Προς το περιεχόμενο

Ιστορια

dalton85

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ερώτηση,σε μορφή δημοσκόπησης:

Ποσοι πιστεύουν ότι το βιβλίο αποσύρθηκε λόγω των ιστορικών ανακριβειών του, και όχι λόγω των ακροδεξιών πιέσεων που υπήρξαν?

(Υπηρχε η λύση της διόρθωσης του βιβλίου στις φράσεις που διαπιστώθηκαν παρατυπίες!)!

Το ρωτάω γιατί ήταν ένα βιβλίο με πολλά λάθη μεν , αλλά άρτια δομημένο! Με πολύ καλές εικόνες, λίγα λόγια για να μην κουράζει, περιλήψεις,κλπ! παιδαγωγικά είναι άρτιο, επιμένω.

Και θελω να τονίσω , ότι αν πραγματικά σας έκοπτε όλους εσάς η πραγματική, μοναδική ιστορική αλήθεια, θα ζητούσατε μαζί με την αντικατασταση της ΗΛΙΘΙΑΣ έκφρασης "συνωστισμός", να καταγραφεί στα ιστορικά βιβλία το ότι οι πανέξυπνοι έλληνες κόντεψαν να φτάσουν στην κίνα όταν μπήκαν σην τουρκία, έσφαξαν και λεηλάτησαν, κ φυσικά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μικ.καταστροφή. (Επίσης , θα ζητούσατε καταγραφή του μ.αλεξανδρου ΟΧΙ ως λυτρωτή, του "αγίου βασιλείου κ του αγίου κωσταντίνου" όχι ως άγιους, κλπ κλπ)!!!

Τέλος, θέλω να αναφερθώ σε αυτόν που τόλμησε να κάνει μπαν τον όμνι, να ζητήσω την άμεση επαναφορά του, καθώς το γέλιο φέρνει ζωή...

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εδώ είμαι (με κάποιες μικροαλλαγές για να μη μαμηθεί το φόρουμ)

Ποσοι πιστεύουν ότι το βιβλίο αποσύρθηκε λόγω των ιστορικών ανακριβειών του, και όχι λόγω των ακροδεξιών πιέσεων που υπήρξαν?

Εγώ αποσύρθηκε γιατι η Υπουργός Παιδείας δε βγήκε βουλευτής (και ότι αυτό συνεπάγεται δεν μπορώ να επεκταθώ λόγω πολιτικού ποστ)

(Υπηρχε η λύση της διόρθωσης του βιβλίου στις φράσεις που διαπιστώθηκαν παρατυπίες!)!

Οχι γιατί υπήρχαν παντού λάθη και επιπλέον οι παιδαγωγοί δε γράφουν ιστορικά βιβλία.

Με πολύ καλές εικόνες,

Δεν είναι κλασσικό εικονογραφημένο

λίγα λόγια για να μην κουράζει

Ιστορία είναι δεν κουράζει τα παιδιά, δλδ παραμυθάκι

το ότι οι πανέξυπνοι έλληνες κόντεψαν να φτάσουν στην κίνα όταν μπήκαν σην τουρκία, έσφαξαν και λεηλάτησαν, κ φυσικά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μικ.καταστροφή

Οχι πρώτον διότι είναι αντισυνταγματικόν (η παιδεία πρεπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του έθνους) και 2ον διότι δεν το κάνει κανείς.Πάρε παράδειγμα τη Γερμανία λένε τπτ για πόσους λαούς έσφαξαν το 39 - 45?Οχι τσιμουδιά και αν δεν υπήρχε το the so called "Ολοκαύτωμα" ο β παγκόσμιος θα αντιμετωπιζόταν όπως ο α στη Γερμανία τουλάχιστον

θα ζητούσατε καταγραφή του μ.αλεξανδρου ΟΧΙ ως λυτρωτή

Οχι γιατί δεν κάνανε οι Ελληνες εκστρατείες εναντίον των Περσών επί 150 χρόνια αλλά οι Πέρσες.

του "αγίου βασιλείου κ του αγίου κωσταντίνου" όχι ως άγιους, κλπ κλπ

Εγώ ναι αλλά δε νομίζω να γίνονταν και τπτ κοσμιστορικές αλλαγές.Ο Βασίλειος αλήθεια τι έκανε?

