anthony_88 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Εστω λοιπον οτι υπαρχει ενας σταθμος και εκπεμπει σε καποια επαρχιακη πολη της Ελλαδας. Πως μπορουν να τον κανουν να εκπεμπει με καποιο τροπο μεσω internet ωστε να τον ακουνε απο παντου?
giannisk1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Η βασική ιδέα είναι οτι θα υπάρχει ενα pc με το κατάληλο software και με σύνδεση στο internet, που θα παίρνει τον ήχο απο τον μίκτη και θα τον κάνει αναμετάδοση στο internet. Υπάρχουν διάφορες λύσεις στο θέμα του software, όπως το Shoutcast(δωρεάν),αλλά και εμπορικές εφαρμογές.Επίσης υπάρχουν και εταιρίες που αναλαμβάνουν το streaming με την ανάλογη χρέωση. Γενικά εξαρτάται απο το budget που διαθέτει ο σταθμός.
anthony_88 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Για τσαμπα το Shoutcast einai h καλυτερη λυση?
Powerline Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 anthony_88, αν το stream του σταθμού στηθεί στο studio και δεν μεσολαβήσει μεγάλος server για να διαχειριστεί τους ακροατές, χρειάζεται πολύ μεγάλο bandwidth στο upload, για να μπορείς να τους εξυπηρετήσεις. Δεν θυμάμαι τώρα, αλλά κάπου υπάρχει κάποιο site που αναφέρει τον ιδανικό αριθμό ακροατών ανα ταχύτητα upload stream.
LakisFM1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 http://www.laikos.gr Prepei na baleis AAC+ codec oste na exeis 24kbit , allios me ta mp3...ka8e akroaths kai (toulaxiston) 64kbit- na mhn po 128kbit !
anthony_88 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Το Shoutcast δεν στελνει το stream σε μεγαλο server? Λακη, αν μπορεις εξηγησε λιγο καλυτερα. Ευχαριστω παιδια που ασχολειστε!
trustfm Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Mporeis na dokimaseis kai luseis opws : listen2myradio peercast
anthony_88 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 sto listen to my radio ftiaksame dokimastika ena stathmo na doume ti paizei. Pos mporoume na ekpempsoume
kage Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 to 8ema einai na wriseis pws 8a antilambanete to programma oti 8a pezei thn mousikh p akougete apo to radio tuner...an 8umamai kala akomh k sto winamp exei properties gia output/input
anthony_88 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Αστον τον σταθμο που λεω πιο πανω. Αν θελω εγω να εκπεμπω μεσω του listentomyradio με το μικροφωνο μου, πως μπορω να το κανω? Τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στο media player?
trustfm Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 anthony_88 8es ena stream server. Shoutcast (1->pollous) Icecast (1->pollous) Peercast (1->pollous->pollous->pollous) Einai merikoi apo dautous. Meta apo ton streamserver gia ena live stream 8es ena DSP OPWS TO Oddcast. GGia perissoteres plhrofories des edw
anthony_88 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 icecast server εχουμε...με Oddcasttv3 Μεχρι ποσους περιπου μπορει να σηκωσει σε ποιοτητα 24kbps??
tilbellos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 παιδιά έγώ έχω κάνει σταθμό με το listen2myradio αλλά ο σταθμός μου δεν εμφανίζεται στο yp.shoutcast.com, δεν έπρεπε να φαίνεται?
andreapaog328 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 icecast server εχουμε...με Oddcasttv3Μεχρι ποσους περιπου μπορει να σηκωσει σε ποιοτητα 24kbps?? είναι το upload/24 που θες εσυ... άρα upload : 192/24 = 8 χρήστες και πάει λέγοντας. δές και αυτά εδώ έφτιαξα και εγώ...εγώ μάλλον δεν μπορώ να ακούσω ε? :-?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.