Προς το περιεχόμενο

Fc Barcelona

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη? Για πιο θεμα?

Είναι και αυτό που είπες και που δείχνουν τα στατιστικά. Δεν πείθει η ομάδα. Αμυντικά προβλήματα που είναι δεδομένα, και στην επίθεση δεν υπάρχει καθόλου πλάνο παρα μόνο το χιλιοπροβλέψιμο τρύκ με τον Μέσι ως ψευτοδεκάρι που τραβάει παίκτες πάνω του.

• Απαντ. 12,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν οι άλλοι παίζουν με 10 παίχτες στο 1/3 του γηπέδου, τι περιμένεις;

Χαίρομαι όταν αποδίδεται η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Βαρέθηκα να ακούω αυτή την καραμέλα με το 1/3 του γηπέδου. Έναν Γιορέντε να είχαμε απόψε θα ήταν 3-0 απο το ημίχρονο. Έστω να ξεκινούσε ο Βίγια σέντερ φόρ.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα αλλάξει πολύ το στύλ. Απλά θα μπεί ένα plan B. Κάτι που δεν υπήρχε (μάλλον υπήρχε αλλά δεν βγήκε) το 2010, και δεν υπάρχει ούτε και φέτος.

Δημοσ.

Και με τους παίχτες αυτούς που έχουμε μπορεί να δημιουργηθεί plan b. Δεν χρειάζεται και άλλος στην επίθεση.

Ας πούμε π.χ. όταν οι άλλοι κλείνονται στο 1/3, να μην πιέζουμε τόσο πολύ. Αλλά δεν ξέρω στην υλοποίηση αν θα μου ή μας αρέσει.

Δημοσ.

Δεν πάει να μας πεί μας αρέσει ή όχι. Αν είναι να χάνονται τσάμπα και βερεσέ τίτλοι απο την εκάστοτε ξεροκεφαλιά του προπονητή, τότε να το χέσω το τίκα-τάκα.

Δημοσ.

Εντάξει το να σε ταπεινώνει πάντως μια Τσέλσι που ήταν για 5 γκόλ πέρσυ, εξαιτίας ενός τραγικού Βαλντέζ και την απουσίας δεύτερου πλάνου επιθετικά, δεν ήταν και ότι το καλύτερο. Ας μην είμαστε εγωϊστές. Δεν είναι κακό να παραδεχθούμε τα κακώς κείμενα της ομάδας. Όπως π.χ το ότι έχουμε έναν μετριότατο τερματοφύλακα που όσο απολαμβάνει της απόλυτης ασυλίας όλων μέσα στο σύλλογο, τόσο συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο προκλητικά χειρότερος όσο περνάει ο καιρός.

Ούτε νομίζω οτι είναι κακό να παραδεχθούμε οτι φέτος κινηθήκαμε εντελώς λάθος στις μεταγραφές (εκτός Άλμπα που χρειάζοταν). Απαραίτητος ο Σόνγκ μέσα σε μια ομάδα με 5-6 ισάξιους μέσους, μη-αναγκαίος ένας σοβαρός αμυντικός. Και το τραγελαφικό είναι οτι στα περισσότερα μάτς φέτος ο Σόνγκ έπαιξε ως σέντερ μπάκ!

• Like 1
Δημοσ.

Με αυτά που γράφεις, με κάνεις να πιστεύω, πως παρακολουθείς την ομάδα από την κατάκτηση της κορυφής και μετά. Γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα έλεγες, όταν η ομάδα κινδύνευε με υποβιβασμό ή δεν έβγαινε καν στην Ευρώπη λίγα χρόνια πριν γίνει αυτή που έγινε.

Σαφώς και έχουν γίνει λάθος επιλογές. Αλλά, δεν ήξεραν από το καλοκαίρι ποιος και πότε θα τραυματιστεί, ώστε να κινηθούν αναλόγως και να αποφύγουν ορισμένα εξ αυτών. Πάντως μια προσθήκη καθαρού κεντρικού αμυντικού κι ενός τερματοφύλακα, είναι απαραίτητες.

Δημοσ.

Τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα κινδύνεψε με υποβιβασμό και δεν βγήκε Ευρώπη, εγώ δεν είχα καν γεννηθεί. Συγνώμη που δεν είμαι οπαδός μιας ομάδας για 25-30 χρόνια για να μπορώ να εκφέρω άποψη. Μάλλον στα 20 μου χρόνια θα έπρεπε να είμαι οπαδός της ομάδας καμία 15αριά χρόνια πρίν για να μπορώ να λέω την γνώμη μου χωρίς να χαρακτηριστώ οπαδός της μόδας ή οτιδήποτε.

Δημοσ.

Δεν είπα πως δεν πρέπει να έχει κάποιος γνώμη. Αλίμονο. Αλλά μην έχουμε και τρελές απαιτήσεις. Γιατί εντάξει και από την Τσέλσι αποκλειστήκαμε, και από την Ίντερ, και χάσαμε κύπελλο, και πρωτάθλημα από την Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα όμως με τους αποκλεισμούς και τα χαμένα κύπελλα φαίνεται πως η ομάδα είναι πιστή στην φιλοσοφία της (και στους οπαδούς της). Αν αρχίζει και παίζει διαφορετικά τον κάθε αντίπαλο, τότε θα πέσει πολύ στην υπόληψη πολλών ποδοσφαιρόφιλων (όπως τα πούλμαν που κάνουν την εμφάνισή τους, κατά καιρούς). Άσε που οι παίχτες, έχουν μάθει να παίζουν κατ' αυτόν τον τρόπο από τις ακαδημίες.

Το να απαιτούμε συνεχώς μόνο νίκες, θα μας κάνει να αλλάξουμε ομάδα, όταν οι ήττες θα έρχονται μαζεμένες.

Στην σεζόν 2002-03 (+ - 1) αναφέρθηκα.

Δημοσ.

Δεν είπα να στήσουμε πούλμαν. Ούτε να παίζουμε με αντιπιθέσεις. Αλλά ένα ρημάδι ενναλακτικό πλάνο κάνει ΚΡΑ απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Έναν φόρ που να πατάει περιοχή. Δηλαδή όλα τα χρόνια η Μπάρτσα με Ρομάριο, Ρονάλντο, Όφερμαρς, Κλαϊβερτ, Ετό, Ανρί, κτλ, άλλαξε το στύλ της. Και θα μας πειράξει τώρα ο Γιορέντε π.χ αν έρθει στην ομάδα και "χαλάσει" την χημεία.

Δημοσ.

Το εναλλακτικό πλάνο, το δοκιμάσαμε με Ιμπραΐμοβιτς. Τα αποτελέσματα γνωστά. Τότε ως δικαιολογία είχε ακουστεί πως ήταν δύσκολος χαρακτήρας. Αλλά τα γεγονότα δείχνουν πως ήταν και παραμένει σωστός επαγγελματίας. Επομένως...

Οι παίχτες που αναφέρεις, έτυχαν στην ομάδα σε μεταβατικό στάδιο. Τι θέλω να πω με αυτό. Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να γίνει με 2-3 παίχτες. Αν υπήρχε και τότε τόσο ποιοτικό υλικό στην ομάδα, σαφώς και θα σάρωνε τα πάντα, αλλά τότε η καλή "φουρνιά", "ψήνονταν" στις ακαδημίες.

Και κάτι τελευταίο. Εδώ ο Βίγια ήρθε στην ομάδα, και παίζει στο αριστερό άκρο της επίθεσης (αν μπορώ να το πω αυτό), για να ανοίγει η αντίπαλη άμυνα. Ποιος σου λέει, πως αν έρθει κάποιος άλλος, θα παίζει στην κορυφή; Ή έστω πες παίρνουμε έναν φορ περιοχής και παίζει στην κορυφή, πιστεύεις πως οι αντίπαλες άμυνες, δεν θα ξέρουν το τεχνητό οφσάιντ; Άρα μόνο για τα στημένα να πάρουμε παίχτη; Σαν εναλλακτική, απέναντι σε άμυνες-πούλμαν, λέει, αλλά αν πάρεις ποιοτικό φορ, θα είναι κρίμα να παίζει μόνο σε ορισμένους αγώνες.

Δημοσ.

ΔΕΝ το έβαλε ο Σαμαράς το γκολ!!! Την κεφαλιά του ακόμα κι ο Βαλντέζ θα την έπιανε... Αυτογκολ ήταν. Άντε με το κριάρι, επειδή είναι έλληνας δηλαδή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...