smilefreeware Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Είχα την παρακάτω κάρτα και κάηκε το ανεμιστηράκι. Video Adapter nVIDIA GeForce2 MX/MX400 GPU Code Name NV11 (AGP 4x 10DE / 0110, Rev B2) GPU Clock 200 MHz Memory Clock 143 MHz Bios Version 3.11.01.24.00 Memory size 64MB Motherboard CPU Type Intel Celeron, 1800 MHz (18 x 100) Motherboard Name DFI PE21-EC/EL (6 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio) Motherboard Chipset VIA VT8754 Apollo P4X400 System Memory 512 MB (PC2700 DDR SDRAM) BIOS Type Award (10/15/02) Τροφοδοτικό, υποθέτω 350 noname. Μία λύση αν βρώ ανεμιστηράκι. Αλλη, ευκαιρία να πάρω μια καινούργια. Τι προτείνετε , γιατί αν είμαι κάπως άσχετος από hardware ειδικά από κάρτες γραφικών είμαι πανάσχετος. Πχ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519525 Το μόνο που θέλω είναι να μην έχει ανεμιστήρα. Για θόρυβο και για πρόβλημα σκόνης που μάλλον την έπαθα.
Delirium Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Afairese [=ksevidose!] to anemistiraki, afise mono tin psyxtra epano, logika tha doulevei kanonika Des edo, gia fanless leitourgia tis MX 400, dixos kammia spoudaia psyxtra malista http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/mx400.html
smilefreeware Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Η κάρτα δουλεύει αλλά μέχρι να ξεκινήσει ο υπολογιστής, μιλάμε για 2 λεπτά έχει πάρει φωτιά από τη ζέστη. Την ακουμπάω και δεν αντέχει το δάκτυλό μου. Φοβάμαι μήπως κάνει ζημιά στην mb. Το ανεμιστηράκι το ξεβίδωσα , τούριξα σπρέυ το ξεσκόνισα κλπ αλλά δεν γυρίζει.
Delirium Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Katse, gia na to katalavo, exei kapoia psyxtra, pano stin opoia "kathetai" vidomeno to anemistiraki, etsi? Ean einai, peripou, opos afti i kartoula tou review, den nomizo oti tha yparxei kapoio provlima telika.... Episis, ean einai peripou opos afti edo i MX 400: http://www.digit-life.com/articles/gf2mx400abitsilurot400/index.html kai epano se psyxtra paizei to anemistiraki, den tha exeis provlima, afairontas to Ean omos DEN yparxei kammia psyxtra kai to anemistiraki einai kateftheian epano se "gymno" pyrina [GPU], tote isos exeis thema ekei...
smilefreeware Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 <exei kapoia psyxtra, pano stin opoia "kathetai" vidomeno to anemistiraki, etsi?> Ναι έτσι είναι, αλλά χωρίς να δουλεύει το ανεμιστηράκι ζεματάει η κάρτα. Μιλάμε για πάνω από 60 βαθμούς μάλλον.
Delirium Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 To afaireis entelos -den to afineis epano- kai dokimazeis ena 3DMark An den kollisei kai oloklirothei kanonika, den tha exeis kapoio provlima.
smilefreeware Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Τελικά σαν γνήσιος Ελλην έκανα την πατέντα μου. Πήρα ένα ανεμιστηράκι από ψύκτρα από παλιά cpu και το βίδωσα με κλίση γιατί ήταν μεγαλύτερο. Τροφοδοσία από το τροφοδοτικό. (Κάνει βέβαια μεγαλύτερο θόρυβο αλλά έχει καλύτερη ψύξη). Τέλος.
Delirium Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Tha sto proteina ki ego, alla den ixera an eixes Oi idanikoi anemistires einai apo palious 486 os Pentium MMX: apotelesmatikoi, me sxedon athorivi leitourgia :twisted:
lordeco Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Είχα και γω το ίδιο πρόβλημα, αγόρασα μια κάρτα-ανεμιστηράκι, την έβαλα δίπλα στην AGP και έλησα το πρόβλημα.
