Physics_Rulez Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Επειδή στην αγορά οθόνης μόνο η LG (και αν δεν κάνω λάθος ένα μοντέλλο philips) δίνει 0 pixel εγγύηση για 3 χρόνια, και όλα αυτά για μέχρι 19" οθόνες, θα ήθελα να μου πείτε αν μέσα σε 2-3 χρόνια έχει κάψει pixels η NON-LG TFT σας, ή και η LG TFT σας. Θέλω να μάθω δηλαδή αν πραγματικά έχει νόημα και είναι τόσο σημαντικό να πάρει κανείς μια οθόνη LG (με 0 pixels εγγύηση) ή όχι. Αναμένω!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Philips 170S5, αγορασμενη 31 Δεκεμβριου 2004, made in Holland 14ms 450:1 CON 250cd/m² BRI 17" δεν ειχε προβληματικα πιξελ, και μεχρι 23/12/2006 εκτελουσε χρεη κυριας οθονης (δηλαδη "καψιμο", παρα πολλες ωρες λειτουργιας τη μερα), και δεν εχει κανενα προβλημα ουτε και σημερα, που δουλευει τα βραδια σαν ανεξαρτητη tv στο δωματιο μου. 23/12/2006 πηρα LG 1952TQ 4ms 1600:1 CON 300cd/m² BRI DVI 19" Δεν ειχε κανενα προβληματικο πιξελ κατα την αγορά, και ουτε και τωρα εχει. Επισης αγορασα για το 2ο pc μια LG 17" 1752κατι, πριν 6μηνες, και ουτε κι εκεινη ειχε (ουτε και εχει) κανενα απολυτως προβλημα.
vandermonde Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Καλα GeorgeMan παιζε και κανα λαχειακι που και που πολυ τυχερο σε κοβω! Οτι εχω παρει μεχρι τωρα και εχει οθονη lcd (καμερα,φορητο,κινητο) μου ειχε και απο ενα κολλημενο πιξελ/sub. Πρωτη φορα μου τυχε LCD χωρις καμενο/κολημενο, και δυστυχως πρεπει να την αλλαξω για καποιο αλλο λογο. Ας ελπισουμε να την σκαπουλαρω και με την δευτερη(χλωμο) Παντως υπαρχει πιθανοτητα καποιο sub να φαινεται πολυ δυσκολα αν ειναι ελαττωματικο. Στο κινητο μου μετα απο πολυ κοπο το ανακαλυψα, το χω καπου ενα χρονο και το χω δει 2-3 φορες(τυχαια). Οταν προσπαθω να το δειξω σε καποιον αλλο, δεν το βλεπει!!!! (πως λεμε ακουω φωνες - εγω φαινεται βλεπω καμενα) Για εμενα εχει τεραστιο νοημα η 0 pixel εγγυηση. Μεγαλες κουβεντες δεν θελω να λεω αλλα μαλλον η επομενη μου οθονη, θα ειναι μονο οταν ολες οι εταιρειες και ανεξαρτητως μεγεθους θα την παρεχουν...
mpentenis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 εχω δει αρκετες οθόνες "της κουτας" με κολλημενα/καμμενα pixels, γιαυτό προσοχή με την εγγύηση. πρόσφατα αγόρασα μια LG 1919S-SF, και μόλις την εγκατέστησα με χαιρέτησε μια πράσινη κουκίδα. Ευτυχώς την χαιρέτησα και εγω΄, την εκανε, και εκτοτε (2 μήνες) δεν παρουσιάστηκε ξανα...
Peavy Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 0 pixel έχει και η EIZO για 6 μήνες αν δεν κάνω λάθος για τις TFT εώς 19".Και κάτι άλλο καμμένο pixel αν έχει η οθόνη σου φαίνεται απο την αρχή και δεν δημιουργείται κατά την διάρκεια, άρα μάλλον διαφημιστικό κόλπο της LG μου φαίνεται παρά κάτι χρήσιμο.Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχεις είναι (αν δεν έχεις κάποιο καμμένο pixel) να σου κολλήσει κάποιο subpixel και εκεί δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρά να περιμένεις (δεν καλύπτεται απο την εγγύηση) κάποια στιγμή να ξεκολλήσει.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Καλα GeorgeMan παιζε και κανα λαχειακι που και που πολυ τυχερο σε κοβω! Οτι εχω παρει μεχρι τωρα και εχει οθονη lcd (καμερα,φορητο,κινητο) μου ειχε και απο ενα κολλημενο πιξελ/sub. Πρωτη φορα μου τυχε LCD χωρις καμενο/κολημενο, και δυστυχως πρεπει να την αλλαξω για καποιο αλλο λογο. Ας ελπισουμε να την σκαπουλαρω και με την δευτερη(χλωμο) Παντως υπαρχει πιθανοτητα καποιο sub να φαινεται πολυ δυσκολα αν ειναι ελαττωματικο. Στο κινητο μου μετα απο πολυ κοπο το ανακαλυψα, το χω καπου ενα χρονο και το χω δει 2-3 φορες(τυχαια). Οταν προσπαθω να το δειξω σε καποιον αλλο, δεν το βλεπει!!!! (πως λεμε ακουω φωνες - εγω φαινεται βλεπω καμενα) Για εμενα εχει τεραστιο νοημα η 0 pixel εγγυηση. Μεγαλες κουβεντες δεν θελω να λεω αλλα μαλλον η επομενη μου οθονη, θα ειναι μονο οταν ολες οι εταιρειες και ανεξαρτητως μεγεθους θα την παρεχουν... Εχεις δικιο Βασικα ποτε μου δεν εχω δει σε δικα μου πραγματα καμμενο πιξελ (ουτε φωτογραφικες κινητα κτλ...). Μονο σε μια EIZO ειχα δει ενα κολλημενο πιξελ μπλε...ΠΟΛΥ σπαστικο πραγματικα! Ολο εκει επεφτε το ματι... Εγω δεν δινω τοση σημασια σε αυτα ομως. Ας πει και κανας αλλος.....
