Προς το περιεχόμενο

BMW compact ή 116?

Galis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Eχω οδηγησει -δλδ εχω λιωσει- μια 116 και ειναι ενα αρκετα καλο αυτοκινητο.

Εξαιρετικη οδηγικη συμπεριφορα, κοφτερο τιμονι, ωραιο σασμαν, θεεικα κρατηματα.Δυστυχως, εχει ψοφιο μοτερ και ειναι πανακριβη.Αλλα αν σου αρεσει, τσιμπα την.

Η Compact ειναι πιο μετρια, σε ολους τους τομεις.Μιλαμε φυσικα για την 16αρα ετσι.

Δημοσ.

Η Compact είναι ντεμί BMW, κάπως λίγη για το όνομα που κουβαλάει. Η 116 σαφώς καλύτερη. Κανένα από τα 2 δε μου αρέσει εμφανισιακά (αν και την Σειρά 1 στις φωτογραφίες τη λάτρεψα) αλλά και τα δύο είναι βαριά και δεν πάνε καθόλου.

Δημοσ.

Άποψή μου είναι πως με τα λεφτά που θα δώσεις πρέπει να πάρεις κανά σοβαρό αυτοκίνητο (BMW βασική έκδοση με 1600κ.εκ. και 115 hp δεν είναι σοβαρό αυτοκίνητο)... Αν είναι να διαλέξεις από τις δύο, πάρε όποιο σου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά :).

Δημοσ.

Ενταξει, αν καποιος θελει BMW, δε θα βολευτει με τιποτα λιγοτερο.Ειναι πολυ ιδιαιτερα αυτοκινητα.

Παντως εγω με τα λεφτα αυτα, θα επαιρνα ενα Colt CZT και θα το βελτιωνα στο maximum.

Galis πες μας ακριβως τι αυτοκινητο ψαχνεις.

Δημοσ.

Δε ξερω το υψος σου φιλε.Εγω παντως(ειμαι 1.88) στην 116 δε χωραγα με τιποτα(τερμα κατω το καθισμα).Για δες και το Α3.

Δημοσ.

είμαι 1.89 στην 116i χωράω άνετα

τώρα την compact δεν μπορείς να την βρεις καινούργια, μόνο μεταχειρισμένη

αν πρόκειτα να πάρεις μεταχειρισμένη compact

εγώ θα σου πρότεινα 318 προηγούμενο μοντέλο coupe

απλά απίστευτο αυτοκίνητο και πολύ μουράτο

Δημοσ.

Βρισκω και compact με 143 αλογα περιπου στα ιδια λεφτα.1.86 υψος εχω.Για το Α3 που ειπε το παιδι τι λετε σε συκριση με αυτα που λεω?

Δημοσ.

καμια επαφή το audi a3

καταρχάς πες μας τι πείρα έχεις από αυτοκίνητα

τι οδηγός είσαι, τι αυτοκίνητα έχεις οδηγήσει για πόσο καιρό

εγώ είχα κάνει διεξοδικά τεστ και στα δύο αυτοκίνητα (116i, a3 1.6 FSI)

και κατέληξα απλά στο συμπέρασμα ότι το a3 δεν είναι αυτοκίνητο για μένα

την τόσο γλυκιά αίσθηση που έχω με την 116, δεν την συνάντησα πουθενά αλλού. μπορεί τα 115 άλογα να είναι σχετικά λίγα για το πολύ βαρύ - αλλά απίστευτα δεμένο αμάξωμα της 116, η αίσθηση όμως δεν συγκρίνεται

τώρα, ο κινητήρας του a3 μου φάνηκε ''τζούφιος'', +ότι αν θες να τον εκμεταλευτείς στο έπακρο θα πρέπει να βάζεις 100 βενζίνη, η ανάρτηση πολύ σφικτή χωρίς όμως να προσφέρει τα κρατήματα που θα περίμενει κανείς (σε αυτό μπορεί να συμβάλει και η 17'' ζάντα του a3), τα φρένα αρκετά απότομα πλην όμως αποτελεσματικά. Με αιρκοντίτιον ο κινητήρας φαινόταν απλά ανεπαρκής. Βάλε και ένα μείον το γεγονός ότι είναι τρίθυρο (εκτός αν πας για πεντάθυρη εκδοση). Τέλος το μόνο σημείο στο οποίο μπορεί να πει κανείς ότι το α3 είναι ανώτερο της 116 είναι το εσωτερικό - και για την ακρίβεια το ταμπλο.