Φαντάζομαι να μη θίχτηκε κανείς:-D

Δημοσ.
Τέλος, θέλω να αναφερθώ σε αυτόν που τόλμησε να κάνει μπαν τον όμνι, να ζητήσω την άμεση επαναφορά του, καθώς το γέλιο φέρνει ζωή...

Ο όμνι ποστάρει ακόμα υπό τον μανδύα άλλου νικ.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε συμφωνήσει να μην ξαναποστάρει στο μπλαμπλα.

Νομίζω απάντησα =ρ

Επίσης αφεντικό7, οι Γερμανοί έχουν γεμίσει τον τόπο μνημεία σε καμμένες συναγωγές, μουσεία για το ολοκαύτωμα και γενικά, δε μπορείς να κάνεις τη σύγκριση. Αυτοί ντρέπονται (στόκοι) για το Ολοκαύτωμα, εμείς είμαστε περήφανοι για κάθε κεφάλι που ρίξαμε.

Δημοσ.

Και θελω να τονίσω , ότι αν πραγματικά σας έκοπτε όλους εσάς η πραγματική, μοναδική ιστορική αλήθεια, θα ζητούσατε μαζί με την αντικατασταση της ΗΛΙΘΙΑΣ έκφρασης "συνωστισμός", να καταγραφεί στα ιστορικά βιβλία το ότι οι πανέξυπνοι έλληνες κόντεψαν να φτάσουν στην κίνα όταν μπήκαν σην τουρκία, έσφαξαν και λεηλάτησαν, κ φυσικά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μικ.καταστροφή.

φαινεται ειναι δυσκολο για ενα προοδευτικουλη να ξεχωρισει τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ απο τη στρατιωτικη ΚΑΤΟΧΗ

αν και με τρομαζει που δικαιολογεις τις εκατονταδες χιλιαδες νεκρων ελληνων και αρμενιων με την προελαση του ελληνικου στρατου στην αγκυρα :-?

Δημοσ.
φαινεται ειναι δυσκολο για ενα προοδευτικουλη να ξεχωρισει τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ απο τη στρατιωτικη ΚΑΤΟΧΗ

αν και με τρομαζει που δικαιολογεις τις εκατονταδες χιλιαδες νεκρων ελληνων και αρμενιων με την προελαση του ελληνικου στρατου στην αγκυρα :-?

Γιατί σε τρομάζει αυτή η λογική ρε Spartacos ???

Είναι η λογική της ρεπούσιας - γιαννουλοπουλαίηκης κλπ σχολής.

http://www.youtube.com/watch?v=sxQn-zqZt3U&v3

Δημοσ.

(Υπηρχε η λύση της διόρθωσης του βιβλίου στις φράσεις που διαπιστώθηκαν παρατυπίες!)

Η απόσυρση έγινε λόγο της μη εκλογής όλης της ιεραρχίας του υπ. παιδείας

Υπουργού-υφυπουργού από τους ψηφοφόρους της κυβερνητικής παράταξης

εκτός και αν πιστεύεις ότι η μαριέττα ( μπορούμε πλέον να αναφερόμαστε σε αυτή ονομαστικά μιας και δεν είναι πλέον πολιτικό πρόσωπο , αλλά έχει πέσει με τα μούτρα σε διαγωνισμό μπιρίμπας) καταψηφίστηκε από αντιεξουσιαστές.

Όσο αφορά την λύση διόρθωσης

http://e-enosh.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2774

Ερώτηση Δημοσιογράφου:

Να κρατήσουμε αυτό που είπατε, ότι θα προχωρήσετε σε συνεννόηση με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά υπάρχει ένας άξονας.

Απάντηση Ρεπούση:

<<Βέβαια. Υπάρχει ένας άξονας στο βιβλίο και αυτόν σε καμία περίπτωση δε θα τον αναιρέσουμε.>>

Μαρία ρεπούση ΒΗΜΑ 17-6-07

Δεν θα κάναμε σε καμία περίπτωση αλλαγές που αντιστρατεύονται αυτή την προσέγγιση.

Δεν θα μπορούσαμε πια να το υπερασπιστούμε.

Ελπίζω να σε κάλυψα

Δημοσ.

Σαν να μας λες δηλαδη οτι ευτυχως που υπαρχει και η ακροδεξια.

Δημοσ.

Εγώ αποσύρθηκε γιατι η Υπουργός Παιδείας δε βγήκε βουλευτής (και ότι αυτό συνεπάγεται δεν μπορώ να επεκταθώ λόγω πολιτικού ποστ)

δηλαδή, το έργο μιας κυβέρνησης κρίνεται από το ποιος θα βγει υπουργός? Αν αύριο παραιτηθεί ο τωρινός,κ βγει άλλος, μπορεί να επαναφέρει το βιβλίο αυτό,με την ίδια κυβέρνηση? Δε στέκει αυτό με τίποτα!

Επίσης, είναι τουλάχιστον φανερό ότι η απόφαση για απόσυρση του βιβλίου αυτού, έγινε γιατί φοβήθηκε να υπερασπιστεί την "απόφαση υπεράσπισης του συγγράματος" με μικροαλλαγές.

Οχι γιατί υπήρχαν παντού λάθη και επιπλέον οι παιδαγωγοί δε γράφουν ιστορικά βιβλία.

καταρχήν, υπήρχαν παντού λάθη, σύμφωνα με τη δική σου γνώμη. Ενα βιβλιό του δημοτικού, πρέπει να έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα, αλλιώς δεν έχει νόημα να το γράφει κανείς ξεχωριστά, μπορεί να τους δώσεις επιστημονικά πανεπιστημιακά συγγράματα

Δεν είναι κλασσικό εικονογραφημένο

σωστά! Άλλωστε, σε ένα 11 χρόνο παιδάκι, σιγά μην του τραβηξουν το μάτι οι εικόνες!

Περισσότερο θα το ελκύει ένα βιβλίο μονοκόμματο! Κ πάλι σωστά!

Ιστορία είναι δεν κουράζει τα παιδιά, δλδ παραμυθάκι

ΠΑΡΑΜΥΘΙ δεν είναι η ιστορία ! Παραμύθι είνια τα θρησκευτικά!

Η ιστορία είναι καταγραφή των γεγονοτων από αντικειμενική σκοπιά. Αυτό σημαίνει, ότι δεν πρέπει να αποκρύπτεται η αλήθεια, ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!

Οχι πρώτον διότι είναι αντισυνταγματικόν (η παιδεία πρεπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του έθνους) και 2ον διότι δεν το κάνει κανείς.Πάρε παράδειγμα τη Γερμανία λένε τπτ για πόσους λαούς έσφαξαν το 39 - 45?Οχι τσιμουδιά και αν δεν υπήρχε το the so called "Ολοκαύτωμα" ο β παγκόσμιος θα αντιμετωπιζόταν όπως ο α στη Γερμανία τουλάχιστον

define "υπηρεσία του έθνους", γιατί κοντεύω να σκάσω από τα γέλια! Ποιος ακριβώς ορίζει ότι "υπηρεσία του έθνους" είναι να δημιουργείς γενίτσαρους και αμόρφωτους εφήβους, παραπληροφορώντας τους για την ιστορική αλήθεια????

Οχι γιατί δεν κάνανε οι Ελληνες εκστρατείες εναντίον των Περσών επί 150 χρόνια αλλά οι Πέρσες.

σωστά κ πάλι! Κ αυτό έδωσε το δικαίωμα στον χίτλερ του τότε , να εφορμήσει και να σκοτώσει κ να λεηλατήσει, στη μισή...υδρόγειο σφαίρα!!! Κ αυτό δίνει κ το δικαίωμα στους "ιστορικούς" της ελλάδας, να τον ονομάσουν λυτρωτή!

Εγώ ναι αλλά δε νομίζω να γίνονταν και τπτ κοσμιστορικές αλλαγές.

Δε θα γινόντουσαν κοσμοιστορικές αλλαγές, αν υπήρχε καταγραφή και παραδοχή ότι ένας άγιος της εκκλησίας ήταν δολοφόνος?

Φαντάζομαι να μη θίχτηκε κανείς:-D

Ο όμνι ποστάρει ακόμα υπό τον μανδύα άλλου νικ.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε συμφωνήσει να μην ξαναποστάρει στο μπλαμπλα.

Νομίζω απάντησα =ρ

ζητώ την άμεση παραίτηση όλων των μοδερατορων, που τόλμησαν και έδιωξαν το καμάρι του ινσόμνια!!!!

Επίσης αφεντικό7, οι Γερμανοί έχουν γεμίσει τον τόπο μνημεία σε καμμένες συναγωγές, μουσεία για το ολοκαύτωμα και γενικά, δε μπορείς να κάνεις τη σύγκριση. Αυτοί ντρέπονται (στόκοι) για το Ολοκαύτωμα, εμείς είμαστε περήφανοι για κάθε κεφάλι που ρίξαμε.

μα είπαμε, σημασία έχει να βρισκμαστε στην "υπηρεσία του έθνους"!!!!

που να δεις πόσο δύσκολο είναι για οποιονδήποτε φασιστάκο, να αναγνωρίσει τι κακά έχει προκαλέσει Η ΙΔΙΑ ΤΟΥ Η ΧΩΡΑ στον υπόλοιπο κόσμο! (κοροιδεύουμε κατά καιρούς τους αμερικανούς,ή μαλλον,τα...αμερικανάκια, που οι κυβερνήσεις τους τους κάνουν ότι θέλουν,αλλά προσέξτε ομοιότητα:

Αμερική: Γνωρίζετε που είναι η σερβία? 89% όχι. Συμφωνείτε με τον πόλεμο,να πάμε να τους λυτρώσουμε?92% ναι! (και όλοι τους κοροιδεύουν)

Ελλάδα: Γνωρίζετε τι έκανε ο μ.αλεξανδρος? 90% . Ήταν λυτρωτής? 92% ναι (τυχαία νούμερα)! Το αυτό ισχύει κ για μικ.καταστροφή,κ.ο.κ.

πάμε τώρα: ένας πόλεμος που κάνεις με σκοπό να πάρεις υπό την κατοχή σου το60% της τουρκίας, δεν είναι γενοκτονία (αν τα καταφέρνες)? Οι σφαγες,οι λεηλασίες,οι βιασμοί των ελλήνων φαντάρων , δεν προκαλούν την ίδια απέχθεια?

Κ για να τελειώνουμε: Δε γουστάρω ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καταδικάζω την προέλαση στην άγκυρα,τη γενοκτονία, κ.ο.κ. Είναι πολύ πολύ απλό και κατανοητό! Επίσης, μου κάνει εντύπωση ότι γίνεται τεχνηέντως "αβαβά" οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί από τους γνωστους αυτούς ακροδεξιούς κύκλους "ως κακό για τον τόπο μας"!!!και τέλος...Δεν είναι εντυπωσιακό ότι το θέμα του βιβλίου το ανακίνησε ένας από τους 80 ακροδεξιούς που η χούντα είχε ονομάσει "βουλευτή-αντιπρόσωπο"???

Σαν να μας λες δηλαδη οτι ευτυχως που υπαρχει και η ακροδεξια.

για κάποιους με αυτές τις λογικές, φυσικά και ναι, ευτυχώς που υπάρχει κ η ακροδεξιά!

Για εμένα πάλι, που έχω την ανωμαλία να μη γουστάρω να αποθεώνω κανενός είδους δολοφόνους κ ρατσιστες, δυστυχώς υπάρχουν κ αυτοί, όπως δυστυχώς υπάρχουν κ οπαδοί του λιακόπουλου, του οσφπ κλπ κλπ;););)!

Δημοσ.
που να δεις πόσο δύσκολο είναι για οποιονδήποτε φασιστάκο, να αναγνωρίσει τι κακά έχει προκαλέσει Η ΙΔΙΑ ΤΟΥ Η ΧΩΡΑ στον υπόλοιπο κόσμο! (κοροιδεύουμε κατά καιρούς τους αμερικανούς,ή μαλλον,τα...αμερικανάκια, που οι κυβερνήσεις τους τους κάνουν ότι θέλουν,αλλά προσέξτε ομοιότητα:

Αμερική: Γνωρίζετε που είναι η σερβία? 89% όχι. Συμφωνείτε με τον πόλεμο,να πάμε να τους λυτρώσουμε?92% ναι! (και όλοι τους κοροιδεύουν)

Ελλάδα: Γνωρίζετε τι έκανε ο μ.αλεξανδρος? 90% . Ήταν λυτρωτής? 92% ναι (τυχαία νούμερα)! Το αυτό ισχύει κ για μικ.καταστροφή,κ.ο.κ.

πάμε τώρα: ένας πόλεμος που κάνεις με σκοπό να πάρεις υπό την κατοχή σου το60% της τουρκίας, δεν είναι γενοκτονία (αν τα καταφέρνες)? Οι σφαγες,οι λεηλασίες,οι βιασμοί των ελλήνων φαντάρων , δεν προκαλούν την ίδια απέχθεια?

για κάποιους με αυτές τις λογικές, φυσικά και ναι, ευτυχώς που υπάρχει κ η ακροδεξιά!

Για εμένα πάλι, που έχω την ανωμαλία να μη γουστάρω να αποθεώνω κανενός είδους δολοφόνους κ ρατσιστες, δυστυχώς υπάρχουν κ αυτοί, όπως δυστυχώς υπάρχουν κ οπαδοί του λιακόπουλου, του οσφπ κλπ κλπ;););)!

Αδερφάκι μου η πλύση εγκέφαλου που έχεις υποστεί σχετικά με κάποια θέματα σε κάνει κ επικίνδυνο .

Φυσικά , θα θεωρείς ότι γενοκτονίες δεν έχουν συμβεί πουθενά στον κόσμο ε?

Κ οτι οι Μικρασιάτες κ οι Πόντιοι - οι οποίοι παρεπιμπτόντως είχαν τεράστιες περιουσίες εκεί - δέχτηκαν καλή τη πίστει να έρθουν να μείνουν σε παράγκες στην Ελλάδα ?

Αφήνω το πολιτιστικό κ εκπαιδευτικό μέρος .

• Super Moderators
Δημοσ.

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω με επιχειρήματα της λογικής "είναι τουλάχιστον φανερό".

Ο καθένας ερμηνεύει την απόσυρση του βιβλίου σύμφωνα με τις δικές του απόψεις και, ενδεχομένως, συμφέροντα. Έτσι, έχουμε το παράδοξο να πανηγυρίζουν ταυτόχρονα για την απόσυρση του βιβλίου και ο ΛΑΟΣ, και το ΚΚΕ, κόμματα τα οποία εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις για τελείως διαφορετικά σημεία του βιβλίου.

Για μένα, το βιβλίο είχε απωλέσει το κύρος του πριν μπει καν στις αίθουσες, και αυτό καθιστούσε τη διδασκαλία με βάσει αυτό το βιβλίο το λιγότερο προβληματική.

Για βιβλίο που γράφτηκε από πανεπιστημιακούς και ιστορικούς, τουλάχιστον στην αρχική του μορφή, την οποία διάβασα, περιείχε πάρα πολλές αστοχίες. Παρότι ο "συνωστισμός" εξελίχτηκε σε cause célébrée τόσο για τους υποστηρικτές, όσο και για τους πολέμιους του βιβλίου, δυστυχώς δεν ήταν το μόνο προβληματικό σημείο. Πρόχειρα μου έρχεται στο νου η Ναυμαχία του Ναυαρίνου και η Πολιορκία-Έξοδος του Μεσολογγίου, μεταξύ άλλων.

Το ανησυχητικό, για μένα, είναι η ταυτόχρονη προσπάθεια καπήλευσης και σπίλωσης (ξανά, ανάλογα με την οπτική γωνία του καθένα) των απόψεων όσων διαφώνησαν με το περιεχόμενο αλλά και με τη δομή του βιβλίου. Με αυτό εννοώ ότι κακώς λιμπίζεται ο κύριος Καρατζαφέρης ως εν δυνάμει ψηφοφόρους όσους εξέφρασαν αντιρρήσεις για το βιβλίο. Εξίσου κακώς διάφοροι δημοσιογράφοι και αναλυτές, οι οποίοι μιλούν εξ ονόματος του "δημοκρατικού Ελληνικού λαού" (ωσάν το δημοκρατικό φρόνημα να είναι προίκα τους την οποία διαχειρίζονται και απονέμουν κατά το δοκούν) χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς όσους διαφώνησαν με τα λεκτικά παιχνίδια της ομάδας Ρεπούση.

Δημοσ.
Αδερφάκι μου η πλύση εγκέφαλου που έχεις υποστεί σχετικά με κάποια θέματα σε κάνει κ επικίνδυνο .

Φυσικά , θα θεωρείς ότι γενοκτονίες δεν έχουν συμβεί πουθενά στον κόσμο ε?

Κ οτι οι Μικρασιάτες κ οι Πόντιοι - οι οποίοι παρεπιμπτόντως είχαν τεράστιες περιουσίες εκεί - δέχτηκαν καλή τη πίστει να έρθουν να μείνουν σε παράγκες στην Ελλάδα ?

Αφήνω το πολιτιστικό κ εκπαιδευτικό μέρος .

Αδερφούλα μου, είδες πουθενά να αρνούμαι γενοκτονίες?

Μήπως η πλύση εγκεφάλου, δεν έχει επηρρεάσει το δικό μου εγκέφαλο τελικά?

(ειδικά αν σκεφτείς ότι εμείς προκαλέσαμε πολλά από τα δεινά που τραβήξαμε?)

(τόσο καιρό,σε άλλα θέματα, διάφοροι περίεργοι, ανέφεραν: "είσαστε οκ με τους αλβανούς,αλλά να δούμε τι θά κάνατε αν ερχόντουσαν κ σας βίαζαν τη μανα σας"! ε, δε μπορείς να καταλάβεις, ότι αυτό ακριβώς έκαναν οι έλληνες , και το πλήρωσαν στο πολλαπλάσιο βέβαια?)

Ή δε μπορείς να καταλάβεις, ότι ΠΡΙΝ από αυτό, ζούσαν ειρηνικότατα οι έλληνες στον τόπο εκείνο?

Φυσικά και υπήρξε γενοκτονία, φυσικά και υπήρξαν τα μέγιστα "όργια"! Το ξανατονίζω!

αλλά, μη μου πείτε ότι σας ενδιαφέρει η ιστορική αληθεια!

Αν σας ενδιέφερε, δε θα ξεχνούσατε τόσο εύκολα το τι προηγήθηκε!

Snoob , να σου πω ότι όπως έχω ξαναπεί, δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ τα λάθη που έχουν γίνει στο βιβλίο!

Εκεί που έχω πρόβλημα, είναι σε αυτούς που παλεύουν να αποκαταστήσουν την ιστορική αλήθεια, ΜΟΝΟ εκεί που συμφέρει κ βολεύει τις πολιτικές τους πεποιθήσεις!

Και για να σου εξηγήσω τι εννοώ περί ακροδεξιών, θα ήθελα να αναρωτηθείς (Χωρίς να μου απαντήσεις... "ΔΞ/ΔΑ" αν μπορείς), αν δεν υπήρχε η απειλή του άδωνη,και του συναφιού του, και η τιμωρία στη κατσίκα "κατα google", πιστεύεις πραγματικά ότι το βιβλίο θα αποσυρόταν?

Αυτό που με ενοχλησε, δεν είναι το ότι απεσύρθη,αλλά ο λόγος που έγινε αυτό!

Και δε μπορώ να καταλάβω, γιατί όλοι "πηδούν" το σημείο που οι ευθύνες της ελλάδας, είναι τεράστιες?

Δημοσ.

Αντρεαςλαμ, σε όσα λες , ξεχνάς -ηθελημένα άραγες ? - τα όσα έγιναν από μεριάς τούρκων .

Η κατάσταση είχε αρχίσει ν'αλλάζει με την είσοδο του Ατατούρκ στην πολιτική σκηνή .

Το οποίο πάει να πει ότι κάτι δεν συμβαδίζει χρονικώς με όσα λες .

Δημοσ.

Ελλάδα: Γνωρίζετε τι έκανε ο μ.αλεξανδρος? 90% . Ήταν λυτρωτής? 92% ναι (τυχαία νούμερα)

ο χρηστης antreaslam συγκρινει το ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ με το bill clinton

Κ για να τελειώνουμε: Δε γουστάρω ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καταδικάζω την προέλαση στην άγκυρα,τη γενοκτονία, κ.ο.κ.

αρα καταδικαζεις και την τρομοκρατικη οργανωση 25 μαρτη,την προελαση στη θεσσαλονικη το 1912,το συνωστισμο στη βορειο ηπειρο το 1940

• Super Moderators
Δημοσ.

Σαφώς υπήρξαν κόμματα που εκμεταλεύτηκαν την αναστάτωση (όχι μόνο από τη μία πλευρά του πολιτικού φάσματος, αλλά ας περιοριστούμε σε αυτή τη μία πλευρά χάριν συντομίας).

Την ερμηνεία της απόσυρσης λόγω πιέσεων από τα δεξιά θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο να τη δεχτώ αν το βιβλίο αποσυρόταν πριν και όχι μετά τις εκλογές. Εκεί, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι προκειμένου να περιορίσει διαρροές προς το ΛΑΟΣ η ΝΔ έπαιξε το "πατριωτικό" χαρτί. Δε θα επεκταθώ περισσότερο γιατί δεν επιτρέπονται τα πολιτικά και ήδη ακροβατώ στα όρια της απαγόρευσης.

Πιστεύω (και αυτό προσπάθησα να γράψω στο προηγούμενο μήνυμα, ας το κάνω αναλυτικότερα εδώ) ότι το βιβλίο ήταν χαμένη υπόθεση από τη στιγμή που εντοπίστηκαν τόσα ζητήματα. Όποιες διορθώσεις και αν γινόταν, θα αντιμετωπιζόταν ως ένα "μπαλωμένο" κείμενο, ένας συμβιβασμός που δεν ικανοποιούσε κανένα και, επομένως, μιλάμε για ένα θνησιγενές βιβλίο.

Ο λόγος που αποσύρθηκε, επισήμως, είναι ότι η ομάδα Ρεπούση δεν προχώρησε σε όλες τις αλλαγές που προτάθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών. Από εκεί και πέρα, όπως έγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου, ο καθένας είναι ελεύθερος να ερμηνεύει την απόσυρση με τα δικά του κριτήρια.

Το θέμα με τις διορθώσεις "ανακριβειών" ή "παραλείψεων" που δε "συμφέρουν" την Ελλάδα, έχει την εξής ιδιομορφία: εμφανίστηκε ως επιχείρημα όταν πλέον κατέστη αδύνατη η υπεράσπιση των λεκτικών ακροβατισμών της ομάδας Ρεπούση. Δεν ήταν ένα γνήσιο αίτημα βελτίωσης του βιβλίου, αλλά ένα ιδιότυπο ανάχωμα στην "έφοδο" των πολέμιών του.

Ευθύνες έχει η Ελλάδα. Δεν τις "πηδούν όλοι", όπως δεν είναι όλοι ακροδεξιοί αν διαφωνούν με το βιβλίο τις ομάδας Ρεπούση. Αυτό είναι το πρόβλημα που διακρίνω στο σκεπτικό σου. Όποιος διαφώνησε με πολλά ή λίγα σημεία του βιβλίου δε σημαίνει απαραιτήτως ότι κλείνει τα μάτια στις ευθύνες της χώρας. Περιμένω να δω τι θα γράφει το βιβλίο που θα αντικαταστήσει τελικά το υπάρχον και θα το κρίνω, όπως έκρινα ως μαθητής λυκείου και αργότερα φοιτητής εκείνο το απίθανο "μπλε" βιβλίο της ιστορίας Γ' Λυκείου (μέγα έγκλημα ο κατακερματισμός της ιστορίας σε "δέσμης" και "κορμού" αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Δημοσ.
Αντρεαςλαμ, σε όσα λες , ξεχνάς -ηθελημένα άραγες ? - τα όσα έγιναν από μεριάς τούρκων .

Η κατάσταση είχε αρχίσει ν'αλλάζει με την είσοδο του Ατατούρκ στην πολιτική σκηνή .

Το οποίο πάει να πει ότι κάτι δεν συμβαδίζει χρονικώς με όσα λες .

Δεν ξεχνώ τίποτα! Εφόσον θέλεις να στηριχτεις σε μαρτυρίες γερόντων που ζουν ακόμα, τότε ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ Να μην έχεις ακούσει πλειστάκις για την ειρηνική και φιλικότατη συνύπαρξη ελλήνων κ τούρκων ΠΡΟ μικ.καταστροφής.

Σπάρτακος, αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να μου απαντήσεις σε ότι ρωτάω, τότε μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά!

(αααα...δε συγκρίνω με τον κλίντον... Αλλά την ηλιθιότητα πολλών αμερικανών, με αυτήν κάποιων ελλήνων)!!!

(άσε που ο κλίντον εκσπερμάτωνε....σε γυναίκες τουλάχιστον)!!!!:twisted:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...