Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 1) Έπαιξε την καλύτερη μπάλα αλλά αυτό δεν είναι κριτήριο από μόνο του. 2) Καταρχήν πέφτει και πολύ συχνά μάλιστα. Κατά τα άλλα οι αδυαναμίες του έχουν να κάνουν περισσότερο με το mentality παρά με την καθεαυτό παικτική του αξία. 3) Ναι, η άποψή μου είναι. Όντως σχετικά. 4) Έπαιξε καλύτερα ναι. Αλλά όπως αποδείχτηκε αυτό δεν αρκεί. 5) Συμφωνώ. Εννοούσα να στέκεται κάποιος εκει. 6) Ναι και γι αυτό. Δεν έχω το δικαιώμα? 7) Άσε τον Πελέ που έχεις και ένα point. Τον Zιντάν θα μου πεις που και πώς τον περνάει? 8) Τελειώς υποκειμενικό, το δέχομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuslost Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 1) Έπαιξε την καλύτερη μπάλα αλλά αυτό δεν είναι κριτήριο από μόνο του. 2) Καταρχήν πέφτει και πολύ συχνά μάλιστα. Κατά τα άλλα οι αδυαναμίες του έχουν να κάνουν περισσότερο με το mentality παρά με την καθεαυτό παικτική του αξία. 3) Ναι, η άποψή μου είναι. Όντως σχετικά. 4) Έπαιξε καλύτερα ναι. Αλλά όπως αποδείχτηκε αυτό δεν αρκεί. 5) Συμφωνώ. Εννοούσα να στέκεται κάποιος εκει. 6) Ναι και γι αυτό. Δεν έχω το δικαιώμα? 7) Άσε τον Πελέ που έχεις και ένα point. Τον Zιντάν θα μου πεις που και πώς τον περνάει? 8) Τελειώς υποκειμενικό, το δέχομαι. Πας καλα??? Πεφτει ο Μεσι??? Με ποδια και χερια τον κρατανε και αυτος συνεχιζει...Και μαθε να συκγκρινεις παιχτες σε ιδιες θεσης και ιδιας περιπου εποχης! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexis333 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Εστηναν πουλμαν μπροστα στο τερμα την εποχη του Πελε και του Μαραντονα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 ειναι τουλαχιστον αστοχο να λεμε οτι ο μεσσι ειναι βουτηχτης. τρωει απιστευτο ξυλο σε καθε φαση που κανει μπουκα και πεφτει οταν πραγματικα δεν μπορει να σταθει αλλο ορθιος (ειτε απο τζαρτζαρισματα ειτε απο κλωτσιδια). δε λεω οτι τον σταματανε παντα με φαουλ η τρωει παντα ξυλο, αλλα αν ειναι δυνατον να λεμε οτι ο μεσι πεφτει συχνα κατω...! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katz Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Καταρχην πολλοι που γραφουν εδω δεν εχουν ιδεα απο την φετεινη μπαρτσελονα, εχουν παρακολουθησει 2-3 ματς που εδειξε φετος στο τσαμπιονς λιγκ και γραφουν.. Βεβαια θα μου πειτε παντου ετσι γινεται σε ολα τα θεματα του καθε φορουμ.. Με αφορμη το ποστ του δεινοσαυρου ας πω κ εγω την γνωμη μου 1)Δεν ειναι μονο των τελευταιων χρονων, αλλα και ολων των εποχων με διαφορα..(αποψη μου καθως εχω παρακολουθησει παρα πολλα ματς,σχεδον ολα περσι και φετος) 2) Ποιες ειναι οι αδυναμιες του μεσσι? (αν ειναι δυνατον να λεει καποιος οτι πεφτει, μιλαμε για το ακριβως αντιθετο, αρα δεν εχει ιδεα) 3)Συμφωνω απολυτα..