Προς το περιεχόμενο

Θρησκεία <=> Εκκλησία

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι στο καλό είναι η νέα αυτή μόδα της αμφισβήτησης όλων, και ούτε τι κερδίζει ο καθένας με το να αμφισβητεί ιδέες που κατ' εμέ μόνο για το καλό του υπάρχουν. Σαν ίδεα ο χριστιανισμός γενικά θέτει όρια στον άνθρωπο πράγμα το οποίο μόνο κακό δεν είναι. Σε αυτό συμφωνούν και πολλοί λαοί πριν γνωρίσουν τις ιδέες του. Ή μήπως οι αρχαίοι Έλληνες δεν έλεγαν "παν μέτρον άριστον";

Θεωρείς καλό το γεγονός οτι ο χριστιανισμός καθορίζει συμπεριφορές και θέτει όρια?

Μιλαμε για μια θρησκεία που ανά τους αιώνες πήγαινε κόντρα στην επιστήμη και συνεχίζει ακόμη.

Δεν μπορούσαν να δεχτούν οτι η γη δεν είναι το κέντρο του κόσμου ή οτι δεν είναι επίπεδη όπως είχαν διδαχτεί από τα «ιερά» κείμενα.

Αν ο χριστιανισμός μπορούσε πραγματικά να επιβάλλει ηθικά όρια στους ανθρώπους δεν θα είχε νόημα να υπάρχει η νομοθεσία... οι άνθρωποι θα φέρονταν «καλά» εφόσον θα ήταν όλοι χριστιανοί.

Εκτός και αν η νομοθεσία αφορά μόνο τους άπιστους.

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Είναι καθαρά θέμα εγωισμού κ αξιοπρέπειας -να μην κλαίγεται σε κανέναν για τις αποτυχίες του και να μην ζητάει οίκτο για τις ατυχίες του
Συμφωνώ απολύτως αλλά αυτό ισχύει και για κάποιον που πιστευει σε κάποιον Θεο. Στο επόμενο που λες για να κάνει κανείς τον σταυρό του αν όλα πάνε καλά δεν το βρίσκω τόσο κακό. Τώρα να συγχαρεί όπως λες τον εαυτό του, αυτο΄που προσπαθώ να πω, είναι πως κανείς άνθρωπος δεν είναι τόσο ισχυρός ώστε να μπορεί να καταφέρει τα πάντα μόνος του, για αυτό άλλωστε από πάντα οι άνθρωποι ζούσαν σε κοινωνικές ομάδες. Για την αγάπη κανείς δε σε υποχρεώνει και αν αυτό πιστεύεις πως διδάσκει ο χριστιανισμός δεν έχεις δίκαιο. Δε σε υποχρεώνει να αγαπάς αν αυτό που νοιώθεις δεν είναι αληθινό, προτιμάει να είσαι ειλικρινής πρώτα από όλα με τον εαυτό σου.

Για το τελευταίο που λες, πιστέυεις πως είναι υποτιμήτικό να γονατίζεις? Η ντροπή δεν είναι να γονατίζεις αλλά να μείνεις εκεί και να μην προσπαθείς να γίνεις καλύτερος. Ασε που ο ίδιος ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο το δικαίωμα να γίνει ίδιος με Εκείνον καθ' εικόναν και καθ' ομοίωση, πράγμα που σε βλέπει ώς ίσο και όχι σαν κατώτερο. Δεν θα εξυμνούσε την αγάπη αν δεν ήταν έτσι.

Θεωρείς καλό το γεγονός οτι ο χριστιανισμός καθορίζει συμπεριφορές και θέτει όρια?

Μιλαμε για μια θρησκεία που ανά τους αιώνες πήγαινε κόντρα στην επιστήμη και συνεχίζει ακόμη.

Δεν μπορούσαν να δεχτούν οτι η γη δεν είναι το κέντρο του κόσμου ή οτι δεν είναι επίπεδη όπως είχαν διδαχτεί από τα «ιερά» κείμενα.

