Προς το περιεχόμενο

Forthnet 2play vs. Vivodi 3play: Ποιο προτείνετε;;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν εγώ που πήρα 3 φορές τηλέφωνο για να ρωτήσω για το CableTV μου απάντησαν αρκετά γρήγορα, περίμενα ελάχιστα. Βέβαια δε ξέρω τι γίνεται με το support τους αλλά το τμήμα πωλήσεων λειτουργεί πολύ καλύτερα από της Forthnet στο οποίο περίμενα μια μέρα γύρω στα 15-20 λεπτά(!) για να μου απαντήσουν και να ρωτήσω αυτό που ήθελα. Αυτά από προσωπική εμπειρία μέχρι στιγμής. Οπότε αρχίζω να κλείνω προς Vivodi να πω την αλήθεια.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η forthnet σε θεματα επικοινωνιας ειναι τουλαχιστον ελεεινη.Οταν ειχα παρει το πακετο και για καμια 20αρια μερες δε λειτουργουσε το τηλ.κεντρο και δεν υπηρχε τροπος να επικοινωνησεις με την εταιρια, φυσικα παροτι εγραφε στην αιτηση πως θα με παρουν τηλεφωνο αυτοι για password κλπ τους πηρα εγω μετα απο 1,5 μηνα.Δεν εχουν απαντησει ποτε σε καποιο απο τα μειλ μου.Τωρα που μου υποβαθμισαν και τη γραμμη και την πηγαν στα 768 απο 1 με φεραν στο αμην.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ FORTHNET!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Το μόνο που με ανησυχεί στη περίπτωση της Vivodi είναι το περιορισμένο bandwidth που έχει η εταιρία με το Internet στο εξωτερικό, νομίζω γύρω στο 1MBps, σε σύγκριση με τα 4,3GBps της Forthnet.

Από την άλλη μεριά όμως και επειδή είμαι αυτή τη στιγμή συνδρομητής της Forthnet, έχω να λέω ότι ώρες ώρες και κυρίως τις ώρες αιχμής οι ταχύτητες πέφτουν δραματικά. Επίσης στο κατέβασμα μέσω torrents τα πράγματα είναι τραγικά με ταχύτητες που συνήθως δεν ξεπερνούν τα 384-512KBps, όταν ονομαστική ταχύτητα έχω 2MBps. Πιστεύω ότι τα DSLAM τους έχουν 'πιταριστεί' και όταν είναι είναι πάνω πολλοί συνδρομητές τους οι ταχύτητες είναι χάλια. Οπότε το πλεονέκτημά τους στο bandwidth με το εξωτερικό πάει στράφι..

Διόρθωση: 1GBps το bandwidth της Vivodi με το εξωτερικό (όχι 1MBps βέβαια! :) ).

Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν η Vivodi αύξησε το bandwidth του Internet με το εξωτερικό τελευταία;; Ακούγονται φήμες αλλά δε ξέρω αν είναι αληθινές. Αυτό θα ήταν ένα συν για τη Vivodi.

Δημοσ.
Από την άλλη μεριά όμως και επειδή είμαι αυτή τη στιγμή συνδρομητής της Forthnet, έχω να λέω ότι ώρες ώρες και κυρίως τις ώρες αιχμής οι ταχύτητες πέφτουν δραματικά. Επίσης στο κατέβασμα μέσω torrents τα πράγματα είναι τραγικά με ταχύτητες που συνήθως δεν ξεπερνούν τα 384-512KBps, όταν ονομαστική ταχύτητα έχω 2MBps. Πιστεύω ότι τα DSLAM τους έχουν 'πιταριστεί'

Bαρέθηκα να διαβάζω συσχετισμούς torrent και isp's. Μεταξύ torrent seeder και isp μεσολαβούν τουλάχιστον αλλοι 10 παραγοντες που ανεβοκατεβάζουν την ταχύτητα σου. Τους αγνοούμε, και τα ρίχνουμε στον 11ο τροχό της άμαξας.

Kostas75, κανεις ερευνα αγοράς μεταξύ F2play και V3play. Αρα αυτή τη στιγμή δεν εισαι πάνω σε κανενα εναλλακτικό δικτυο. εισαi πανω σε Οτε με συνδρομή Forthnet. Ποιανού τα dslam ειναι πιταρισμένα; της 4net ???

Κι εγω 4νετ εχω, πανω σε πΟτέ. Εδώ και 3 μέρες κατεβάζω τορρεντς με 65-78 Kb/s. το πραγματικό όριο της σύνδεσης (με FTP) ειναι 80.

7 torrents ταυτόχρονα εχω βάλει, και upload στο unlimited. no cap.

• Οχι. 78 δεν πιάνω στις 1 το μεσημέρι που προσπαθει ο καθε πικραμένος να δεί τα λιμιτ απ.
  • Οχι, 78 δεν πιάνω αν κάνω Pause τα 3 "καλά" torrents (που παιζουν στο 15-30), και αφήσω τα αλλα 4 (που με 1 seeder έκαστο παιζουν στο 0.01-5.00 )
  • Οχι, αν αφήσω ενεργό το utorrent δεν θα σερφάρω σαν άνθρωπος, αλλα αν εχεις συνιθήσει σε συνδέσεις 56-64 kbps, γίνεται κι αυτό.

γι αυτό εχω παράπονο με τη 4νετ. Αν αλλαζα isp πιθανόν να με βοηθούσαν με το QOS τους (φοβερη ατάκα: "θα εχετε την ποιότητα που χρειάζεστε.." ), θα καταλάβουν οι άνθρωποι οτι ΕΓΩ αξίζω περισσότερη προτεραιότητα, για να κατεβάσω τη 99στη season tou lost, και οχι ο "άσχετος" ο γειτονας με τα ΧΑΑ, τα mail, και το skype του. Πιθανον να διάλεγαν τα καλά τορρεντς και τους καλους τρακερ για μένα, γιατι... δεν ειναι κατασταση αυτοί πια, ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!! πια με το γ******** το σαπόρτ σας, τσάμπα σας πληρώνω, θα πάω στους Ινκας και στους Αζτέκους να σας ξεριζώσουν τις γλώσσες μέσα απο το firewall.

Σε πρόσφατη έρευνα του PCW.gr αποδείχτηκε οτι μεταξύ όλων των isp, που λειτουργουν (ως τωρα) πανω στο δικτυο Οτε, οι διαφορές ειναι παρα πολύ μικρές. Οι μετρησεις φυσικα εγιναν σε HTTP. Ξεχωρίζει μονο η vivo επειδη εχει το μόνο ιδιοκτητο δικτυο με αρκετό πληθυσμό πελατών για να γίνει μια σοβαρή μέτρηση. Ολοι οι άλλοι τώρα άρχισαν να πουλάνε, και μερικοι δεν εχουν ενεργοποιήσει ουτε 10 χρήστες στο δικο τους δικτυο.

Με αυτό υπ' όψη, οταν διαλέγουμε isp για σκέτη συνδρομή πανω σε γραμμή ΟΤΕ (χωρις να παμε σε ιδιοκτητα ακομα καθως δεν καλύπτουν ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ τις περιοχές για να εχουμε πολλες επιλογές),

σωστό ειναι να κοιτάμε πρωτα αλλα πράγματα, περα απο ταχύτητες και "ταχύτητες". Τιμη συνδρομής, συμπεριφορά υπαλλήλων και εταιρίας οταν συμβει η στραβή, δεσμέυσεις, ψιλά γράμματα, προσφορές, κλπ.

Αν ψαχνεσαι για πληρη αποδέσμευση απο ΟΤΕ, αυτη τη στιγμή, εχεις την Vivodi με τα χρόνια στην πιάτσα, τις καταγεγραμένες μαρτυρίες και μετρήσεις σε πολλά φορουμ,

και απο την άλλη... το "Ραντεβου στα τυφλά". Ολοι τα άλλα δίκτυα, για μένα, ειναι μη δοκιμασμένα, paper releases, και βλέπουμε.

Σαφώς εχω μια αποψη, μεσα απο τις μαρτυρίες αλλων χρηστών, για τις εταιρείες σαν image, support, σοβαρότητα και γελοιότητα, στο πως λειτουργούσαν μέχρι τώρα. Αρνούμαι να αγοράσω καμία αν δεν δώ αρκετούς πελάτες της να αναφέρουν εντυπώσεις στα φορουμ.

Αρνουμαι να αγοράσω Vivo, γιατι τις ειδα τις "εντυπώσεις" :)

Επείσης αποδείχτηκε οτι τα μεγάλα ονομαστικά πακέτα εχουν και τις μεγαλύτερες πραγματικές ποσοστιαίες απώλειες. Δηλαδή, στο ιδιο dslam, με τον ιδιο isp, με 768 μπορει να παιρνεις πχ. 600+ (80%), ενω με 2mbit πχ. 1.4 (70%). Ναι, ο 2ος σερφάρει και κατεβάζει πιο γρήγορα, αλλα σε value for money, του 1ου πιανουν τόπο τα λεφτά.

Εννοώ, οτι επειδή εγώ πιάνω το 83% της ονομαστικής μου 768 kbps, δεν σημαινει οτι και ο γειτονάς μου με 2mbit θα πιάσει κι αυτός τα πραγματικά 208 KB/s ( 83% των 250 ονομαστικών). Αλλα οσα και να πιάσει, θα ειναι πιο γρήγορος :)

Δημοσ.
Απ'ότι λέει ο Hlapatsas υπάρχει πρόβλημα με τη Vivodi. Αν όμως ακούσουμε τον BLISS τότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα.. Πραγματικά ακόμη δε ξέρω τι να κάνω... :(

Μακρυα απο Vivodi!!!

Σιγουρα ειναι φτηνοτερη, μα θα ενεργοποιηθει του Αγιου.....

Συμβουλη: αν θες οπωσδηποτε Vivodi, κανε συγχρονως

αιτηση και σε καποια αλλη με εξαμηνο τουλαχιστον

συμβολαιο, και αν εισαι τυχερος, στο τελος του εξαμηνου

ισως να σε εχουν ενεργοποιησει....περιμενω τρεις

μηνες.....:confused: :evil: :shock:

Δημοσ.

ρε παιδιά δεν το έχετε μάθει ακόμα το τροπάριο?

όλοι τους τρέχουν να διαφημίσουν κάτι, που θα έχουν ψιλοέτοιμο μετά από 1-2 μήνες και μόνο σε μερικές περιοχές. ψαρώνει ο κόσμος και κάνει αίτηση και δεν πάει στον ανταγωνιστή τους. μετά αφου εσύ περιμένεις τόσο καιρό, δεν ρισκάρεις να σταματήσεις και να πας στον απέναντι.

παλιά και γνωστή η συνταγή τους. :(

Δημοσ.
Δεν εχω forthnet δικε μου αλλά η απάντηση θεωρήται αυτονόητη!Forthnet!

Η Vivodi είναι ένα τεράστιο "πορνείο".....

θεωρήται με Η τι σημαινει ειπαμε;;;:confused: :confused: :confused:

Δασκαλε που διδασκες...

Κατα τα αλλα συμφωνω για τη Vivodi.

Δημοσ.
Μακρυα απο Vivodi!!!

Σιγουρα ειναι φτηνοτερη, μα θα ενεργοποιηθει του Αγιου.....

Συμβουλη: αν θες οπωσδηποτε Vivodi, κανε συγχρονως

αιτηση και σε καποια αλλη με εξαμηνο τουλαχιστον

συμβολαιο, και αν εισαι τυχερος, στο τελος του εξαμηνου

ισως να σε εχουν ενεργοποιησει....περιμενω τρεις

μηνες.....:confused: :evil: :shock:

Κάτι τέτοιες εξυπνάδες κάνετε μερικοί, και μετά αναρωτιέστε γιατί σας απορρίπτουν τις αιτήσεις.

Φίλε μου, αν ήμουν 3 μήνες στην αναμονή, θα είχα στείλει εξόδικο, θα είχα κάνει καταγγελία στην ΕΕΤ και θα είχα στείλει αίτηση διακοπής. Και φυσικά θα με είχαν ενεργοποιήσει μέσα σε 5 μέρες.

Α, και που'σαι "δάσκαλε που δίδασκες"...? Το "μακριά" γράφεται με "ι", όχι με "υ".

Απαντήσεις του στυλ "Μακριά από τη Vivodi", "η απάντηση είναι αυτονόητη" κλπ. δεν βοηθάνε τον φίλο που κάνει έρευνα αγοράς. Τεκμηρίωση χρειάζεται, όχι προτροπές.

Προσωπικά θα πρότεινα Vivodi. Το μόνο αρνητικό είναι οτι θες λίγο τύχη στον χρόνο ενεργοποίησης. Αρκετοί ενεργοποιούνται μέσα σε λογικο (για την Ελλάδα του ΟΤΕ) χρόνο, δλδ γύρω στις 30 εργάσιμες. Απο κει και πέρα, δεν λείπουν και αυτοί που περιμένουν 1.5-2 μήνες, ή ακόμα και πιο ακραίες περιπτώσεις (3 μήνες). Φυσικά, σ'ολο αυτό το διάστημα μπορείς να κάνεις διάφορες ενέργειες ώστε να πιέσεις την εταιρεία (βλέπε τι έγραψα παραπάνω). Επίσης, το cc τους δεν είναι και το καλύτερο, αν και δεν έχω ακούσει να υπάρχει cc άλλου εναλλακτικού που κάνει καλύτερη δουλιά. Ωστόσο, από προσωπική εμπειρία, μπορώ να πω πως οι χρόνοι που απαντάνε στα τηλέφωνα έχουν βελτιωθεί τελευταία.

Επίσης, υπάρχει η γενική διαπίστωση ότι άπαξ και ξεμπερδέψεις με την ενεργοποίηση και δεν έχεις κάποιο τεχνικό/διαδικαστικό πρόβλημα από την πρώτη μέρα, τότε θα είσαι πολύ ΟΚ, γιατί το δίκτυο της Vivo πάει πολύ καλά.

Πιάνω καλές ταχύτητες στα p2p (αν και οι isp είναι από τους τελευταίους που ευθύνεται γι'αυτό το θέμα), καλά pings στο CS που παίζω αραιά και που, και δεν έχω μείνει ποτέ χωρίς internet. Προσωπικά 2.5 χρόνια δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα, και δεν χρειάστικα σχεδόν ποτέ το cc για τεχνική υποστήριξη (και έχω περάσει από όλα τα στάδια των αναβαθμίσεων ταχυτήτων).

Η ταχύτητα που σου δίνει είναι μέχρι 20mbits για download. Είναι φυσικό να σου λέει "μέχρι", γιατί η ταχύτητα που θα συγχρονιστείς εξαρτάται από την απόστασή σου από το DSLAM, καθώς και από την ποιότητα κατασκευής του καλωδίου μέχρι το καφάο του κτιρίου σου. Αυτά στη θεωρία. Στη πράξη, πρέπει να είναι πολύ σκατά ρε φίλε η γραμμή σου για να μην πιάσεις τουλάχιστον 3-4mbps. Τί σημαίνει αυτό? Ότι στη χειρότερη έχεις 3play υπηρεσία, με 3-4mbps internet, τηλεφωνία με δωρεάν αστικά-υπεραστικά, και καλωδιακή τηλεόραση (που προσωπικά δεν μ'ενδιαφέρει ιδιαίτερα) με 33 ευρώ/μήνα (αν προλάβεις την προσφορά μέχρι τέλος Μαρτίου). Έχεις κάτι καλύτερο συνολικά να επιλέξεις?

Από άλλο φόρουμ γνωρίζω πως ένας φίλος έχει ήδη ενεργοποιηθεί από τη Vivodi, όσο αφορά το cableTV. Κατεβάζει με περίπου 1Mb/s, και αναφέρει πως η τηλεφωνία και τη τηλεόραση παίζουν απροβλημάτιστα, και χωρίς διακοές και σπασίματα. Και αυτό το διαπίστωσε και με ταυτόχρονη χρήση των 3 υπηρεσιών. Δυστυχώς μου διαφεύγει η απόστασή του από το DSLAM. Πάντος ακούγεται αρκετά promising θα έλεγα.

Τις επόμενες μέρες/εβδομάδες περιμένουν να ενεργοποιηθούν και άλλοι.

Προσωπικά έκανα αίτηση τέλη Φεβρουαρίου, και ελπίζω να ενεργοποιηθώ μέχρι το πολύ την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Hlapatsas: από που κι ως που το "Το ότι η vivodi είναι η εταιρία με τα μεγαλύτερα προβλήματα" δεν είναι υπό αμφισβήτηση? Είναι προσωπική σου άποψη, είναι σεβαστή, αλλά σε καμία περίπτωση μη αμφισβητήσιμη. Εσύ έχεις στο μαγαζί, εγώ έχω στο σπίτι. Και σου λέω ότι πάει άψογα η δική μου σύνδεση. Και αυτό ΔΕΝ μπορείς να το αμφισβητήσεις.

Byzantinos: από τη Vivodi λένε ότι δεν θα έχεις πρόβλημα να μείνεις χωρίς τηλέφωνο. Στη χειρότερη να μείνεις μερικές ώρες (2-3) την ημέρα που θα ενεργοποιηθεί η γραμμή.

Δημοσ.

Φιλε μου μαλλον δεν καταλαβες το χιουμορ της προτροπης

μου για δυο συγχονως αιτησεις, που σκοπο ειχε να προειδοποιησει τον φιλο για το μεγαλο χρονο ενεργοποιησης

της Vivodi...

Οσο για μενα,τους εχω κανει παρα πολλα τηλεφωνηματα,

τους τους εχω "απειλησει" μα τιποτα.

Το πρωι ξεκιναω τις διαδικασιες που ανεφερες, οχι σαν

φοβερα για να με ενεργοποιησουν, αποφασισα να παω

σε αλλον παροχεα οριστικα.

Οσο για το "μακρυα απο..." γραφεται και με "ι" και με "υ".

Δημοσ.

Νομίζω ότι σε συμφέρει περισσότερο να τους "φοβερίσεις" λιγάκι, απο χρονικής πλευράς εννοώ. Στείλε ένα καλογραμμένο email, με κοινοποίηση στην ΕΕΤΤ, και δες αντιδράσεις.

Δημοσ.

Η vivodi έχει 3 μεγάλα προβλήματα, αλληλένδετα μεταξύ τους:

1. Η τηλεφωνία της δεν είναι PSTN αλλά VoIP. Δηλαδή πρέπει να συνδέσεις τις τηλεφωνικές συσκευές σου πάνω στο Router της. Αν πάθει κάτι ο Router, εκτός από το internet χάνεις και το τηλέφωνο.

2. Λόγω του (1) η τηλεφωνία της δουλεύει μόνο με το συγκεκριμένο Router που σου δίνουν αυτοί. Το κακό είναι πως ο Router αυτός κολλάει με το παραμικρό και ο τρόπος ρύθμισης του είναι σχετικά δύσκολος. Ακόμα, πολλές φορές όταν κολλήσει δεν αρκεί να του κάνεις hardware reset αλλά πρέπει να επικοινωνήσεις με το τεχνικό τμήμα της vivodi για να κάνουν κι αυτοί ρυθμίσεις στο Router ή στη γραμμή. Αυτό δεν είναι εύκολο λόγω του (3) παρακάτω:

3. Η υποστήριξη τους (τηλεφωνική και "live") είναι για κλάματα. ΠΟΤΕ δεν περίμενα λιγότερο από 30 λεπτά στην αναμονή (και μάλιστα η κλήσεις στο support είναι με χρέωση) για να μιλήσω με τεχνικό. Σκεφτείτε να μην είχα και δεύτερη γραμμή ΟΤΕ και να ήμουν αναγκασμένος να τους παίρνω από το κινητό μου...

Ακόμα, δύο φορές που χρειάστηκε να τους πάω το router για αλλαγή, έπρεπε να το κάνω 9:00 με 17:00, Δευτέρα έως Παρασκευή. Δεν ξέρουν πως οι περισσότεροι πελάτες δουλεύουν αυτές τις ώρες και δεν μπορούν να τρέχουν στο Χαλάνδρι στα γραφεία τους, και μάλιστα όταν δεν φταίνε αυτοί αλλά η εταιρία?

Το μόνο θετικό είναι πως αν ξεχάσεις το τηλέφωνο και χρησιμοποιήσεις τη γραμμή μόνο για internet με άλλο router, δουλεύει μια χαρά και όντως πιάνει τα 4MBit που υπόσχονται...

Δημοσ.

Έκανα αίτηση ενεργοποίησης στην Vivodi στις 5/1 και μου το ενεργοποιήσανε στις 22/3.Είναι πολύ κ@λ@εταιρεία.Όλο παράπονα ρε παιδιά.Στο Πλαίσιο όλο επιστροφές πακέτων γίνεται για δεν τους συνδέουν στην πρβλεπόμενη από τους όρους συμφωνία.Μακρία να θες έγκαιρη σύνδεση.Τα τηλέφωνα που έχω κάνει μου κόστισαν πιο πολύ από την αξία του πακέτου (100 ευρώ).

Δημοσ.

επειδη ψαχνω τι να βαλω και να φυγω τελειως απο τον ΠΟΤΕ, να σας πω την αληθεια με ολα τα παραπανω εχω μπερδευτει.

Να παω στην 4νετ ή στην βιβοντι?

Την ΟΝ την απεκλεισα γιατι οι τηλ. κλησεις μπορει να ειναι απεριοριστες οπως γραφουν αλλα πληρωνεις ενα πλαθον 0,09 ευρω / κληση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...