πχ οπως στο γκολ της Γιουβεντους με την Ρεαλ Μ. στο 2ο παιχνιδι οπου ο Κασιγιας επεσε πανω στον Κιελινι και συγκρουστηκαν και επεσε κατω ο Κασιγιας και διαβασα απο οπαδους της Ρεαλ Μ.(ευτυχως οχι εδω) οτι ηταν φαουλ γιατι ηταν μεσα στην μικρη περιοχη!! Οποία γελοιοτητα!!

Ο τερματοφυλακας δεν εχει καμια προστασια/ιδιαιτεροτητα οσον αφορα τις επαφες σε κανενα σημειο του γηπεδου συμφωνα με τους κανονες του παιχνιδιου! Ασχετως εαν του την δινουν οι διαιτητες απειρες φορες.

basilisc συμφωνω φιλε μου με αυτο που εγραψες αλλα μια μερα μετα κανεις δεν εχει απαντηση στα παραδειγματα που ειπα

μου απαντας απλα με παραδειγμα που βολευει αυτο που υποστηριζεις ενω υπαρχουν και αλλα οπως λεω εγω που δε μπορεις να μου απαντησεις γιατι απολυ απλα αυτο που λετε με τον ποστ δεν ισχυει για ολες τις περιπτωσεις

μη με βαλεις τωρα να βαλω βιντεο απο το youtube με τετοιες φασεις που λεω

ολοι ξερουμε οτι υπαρχουν παρα πολλες τις εχεις δει και συ ο ιδιος ειμαι 100% σιγουρος και οχι δεν εξελισονται ολες σε ενα δευτερολεπτο για να μην ξερει ποτε ο διαιτητης σιγουρα τι εγινε

μη λεμε οτι θελουμε

υπερβολικο πολυ αυτο

alexis βρες ενα φορουμ ρε φιλε εστω και ξενο ποδοσφαιρικο που δε μιλανε για τετοια θεματα και γω θα γινω αστροναυτης

ως επι το πλειστον μια χαρα ειναι τα 2 θρεντ κυριως για μπαλλα μιλαμε και τουλαχιστον στο δικο μας γινονται και πολλες αναλυσεις για την ομαδα

αμα ειναι θα σε ρωταμε την επομενη φορα 

μη τρελενεσαι

σε ολα τα φορουμ το μεγαλων ομαδων οι ιδιες συζητησεις γινονται λιγο πολυ.αν τυχει και μερικες φορες να μιλαμε για διαιτησια ε τι να κανουμε τυχαινει ειναι και αυτο μεγαλο μερος του παιχνιδιου και εχει καθορισει απειρες φορες κουπες

δε μπορεις να το αποφυγεις

α και κατι τελευταιο

αυτο ελειπε να περιμενω τους σχολιαστες που οι μισοι περιγραφουν τις ομαδες τους και ειναι φουλ μη αντικειμενικοι να μου πουν τι εγινε

ματια εχω και βλεπω δεν ειμαι προβατο

αντε διαβαστε και αυτο μιας και το βρηκα

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/rules_and_equipment/4524354.stm

"The challenging decisions are if the defending player spreads their arms to make themselves bigger.

που σημαινει αποκτουν πλεονεκτημα οταν αμυνονται

απλα πραγματα

Λοιπόν επειδη τ κουρασαμε... Χέρι πρέπει να δίνεται όταν υπάρχει πρόθεση ή όταν το χέρι βρίσκεται σε μη φυσική θέση..!

Καταρχην ..... Ολα τα μπαν ηταν για ακριβως αυτο τον λογο. Οποτε ακυρη η προσπαθεια σου να με υποβαθμισεις....

........

Καμια προθεση να σε υποβαθμισω αγαπητε, το εχεις κανει εσυ (εστω και απο προηγουμενο account), εγω δεν χρειαζεται να πω τιποτα, απλα παραθετω!

Εγω αγνοω?? Εγω ειδικα αγνοω?? Αστεια πραγματα. Εγω ξερω τα παντα για τους κανονισμους. Απο ερμηνειες εως φιλοσοφιες, εως και ολες τις υποπεριπτωσεις ολων!