Φυσικα και δεν ειναι καλυτερη ομαδα οποια παιζει απλα ωραια μπαλα (που πιθανον να σημαινει καλη επιθεση και χαλια αμυνα) 4)Φυσικα και υπαρχει ατυχια... Το ποδοσφαιρο βασιζεται παρα πολυ και στην τυχη ειδικα σε μεμονομενους αγωνες 5)Συμφωνω εν μερη... Μπορεις να πεις οτι εχασα πχ στον τελικο γιατι ημουν ατυχος ειχα 3 δοκαρια και εκεινη την συγκεκριμενη μερα δεν εμπαινε τιποτα.. Αλλα επαναλαμβανομενη συμπτωση παυει να ειναι συμπτωση 6)Γιατι υπαρχουν τοσο πολλοι αντιμπαρτσελονα? Ε γιατι απλα μετα απο αρκετα χρονια που ειναι η καλυτερη ομαδα στον κοσμο απλα "βαρεθηκαν" και τους βγαινει αντιδραστικα και καλα ειμαι με τον αδυναμο κτλ... 7)Πιστευω οτι ειναι με διαφορα.. Αν και γενικα δεν συμφωνω με συγκρισεις ποδοσφαιριστων 8)Αυτα που εχω δει ακομα και στον χθεσινο αγωνα την κανουν με χαωδη διαφορα την πιο "τεχνικη" ομαδα ολων των εποχων.. Ο τροπος που ισοπεδωνει καθε αντιπαλο και τον αναγκαζει να αμυνεται εξω απο την περιοχη με 10 παικτες ακομα και την ρεαλ των παιχταραδων ειναι μοναδικος στην ιστορια Και κατι περα απο αυτα για την φετεινη μπαρτσα 1)Κοστισαν τρομερα οι απουσιες του βιγια και του αμπινταλ 2)Δεν εχει σε καμια περιπτωση τον παγκο της ρεαλ 3)Ο γκουαρντιολα μας τα ελεγε περιεργα φετος παιζοντας ολα τα συστηματα που υπαρχουν και χωρις να δοκιμασει το πιο απλο, το περσινο 4-3-3 με σαντσες αντι βιγια και τους υπολοιπους ιδιους κλασσικα... 4)Υπαρχει σιγουρα και η κουραση αλλα και η ασυνειδητη ελλειψη δυνατου κινητρου.. Αλλο το κινητρο του να παρεις το πρωταθλημα μετα απο 4 χρονια και αλλο να τα εχεις ολα και να θες να τα ξαναπαρεις...Σιγουρα η διψα του πρωτου ειναι μεγαλυτερη 5)Τελος η κακη παρουσια του πικε, η τραγικη και ανεξηγητα κακη παρουσια του αλβες στα τελευταια ματς καθως και η ελλειψη αριστερου μπακ και φορ κοστισαν τρομερα Παντως δεν ειναι μια ομαδα που θα χαθει..Ισα ισα εχει πολυ μελλον Ολοι οι παικτες ειναι κατω των 30 εκτος του τσαβι, κατι πολυ σημαντικο Θα παραμεινει για πολλα χρονια φαβορι για ολους τους τιτλους σε ισπανια και ευρωπη... ΥΓ. Το εχω ξαναπει δεν ημουν ουτε ειμαι οπαδος ή εστω φιλαθλος της μπαρτσελονα.. Απλα ειμαι οπαδος αυτης της γενιας και αυτης της ομαδας παικτων, και του ποδοσφαιρου που παιζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Πας καλα??? Πεφτει ο Μεσι??? Με ποδια και χερια τον κρατανε και αυτος συνεχιζει...Και μαθε να συκγκρινεις παιχτες σε ιδιες θεσης και ιδιας περιπου εποχης! Καταρχήν όχι υποδείξεις. Κατά δεύτερον μια χαρά συγκρίνονται ο Μέσι και ο Ζιντάν. Είναι ίδιας περίπου εποχής και παραπλήσιας θέσης. Ενα επιχείρημα γιατί ο Μέσι είναι καλύτερος του Ζιντάν, δεν είδα. 1)Δεν ειναι μονο των τελευταιων χρονων, αλλα και ολων των εποχων με διαφορα..