Προς το περιεχόμενο

Να πάρω ή να μη πάρω Mac?

darklordvader77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες,θα πάρω όπου να ναι καινούργιο PC, αλλά είδα στα Media Markt έναν iMac κ τον ερωτευτηκα! Αναφερομαι στον iMac 17" (core 2 @2Ghz,1 Gb RAm,160GB Hard Disk,ATI X1600 128MB)

Βασικα ομως εχω ΠΑΡΑ πολλες αποριες πανω στο θεμα. Βασικα θα ήθελα να ρωτησω αν:

1.έχει προγραμματα για να κατεβαζω αααβίαστα? (torrent,P2p,κτλ)

2.Εχει προγραμματα για αποθηκευση και εγγραφή αντιγραφων ασφαλειας ταινιων?Ποσο συχνα ενημερονονται?(για τις προστασιες)

3.Είναι συμβατο με το Sagem Fast@800?Γενικοτερα με ADSL συσκευες..

4.έχει 5.1 ήχο (ρωταω επειδη δεν θελω να το δωσω το 5.1 συστημα μου)

5.Είναι γενικοτερα αξιοπιστα?(οχι σαν software,σαν Hardware θα θελα να ξερω.Εγγυησεις κ αυτα)

6.Ειναι βολικος για αρθογραφους? Έχει ευκολα και χρηστικα προγραμματα?(γραφω σε εφημεριδα)

7.Μπαινουν ευκολα Windows για να παιζουμε κ κανα παιχνιδακι ποτε ποτε (πια..)

8.Η οθόνη είναι καλη?(καιγονται ευκολα τα pixel?)

9.Γενικα,τον θελω γαι εργασιες γραφειου,DVD Burning (αληθεια,το DVD-RW είναι καλό?),Internet.

Απλα με τα ιδια χρηματα σκεφτομαι πως παιρνω ισχυροτερο συστημα PC (μονο κουτι θελω να παρω), αλλα δεν θα χω χαος καλωδιων κ θα χω MAc OS X!

Για ΟΛΑ αυτα,πρεπει να αποφασισω σε 5 μερες..Ακούω γνώμες! Mac ή PC?

Ευχαριστω προκαταβολικα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

μία απάντηση για όλες σου τις ερωτήσεις ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ

πιο συγκεκριμένα

3. γενικότερα όλα τα router με ethrnet παίζουν, το sagem που λες δεν το ξέρω!

7. προβλήματα δεν έχουμε δει και πολλά, αλλά η rainbow δεν είναι και ότι καλύτερο (έχεις δει εδώ στο forum κανέναν να έχει πρόβλημα???)

8. η οθόνη είναι τρίκαλη!!! (εγώ έχω το imac 20")

λίγο πολύ όλες αυτές οι ερωτήσεις έχουν απαντηθεί αρκετές φορές...για ότι άλλο θες ρώτα η κάνε και ένα search στο forum!

1. Transmission, Azureus, Bittorent

2. Handbrake. Gia prostasies den ksero. Google is your best friend.

3. An einai router me usb, tha duskoleuteis. An exei ethernet ola ok.

5. Polu. Fimizontai gia to poiotiko hardware. Egguisi 1 xrono. H antiptosopia stin Ellada (Rainbow) einai xalia, krima.

6. Paradosi sto Xpress. Exeis polles epiloges: MS Word, NeoOffice (OpenOffice), Pages, TextWrangler, diafora LaTeX apps (des to LyX). Dimiourgia PDF apo mama.

7. BootCamp, Parallels

8. Korufaies othones

9. Kanei apo kathumerines douleies, mexri multi-server off the box.

η αληθεια ειναι οτι αν εχεις ethernet δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το router!

απο προγραματα για να γραφεις εχει απειρα!

windows μπαινει με dual boot.

η οθονη ειναι απιστευτη

η apple βγαζει τελειες οθονες!!!

για το 5.1 δεν ξερω αλλα σιγουρα κατι θα γινεται!!

δικια μου συμβουλη ειναι οτι

αν πραγματικα ξερεις τι θελεις

σκαστα για ενα pc πραγματικα στα μετρα σου

αν θες απλα κατι να κανεις την δουλεια σου και 2-3 πραγματακια

ακομα παρε mac να εχεις και ωραιο περιβάλλον και πολυ λιγα κωλύματα

αλλα και ωραιο design!

η αληθεια ειναι οτι αν εχεις ethernet δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το router!

απο προγραματα για να γραφεις εχει απειρα!

windows μπαινει με dual boot.

η οθονη ειναι απιστευτη

η apple βγαζει τελειες οθονες!!!

για το 5.1 δεν ξερω αλλα σιγουρα κατι θα γινεται!!

