Προς το περιεχόμενο

Fc Barcelona

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελοσπαντων. Το ειπες με αφορμη την Μπαρτσελονα και οχι για την Μπαρτσελονα. Το δεχομαι αυτο.

Παντως εχουν μεγαλη διαφορα οι ''πινελιες'' που αναφερεις (π.χ. αμφιβολία υπέρ του επιτιθέμενου) οι οποιες δεν επηρεαζουν την ροη, τον ρυθμο και την φυσιογνωμια του παιχνιδιου, απο τα αλλα που προτεινεις.

Πιστευω οι προτασεις που δινεις μονο κακο θα κανουν στο ποδοσφαιρο. Το ποδοσφαιρο ειναι ενα ''απλο'' αθλημα χωρις πολλους κανονες και για αυτο εχει την απηχηση που εχει. Νεοι κανονες σαν αυτους που προτεινεις θα το κανουν κουραστικο, προβλεψιμο και ανιαρο. Το ποδοσφαιρο ειναι απο τα λιγα αθληματα που ο χειροτερος μπορει να νικησει τον καλυτερο. Ο μικρος μπορει να νικησει τον μεγαλο. Η συγκινηση που προσφερει αυτο ειναι πολυ μεγαλυτερη απο το να μπαινουν 7-8 γκολ σε καθε αγωνα.

Μα τα παραδείγματα, είναι από άλλα αθλήματα. Δεν νομίζω το τζούντο να έγινε λιγότερο θεαματικό, όταν απαγορεύει τους αγωνιζόμενους να παίζουν κατεξοχήν αμυντικά. Ούτε και στο πόλο σταματάει η ροή του παιχνιδιού, όταν αποβάλλεται ένας παίχτης. Για την περίπτωση, να δίνεται ένα φάουλ σε καλό σημείο, και να σταματάει η ροή του παιχνιδιού, να θυμίσω πως τα φάουλ είναι μέρος του παιχνιδιού. Και ξαναλέω, τα έχω σκεφτεί αρκετά, και κατέληξα σε αυτές τις προτάσεις-λύσεις.

Το αν θα κάνουν καλό ή κακό, δεν το ξέρω, γιατί φυσικά, δεν το έχω δει στην πράξη. Το μόνο σίγουρο είναι, πως θα το κάνουν πιο θεαματικό-ελκυστικό για τον θεατή.

Παράδειγμα. Αν εφαρμοζόταν στο ματς με την Μίλαν, ή θα βάζαμε εμείς γκολ (κόντρα σε 10/9/8 αμυνόμενους), οπότε θα ανοιγόταν η Μίλαν, με το παιχνίδι να αποκτά μια άγρια ομορφιά (θέαμα), ή (το πιο πιθανό) να τρώγαμε περισσότερα γκολ, μιας και σε αντεπιθέσεις της, θα ξεχύνονταν περισσότεροι παίχτες (που επίσης ενισχύει το θέαμα). Οπότε δεν πιστεύω να γίνει ούτε κουραστικό, ούτε προβλέψιμο. Το αντίθετο μάλιστα. Και όταν γίνονται αλλαγές, για να ενισχύσουν το θέαμα, πιστεύω πως ίσως να έκανε καλό στο άθλημα, μια ακόμη αλλαγή. Μια αλλαγή, που ίσως αυξήσει και το τζέρτζελο που γίνεται, και έχει κάνει το ποδόσφαιρο τόσο αγαπητό.

Τέλος, δεν νομίζω ούτε το τζούντο, ούτε το πόλο να έχασαν θεατές, από την "πολυπλοκότητα" της εισόδου των κανονισμών αυτών. Το πολύ να έχασαν αυτούς, που δεν μπορούσαν να τους κατανοήσουν, ή αυτούς που δεν τους άρεσε το θέαμα.