(αποψη μου καθως εχω παρακολουθησει παρα πολλα ματς,σχεδον ολα περσι και φετος) Εσύ με 60 ματς που είδες την έχρισες κορυφαία ομάδα όλων των εποχών? Συγκρατηθείτε λέμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katz Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Nαι ετσι πιστευω.. Βασικα δεν εχω δει καποια ομαδα να κανει αυτα που κανει σε στιγμες η μπαρτσα Ή τελος παντως αν δεν σου αρεσει το "καλυτερη ομαδα ολων των εποχων", σιγουρα "ομαδα με την καλυτερη τεχνικη ολων των εποχων" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ενα επιχείρημα γιατί ο Μέσι είναι καλύτερος του Ζιντάν' date=' δεν είδα.[/quote'] Γκολ, ασσιστ, ρεκορ, στατιστικα γενικοτερα, τροπαια που εχει κατακτησει, βραβευσεις, διαλεξε. Και μη μου πεις οτι εχει αλλους διπλα του, γιατι και ο Ζινταν το ιδιο παιχνιδι επαιζε, οχι πυγμαχια. Και το σημαντικοτερο φαουλ που κανεις, τραγικο αν μη τι αλλο: Τελειωσε η καριερα του Μεσι και δεν το καταλαβα; Κρεμασε παπουτσια; Μηπως γνωριζεις την ηλικια του και τι εχει πετυχει μεχρι σημερα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Γκολ, ασσιστ, ρεκορ, στατιστικα γενικοτερα, τροπαια που εχει κατακτησει, βραβευσεις, διαλεξε. Και μη μου πεις οτι εχει αλλους διπλα του, γιατι και ο Ζινταν το ιδιο παιχνιδι επαιζε, οχι πυγμαχια. Και το σημαντικοτερο φαουλ που κανεις, τραγικο αν μη τι αλλο: Τελειωσε η καριερα του Μεσι και δεν το καταλαβα; Κρεμασε παπουτσια; Μηπως γνωριζεις την ηλικια του και τι εχει πετυχει μεχρι σημερα; Γιατί, δεν υπάρχουν κάποιοι γραφικοί που τον θεωρούν ήδη? Ότι θα γίνει μόλις τελειώσει την καριέρα του λενε? Απ όλα αυτά που λες έχει ο Ζινταν. Και για να μην ξεχνιόμαστε έχει κι ενα mundial και ένα euro ως ηγέτης... Καταλαβαίνεις τη διαφορά φαντάζομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δυστυχως, μουντιαλ και κουπες δε μπορεις να παρεις ευκολα μονος (ενας ηταν ο Μαραντονα ενω και οι εποχες ηταν αλλες). Σε ατομικο επιπεδο, ομως, νομιζω οτι εχει αποδειξει ποιος ειναι και τι αξιζει. Γιατι ομως κανουμε αυτη την κουβεντα σημερα και δεν την κανουμε οταν βαζει 4ρες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μόνος ε? Άρα δεν είναι καλή ομάδα η Αργεντινή... Μάλιστα. Οποτε θες να την κάνουμε, δεν συγκρίνεται αυτός ο παίχτης με τον Ζιντάν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μόνος ε? Άρα δεν είναι καλή ομάδα η Αργεντινή... Μάλιστα. Οποτε θες να την κάνουμε' date=' δεν συγκρίνεται αυτός ο παίχτης με τον Ζιντάν.[/quote']Οχι, δεν ειναι καλη ομαδα. Οσο για τους Μεσι και Ζινταν, plz!!! Wikipedia is our friend. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