Ο Βαρουχας δεν ξερει τι του γινεται σε θεματα χεριων στο ξαναλεω.....

.....

Καλη συνεχεια σε ολους!

Εχετε καταντησει τα thread Μπαρτσα και Ρεαλ μη πω πως. Σαν αυτα του Ολυμπιακου και του Παο.

Ελλαδα ρεεεε ..

Αν δε βρισουμε το διαιτητη σε καθε ματς, αν δε δωσουμε βαρυτητα πρωτα σε αυτον και δεν ξεκιναει η συζητηση απο αυτον δε γινεται.

Δε βλέπω συζήτηση για τη διαιτησία κάποιου αγώνα, συζήτηση για τους κανονισμούς βλέπω και την εφαρμογή τους.

Λοιπόν επειδη τ κουρασαμε... Χέρι πρέπει να δίνεται όταν υπάρχει πρόθεση ή όταν το χέρι βρίσκεται σε μη φυσική θέση..!

Ποιά είναι η φυσική θέση; Μέσα στην τσέπη;

• Like 3

Ελλαδα ρεεεε ..

Δε βλέπω συζήτηση για τη διαιτησία κάποιου αγώνα, συζήτηση για τους κανονισμούς βλέπω και την εφαρμογή τους.

Ως μη φυσική θέση εννοώ να είναι τεντωμένο...

Ως μη φυσική θέση εννοώ να είναι τεντωμένο...

Ούτε αυτό από μόνο του λέει κάτι, εξαρτάται την περίπτωση. Υπάρχει το τεντώνω το χέρι για να σταματήσω την μπάλα και υπάρχει και το τεντώνω γιατί σαβουριάζομαι και πάω να στηριχτώ. Είπαμε, οι ποδοσφαιριστές έχουν χέρια, δε θα τους τα κόψουμε. Παράβαση νοείται μόνο όταν υπάρχει πρόθεση να βρει την μπάλα, αυτό ξέρω. Το τί σφυρίζουν πολλές φορές οι διαιτητές, είναι μια άλλη ιστορία και μου αρέσει που βασίζεστε σε σφυρίγματα διαιτητών για να ερμηνεύσετε τους κανονισμούς, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι στα ποδοσφαιρικά γήπεδα γίνονται καθημερινά διαιτητικά όργια κατά παράβαση κάθε κανονισμού. Αν σκέφτεστε έτσι, τότε λογικά για εσάς υπάρχει κανονισμός που επιτρέπει σε βραζιλιάνους αμυντικούς που το όνομά τους αρχίζει από Κ και τελειώνει σε Άρλος να παίζουν μπακότερμα.

• Like 2

Κομμενο.

Καμια προθεση να σε υποβαθμισω αγαπητε, το εχεις κανει εσυ (εστω και απο προηγουμενο account), εγω δεν χρειαζεται να πω τιποτα, απλα παραθετω!

Καλη συνεχεια σε ολους!

Κλασικα ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ και ΔΕΝ συζητας/απαντας στα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πραγματα που ειπα.

Και προφανως πως να συζητησεις συγκεκριμενα αφου οι επισημοι κανονισμοι της ΦΙΦΑ λενε τα αντιθετα απο αυτα που λες? Δεν σε βολευει και πρεπει να υπεκφυγεις.....

Ούτε αυτό από μόνο του λέει κάτι, εξαρτάται την περίπτωση. Υπάρχει το τεντώνω το χέρι για να σταματήσω την μπάλα και υπάρχει και το τεντώνω γιατί σαβουριάζομαι και πάω να στηριχτώ. Είπαμε, οι ποδοσφαιριστές έχουν χέρια, δε θα τους τα κόψουμε. Παράβαση νοείται μόνο όταν υπάρχει πρόθεση να βρει την μπάλα, αυτό ξέρω. Το τί σφυρίζουν πολλές φορές οι διαιτητές, είναι μια άλλη ιστορία και μου αρέσει που βασίζεστε σε σφυρίγματα διαιτητών για να ερμηνεύσετε τους κανονισμούς, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι στα ποδοσφαιρικά γήπεδα γίνονται καθημερινά διαιτητικά όργια κατά παράβαση κάθε κανονισμού. Αν σκέφτεστε έτσι, τότε λογικά για εσάς υπάρχει κανονισμός που επιτρέπει σε βραζιλιάνους αμυντικούς που το όνομά τους αρχίζει από Κ και τελειώνει σε Άρλος να παίζουν μπακότερμα.

