Akujin Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 τώρα που είδα κι εγώ το ''Aus dem Leben der Marionetten'', θα το έβαζα στο τοπ-20 στην θέση του 'Fanny och Alexander'' για να μην πειράξω κάτι άλλο, κι ας το θεωρήσει ο θείος σαν ανταλλαγή. (den exw dei akomi tin tv-version vevaia, kai molonoti einai pio megaleiwdes film, tha protimisw tis marionettes giati thematika einai pio konta mou kai einai kai ligo pio arrwsto film, smt i like more!) * episis den exw dei akomi to mephisto kai allo ena periergo pou prepei na einai diamantaki prepei na einai to Na srebrnym globie του Ζουλάφσκι.
Ceridwen Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Δημοσ. 20 Απριλίου 2007 Das Fenchen Switchen!!! Επείδη μόλις μπήκε ένα περιστερι απο το παραθυρο, εκανε μια βόλτα και βγήκε πάλι δεν μπορω να μην πω το αστειο που γελάω ακόμα και σήμερα. Kαποιος πετάει ένα νεκρό ταχυδρομικό περιστερι στο τραπέζι και λεει -There's a traitor between us! -I see that you have dealt with him appropriately.
gpapava Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Προς θεού φίλε Akujin όχι και καλή ταινία το Santa Sangre. Μην τρελαθούμε τελείως. Την θεωρώ ίσως την χειρότερη ταινία που έχω δει και ταινία απόδειξη της εξουσίας της ψευτοκουλτούρας τύπου Almodovar.
theobabis Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Mιας και 'γω το εχω στο top20 και με παιρνει λιγο η μπαλα, ελπιζω να μου επιτρεπει ο aku να δωσω μια απαντηση και οτι αλλο θελει μετα αυτος συμπληρωνει. Αλλο το καλη, αλλο το μου αρεσει. Το δευτερο εκφραζει προσωπικη αποψη, ενω το πρωτο δεν εχω ιδεα τι και απο οτι παρατηρω ο aku το δευτερο εξεφρασε Λοιπόν, επειδή δυσκολεύομαι για ένα countdown(και θέλω να δείξω όμως μια φορά κάποια συνέπεια!) απλά θα παραθέσω τις 20 αγαπημένες μου ταινίες από την δεκαετία ταξινομημένες χ ρ ο ν ο λ ο γ ι κ ά : ...
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Να προσθέσω μια θετικότατη ζουμερή ψήφο υπέρ του Santa Sangre και μια υπέρ του Αλμοδοβάρ Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θεωρείς "ψευτοκουλτούρα" τις ταινίες του Αλμοδοβάρ. Ειλικρινέστατες είναι. Το Santa Sangre από την άλλη είναι σαν πίνακας ζωγραφικής. Και δανειζόμενος μια ατάκα ενός κοινού φίλου μας με τον Akujin, από υπόθεση κοντράρει στα ίσια και κάνει σκόνη το "Ψυχώ"! Πάντως αν η προδιάθεση σου είναι να ανακαλύψεις τους ψευτοκουλτουριάρηδες, θα πέσεις συχνά σε παγίδες. Άσε που καμιά φορά το γελοίο από το αριστούργημα δεν απέχουν τελικά και τόσο πολύ. Απόδειξη ότι τα περισσότερα μεγάλα καλλιτεχνικά έργα (τουλάχιστον στο χώρο της μουσικής που γνωρίζω ιστορία, αλλά δε μου το έχει διαψεύσει ποτέ κανείς ή κάτι και για τις άλλες τέχνες) όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν θεωρήθηκαν μπούρδες και προσπάθειες ψευτοεντυπωσιασμού (ντομάτες κτλ). Στην τελική βέβαια κολοκυθόπιτα (για να δανειστώ ατάκα του ΙΔΙΟΥ του Akujin πλέον), δεν είναι και απαραίτητο να σου αρέσει ένα τόσο ιδιόμορφο στυλ σκηνοθεσίας. Πρέπει όμως να μπορείς να αντιληφθείς ότι σε κάποιους θα φαίνεται υπέροχο.
gpapava Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Η άποψη σας εννοείται πως είναι σεβαστή, όπως και το γούστο σας. Και συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τον φίλο Manuel. Απλά θεωρώ ότι κάποιες ταινίες δίκαια θεωρούνται αριστουργήματα και κάποιες άλλες όχι. Γενικά θεωρώ τέχνη την σκηνοθεσία που δεν σε βάζει να γελάσεις με το ζόρι, να κλάψεις με το ζόρι, να φοβηθείς με το ζόρι κτλ, αλλά σου προκαλεί αυτά τα συναισθήματα "έμμεσα". Φιλικά
theobabis Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Απλά θεωρώ ότι κάποιες ταινίες δίκαια θεωρούνται αριστουργήματα και κάποιες άλλες όχι. Ενα μονο σημειο. Ενω καταλαβαινω απολυτα τι λες, αν με εβαζες να ισχυριστω οτι η εβδομη σφραγιδα δικαια θεωρειται αριστουργημα, θα ειχα σοβαροτατο προβλημα τεκμηριωσης. Και αυτον τον θεωρω αρκετο λογο για να αναβαλλω οποιαδηποτε κριση.