.... Οπα... αυτό αναφέρθηκε ξανά σε άλλο thread. Γνωρίζουμε όλοι πως υπήρχαν πάππες και αυτοκράτορες οι οποίοι είχαν ασπαστεί τον χριστιανισμό αλλά ήταν πραγματικά σκοταδιστές και δολοφόνοι, σε αυτό δεν έχεις άδικο αλλά μην πέρνει η μπάλα μια ολόκληρη θρησκεία για τέτοιους ανθρώπους, οόποια και άν ήταν η θέση τους.
Δημοσ.

Δν καταλαβαίνεις, δν θέλω χάρες, επιβραβεύσεις, ηθικές νουθετήσεις και μετάνοιες. Δεν θέλω να ευχαριστώ κανέναν για τις δικές μου επιλογές και δν θέλω να κατηγορώ κανέναν για τα δικά μου λάθη. Αν έχω μια ευτυχισμένη οικογένεια, μια οικονομική άνεση και πολλούς καλούς φίλους, δεν θα πω δόξα τω θεώ, θα πω φτου σου αγόρι μου που τα 'φερες έτσι όμορφα. Αν πάλι είμαι στον πάτο δν θα πω άτιμε σατανά εσύ έβαλες τους πειρασμούς μπροστά μου, θεέ μου βοήθα με, μετάνιωσα. Θα πω "καλά να πάθεις μαλάκα, τα 'θελες κ τα 'παθες, σήκω τώρα και δες πως θα τα φτιάξεις".

Δεν χρειάζομαι κάποιον θεό, δν τον έχω ανάγκη ούτε για στήριγμα ούτε για καθοδήγηση ούτε για κριτή. Αν κάποια στιγμή νομίζω πως χάνω τον έλεγχο και δν ξέρω τι να κάνω, μεγάλη η χάρη του, θα ανοίξω το Τάδε Έφη Ζαρατούστρα και θα μου πει τι να κάνω ;p

Δημοσ.

.... Οπα... αυτό αναφέρθηκε ξανά σε άλλο thread. Γνωρίζουμε όλοι πως υπήρχαν πάππες και αυτοκράτορες οι οποίοι είχαν ασπαστεί τον χριστιανισμό αλλά ήταν πραγματικά σκοταδιστές και δολοφόνοι, σε αυτό δεν έχεις άδικο αλλά μην πέρνει η μπάλα μια ολόκληρη θρησκεία για τέτοιους ανθρώπους, οόποια και άν ήταν η θέση τους.

Το ζήτημα είναι οτι εφόσον δίνουμε απόλυτη εξουσία στην θρησκεία, είναι πολύ εύκολο να γίνει μέσo χειραγώγησης.

Η πλειοψηφία των πιστών δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τον ηγέτη του γιατί αυτό έχει διδαχτεί μέσω της παιδείας και της οικογένειας του.

Πολλοί από αυτούς του σκοταδιστές που αναφέρεις θεωρούνται ακόμη και σήμερα μετά από τόσους αιώνες ως ευεργέτες ή άγιοι του χριστιανισμού.

Δημοσ.

Δυστυχώς αυτού του είδους οι άνθρωποι δέν είναι οι εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας, τοποθετούν τον εαυτό τους στην θέση προσωποποίησης της θρησκείας. Η θρησκεία δέν εκφράζεται απο ανθρώπους που πραγματικά πιστεύουν σε αυτήν αλλά απο αυτούς που έχουν τα μέσα να εξασκούν μέσω αυτής την εξουσία.

Δημοσ.

ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13

Το ΄δηλώνω Δεν ειμαι χριστιανός! Είμαι Παναθηναϊκός!!:mrgreen:

Πλάκα κάνω. Χρόνια έχω να ασχολιθώ με τη μπάλα

Δημοσ.