To ιδιο λεμε!!! Οταν πεφτει για τακλιν και στηριζετε στο χερι φυσικα και δεν ειναι.... Αλλα οταν γυρναει πλατη ο αμυντικος σε σουτ και τα χερια τα εχει στο θεο, τοτε μπορει να μην εχει προθεση αλλα ειναι παραβαση!

Eπισης προχθες δεν υπηρχε πεναλτι για εμας στο χερι της Ατλετικο.

images?q=tbn:ANd9GcSI72BdAPWH7drZNPzRbyxΔεν υπαρχει πεναλτι εδω, ο Πικε παει να γυρισει το σωμα.

images?q=tbn:ANd9GcQG5EYbvc1ihqc0252cWVQΕδω η ρεαλ επιτιθεται, αλλα αμα ηταν σε αμυνα ο Βαραν και εκανε αυτο το χερι τοτε προφανως και θα ηταν πεναλτι ακομα και αν δεν ειχε προθεση.

http://www.gfycat.com/EnlightenedLateEstuarinecrocodile

Στο απο πανω url υπαρχει πεναλτι? Η οχι?

Αν και γυρνάει την πλάτη στο διαιτητή και την κάμερα και δε ξέρουμε τί ακριβώς έκανε τα χέρια του μπροστά, όπως το βλέπω, όχι. Δείχνει να τα μαζεύει και το σουτ είναι δυνατό και από κοντά. Αν ο διαιτητής (με καλύτερη οπτική) κρίνει ότι δεν τα μάζεψε αρκετά, αλλά τα άφησε τόσο απλωμένα όσο χρειαζόταν για να αποκρούσει, θα το σφυρίξει. Μερικά πράγματα φαντάζομαι είναι στην κρίση του και τέτοιες φάσεις σίγουρα δεν πρέπει να επιφέρουν τιμωρία των διαιτητών (όπως ένα οριακό οφσάιντ που ο επόπτης το έχασε). Πάντως, το ότι η μπάλα βρίσκει ένα χέρι, από μόνο του δε λέει τίποτα. Επίσης, ξέρω (αν κάνω λάθος, ας με διορθώσετε) ότι οι παραβάσεις σφυρίζονται όταν ο διαιτητής είναι σίγουρος. Δηλαδή, δε δίνει πέναλτι όταν αναρωτιέται: "Τώρα αυτό ήταν ή δεν ήταν; Δε γ@μιέται, θα το δώσω". Όχι, αν έχει αμφιβολίες, το παιχνίδι συνεχίζεται.

Διαιτητής δεν είμαι και η γνώμη μου δεν έχει την παραμικρή βαρύτητα στο θέμα.

• Like 1

ε αυτο λεω ρε παιδες τοσες μερες

ο κανονισμος δεν ειναι σαφεις

αναλογα την περιπτωση παει

το παραπανω gif ειναι ΚΑΘΑΡΟ πεναλτι

και που ξερω εγω αν ο αμυντικος επιτηδες δε γυριζει την πλατη αλλα εχει απλωμενα τα χερια παρολο που στην αρχη φενονται ως κολλημενα(δεν ειναι ομως) για να πουμε μετα ε δε το θελε ειχε γυρισει πλατη δεν εβλεπε

η φαση ειναι φαση καθαρη για γκολ με την μπαλλα να πηγαινει προς το τερμα και ο αμυντικος αποκτα πλεονεκτημα ως αμυνομενος αφου καλυπτει μεγαλυτερο χωρο με αυτο τον τροπο και τελικα χαλαει τη φαση