δικια μου συμβουλη ειναι οτι

αν πραγματικα ξερεις τι θελεις

σκαστα για ενα pc πραγματικα στα μετρα σου

αν θες απλα κατι να κανεις την δουλεια σου και 2-3 πραγματακια

ακομα παρε mac να εχεις και ωραιο περιβάλλον και πολυ λιγα κωλύματα

αλλα και ωραιο design!

Sunduasmos ton parapano einai oti an ksereis oti thes ena mixanima pou na kaneis ti douleia sou aksiopista xoris kollimata, me ruthmiseis na ginontai me 1-2 click, me dunatotites networking, remote control, ftp/web server (de se xalaei na koitas ti kanei download o Azureus apo tto spiti, kai na exeis arxeia online gia sena kai tous filous sou?) off the box, pare mac :-D Unix inside...

Φίλε darklordvader77 όλα αυτά που ρωτησες σου τα απάντησαν τα παιδιά.

Εγω έχω να σου πω πως εδω που είσαι όλοι θα σου πούνε να το πάρεις.

Αν όχι όλοι εδω μέσα είναι πρώην χρήστες Windows μέχρι που απλά άνοιξαν τα μάτια τους και είδαν το φως.

Ακόμη και τώρα αναρωτιούνται γιατι τόσο καιρό ήταν στο σκοτάδι και το μετανιώνουν μέρα με τη μέρα ακόμη πιο πολύ.

Τα συμπεράσματα δικά σου... :)

Υ.Γ. Και αν δεις και εσύ το φως θα δεις οτι δεν χρειάζεται να παίρνεις κάθε λίγο καινούριο μηχάνημα....;)

• Super Moderators
[...]

3)Είναι συμβατο με το Sagem Fast@800?Γενικοτερα με ADSL συσκευες..

4)έχει 5.1 ήχο (ρωταω επειδη δεν θελω να το δωσω το 5.1 συστημα μου)

[...]

3. Αν εννοείς αυτό το μπλε μικρό πράγμα που συνδέεται με USB και το δίνει η ΟΤΕnet στα Web Kit, είναι συμβατό. Το'χει η μάνα μου στον υπολογιστή της και θυμάμαι ότι μου'χε κάνει εντύπωση, όταν είχα πάει να της το σετάρω, ότι είχε οδηγίες και για σύνδεση σε Macintosh...

Αν το'ψαχνες λίγο θα έπαιρνες την απάντηση από την ίδια τη Sagem:

http://www.sagem.com/index.php?id=182&L=0

Γενικότερα οι "ADSL συσκευές" είναι συμβατές ανεξαρτήτως λειτουργικού γιατί το 90% αυτών συνδέεται στον υπολογιστή με Ethernet.

4. To MacOS έχει εγγενή υποστήριξη πολυκάναλου ήχου.

Δες περισσότερα εδώ: http://www.apple.com/macosx/features/coreaudio/

(όλες οι υπόλοιπες απορίες έχουν απαντηθεί ήδη σε αυτό ή και σε άλλα topics - αν ψάξεις λίγο θα βρεις πολύ πράγμα)

Φίλε darklordvader77, την απάντησή μου την έχεις διαβάσει ήδη φαντάζομαι, μη κάνω τσάμπα copy/paste από myphone. :P :p

Dangelo, με τους νέους mac που φοράνε intel επεξεργαστές γίνεται. Διάβασε τα αντίστοιχα topics αν σ'ενδιαφέρει περαιτέρω η διαδικασία.

Παιδια τι να πω...με καλύψατε πλήρως! Χαθηκε καθε αμφιβολια..ομως ειχε δικιο ο Thresher, τι αλλο θα μου λεγανε εδω μέσα? Κ πραγματικα θελω να νιωσω αυτη την εμπειρια και να φυγω απο τη Microsoft..Αρκετα την εχω φαει στα μουτρα απο την εποχη του MS-DOS.. Απλα το μονο μου διλλιμα ειναι οτι ειχα 4 χρονια να αλλαξω PC, κ με τα λεφτα του iMac θα επαιρνα ενα πολυ καλυτερο (σε δυνατοτητες) υπολογιστη.Αλλα παρατηρησα οτι δεν σου λεει η Apple "πηγαινε καθε 2 χρονια να αλλαζεις iMac γιατι βγαζω καλυτερο hardware καθε 3μηνο κ θα μεινεις πισω".Ξερω ατομα που χρησιμοποιουν ακοομη μηχανηματα Apple 4 χρονων κ τους παει σφαιρα!

Κ μια τελευταια ερωτηση..Θα μπορω να βαλω στον iMac 17" (το μοντελο που χα προαναφερει) τον καινουργιο Leopard?(Όταν βγει). Ή μηπως θα βγουν αινουργιοι iMac που θα τον ενσωματωνουν?Να ξερω αμα ειναι να περιμενω..

• Super Moderators
[...]

Ξερω ατομα που χρησιμοποιουν ακοομη μηχανηματα Apple 4 χρονων κ τους παει σφαιρα!