• Απαντ. 12,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να μπούμε στην περιοχή επιτέλους, δεν χρειάζεται να αλλάξουν οι κανονισμοί για να βάλουμε εμείς γκόλ, έχει καταντήσει αηδία έτσι όπως παίζουμε πλέον και χρειάζεται φρέσκο προσανατολισμό η ομάδα, δεν γίνεται με Μίλαν-Ρεάλ να μην έχουμε καταφέρει να κάνουμε μισή ευκαιρία. Παράδειγμα οι ομάδες του '05-'06 και '08-'09 που έβαζαν τους αντίπαλους στα δίχτυα. Νισάφι πιά με Πέδρο-Αλέξις που δεν κάνουν για Μπάρτσα και δεν προσφέρουν τίποτα σε σχέση με τον κακόμοιρο Βίγια που μένει πάγκο (όλο το γήπεδο χθές φώναζε το όνομα του).

Δημοσ.

Να φερω και εγω ενα παραδειγμα. Παιζει ο παναθηναικος ή ο ολυμπιακος μεσα στην Μπαρτσελονα ή τη Ρεαλ. Ισχυουν οι κανονισμοι του demmesakis τρωνε 8 γκολ με απειρες ευκαιριες και τελειωνει το παιχνιδι. Ειναι θεαμα αυτο ή το απολυτο ξενερωμα?

Καταρχην μια καλα στημενη αμυνα (για οσους φυσικα δεν βλεπουν επιφανειακα το ποδοσφαιρο) ειναι και αυτην θεαμα. Προσεξατε κανενας τι εχει κανει ο μεγιστος Μουρινιο στην αμυνα χτες? Δεν ειναι ποδοσφαιρο αυτο? Δεν χαιρεσαι να το βλεπεις? Μαθηματα προπονητικης εδωσε παλι χτες.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να πείς οτι παίζει αντιποδόσφαιρο η Ρεάλ στις τελευταίες αναμετρήσεις πάντως. Το πρόβλημα το έχουμε εμείς.

oυτε ποδοσφαιρο ομως... Χθες ουτε μια οργανωμενη επιθεση δεν μας εκανε. Ολες οι φασεις ειναι αντεπιθεσεις και μετα και οι 11 παιχτες εμεναν να παιζουν αμυνα στο 1/3 του γηπεδου.

Δημοσ.

oυτε ποδοσφαιρο ομως... Χθες ουτε μια οργανωμενη επιθεση δεν μας εκανε. Ολες οι φασεις ειναι αντεπιθεσεις και μετα και οι 11 παιχτες εμεναν να παιζουν αμυνα στο 1/3 του γηπεδου.

Ενταξει δεν επαιξε η Ρεαλ ποδοσφαιρο και επαιξε η Μπαρτσελονα.

Ρε ποτε θα το παρετε χαμπαρι πως το πασα πασα ball δεν ειναι απαραιτητα και καλο ποδοσφαιρο. Αν θελετε να αλλαξετε και κανενα κανονισμο στο ποδοσφαιρο καλυτερα επικεντρωθειτε εκει.

Εχει σιχαθει ολος ο κοσμος πλεον απο το βαρετο ποδοσφαιρο που παιζετε. 70% κατοχη, 1000 πασες και καμια ουσια. Χτες υπηρχε μια ομαδα στο γηπεδο, σας πηρε τα σωβρακα και ειχατε 65% κατοχη!!!

Δημοσ.