ασε που ειναι τελειως περιεργος και αφυσικος ο τροπος που παει να κανει το μπλοκ

ομως 100% σιγουρος δε μπορει να εισαι αν εχει προθεσει η οχι και γιαυτο λεω οτι το αμεσως επομενο λογικο επιχειρημα ειναι αν αποκτα πλεονεκτημα

εμενα αυτη ειναι η αποψη μου και δυσκολα να μου την αλλαξει καποιος οχι επειδη ειμαι ισχυρογνωμων αλλα επειδη μεχρι τωρα δεν εχω διαβασει κατι ακομα πιο λογικο απο αυτο που λεω

• Like 1

Αύριο λένε οτι ο Χavi θα ανακοινώσει την αποχώρηση του.. Στενοχωριέμαι αρκετά ξέροντας οτι θα τον δω να παίζει 1-2 φορές ακόμα μόνο. Ήταν απόλαυση να τον βλέπεις με το αρχοντικό τ στυλ στο κέντρο! Σωστός μαέστρος!!

• Like 1

ε αυτο λεω ρε παιδες τοσες μερες

ο κανονισμος δεν ειναι σαφεις

αναλογα την περιπτωση παει

το παραπανω gif ειναι ΚΑΘΑΡΟ πεναλτι

και που ξερω εγω αν ο αμυντικος επιτηδες δε γυριζει την πλατη αλλα εχει απλωμενα τα χερια παρολο που στην αρχη φενονται ως κολλημενα(δεν ειναι ομως) για να πουμε μετα ε δε το θελε ειχε γυρισει πλατη δεν εβλεπε

η φαση ειναι φαση καθαρη για γκολ με την μπαλλα να πηγαινει προς το τερμα και ο αμυντικος αποκτα πλεονεκτημα ως αμυνομενος αφου καλυπτει μεγαλυτερο χωρο με αυτο τον τροπο και τελικα χαλαει τη φαση

ασε που ειναι τελειως περιεργος και αφυσικος ο τροπος που παει να κανει το μπλοκ

ομως 100% σιγουρος δε μπορει να εισαι αν εχει προθεσει η οχι και γιαυτο λεω οτι το αμεσως επομενο λογικο επιχειρημα ειναι αν αποκτα πλεονεκτημα

εμενα αυτη ειναι η αποψη μου και δυσκολα να μου την αλλαξει καποιος οχι επειδη ειμαι ισχυρογνωμων αλλα επειδη μεχρι τωρα δεν εχω διαβασει κατι ακομα πιο λογικο απο αυτο που λεω

Κι εγω αυτο λεω απο ΠΕΡΥΣΙ!! Ειχε συμφωνησει και ο Κιριλεμαν σε ανυποπτο χρονο μαζι μου αλλα φετος αγριεψε λιγο παραπανω και ειπε να βγαλει λιγη χολη παραπανω κατα της Ρεαλ. Δεν πειραζει.

Κατα τα αλλα, μακαρι να δουμε ματσαρα στον τελικο αν και νομιζω οτι δεν θα δυσκολευτειτε ιδιαιτερα.

δεν ειναι να υποτιμας ιταλικη ομαδα 

ειναι μανουλες να περνουν μεγαλα τροπαια απο κει που δε τους περιμενει κανεις

αν δε μπει το πρωτο γκολ νωρις οσο περναει η ωρα θα χτιζουν χαρακτηρα μεσα στο ματς και οι προσπαθειες οι δικες μας θα γινονται ακομα πιο δυσκολες με το αγχος του φαβορι

παντως μεχρι τωρα αυτη η ομαδα εχει δειξει χαρακτηρα ακι ο κορμος που εχουμε εχει 3 στα 3 σε τελικους τσουλου οποτε εχουν εμπειρια να ανταπεξελθουν

για μενα μονο λογο της τριαδας μπροστα 55-45 και μιλαω πολυ σοβαρα

εχουμε δει απειρα φαβορι να χανουν κουπες ειτε παιζοντας καλυτερα ειτε και χειροτερα στον αγωνιστικο χωρο οποτε εχει δρομο ακομα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...