Προς το περιεχόμενο

Switch σε τηλεφωνική γραμμή

MiJ16

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία ενος switch σε τηλεφωνική γραμμή.

Αρχικά να πω πως στο σπίτι υπάρχει εγκατάσταση δικτύου με καλώδιου utp cat 6.Το ιδιο καλώδιο χρησιμοποιήθηκε κ για το τηλεφωνο.Όλες οι πρίζες (δικτυο-τηλέφωνο) καταληγουν σε ενα συγκεκριμενο σημείο στο σπίτι.Αρχικα υπηρχε η ιδεα να μπει ενα patch panel το οποιο κ ειχε αγοραστει.Μη γνωρίζοντας ομως ακριβως τη λειτουργια του patch panel νομιζα οτι μονο με αυτο θα μπορεσω να "γεφυρωσω" το κεντρικο καλωδιο του ΟΤΕ με τις υπολοιπες πρίζες κ αντιστοιχα το ιδιο με το δικτυο.Τελικα διαπιστωθηκε οτι στην ουσια το patch panel δεν κανει αυτη τη δουλεια (τουλαχιστον το συγκεκριμενο το ποιο δεν εχει ενσωματομενο switch) κ στην ουσια χρησιμοποιηται για οραγανωση καλωδιων.Επειδη όμως εγω δεν εχω τόσα πολλα καλωδια τα οποια απαιτουν κατα καποιο τροπο την υπαρξη patch panel για να μην χανεις τον μπουσουλα αποφασισα οτι δεν θα δώσω 60 ευρω για 15 καλωδια.Ετσι λοιπον το επεστρεψα στο e-shop οπου μου εδωσαν πισω τα λεφτα (εντυπωσιακο αυτο κ δειχνει αψογο επαγγελματισμο)!!!!

Ετσι παράγγειλα 2 οχταπορτα Switch της Level One.

Θελω λοιπον το ενα να switchαρει το τηλεφωνο κ το αλλο το δικτυο.Μεταξυ τους (για το dsl) θα επικοινωνουν με το router.

Το ερωτημα μου ειναι λοιπον το ενα το switch που εχω σκοπο να το βαλω στην τηλεφωνικη γραμμη μπορει να κανει κατι τέτοιο.Δλδ υποστηρίζει πρωτοκολλο μεταφοράς φωνής? Για το δικτυο φυσικα ξερω οτι μπορει να γινει αυτό, το θεμα λοιπόν ειναι για την τηλεφωνική γραμμή.:???:

Δημοσ.

Οχι δεν εχω.Αλλα οσο το σκεφτομαι αυτο που χρειαζεται τελικα χοντρικα ειναι η βραχυκυκλωση ολων των καλωδιων με το κεντρικο.Αυτο βεβια ειναι λιγο μπακαλιστικο εως πολύ.Συνεπως αυτο που χρειαζεται ειναι το εξης.Έχετε δει κατι ανταπτορες που τους βάζεις σε πριζα rj11 κ σου βγαζουν μποροστα 2 θυρες rj11.Οταν δλδ θελεις να βαλεις σε μία πριζα, δυο συσκευες.Εγω λοιπον μαλλον αυτο χρειαζομαι αλλα να βγαζει μπροστα 6 θυρες.

Εκτος κ αν κανω pazzle με 6 ανταπτορες ενωμενους ο ενας πανω στον αλλο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ελλεεινο ε?

Ξερει κανεις που θα βρω τετοιο ανταπτορα με περισσοτερες απο 2 θυρες?

Δημοσ.

to switch einai teleios axrhsto gia ayto pou 8eleis na kaneis.... den einai ayth h douleia tou eksalou.... diakladwth xreiazesai gia rj11. se katasthma me hlektrika 8a vreis ayto pou psaxneis. twra an de vreis kai de 8eleis apla na vraxykyklwseis ta kalwdia me thn aplh me8odo ths monotikhs tainias pare mia regkleta kai kane panw ths ta vraxykyklwmata. mia 8plh gia th douleia pou th 8eleis kanei mia xara.

Δημοσ.
to switch einai teleios axrhsto gia ayto pou 8eleis na kaneis.... den einai ayth h douleia tou eksalou.... diakladwth xreiazesai gia rj11. se katasthma me hlektrika 8a vreis ayto pou psaxneis. twra an de vreis kai de 8eleis apla na vraxykyklwseis ta kalwdia me thn aplh me8odo ths monotikhs tainias pare mia regkleta kai kane panw ths ta vraxykyklwmata. mia 8plh gia th douleia pou th 8eleis kanei mia xara.

Thanx για την ιδέα.Προς το παρόν έχω βραχυκυκλώσει όλα τα καλώδια με το κεντρικο (μόνο τα ασπρο-μπλε, μπλε εννοείται) κ αυριο θα πάω να ψάξω για μια πιο σωστή λύση η οποία να μου δίνει τη δυνατοτητα να ξέρω ποιο καλώδιο είναι σε ποια πρίζα κτλ.Να οργανωθούν δλδ λίγο καλύετερα.

Δημοσ.
Δεν γίνεται αυτό που λες με το switch... προφανώς.

+1 για τη ρεκλέτα / κλέμα...

thanks gia to "+1" alla ekshghste mou kai ti einai ka8oti neos edw....

:)

:-D

Δημοσ.

Ρώτησα σημερα τον ηλεκτρολογο τι ειναι η ρεκλετα κ στην ουσια ειναι μια κλέμα αλλα ειναι για τηλεφωνικες γραμμες ετσι ωστε να μην υπάρχει θόρυβος.Μάλλον κατι τετοιο θα κάνω.

Ευχαριστώ παιδια για το ενδιαφέρον!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...