Δημοσ.

Λοιπον ειχα ενα twingo, ενα ibiza 1.4 και τωρα εχω ενα stilo 1.6 το οποιο μου δινεται η δυνατοτητα να αλλαξω με κατι που θα κρατησω αναγκαστικα πολλα χρονια και γι αυτο σκεφτηκα bmw για την καλη μεταπωλητικη αξια.Προσωπικα μου αρεσει η compact αλλα ποτε δεν κανει κακο να ρωτας.Οποτε το Α3 δεν το σκεφτομαι ετσι?

Δημοσ.

κοίτα κρίνωντας από τα αυτοκίνητα που μου λες δεν νομίζω ότι έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις από το αυτοκίνητο σου, ή κάνω λάθος. Αν είχες θα σου έλεγα bmw με τα χίλια. Τώρα όμως το δίλημα παραμένει.

Μην νομίζεις, και τα audi έχουν καλή μεταπωλητική αξία.

Για να μην τα πολυλογώ το καλυτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στις δύο αντιπροσωπείες και αν ζητήσεις να δοκιμάσεις τα a3 & 116 όσο το δυνατόν περισσότερο...

compact παρα πολύ δύσκολο να βρεις για test drive.

εγώ πάντως ήμουν στο ίδιο δίλημα με σένα, δοκίμασα πολύ περισσότερα αυτοκίνητα, astra, corolla, golf, alfa romeo (καλά αυτή είναι παλιά) - και όχι μόνο στα 1600 κυβικά και κατέληξα σε αυτά τα δύο 116 & a3

Δημοσ.
καμια επαφή το audi a3

καταρχάς πες μας τι πείρα έχεις από αυτοκίνητα

τι οδηγός είσαι, τι αυτοκίνητα έχεις οδηγήσει για πόσο καιρό

εγώ είχα κάνει διεξοδικά τεστ και στα δύο αυτοκίνητα (116i, a3 1.6 FSI)

και κατέληξα απλά στο συμπέρασμα ότι το a3 δεν είναι αυτοκίνητο για μένα

την τόσο γλυκιά αίσθηση που έχω με την 116, δεν την συνάντησα πουθενά αλλού. μπορεί τα 115 άλογα να είναι σχετικά λίγα για το πολύ βαρύ - αλλά απίστευτα δεμένο αμάξωμα της 116, η αίσθηση όμως δεν συγκρίνεται

τώρα, ο κινητήρας του a3 μου φάνηκε ''τζούφιος'', +ότι αν θες να τον εκμεταλευτείς στο έπακρο θα πρέπει να βάζεις 100 βενζίνη, η ανάρτηση πολύ σφικτή χωρίς όμως να προσφέρει τα κρατήματα που θα περίμενει κανείς (σε αυτό μπορεί να συμβάλει και η 17'' ζάντα του a3), τα φρένα αρκετά απότομα πλην όμως αποτελεσματικά. Με αιρκοντίτιον ο κινητήρας φαινόταν απλά ανεπαρκής. Βάλε και ένα μείον το γεγονός ότι είναι τρίθυρο (εκτός αν πας για πεντάθυρη εκδοση). Τέλος το μόνο σημείο στο οποίο μπορεί να πει κανείς ότι το α3 είναι ανώτερο της 116 είναι το εσωτερικό - και για την ακρίβεια το ταμπλο.

+1!Εγω ειχα δοκιμασει παραλληλα BMW 116, A3 και Golf 1.6. Μακραν καλυτερη η BMW, σε ολα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...