Akujin Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 κοίτα gpapava, εύχομαι να μην μου άρεσε το άγιο αίμα. το ότι μου αρέσει δεν είναι καλό σημάδι. ειλικρινά. (μανώλη, claw σας παίρνει κι εσάς η μπάλα, να κοιταχτείτε) περιμένω λίστα σου όμως. έστω χρονολογική, ένα τοπ-κάτι. cheers!
Exoskeletor Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Η άποψη σας εννοείται πως είναι σεβαστή, όπως και το γούστο σας. Και συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τον φίλο Manuel. Απλά θεωρώ ότι κάποιες ταινίες δίκαια θεωρούνται αριστουργήματα και κάποιες άλλες όχι. Γενικά θεωρώ τέχνη την σκηνοθεσία που δεν σε βάζει να γελάσεις με το ζόρι, να κλάψεις με το ζόρι, να φοβηθείς με το ζόρι κτλ, αλλά σου προκαλεί αυτά τα συναισθήματα "έμμεσα". Φιλικά Blepe pulp fiction
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 (μανώλη, claw σας παίρνει κι εσάς η μπάλα, να κοιταχτείτε) Εγώ είμαι καλλιτέχνης (λέμε τώρα). Χαμένος από χέρι, τι να κοιταχτώ; Λες και δεν τα ξέρω τα μυαλά μου;
wardjdim Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Paidia, ti ginetai? Xronia kai zamania. Eimai - dystyxws se ypologisth xwris ellhniko plhktrologio. Ti egine sta prohgoumena top-50 pou eixa ftiaksei? Xathikan. Oson afora to top-100 twn 60s, afto paei pisw, kathws exw akomh 280 tainies na dw gia na to vgalw Pantws ena prwto draft tha vgalw ton Iounio... Tha ta poume syntoma. Kales provoles..
Akujin Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 egw perimenw na postareis ta 90s gia na ksetharrepsw cheerz!
theobabis Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 κοίτα gpapava, εύχομαι να μην μου άρεσε το άγιο αίμα.το ότι μου αρέσει δεν είναι καλό σημάδι. ειλικρινά. (μανώλη, claw σας παίρνει κι εσάς η μπάλα, να κοιταχτείτε) Δε νομιζω να πιστευεις οτι θα τη γλυτωσεις ετσι ευκολα με αυτο. O λαος θελει αναλυση και συζητηση Xρονια και ζαμανια wardjdim Γιατι βρε μας χανεσαι, εδω ολοι σου εχουμε αδυναμια Αναρωτιεμαι αν εσυ εχεις να δεις 280, στη δικια μου περιπτωση στις ποσες θα σταματησει το κοντερ... (μια μπουκια θα την κανω την veyron) :-?
wardjdim Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Afto to eftiaksa xtes vrady, alla einai poly akairo. top-20 gia mia pshfoforia se ena ispaniko forum. Na to aposyrw, Akujin? Einai kai off-topic ektos twn allwn #20 The Birds (Alfred Hitchcock) #19 Nóz w wodzie/Knife in the Water (Roman Polanski) #18 Le Mepris (Jean Luc Godard) #17 La Dolce Vita (Federico Fellini) #16 Accattone (Pier Paolo Pasolini) #15 Andrey Rublyov (Andrei Tarkovsky) #14 Rocco e i suoi Fratelli (Luchino Visconti) #13 Jules et Jim (François Truffaut) #12 Tystnaden/The Silence (Ingmar Bergman) #11 Salvatore Giuliano (Francesco Rosi) #10 Il Gattopardo (Luchino Visconti) #9 Persona (Ingmar Bergman) #8 El Ángel exterminador (Luis Buñuel) #7 L' Avventura (Michelangelo Antonioni) #6 The Trial (Orson Welles) #5 Gamlet (Grigori Kozintsev) #4 Le Feu follet (Louis Malle) #3 8 1/2 (Federico Fellini) #2 La Caduta degli Dei/The Damned (Luchino Visconti) #1 La Notte (Michelangelo Antonioni)
theobabis Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 To ερωτημα δεν ειναι αν θα το αποσυρεις, αλλα αν θα δημιουργησεις νεο τοπικ για αυτο (Eχοντας δει ενα ολοκληρο 10% νομιζω βρισκομαι σε πολυ καλο δρομο )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.