Αυτο το στραβωμα με την εκκλησια και την θρησκεια ειχε φαει και ο Τζισους και τρελαινοταν με τους εβραιους παπαδες που ειχαν γινει εξουσιαστες και εμποροι και τους ειπε:"Κυριοι μου εχετε βγαλει την πιστη με την ιδιοτελεια σας.Κανατε τον οικο του θεου μου καρτελ.Ο θεος εχει για ολους και δεν σας ορισε εσας αντιπροσωπους του και επειδη τα εχω παρει στο κρανιο θα σας δειξω πως ειμαι πιστος με @@ και οχι προβατακι του κερατα.Α! και μαζευτε τα απο τον ναο του Σολομωντα γιατι θα εχουμε μπαχαλα.Γκεγκε πιστοκαπηλοι?".Τον ακουσαν και οι αλλοι τον Τζισους και ειπανε "Τζισους εισαι ενας Τσε.Καταλαβαινουμε αυτα που λες και ειμαστε μαζι σου.Viva la revolution".Αυτα γιναν πριν 2000 χρονια και αφου πεθανε ο θρησκευτικος αναρχικος ονοματι Τζισους,τι πηγαν και καναν οι αθεοφοβοι?Ακριβως τα ιδια και χειροτερα αλλα στο ονομα του πλεον.Κατι σαν επιτιμο προεδρο.

Οποτε η ιδια η θρησκεια γενναει απο την φυση της την εκκλησια λογω της ματαιοδοξιας της.Ειναι τοσο ματαιοδοξο αυτο το θηλαστικο που λεγεται ανθρωπος που νομιζει οτι καποιος σαν και την αφεντια του εφτιαξε τον κοσμο.

Ο κοσμος ισως και να ηταν καλυτερος χωρις την θρησκεια αλλα δεν φτανει μονο αυτο και σιγουρα αυτο δεν θα επρεπε να γινει με χειραγωγηση η με βια.Πρεπει να πιστεψεις στην απιστια.Τοσοι και τοσοι θεοι εχουν πεθανει.Καποτε θα πεθανει και ο τελευταιος.Θα ερθει το πληρωμα του χρονου(αν προλαβει).

Δημοσ.

Συγγνωμη δεν εχω διαβασει ολα τα ποστς αλλα θα ηθελα να πω καποια πραγματα τα οποια δεν ειναι κατανοητα απ' ολους.

1. Ο Χριστος ειπε "Γκρεμιζω τον ναο αυτο και το ξαναφτιαχνω σε λιγες μερες ενω εσεις κανατε χρονια" αμεσως οι παπαδες τον θεωρησαν βλασφημο και τον κατακρηνανε... αυτο που πραγματικα ομως ηθελε να πει με αυτα τα λογια ηταν οτι ο ναος ειναι περιτος... η εκκλησια η πραγματικη βρησκεται μεσα μας, στην ψυχη μας!

2. Οταν ο Χριστος ελεγε την λεξη θεος εννοουσε τον εσωτερικο του κοσμο, την ψυχη του!

3. Συμπερασμα: Την εκκλησια δεν την χρειαζομαστε, γιατι ψυχη = Εκκλησια + Θεος. Οταν ηταν στον σταυρο ειπε "πατερα γιατι με εγκαταληπεις τωρα;" Προσεξτε!!! ειπε εγκαταληπεις και οχι γιατι δεν με βοηθας! Γιατι απλα εννοουσε την ψυχη του.

Πριν με κατηγορησετε... Δεν ανηκω σε αιρεση ειναι πραγματα που εχω ψαξει και μελετησει χρονια τωρα! Και το πιο σπουδεο ξερετε ποιο ειναι; οτι οταν τα ανεφερα αυτα σε παπαδες μου ειπαν ΝΑΙ εχεις δικιο!

Πανω μου εχω πολλα τατουαζ! το πρωτο που χτυπησα ηταν ενας σταυρος με την λεξη Ιησους επισης ενα τεραστιο σε Αραμαικη γραφη που λεει Ιησους ο Ανθρωπος που τα εκανε ολα νεα! δλδ εκανε πραγματα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ακατανοητα απο τον τοτε κοσμο τα οποια τους τρομαξανε και τον σταυροσανε. Αυτα ειναι λογια που ειπε στην μητερα του.

Αποτελεσμα... Ιησους ο Ανθρωπος που αλλαξε την ανθρωποτητα!

