Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στο boot ή όχι τελικά και πως εξηγείται

opera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω ένα σκληρό με σύνδεση IDE και έναν SATA εγκατέστησα τα windows xp

σε partition του SATA.

όταν ορίζω ως 1st boot device τον sata ( μιας και εκεί εγκατέστησα τα windows) βγάζει το γνωστό ntldr missing.

όταν κανει boot από τον IDE όλα καλά.

σκεφτομαι αν αύριο αφαιρέσω τον IDE για να βάλω έναν ακόμα SATA ( για raid)

πως θα λειτουργήσει το σύστημά μου αφού απουσία του IDE δεν μπουτάρει;

Δημοσ.

το 99,99999% των αρχείων των xp πήγαν στον sata. όχι όλα.

ο boot loader (τα αρχεια boot.ini,IO.SYS,MSDOS.SYS,NTDETECT.COM,ntldr) πάνε στον 1ο δίσκο, και στο 1ο του partition, που θα βρεθει την ωρα του install. δηλαδή τον ide σου.

αρα, η προταση "εχω τα win στον D" δεν ειναι 100% αληθής. εχεις τα win στο σύστημα των 2 δισκων.

Καλυτερα να το σκεφτόσουν πριν αρχισεις την εγκατάσταση των xp αυτά, αλλα τώρα που έγινε, το ψάχνεις...

Δοκίμασε:

1. αποσυνδεεις τον pata-ide,

3. boot με το win xp cd, και επιλογή να διορθωθει/εγκατασταθει ο bootloader ston sata.

μπορει να θελει μερικες εντολες σε γραμμή εντολών, απο το recovery console, τωρα δεν προλαβαινω να ψάξω.

αν δεν πιάσει

μεταξύ 1, και 3 προσθετεις

2. κάνεις το 1o partition του Sata, Active

αν τελικά μπεις στα win με μόνο τον sata πάνω, για να ξαναβάλεις πάνω τον pata-ide (σαν απλη αποθηκη πιά), πρεπει να επιλέξεις στο Bios, πιο ψηλα στην προταιρεότητα του boot order τους sata, απο τους pata.

edit :τωρα ειδα και την προοπτική raid. εχοντας τα win (οποιοδηποτε os) πανω σε εναν απλό δισκο, για να πας σε raid, μαλλον πρεπει να τα εγκαταστήσεις όλα απ την αρχή. δεν ειναι θεμα απλα να συνδεσεις ενα 2ο ίδιο δισκο.

οι λυσεις ghost image, δεν ξερω τι επιτυχια εχουν εδώ (backup απο single, restore σε raid)

Δημοσ.

ευχαριστώ random για τα φώτα σου, καταραμένα windows ποιός τους είπε να δούνε σαν πρώτο σκληρό τον ide και όχι τον sata κατά την εγκατάσταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...