RapidShade Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 0 pixel έχει και η EIZO για 6 μήνες αν δεν κάνω λάθος για τις TFT εώς 19".Και κάτι άλλο καμμένο pixel αν έχει η οθόνη σου φαίνεται απο την αρχή και δεν δημιουργείται κατά την διάρκεια, άρα μάλλον διαφημιστικό κόλπο της LG μου φαίνεται παρά κάτι χρήσιμο.Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχεις είναι (αν δεν έχεις κάποιο καμμένο pixel) να σου κολλήσει κάποιο subpixel και εκεί δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρά να περιμένεις (δεν καλύπτεται απο την εγγύηση) κάποια στιγμή να ξεκολλήσει. Αν υποθέσουμε ότι αυτά είναι σωστά... όλες οι άλλες (και είναι πολλές) εταιρείες...γιατί δεν χρησιμοποίησαν το ίδιο "διαφημιστικό κόλπο" στις οθόνες τους? χμ.....
Peavy Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Μάλλον δεν κατάλαβες το σκεπτικό μου!Δεν λέω για το 0 pixel απλά το γεγονός ότι σου δίνει 3 χρόνια εγγυήση γι'αυτό ενώ είναι κάτι που θα φανεί απο την πρώτη χρήση κίολας δηλαδή εάν έχεις καμμένο pixel (και όχι κολλημένο subpixel) δεν θα εμφανιστεί στην διάρκεια 3 ετών αλλα με το που θα ανοίξεις την οθόνη.Ελπίζω να έγινα αντιληπτός αυτή την φορά.
Bougas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Sony SDM S74 17'. κανενα καμμενο pixel.δουλευει παρα πολλες ωρες την ημερα. αγορα περιπου 15/4/05
Mars_ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Εχω μια LG 1917s απο e-shop απο 9/5/06 κανενα καμενο pixel ,κανενα προβλημα. Πρεπει να πω οτι η 0 pixel εγγυηση ηταν αυτη που με τραβηξε και εμενα στην LG αλλα θα με ενδιεφερε πολυ να μαθω ποιες εταιριες εχουν πρακτικα τα λιγοτερα καμενα pixel.
mourlos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 HP 1730...a8anato skuli...menei anamenei poooooooooolles meres.... oute kan screensaver..oute monitor turn off...... ;-p
Acid-Burn Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Μάλλον δεν κατάλαβες το σκεπτικό μου!Δεν λέω για το 0 pixel απλά το γεγονός ότι σου δίνει 3 χρόνια εγγυήση γι'αυτό ενώ είναι κάτι που θα φανεί απο την πρώτη χρήση κίολας δηλαδή εάν έχεις καμμένο pixel (και όχι κολλημένο subpixel) δεν θα εμφανιστεί στην διάρκεια 3 ετών αλλα με το που θα ανοίξεις την οθόνη.Ελπίζω να έγινα αντιληπτός αυτή την φορά. An isxuei auto pou les (oti dld an einai na exei kammeno pixel 8a exei apo thn arxh kai den paizei na emfanistei meta apo x xroniko diasthma tote ta laptop tou e-shop giati exoun: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.909121 zero pixel egguhsh KATA THN PARADOSH kai http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.909128 zero pixel egguhsh KATA THN PARADOSH KAI GIA ENA MHNA ????? Giati na mhn leei kai to e-shop px 3 xronia egguhsh gia na trabaei ta blemmata kai tis entupwseis????
basilis5 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 η εγγυηση 0 πιξελ ισχυει για λιγους μηνες οχι για 3 χρονια! η ειζο δινει εγγυηση 0 καμμενα, 1 κολλημενο για 6 μηνες, τα υπολοιπα 4,5 χρονια της εγγυησης δεν καλυπτρουν πιξελ και sub-pixelκατι αναλογο ισχυει και για LG αλλα νομιζω για 1 μηνα επισης πιξελ μπορουν να καουν ή να κολλησουν και εκ των υστερων,μου εχει τυχει και στις 2 περιπτωσεις
Physics_Rulez Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 basilis5, η LG έχει 0 pixel για 3 χρόνια και όχι για 1 μήνα. Για sub δεν ξέρω.
Acid-Burn Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Auto lew ki egw me to post mou...Oti pixel mporoun na kaoun kai meta apo kapoio xroniko diasthma... H LG dinei 3 xronia zero pixel gia o8ones mexri 19"...Oxi merikous mhnes... (Egw toulaxiston etsi 3erw) Oson afora thn erwthsh sou file Physics_Rulez Ki egw skeftomoun to idio pragma prin agorasw tft...alla skefthka thn periptwsh na mou skasei h o8onh me kammena pixel 'h kai na kaoun sthn poreia kai na ta exw na ta koitaw kai na mou spane ta neura (eidika an einai px sto kentro kai oxi se kammia gwnia) kai epeidh einai polu pi8ano na thn espaza thn o8onh meta apo monos mou :-P phra me zero pixel mia Lg gia na exw to kefali mou hsuxo... Phra auth kai einai ola ta lefta... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168513 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=892&product=877417
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.