Τωρα αν αναστηθηκε, αν παντρευτηκε και εκανε παιδι και περι james cameron και ολα οσα ακουγονται τις τελευταιες μερες δεν με ενδιαφερουν και δεν με αγγιζουν! Εμενα με νοιαζει και με ενδιαφερει αυτα που καταφερε ο Ανθρωπος αυτος!

Σας παρακαλω αν καποιος διαφωνει μην ερθει σε αντιπαραθεση και πεσει να με φαει γιατι ειναι κουραστικο... ενα απλο Φιλε μου διαφωνω μαζι σου αρκει.

Σας ευχαρηστω για την κατανοηση. Και συγνωμη αν εχω βγει οφτοπικ!

Δημοσ.
...Ιησους ο Ανθρωπος που τα εκανε ολα νεα!...

Όταν ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ο πατέρας του είναι Θεός,

εσύ γιατί τον χαρακτηρίζεις άνθρωπο και μάλιστα εντόνως?

αν παντρευτηκε και εκανε παιδι και περι james cameron....δεν με αγγιζουν!

Έστω ότι δεν είσαι δογματικός,

και δεν πιστεύεις στη Θεική υπόσταση,

τι το κακό βρίσκεις στο να κάνει οικογένεια ένας άνθρωπος?

Αποτελεσμα... Ιησους ο Ανθρωπος που αλλαξε την ανθρωποτητα!

Κατά γενική ομολογία ο κόσμος πάει κατά διαόλου και όχι "κατά Θεού".

Αν άλλαξε ο κόσμος, προς το χειρότερο αλλάζει.

Δε λέω ότι ευθύνεται η διδασκαλία του Χριστού,

αλλά ότι το συμπέρασμά σου, δεν ισχύει.

Δημοσ.

Ωραία όλα τα παραπάνω και δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει , αλλά. . .Το δόγμα είναι δόγμα , κάθε παρέκκλιση από αυτό είναι αίρεση του "πιστεύω". Ο Αθεϊσμός είναι αθεϊσμός και σαν δογματική θέση καθώς έιναι το κάθε λογικό οικοδόμημα για την αμφισβήτηση ενός άλλου συστήματος πίστεως καταρρέει στην ίδια του την βάση. Κοινώς οι συζητητές αντιθέτων θεωριών βρίσκονται σε πλάνη στην προσπάθεια τους να αμφισβητήσουν . .

Δημοσ.
Κοινώς οι συζητητές αντιθέτων θεωριών βρίσκονται σε πλάνη στην προσπάθεια τους να αμφισβητήσουν

Ο διάλογος δεν είναι πλάνη.

Πλάνη είναι να κάνεις διάλογο με σκοπό να μεταπείσεις τον άλλον.

Θεωρώ ότι κάνουμε ανταλλαγή απόψεων και ανάλυση επιχειρημάτων.

Δημοσ.
Όταν ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ο πατέρας του είναι Θεός,

εσύ γιατί τον χαρακτηρίζεις άνθρωπο και μάλιστα εντόνως?

Αναφερα:

ψυχη = Εκκλησια + Θεος. Οταν ηταν στον σταυρο ειπε "πατερα γιατι με εγκαταληπεις τωρα;" Προσεξτε!!! ειπε εγκαταληπεις και οχι γιατι δεν με βοηθας! Γιατι απλα εννοουσε την ψυχη του.

Αρα: πατερας = θεος, θεος = η ψυχη του.

Έστω ότι δεν είσαι δογματικός,

και δεν πιστεύεις στη Θεική υπόσταση,

τι το κακό βρίσκεις στο να κάνει οικογένεια ένας άνθρωπος?

Δεν με καταλαβες... δεν ειναι κακο, αντιθετα πολυ καλο για εναν ανθρωπο απλα με ενδιαφερουν αυτα που καταφερε και εκανε, τα αλλα μου ειναι περιτα.

Κατά γενική ομολογία ο κόσμος πάει κατά διαόλου και όχι "κατά Θεού".

Αν άλλαξε ο κόσμος, προς το χειρότερο αλλάζει.

Δε λέω ότι ευθύνεται η διδασκαλία του Χριστού,

αλλά ότι το συμπέρασμά σου, δεν ισχύει.