Ναι ξεχασα μονο οι μπαρτσελονα παιζει ποδοσφαιρο,οι αλλες ομαδες ειναι ασχετες
  • Like 1
Δημοσ.
Αυτά που θέλω να πω δεν μου ήρθανε έτσι μετά το χθεσινό ρεζιλίκι ή το πρόσφατο με Μίλαν, τα σκέφτομαι καιρό. Απλώς είναι η αφορμή. Η ομάδα είναι στατική, περπατάνε όλοι, που είναι η κίνηση χωρίς την μπάλα; Επίσης με 4-6-0 δεν γίνεται να νικάς πάντα. Απέναντι σε μεγάλες ομάδες εννοώ. Μετά υπάρχουν ένα σωρό πιτσιρικάδες που ξέρουν τριπλάσια μπάλα από Σάντσες, Σονγκ, Πέδρο, Φάμπρεγκας και Μαστσεράνο. Τέγιο, Τιάγκο, Ντεουλοφέου, Μοντόγια κλπ.  Προτιμούμε βέβαια να πετάμε εκατομμύρια σε παίχτες ανέκδοτα, από το να πάρουμε αμυντικό κι επιθετικό. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ! 9άρι, πως το λένε! Λογικό ακούγεται... Την μπαλάρα που έχουμε δει ήταν με Ανρί, Ετό και Βίγια. Ακόμα και χαντακωμένοι στα πλάγια. Εντάξει μας έβγαινε αυτό το σύστημα, αλλά βάζανε γκολ όλοι αυτοί. Όχι σαν Αλέξις και Πέδρο... Ο Μέσι δεν παίρνει πλέον προσωπικές ενέργειες πάνω του, καθώς αγωνιά να βάλει γκολ με τον σίγουρο τρόπο και να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ. Εγώ αυτό βλέπω κι όποιος δεν είναι προσωπολάτρης βλέπει την διαφορά. Χτες που έβλεπα τον Άλβεζ, μου θύμησε τον Σεϊταρίδη πραγματικά. Και θυμήθηκα επίσης κάτι φανταστικά φάουλ που βαρούσε, αλλά όχι, στην Μπάρτσα απαγορεύεται να τα βαράει το δεξί "μπακ", γιατί όλα πρέπει να τα κάνει ο Μέσι. Και είναι μεγάλη ντροπή να ξεφτιλίζεται ο μεγάλος Πουγιόλ, γιατί πολύ απλά είναι μεγάλος. Θα έπρεπε να κλείσει του χρόνου την καριέρα του, μπαίνοντας ως αλλαγή κι όχι να ανανεώσει για τόσα χρόνια. Χρειαζόμαστε αμυντικό και πιστέυω όχι έναν, αλλά δύο καθώς κι ο Πικέ δείχνει το ίδιο αξιόπιστος με τον Πήτερ Σέλερς στο πάρτυ. Και κλείνω με το θέμα προπονητή. Δεν νοείται ομάδα χωρίς προπονητή να πηγαίνει στον αυτόματο. Αν ήταν έτσι, οι παίχτες της Μπάρτσα που δουλεύουν το ίδιο σύστημα από τις ακαδημίες δεν θα τον χρειαζόταν. Όμως επειδή συνηθίζεται να παίζει τον ρόλο του, πρέπει να βρεθεί προπονητής. ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ, γιατί και ο Βιλανόβα δεν ξέρουμε αν είναι. Πείραμα είναι και βασικά βοηθός προπονητή. Και έχουμε πλέον τον βοηθό του βοηθού (ω, βοηθέ) με κάτι μούτρα σαν περιπτεράς που σου δίνει τσιγάρα και κοιτάς να δεις αν σου έδωσε τα σωστά. Έλεος! Αυτά, ξέρω ότι κούρασα, σε κάποια θα συμφωνήσετε σε άλλα όχι, η γνώμη μου είναι.
Δημοσ.

Ενταξει δεν επαιξε η Ρεαλ ποδοσφαιρο και επαιξε η Μπαρτσελονα.

Ρε ποτε θα το παρετε χαμπαρι πως το πασα πασα ball δεν ειναι απαραιτητα και καλο ποδοσφαιρο. Αν θελετε να αλλαξετε και κανενα κανονισμο στο ποδοσφαιρο καλυτερα επικεντρωθειτε εκει.

Εχει σιχαθει ολος ο κοσμος πλεον απο το βαρετο ποδοσφαιρο που παιζετε. 70% κατοχη, 1000 πασες και καμια ουσια. Χτες υπηρχε μια ομαδα στο γηπεδο, σας πηρε τα σωβρακα και ειχατε 65% κατοχη!!!

Ρε φιλε μαθε πρωτα να διαβαζεις και μετα να γραφεις την απαντηση σου.... ΟΛΟΙ ειαμε οτι η Μπαρτσα δεν επαιξε καλα!

Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι επαιξε καλα η Ρεαλ.... Και χθες η Ρεαλ ειχε ταμπουρωθει στο μισο γηπεδο και εκανε μονο αντεπιθεσεις. ΟΥΤΕ ΜΙΑ οργανωμενη επιθεση.

Και επισης οταν ολες οι ομαδες αμυνονται με 11 παιχτες πισω απο το κεντρο η Μπαρτσα τι θες να κανει? Φυσικα και θα εχει την κατοχη και θα προσπαθει να σπασει αυτη την αμυνα με τις πασες...

