Γίδι Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Και εκεί που νόμιζες ότι είχες ξεμπερδέψει πια μαζί του, ο No 1 noobας επιστρέφει δριμύτερος και αναζητά για μία ακόμη φορά την πολύτιμη καθοδήγηση των πανίσχυρων insomniacs... Αυτή τη φορά ζητώ ταπεινά να με βοηθήσετε σε ένα ζήτημα που με έχει προβληματίσει. Έχει σύντομα ο αδερφός μου τα γενέθλιά του και τι καλύτερο δώρο για ένα 12χρονο (πλέον) αγόρι από μία ολοκαίνουρια κάρτα γραφικών? Το σύστημα που διαθέτει ο αγαπητός brother έχει ως εξής: mobo: ASUS P4S8X CPU: Intel Pentium 4 2,4Ghz Northwood τροφοδοτικό: 300W (κάποιο άγνωστο) RAM: 1xDDR DIMM PC2700-333 512MB GPU: nVIDIA GeForce 5700LE 256MB <-- Αυτό που θέλω να αλλάξω HDD: 1x60GB Western Digital optical drives: 1xCD Reader + 1xCD Writer floppy: (ένα bulk) PCI κάρτες: PCI Modem 56k <-- Αυτό δεν χρησιμοποιείται και άνετα μπορεί να φύγει monitor: Nokia 720C CRT Η συγκεκριμένη mobo (ASUS P4S8X) υποστηρίζει AGP κάρτες γραφικών 8x, 4x, 2x των 1,5V. Μερικές καλές επιλογές, απ'ότι είδα σε online καταλόγους είναι ΑΤΙ x1650Pro, ATI x1950Pro, nVIDIA 7600GT και nVIDIA 7800GS, όλες εκ των οποίων υποστηρίζουν διασύνδεση AGP 8x. Και εδώ κάπου ξεκινούν οι απορίες: Οι κάρτες γραφικών που κατονόμασα είναι συμβατές με την παρούσα mobo, όσον αφορά τον περιορισμό αυτής στην τάση λειτουργίας της GPU? Όπως διάβασα και στο εγχειρίδιό της, η mobo δεν υποστηρίζει GPUs των 3,3V, μόνο 1,5V. Ρώτησα στο Πλαίσιο και μου είπαν ότι δεν κυκλοφορούν πλέον κάρτες των 1,5V, μόνο 3,3V. Ρώτησα εν συνεχεία στο Multirama, μου είπαν ότι των 3,3V είναι μόνο οι AGP 2x, παραπάνω από 2x σημαίνει αυτόματα και μικρότερη τάση λειτουργίας, οπότε όλες μου κάνουν - μου το έδειξαν μάλιστα και στο κουτί μίας Sapphire. Τι ισχύει τελικά? Οι παραπάνω κάρτες θα μπορούν να αποδόσουν σε ικανοποιητικό βαθμό σε αυτό το σύστημα, με τα συγκεκριμένο CPU και RAM? Ή μήπως το σύστημα δεν τις σηκώνει (κάπου αλλού διάβασα τη φράση "θα τις πνίξει") και τελικά θα υπολειτουργούν? Το τροφοδοτικό που διαθέτω επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ενός τέτοιου αναβαθμισμένου συστήματος σε ενέργεια? Οι υπολογισμοί που έκανα εδώ το έβγαλαν επαρκές εφόσον το σύστημα είναι καινούριο (απαιτήσεις γύρω στα 225W). Ωστόσο, μετά από χρήση 5 ετών, τόσο του συστήματος όσο και του τροφοδοτικού πιθανόν να έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Εσείς τι πιστεύετε?
Delirium Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Loipon ta copypastearo (!) again, Vasika, yparxoun oi exis epiloges Se 7600GS, pairneis afti (Sonic) edo: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=7026&cat=5 eite tin, HIS X1650PRO ICEQ 256MB: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516756 ean vevaios, einai i idia me aftin edo: http://www.pixmania.com/gr/gr/402906...ExNzI5MTY4MTk7 Den nomizo oti yparxei pleon logos gia 7600GT, afou einai molis 20 euro ftinoteri, apo tin 1950Pro. Alla dystyxos, den tha antexei [me tipota!] to trofodotiko sou, ton 300W mono, tin 1950Pro.... Gi' afto akrivos proteino tis 2 protes agp, tis opoies to systima sou tha axiopoiisei apolyta [=100%], mexri kai to teleftaio fps pou mporoun na dosoun, "pantremenes" me enan Pentium 4 sta 2.4GHz.
Γίδι Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Ευχαριστώ για τη βοήθεια Delirium Τελικά του πήραμε του μικρού μία ATI x1950Pro και ένα τροφοδοτικό 470W για να τη στηρίξει. Μόλις του το έβαλα και τώρα λιώνει στο Oblivion...
Delirium Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Tha to "kapseis" to paidaki Sta 12 tou, 1950Pro, meta ti?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.