Powerline Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μην τρελαθούμε παιδιά. Ακόμα και αν δεν έχει ανάγκη το ανεμιστηράκι για να έρθει στ σωστά της, απο τη στιγμή που θα σταματήσει να υπάρχει αναφορά στροφών προς την κάρτα, αυτή θα νεκρώσει. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει στα παλιότερα μοντέλα που είχαν διπλό pin για το ανεμιστηράκι, αντι για τριπλό.
smilefreeware Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 <κάρτα-ανεμιστηράκι> τί είναι αυτό ? <Tha sto proteina ki ego, alla den ixera an eixes Oi idanikoi anemistires einai apo palious 486 os Pentium MMX:> Και από αυτούς έχω και από 386/40 έχω και από 80286/16 και 8088 και amstrad 1512 και spectrum ...... Και πολλά και διάφορα για μουσείο παραπεταμένα κάπου στην άκρη. Edit : @Powerline (Μέχρι να γράψω μπήκες σφήνα) Τι εννοείς ? διπλό pin δηλ. το ρεύμα έχει 2 καλώδια. Αυτή την στιγμή πάντως η δική μου έτσι όπως το έκανα, προς το παρόν δουλεύει μια χαρά.
madsc Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Guys απλοί κανόνες modding/troubleshooting: Αν μία ψύκτρα έχει fan από μαμά κ χαλάσει, βάζουμε άλλο fan τουλάχιστον το ίδιο αν όχι καλύτερο/δυνατότερο. 40x40x10 fans στα 12V (τα fans που κατά κανόνα φοράνε οι vga) υπάρχουν άπλετα στο ελληνικό εμπόριο ηλεκτρονικών στα 3-4E λιανική. Το να βγάλουμε τελείως το fan δεν το εκλαμβάνουμε ως πιθανότητα. Ο κατασκευαστής το έβαλε για κάποιο λόγο εκεί, όχι για να ανεβάσει το κοστολόγιο της υλοποίησης του. /sc
Delirium Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Το να βγάλουμε τελείως το fan δεν το εκλαμβάνουμε ως πιθανότητα. Ο κατασκευαστής το έβαλε για κάποιο λόγο εκεί, όχι για να ανεβάσει το κοστολόγιο της υλοποίησης του >> O kataskevastis mporei na to evale akomi kai gia na "poulisei mouri": oriste-ti-super-duper-karta-sas poulao-pou-exei-kai-anemistira! [Gegonos einai pos, oses kapote den eixan tis evlepe, o mesos xristis, me miso mati....] Pantos eidika kartes typou MX, stis perissoteres ton periptoseon, mporoun na doulepsoun fanless Giati na mporoun alloste orismena montela kai na min mporoun kapoia alla, me idious xronismous? Den isxyrizomai vevaia oti symvainei se olles: dokimi kai plani. To exo kanei me diafores S3, TNT2 kai GeForceMX! Px, 1 xrono tora doulevei 24/7 mia MX-440, dixos to original fanaki, giati enoxlouse to vrady... E, kanena provlima, mexri kai to katakalokairo evgale kanonika ~~~~ Asxeto, alla na thimiso oti kai stous Pentium, orismenoi kataskevastes systimaton evazan anemistira, kapoioi alloi oxi -sta idia montela! Oi perissoteroi mporousan na leitourgisoun kai dixos afton, 10 xronia tora....
Powerline Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 <κάρτα-ανεμιστηράκι> τί είναι αυτό ? <Tha sto proteina ki ego, alla den ixera an eixes Oi idanikoi anemistires einai apo palious 486 os Pentium MMX:> Και από αυτούς έχω και από 386/40 έχω και από 80286/16 και 8088 και amstrad 1512 και spectrum ...... Και πολλά και διάφορα για μουσείο παραπεταμένα κάπου στην άκρη. Edit : @Powerline (Μέχρι να γράψω μπήκες σφήνα) Τι εννοείς ? διπλό pin δηλ. το ρεύμα έχει 2 καλώδια. Αυτή την στιγμή πάντως η δική μου έτσι όπως το έκανα, προς το παρόν δουλεύει μια χαρά. Σε κάποια φάση υπήρχαν στο εμπόριο εξτρα ανεμιστηράκια που βίδωναν σε κενή θέση PCI, χωρίς βέβαια να μπαίνουν στο αντίστοιχο slot. Στη θέση της λάμας΄ήταν η είσοδος (ή έξοδος) του αέρα. Υποτίθεται οτι ήταν για την καλύτερη ψύξη καρτών PCI ή AGP. Λογικά, κυκλοφορούν ακόμα. Ναι εννοώ καλώδιο που το βύσμα του καταλήγει σε δύο θυληκά pin ή τρία αν είναι τριπλό.
lordeco Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 <κάρτα-ανεμιστηράκι> τί είναι αυτό ? Κάτι σαν αυτό http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=216
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.