demessakis Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Ας δώσω κι εγώ με την σειρά μου απαντήσεις στον φίλο, ξεκαθαρίζοντας πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, ασχέτως αν διαφωνούμε. 1) Είναι η Μπαρτσελόνα η καλύτερη ομάδα των τελυταίων χρόνων? Ναι, είναι. Αλλά γιατί είναι: Επειδή το απέδιξε κατακτώντας τίτλους. Όχι επειδή έπαιξε την καλύτερη μπάλα. Αυτό το έχει καταγράψει η ιστορία, και θα το διαπιστώσουμε κατά πόσο αληθεύει σε μερικά χρόνια. Άραγε θα μιλάμε για μια συνηθισμένη ομάδα ή για μια ομάδα, που επηρέασε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Αν ισχύσει το πρώτο, τότε θα έχεις δίκιο . 2) Είναι ο Μέσι ο καλύτερος παίχτης του κόσμου αυτή τη στιγμή? Ναι, είναι. Με χτυπητές αδυναμίες όμως που μερικές φορές στοιχίζουν. Καταρχήν, αδυναμίες έχουν όλοι. Όσο για το αν είναι ο καλύτερος αυτή την στιγμή, το γεγονός πως συγκρίνεται με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ιστορίας (όσο και αν διαφωνώ με αυτές τις συγκρίσεις), ενώ οι υπόλοιποι σύγχρονοι με αυτόν, νομίζω πως δίνει την απάντηση . 3) Ισχύει ότι "παίζω καλύτερο ποδόσφαιρο = είμαι καλύτερη ομάδα"? Οχι. Αυτό θα ίσχυε αν στο ποδόσφαιρο είχαμε κανόνες καλλιτεχνικού πατινάζ με βαθμολογίες για τις φιγούρες και μετέδιδε ο Κωστάλας. Καλύτερη ομάδα είναι αυτή που με όποιον τρόπο μπορεί (νόμιμο και θεμιτό) προσπερνά τα εμπόδια των ανταγωνιστών και κατακτά τίτλους. Σίγουρα και το θέμα της τακτικής, παίζει μεγάλο ρόλο. Καμιά διαφωνία, εκ μέρους μου. Αλλά σε μας τους ποδοσφαιρόφιλους, δεν αρέσει η τακτική όταν υπερισχύει του θεάματος. 4) Υπάρχει ατυχία στο ποδόσφαιρο? Κατά κόρον. Γι αυτό είναι και τόσο λαοφιλες άθλημα. Γιατί υπάρχουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες στην εξέλιξη ενός αγώνα. Ατυχία όπως και τύχη, σαφώς και υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, και είναι εκεί, για να δίνουν έναν τόνο "άγριας" ομορφιάς. Δεν λέω πως δεν μου αρέσει, αλλά όταν διαχρονικά δεν αρκούν για να εκτοπίσουν από την κορυφή μια ομάδα, δείχνει πως η ομάδα αυτή χαρακτηρίζεται ως διαχρονική και όχι ως πυροτέχνημα. 5) Μπορείς να επικαλείσαι την ατυχία? Όχι, αν θέλεις ποτέ να κοιτάξεις σαν σύλλογος στα μάτια ομάδες όπως η Μίλαν και η Ρεάλ. Θυμάται κανείς τον ημιτελικό Ελλάδα - Τσεχία το 2004? Αν έμπαινε το δοκαρι του Ροζίτσκι, 5 θα τρώγαμε. Έχει καμία σημασία? Και οι ατυχίες είναι μέσα στο παιχνίδι. Όπως είπα και στο 4, δεν αρκούν για να εκτοπίσουν μια ομάδα από την κορυφή. Και μακάρι η εθνική μας, να είχε διαχρονικότητα, και να ήταν συνεπής σε τρόπαια. 6) Γιατί υπάρχουν τόσοι αντι-Μπαρτσελόνα? Η Μπαρτσελόνα γενικά προωθείται και προωθείται γιατί πουλάει. Κι αυτό ενοχλέι. Αλλά και άλλες ομάδες προωθούνταν στο παρελθόν οι οποίες είχαν επίσης δημιουργήσει haters. Εδώ είμαστε στο 2012 και μιλάμε ακόμα για τη Ρεάλ του Φράνκο λες και ο παππούς μας ήταν στις Διεθνείς Ταξιαρχίες. Στην Μπαρτσελόνα θα κολλήσουμε? Προσωπικά την αντιπαθώ σφόδρα λόγω της ποδοσφαιρικής της φιλοσοφίας, αλλά γουστα είναι αυτά. Υπάρχουν τόσο πολλοί, γιατί δεν ήξεραν την