Προς το περιεχόμενο

suse 10.2 various questions

sentient6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

xairetai...

(molis ebala ta 10.2 -- oute ellhnika den exw balei akoma, me kain alla pragmata prwta :))

1. mp3 -- xrhsimopoiousa to amarok toso kairo, alla eixe gia engine thn helix, twra exei alsa kai den mporw na paiksw mp3... ti mporw na kanw??

2. video/dvd -- 8a katebasw ton mplayer basika, sigourh epilogh.. elpizw na mhn exw problhma me paketa.. stis prohgoumenes suse ola htan ok me ayton ton player

3. exw katebasei kai ta 2 addon cd... pws mporw na ta egkatasthsw oso ta exw san iso ston HY? mesw yast ginetai (profanws) apla den to exw psaksei...

4. to control panel poy eixan ta prohgoumena kde pou einai???

5. beryl exei balei kaneis??? ayto koitaw kai 8a propsa8hsw na to balw - > http://en.opensuse.org/Beryl

ayta pros to parwn... eyxaristw poly :)

k sorry gia ta greeklish, apla den exw balei glwssa akoma :P

edit: το 3 & 4 και τα ελληνικά τα βρήκα ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια συμβουλή: ότι προγράμματα θέλεις να βάλεις βάλτα μέσω του yast (Repos).

Για mp3: Εφόσον έχεις βάλει τα πακέτα w32codec-all και libxine1 θα βάλεις στο amarok για μηχανή ήχου το xine.

Το mplayer θα πρέπει να το βάλεις απο repos γιατί τουλάχιστον εγώ στα 10.2 απο κονσόλα δε κατάφερα να το βάλω.

Σε γινεκες γραμμες θα σου πω τα εξης:

- Το OpenSUSE (οπως και οι περισσοτερες GNU/Linux διανομες) θα "πεταξει"¨με μια adsl συνδεση, που για γρηγορη και αξιοπιστη συνδεση προτιμοτερο ειναι να γινει με χρηση ενος router. Εφοσον εχεις την δυνατοτητα μιας τετοιας συνδεσης κανε κλικ εδω και προσθεσε ολα τα repositories που προτεινονται. (Συμβουλη: η χρηση εντολων κονσολας για προσθηκη των repositories ειναι πιο γρηγορη και την συνιστω)

- Μετα κανε αυτα που σου προτεινει ο Manos-Sx και διαβασε και αυτο ωστε να προσθεσεις οτι σου λειπει μεσω Yast.

- Κανε δεξι κλικ στο λογοτυπο του SUSE κατω αριστερα και επελεξε "Switch to KDE Menu style" ωστε να μπορεις να εχεις το μενου στο κλασικο στυλ του KDE παραβλεποντας την ανοησια (προσωπικη αποψη αυτη) προσομοιωσης σε XP που αποπειραθηκε να κανει η Novell στο μενου της. Ετσι θα βρεις ευκολα ολα τα στοιχεια που ειχαν οι παλαιοτερες εκδοσεις.

- Για τι beryl κανε αυτα ακριβως που σου προτεινει το link που εδωσες. Με καρτα nvidia και εχοντας εγκαταστησει του πιο προσφατους επισημους drivers ετρεξε σε εμενα ευκολα και με την πρωτη. Ειναι πολυ σταθερο και με το beryl-manager να μου δεινει δυνατοτητα εναλλαγης μεταξυ compiz και beryl με ενα κλικ. Βεβαια δεν το τρεχω αλλα εχω τρελλανει μερικους φιλους που ηθελαν να το δουν και τους εκανα μερικα demos για να τους εντυπωσιασω. :)

Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

έχω dsl ευτυχώς, οπότε θα κάνω αυτά που μου προτείνετε... η βλακεία είναι ότι είμαι εκτός σπιτιού για κανα 2ημερο, οπότε μπορεί να ξαναποστάρω αν κολλήσω πουθενά :)

αλλά απο ότι κατάλαβα όχι άλλο rpm -ivhc δηλαδή ε;; μέσω yast; δεν το χω ξανακάνει... θα δούμε λοιπόν... θα σας ξαναπώ αν είναι ;)

ευχαριστώ και πάλι!!

τελικά πως κάνω προσθήκη πηγής εγκατάστασης απο κονσόλα;;; γιατι απο yast βγάζει βλακείες; :/

edit: και απο κοσνόλα τις ίδιες βλακείες εβγαζε, άρα εγώ κάτι κανω λαθος :P

edit2: το βρήκα, όκ!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...