Δυστηχος :(

Δημοσ.
2. Οταν ο Χριστος ελεγε την λεξη θεος εννοουσε τον εσωτερικο του κοσμο, την ψυχη του!

Θεός μπορεί να χαρακτηριστεί κάθε άνθρωπος που η ψυχή του έχει καταφέρει να φτάσει ένα βήμα πρίν το τέλειο.

Ένας απο αυτούς ήταν και ο Ιησούς, η θεοποιημένη ψυχή του ήταν ο πατέρας του, δηλαδή συμφωνώ με αυτή την σκέψη.

Δημοσ.

SeXBOX

Δε συμφωνώ με την εκτίμηση,

όχι γιατί είναι αιρετκή (καταργεί την τριαδικότητα ουσιαστικά),

-δε με ενδιαφέρει αυτό-

αλλά γιατί ο Ιησούς έχει κάνει αναφορές στον πατέρα του, που όχι μόνο τον καθιστούν ξεχωριστό πρόσωπο, από το δικό του, αλλά και ανώτερο (ιεραρχικά έστω).

Εκτός αυτού, το γνωστό "Eloi, Eloi, lama sabahthani?" δεν είναι σκέψη,

όπως θα έκανε κάποιος που 'συνδιαλέγεται με την ψυχή του',

αλλά κραυγή και μάλιστα με δυνατή φωνή (κατά τας γραφάς...),

γεγονός που υποδηλώνει ότι απευθύνεται -> σε άλλο πρόσωπο.

fantomas

Η υπόσχεση είναι ότι αν ακολουθήσεις το manual, θα βρεθείς στη βασιλεία των ουρανών,

ως μέλος.

Είναι βέβεια μια μορφή θέωσης, αφού εμπεριέχει αιώνια ζωή,

αλλά όχι εξίσωση με το Θεό τον ίδιο.

Εν ολίγοις, Θεός δε μπορεί να χαρακτηριστεί/γίνει κανένας άνθρωπος, για κανένα λόγο.

Η πορεία προς τη θέωση σταματάει ένα (ή 3) σκαλοπάτια πριν την κορυφή.

Seat taken. Sorry... :razz:

Δημοσ.
SeXBOX

Δε συμφωνώ με την εκτίμηση,

όχι γιατί είναι αιρετκή (καταργεί την τριαδικότητα ουσιαστικά),

-δε με ενδιαφέρει αυτό-

αλλά γιατί ο Ιησούς έχει κάνει αναφορές στον πατέρα του, που όχι μόνο τον καθιστούν ξεχωριστό πρόσωπο, από το δικό του, αλλά και ανώτερο (ιεραρχικά έστω).

Εκτός αυτού, το γνωστό "Eloi, Eloi, lama sabahthani?" δεν είναι σκέψη,

όπως θα έκανε κάποιος που 'συνδιαλέγεται με την ψυχή του',

αλλά κραυγή και μάλιστα με δυνατή φωνή (κατά τας γραφάς...),

γεγονός που υποδηλώνει ότι απευθύνεται -> σε άλλο πρόσωπο.

Εκτιμω τις αποψεις σου αλλα εδω θα διαφωνησω για το οτι απευθηνετε σε αλλο προσωπο! Πες οτι σε ποναει το στομαχι σου ας πουμε, αν υποφερεις και δεν αντεχεις δε θα φωναξεις "Γιατι να σημβενει αυτο σημερα ρε $%^$%^ τιμημενο" :P Αυτο δεν ειναι αναφορα σε αλλο προσωπο εκτος και αν το στομαχι σου εχει δικες του σκεψεις, πρωτοβουλιες, καμια φορα κανει και καμια βολτα... :D :D :D (ας κανουμε και λιγο πλακα). :)

Δεν θελω να αλλαξω την αποψη σου γιατι εχεις δικαιωμα να πιστευεις σε αυτη και να την στηριζεις με νυχια και με δοντια, κατι που για μενα ειναι απολητα σεβαστο. Αυτο για να μην υπαρξει παρεξηγηση :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...