Petrakas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα, Φτιάχνω μια ΒΔ σε Access. Έχω ένα πίνακα με Data (monthly) με τρία πεδία: Data, Value, Period και ένα query με το οποίο με πράξεις μεταξύ αυτών των Data βγάζω κάποιυς αριθμούς(δείκτες) ανάλογα με το μήνα αναφοράς του κάθε Data. ΔΛΔ Έστω οτι στον πίνακα καταχωρώ εγγραφές : D1,10,P1 D2,20,P2 D1,15,P2 D1,30,P3 D2,15,P1 Με πράξεις μεταξυ αυτών των μεγεθών (ανα ίδια περίοδο πάντα) βγάζω ένα δείκτη ας πούμε(με Query).ΠΧ για την περίοδο P1 ο δείκτης 1 είναι D1+D2=10+15 = 25. Ως εδώ όλα καλά...Ο δείκτης 1 όμως είναι προοδευτικός. Δλδ η τιμή του δείκτη για τη νέα περίοδο είναι : Η τιμή του δείκτη την προηγούμενη περίοδο + την τιμή του δείκτη για την νέα περίοδο.Βάση τους παραπάνω αριθμούς είναι : P1 -->25 και P2 --> 35 ο δείκτης τότε είναι 25+35 = 60. Αυτό με το προοδευτικό δεν ξέρω πως να σχεδιάσω στη βάση μου! Καμιά ιδεά?Λογικά κάπου θα πρέπει να αποθηκεύεται το history των δεικτών αυτών..Οι τιμές των δεικτών των δεικτών βγαίνουν μέσα απο queries.
lefterhs Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Μια ιδεα ειναι να αντιστοιχισεις τις περιοδους με καποιες αριθμητικες τιμες ειτε πανω στο table σου αντικαθιστωντας τα Ρ1,Ρ2,...,Ρχ, ειτε σε ενα νεο table, οπου θα γινει αυτη η αντιστοιχιση. Η αντιστοιχιση θα ειναι Ρ1=1, Ρ2=2, Ρ3=3 κλπ. Ετσι, στο query που θα κανεις την αρθροιση θα βαλεις για παραδειγμα για την Ρ2 περιοδο να σου αρθροισει τις τιμες με: where period =<2.
Petrakas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Καλή ιδέα...Πως κάνω την αντιστοίχηση όμως? Τα Ρ1, Ρ2 δεν θα ήθελα να τα αλλάξω μιας με αυτή την ονομάσια λειτπυργούσε και το παλιό σύστημα που παώ να αντικαθισστήσω φτάχνοντας αυτή τη βάση..Τα Ρ1-Ρ12 αντιστοιχούν σοτυς μήνες του χρόνου ως τώρα.
zireia Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 μπορεις να χρησιμοποιησεις ανισοτητα και για text, οπως ειναι οι τιμες της κολωνας period. πχ period<'D2'. Η ταξινομηση ειναι ως εξης D1<D2<....<D12 Αλλα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν θα υπαρχει αλλο format του period
Petrakas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 δλδ η Access ταξινομέι τα Π1, Π2, Π3 ? ΠΑρόλο που είναι text? Mε αυτή τη λογική μπορώ να χρησιμοποίσω και betwwen για text? Πάω να δω τι ισχύει !
Petrakas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 ερώτηση : Η Access πως ταξινομέι τα εξής text?? Π1, Π2, Π3, Π4, Π5, Π6, Π7, Π8, Π9, Π10, Π11, Π12 . Π1<Π2<Π3 .... ή Π1<Π10<Π2 .... έχω αυτα τα texts σε ένα combo box και θλελω να βάλω BETWEEN σε ένα query χρησιμοποώντας τα παραπάνω.
zireia Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 γραψε λαθος. μαλλον θα πρεπει να παιξεις με substr στο period να κρατησεις το αριθμητικο μερος
Petrakas Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2007 Νέα απορία : Έστω ο κώδικας σε ερώτημα SQL : SELECT (M10.avg/P35.avg) AS KIP1, (M10.avg/P46.avg) AS KIP2 FROM M10, P35, P46; Το ερώτημα εμφανίζει : ΚΙΡ1= 10 και ΚΙΡ2= 20. Αριθμούς δλδ Αν το Ρ35.avg δεν έχει τιμή, το ερώτημα δεν εμφανίζει ούτε το ΚΙΡ2. Μπορώ με κάποιο τρόπο, αν τα δεδομένα που χρειάζεται για τον υπολογισμό του ΚΙΡ1 δεν έχουν εισαχθεί αλλά τα δεδομένα για τον υπολογισμό του ΚΙΡ2 έχουν εισαχθέι στην βάση, να μου εμφανίζει το ερώτημα μόνο την τιμή του ΚΙΡ2?8)
bull Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Kαι εγω εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα Petraka και με βασανίζει εδώ και μέρες....!!!Δεν μου φέρνει τίποτα όταν ένα απο τα δύο ερωτήματα είναι κενο(null) !! Αν βρεθεί καμιά λύση θα ήταν πολύ χρήσιμη.. thanks...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.