Κ μια τελευταια ερωτηση..Θα μπορω να βαλω στον iMac 17" (το μοντελο που χα προαναφερει) τον καινουργιο Leopard?(Όταν βγει). Ή μηπως θα βγουν αινουργιοι iMac που θα τον ενσωματωνουν?Να ξερω αμα ειναι να περιμενω..

Το Leopard προβλέπεται να κυκλοφορήσει μέχρι τον Ιούνιο. Αν πάρεις τον iMac 17" θα πάρεις ταυτόχρονα και το Leopard (αρκεί φυσικά να'χει κυκλοφορήσει).

Πάντως από φθινόπωρο πιθανότατα να δούμε αναβάθμιση του iMac.

Πέρα από τα τυπικά: '' Να το πάρεις, να το πάρεις'' ήθελα να σου πω πως διαφωνό στο ότι θα έπερνες πολύ καλύτερο pc με τα ίδια λεφτά....σκέψου ότι με τον iMac είναι σαν να παίρνεις και μια πάρα πολύ καλή οθόνη μαζί... Μπορεί να μου πεις ''μα έχω ήδη οθόνη, αν έπερνα pc δεν θα αγόραζα καινούρια''...όμως ξέρεις τι ωραία που είναι να έχεις 2 οθόνες????:P:p

Πέρα από αυτό η ψαλίδα στις τιμές έχει πέσει πολύ και ναι μεν είναι λίγο πιο ακριβά για το ίδιο hardware τα Mac θα έλεγα γύρω στα 100-200 euro για την δική σου περίπτωση, αλλά σου δίνει τόσα παραπάνω πράγματα που στην τελική φτηνότερα σου βγαίνει... Μια καλή webcam να πάρεις βρε αδερφέ θες ένα 50-70 euro και έχεις και μια κουμούτσα να στέκεται πάνω στην οθόνη σου...

Δεν συζητάμε για design και λειτουργικότητα, όπως επίσης δεν συζητάμε και για το software που παίρνεις με το mac (iLife) που αν τα αγόραζες σε pc αυθεντικά τα αντίστοιχα προγράμματα θα πλήρωνες χαλαρά μια 200αρα...

Καλές αγορές και άμα δεν βιάζεσαι περίμενε καλύτερα την επόμενη WWDC θα έλεγα, αν και αυτό με τα περίμενε είναι δίκοπο μαχαίρι...

P.S. Δώσε βάση στην υπογραφή μου!!:P:p:p

Αγαπητε Steven, δεν ειχα σκοπο ουτως ή αλλως να διαθεσω χρηματα για οθονη (αρκετα εκανε η philips που χρησιμοποιω,TFT 19" 8ms.400E!), αλλα με αυτο που μου πες,μου βαλες ιδεα!Να χω δηλ 2 οθονες.Βεβαια,πρεπει να βρω χωρο καπου στο γραφειο να χωρεσει,κ επισης δεν θα κολλαει μια 17αρα διπλα σε μια 19 ή αμα παρω το μοντελο των 20" η 19 απο διπλα της..

επισης να αναφερω οτι επιβεβαιωθηκα για την μια χαρα πολιτικη της Aplle στο καινουργιο λειτουργικο, διοτι μου παν πως το leopard θα μπαινει σε Mac μεχρι κ πριν 4 χρονων! Τι Vista και αγορα καινουργιου υπολογιστη..μα καλα λιγα δινουμε καθε μηνα-τριμηνο-6μηνο? Μην τρελαθουμε..Apple κ πάλι!!Τα λέμε!

Thats the spirit!!!

Μια χαρά χωράνε οι 2 οθόνες... Εγώ έχω μια 24αρα και μια 17αρα που της έχω βάλει το winamp και μόνο...για να ελέγχω τη μουσικούλα μου άνετα... Είναι άψογα... Στο pc βέβαια αυτά... Αν βάλει και το MacBook πάμε στις 3 οθόνες...λολ..:P

• Super Moderators
[...]

επισης να αναφερω οτι επιβεβαιωθηκα για την μια χαρα πολιτικη της Aplle στο καινουργιο λειτουργικο, διοτι μου παν πως το leopard θα μπαινει σε Mac μεχρι κ πριν 4 χρονων! Τι Vista και αγορα καινουργιου υπολογιστη..μα καλα λιγα δινουμε καθε μηνα-τριμηνο-6μηνο? Μην τρελαθουμε..Apple κ πάλι!!Τα λέμε!

Έγραψα και παλιότερα ότι έχω βάλει το MacOS X 10.3.9 (το Panther δηλαδή) σε υπολογιστή εξαετίας και δούλεψε μια χαρά! Συγκεκριμένα, έχω έναν Power Macintosh G3 Blue & White και το MacOS X 10.3.9 δουλεύει περίφημα. Οπότε μην ανησυχείς. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...