ομάδα από πριν, και το καταλογίζουν αυτό, σε όσους υποστηρίζουν αυτή την ομάδα. Σίγουρα πολλοί νέοι, την αγάπησαν, από τον τρόπο παιχνιδιού της, την φιλοσοφία της, από τα τρόπαια που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, κάτι απολύτως φυσιολογικό, γιατί όλοι μας το έχουμε κάνει και δεν είμαι σε θέση να τους κρίνω για κάτι που έκανα κι εγώ, καθώς υποστηρίζω την ομάδα αυτή, από την φιλοσοφία της, εδώ και αρκετό καιρό. Επίσης, θα ήθελα να προτρέψω τους παραπάνω (είτε haters είτε νέους φίλους) να κάνουν τον κόπο να διαβάσουν την ιστορία της ομάδας αυτής. 7) Είναι ο Μέσι ο καλύτερος παίχτης όλων των εποχών? Αυτό είναι αστείο. Ακόμα πιο αστείο είναι ότι συγκρίνεται κατευθείαν με Μαραντόνα - Πελέ, λες και την δεύτερη θέση την έχει ήδη καπαρωμένη. Στην πραγματικοτητα, όταν μιλάμε για τον goat (greatest of all time) και η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει ρόλο. Και οι αποτυχίες με την Αργεντινή δεν αποτελούν λεπτομέρεια. Αν κάποιος έχει διάθεση για αντιπαράθεση θα ήθελα να επιχειρηματολογήσει γιατί ο Μέσι έχει ξεπεράσει τον Ζιντάν ας πούμε. Ας αφήσουμε τον Ντιέγκο στη θέση του. Όπως έγραψα και παραπάνω, διαφωνώ σε συγκρίσεις παιχτών, όταν αυτές αναφέρονται σε παίχτες άλλων δεκαετιών. Την σύγκριση αυτή, θα μπορεί να την κάνει ο ιστορικός του μέλλοντος, όταν και ο Μέσι, θα έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο. Το γεγονός πως είναι ο μόνος αυτή την στιγμή, που συγκρίνεται με τα ιερά τέρατα του παρελθόντος (αν και όπως έχω ξαναπεί, διαφωνώ κάθετα σε αυτό), δείχνει πως αν δείξει διάρκεια, η θέση ανάμεσά τους, θα του ανήκει. Για τον Ζιντάν, άποψή μου είναι πως ακόμη και ο Τσάβι, είναι καλύτερος του. 8) Είναι η Μπαρτσελόνα η καλυτερη ομάδα όλων των εποχών από πλευράς θεάματος - ποδοσφαίρου που παιζει? Όχι θα έλεγα εγώ, αλλά θα δεχόμουνα ότι μπαίνει στην κουβέντα. Υπάρχει η Μίλαν του Σάκι, η Μίλαν του Καπέλο, ο Άγιαξ του Κροιφ, η Ντιναμό του Λομπανόφσκι κτλ κτλ Όπως διαφωνώ με τις συγκρίσεις σε παίχτες που γίνονται σε διαφορετικές εποχές, έτσι διαφωνώ και όταν αυτές γίνονται σε ομάδες. Σίγουρα υπήρξαν, υπάρχουν, και θα υπάρξουν ομάδες, που θα γραφτούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ομάδες, που είτε συμπαθούμε είτε όχι, θα δώσουν κίνητρο στις επόμενες για να τις φτάσουν, προς όφελος, μόνο των φιλάθλων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Για τον Ζιντάν, άποψή μου είναι πως ακόμη και ο Τσάβι, είναι καλύτερος του. Ενώ έχεις κάνει ένα πολύ ωραίο ποστ, πετάς το παραπάνω λες και μπηκε άλλος στο λογαριασμό σου και το έγραψε. Με τον Ζιντάν συγκρίνουμε όχι με τον Καραγκούνη. Σεβασμός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Σεβασμός στον Καραγκούνη, να ούμε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα