Προς το περιεχόμενο

Sabayon 3.2 lite


thief7710

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους.Να πω πριν ρωτησω αυτο που θελω οτι η επαφη μου μεχρι στιγμης με το linux ειναι οτι δυο η τρεις φορες ετρεξα live διανομες ετσι για να δω πως ειναι και τπτ παραπανω.

Πηγα λοιπον και κατεβασα την Sabayon 3.2 Lite Live και πηγα να την τρεξω για να δω το τρομερο 3d περιβαλλον.Αλλα ειδα τα @@ μου :)

Να πω οτι κατα το boot εγραψα xgl για να ενεργοποιηθει το 3d αλλα τπτ...μπουταρει κανονικα αλλα καταληγω σε ενα απλο desktop.τιποτα 3d.

Nα πω επισης οτι το ολο σκηνικο που περιγραφω αφορα laptop και συγκεκριμενα το Vaio Fe-11S με καρτα γραφικων Νvidia 7400 go me 256mb.(αναφερω την καρτα για σε αυτη φανταζομαι ειναι το προβλημα.)

Μπορει να μου κανεις τι φταιει?Η να μου προτεινει καποια αλλη διανομη που να περιεχει το 3d περιβαλλον?

Μην ξεχνατε οτι μιλατε σε εναν noob...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ξερω φιλε μου οτι δεν ειναι αυτο το linux.Απλα οσο εξαρτημενος και αν ειμαι απο ta windows (επειδη δεν εχω κατσει να ασχοληθω με το linux) αλλο τοσο θελω να δω ποσο πισω αφηνουν τα εφε xgl τα εφε των vista :) (Αυτο ειναι το linux :))

 

Αυτο που με προβληματιζει παντως ειναι οτι χθες που εκανα ενα search για διανομες με το xgl ειδα οτι οι περισσοτερες που βρηκα ελεγαν οτι δεν δουλευουν με Nvidia καρτες.Ισχυει αυτο?Μηπως ακομα και αν βρω διανομη που να δουλευει με Nvidia δεν δουλεψει επειδη προκυται για mobile καρτα στην περιπτωση μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι nvidia καρτε ειναι οι πιο συμβατες καρτες και με τους πιο καλητερους driver για linux.υπαρχουν μερικα πραγματα που μονο οι κατοχοι των nvidia μπορουν να δουνε στις διανομες τους οπως διαφανειες,aiglx ktl

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου η διανομή που κατέβασες λέει lite και είναι και live δεν νομίζω να έχει τα 3d εφέ που περίμενες..κατέβασε τα κανονικά Sabayon Linux 3.26

Τα sabay μια χαρά δουλεύουν τα έχω δοκιμάσει σε 3 υπολογιστές και στο boot menu όταν δεις την επιλογή play quake 4 demo τότε είναι που θα πάθεις πλάκα αλλα τη μεγαλύτερη πλάκα θα τη πάθεις όταν δεις τη κάρτα γραφικών σου να έχει καλύτερη απόδωσει απο οτι στα windows

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η διανομη που εχω την βρηκα σε DVD περιοδικου (PC world αν θυμαμαι) και την εδιναν για αυτο ακριβος το λογο.Για να δεις το τρισδιαστατο περιβαλλον.Ισως να μην εχει καλους drivers ενσωματομενους η δεν ξερω και εγω τι.

Εγκατασταση linux δεν εχω κανει ποτε.Και να για να καταλαβετε σε τι επιπεδο ειμαι θα πω το εξης:2 3 φορες που εχω φορτωση live διανομη δεν μπορουσα να βρω τους σκληρους μου δισκους.linux makes me feel stupid :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω ειπα οτι θελω να δω το τρισδιαστατο περιβαλλον απο live cd και εσυ 2 ποστ πιο πανω λες οτι δεν γινετε απο live-lite.

Και εγω σου λεω οτι η διανομη που εχω στανταρ γινετε.Απλα τονισα οτι δεν θελω-μπορω-ξερω να κανω κανονικη εγκατασταση.Που μπερδευομαστε?

Το οτι μιλαμε για λαπτοπ επιρεαζει καπου το θεμα η οχι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sorry αν σε μπέρδεψα :)

Απλός μια live διανομή με 3D περιβάλλον ποτέ δεν είναι lite. Το οτι είναι laptop δε νομίζω να είναι αυτός ο λόγος.

Η κάρτα γραφικών σου είναι αρκετά καλή είναι και Nvidia. Αν έχεις μνήμη ram κάτω απο 512 που δε νομίζω τότε μάλλον έκει είναι το πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...