Δημοσ.

Τώρα τί συζητάμε; Μια χαρά έπαιξε η Ρεάλ. Εμείς είμαστε άθλιοι, δεν έχουμε κέφι, συνοχή, τρεξίματα, δεν έχουμε προπονητή, ε οι άλλοι μαλάκες είναι δηλαδή που τα έχουν όλα αυτά;

Δημοσ.

χτες δεν μπορεσα να δω το παιχνιδι λογω ανωτερας βιας. απο οτι διαβαζω παντως η ρεαλ επαιξε αμυντικα, κλειστα και δυνατα με αντεπιθεσεις.

δηλαδη σαν να λεμε Μιλαν πριν μια βδομαδα; σα να λεμε Σελτικ η Τσελσι; αν ειναι ετσι (εσεις που το ειδατε θα μου το πειτε), τοτε εχουμε ενα επαναλαμβανομενο εργο. και αν ειναι οντως ετσι, λογικα θα το δουμε αλλη μια φορα σιγουρα γιαυτη τη χρονια..

Δημοσ.

Με επνιξες ρε αδερφε,μην τα λες αυτα τα πραγματα.

Εαν εσυ βλεπεις την ιδια εκρηκτικοτητα οπως παλια εγω παω πασο ...   :-)

• Like 2
Δημοσ.

χτες δεν μπορεσα να δω το παιχνιδι λογω ανωτερας βιας. απο οτι διαβαζω παντως η ρεαλ επαιξε αμυντικα, κλειστα και δυνατα με αντεπιθεσεις.

δηλαδη σαν να λεμε Μιλαν πριν μια βδομαδα; σα να λεμε Σελτικ η Τσελσι; αν ειναι ετσι (εσεις που το ειδατε θα μου το πειτε), τοτε εχουμε ενα επαναλαμβανομενο εργο. και αν ειναι οντως ετσι, λογικα θα το δουμε αλλη μια φορα σιγουρα γιαυτη τη χρονια..

Οχι δεν ηταν Τσελσι σε καμια περιπτωση...Αλλα ολη η ομαδα τους ηταν πισω απο τη σεντρα οταν αμυνονταν. Και εκμεταλευτηκε τις αντεπιθεσεις παρα πολυ καλα....

Παιζουμε ξανα το Σαββατο στις 5 ε?

Δημοσ.

διαβαζουμε τρομερα πραγματα.

παιζοντας ποδοσφαιρο κατοχης εχεις σαρωσει τα παντα τα τελευταια χρονια εχεις παιξει μπαλλα που δεν εχει παιξει κανεις αλλος στην ιστορια του αθληματος και ηρθαν 2 ματς που εισαι τελειως ντεφορμε(για πολους λογους δεν εχουμε προπονητη κουραση κορεσμος κτλ.) για να τα ισοπεδωσουμε ολα.

α να μην ξεχασω εχεις παρει το πρωταθλημα πριν καν ξεκινησει με 18-1-0 στον πρωτο γυρο ΠΑΙΖΟΝΤΑς ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ και ειδαμε πια μπαλλα ηταν αυτη οταν ειμαστε σε φορμα.

προφανως δε λεω να μην κριτικαρουμε, λιγο πολυ τα χω γραψει και γω τι φταιει για αυτη την κοιλια οπως και τα αλλα παιδια αλλα χχαλαρωστε τι περιμενετε.μεχρι να πεθανουμε να παιρνουμε ολες τις κουπες παιζοντας μπαλαρα.

εγω ειμαι σιγουρος μονο προπονητη να χαμε στον παγκο ουτε τα μισα δε θα χαν γινει απο αυτα.

μη τρελαθουμε μεχρι πριν 2 μηνες με τιτο πηγαιναμε τρενο ριχνοντας 3-4-5.τωρα ξαφνικα ξεχασαν να παιζουν???

Η ΑΣΤΕΙΑ ΡΕΑΛ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ??

εχετε πλακα μερικοι

Δημοσ.

μη τρελαθουμε μεχρι πριν 2 μηνες με τιτο πηγαιναμε τρενο ριχνοντας 3-4-5.τωρα ξαφνικα ξεχασαν να παιζουν???

Το ειπες και μονος σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...