Προς το περιεχόμενο

Mini αναβάθμιση Η/Υ. Αξίζει;

kotetsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

The deal:

Το υπάρχον σύστημα είναι το εξής:

Επεξ. P4 2.8GHz S478

Μητρ. AsRock Pi65GV (ή κάπως έτσι)

RAM 2x512MB 400MHz

Γραφ. NVidia GeForce FX5200

HDD 80GB WD ATA

DVD Samsung

DVDRW NEC 3520

Κουτί noname

Τροφοδ. noname 300W

Αξίζει να γίνει μια μικρής έκτασης αναβάθμιση στο εν λόγω σύστημα; Σκεφτόμουν για μια καλύτερη κάρτα γραφικών, επώνυμο τροφοδοτικό κι έναν ακόμη σκληρό μέτριας χωρητικότητας. (Θα ήθελα να προσθέσω και RAM αλλά η μητρική έχει δύο slots δυστυχώς.)

Ποιες είναι οι σκέψεις και οι προτάσεις σας με δεδομένο ότι ο Η/Υ θα χρησιμοποιηθεί για εργασίες γραφείου, πολλές ώρες σερφάρισμα και σχεδιασμό 3D (max, proe, ugs κλπ); Μήπως είναι προτιμότερο να πάρω ένα καινούριο σύστημα και να κρατήσω αυτό μόνο για internet;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μεγαλύτερη CPU που μπορείς να βάλεις είναι 3,4Ghz λόγω Socket.

Και αν την βρεις δηλαδή μεταχειρισμένη σε τιμή 100-130 ?.

Για δουλεια γραφείου και σερφάρισμα μια χαρά είσαι.

Για σχεδιασμό 3D δεν μπορώ να σου πω.

Πάντως στο υπάρχον σύστημα αν έβαζες μια καλύτερη κάρτα γραφικών και άλλο ένα GB μνήμη θα ήσουν μια χαρά.

Πρόταση για κάρτα γραφικών

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.510434

Και για μνήμη

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554906

για σχεδιασμο δε ξερω αλλα γιατι να παρει χ850χτ???? 7900gs καλητερα. αλλα και παλι δε ξερω τι απαιτησεις εχουνε αυτα τα προγραμματα. τροφοδοτικο καλο θα ηταν παντως ουτως ή αλλως να παρεις να καλο. το HEC windmill 385watt ειναι πολυ τιμιο.

me mia kalh karta grafikwn...h epilogh diki sou kai afinw tis protaseis se pio eidimones apo mena..ama thes na trekseis to studio max tha xreiasteis 1 gb akoma...gia na eisai anetos me to systima sou kai na min lagarei....kai xalara aneva se apodosh sto trofodotiko... twra an mporeis na valeis kai ena cpu sta 3.4..tha eisai kala...

proswpika to studio max to trexw me 3.0 cpu..kai einai kala.

Κοιτάξτε, το 3dmax σχετικά μια χαρά πάει και τώρα. Όπως είπα και πριν, περιορίζομαι στο 1GB RAM λόγω των δύο μόνο slots της μητρικής. Σκέφτηκα τη λύση κιτ 2x1GB αλλά δεν ξέρω τι να διαλέξω.

Τα χρήματα συνολικά δε θα ήθελα να υπερβούν τα 300 ευρώ (γραφικών - τροφοδ. - σκληρός) ή τα 400 (τα παραπάνω + RAM).

Μονο καρτα γραφικων και τροφοδοτικο θες και εισαι ενταξει για πολυ καιρο ακομα.Μη πας σε μεταχειρισμενες επιλογες επειδη οι τιμες ειναι ηδη πολυ χαμηλες σε agp και δε συμφερει.

Μια 6600gt και ενα 400αρι αν δεν εισαι πολυ gamer.

Μη κανεις το λαθος και χτυπησεις απο τωρα hi end μηχανημα θα κλαις τα λεφτα σου σε λιγο καιρο.

Απο αυτα που γράφεις, δεν βλέπω να αξίζει καμιά αναβάθμιση.

(πχ. "Μήπως είναι προτιμότερο να πάρω ένα καινούριο", "το 3d studio παει μια χαρά και τωρα", "δουλειες γραφειου").

Ισως ενας εξτρα δισκος, αλλα αυτο εσυ θα το ξερεις. αν εχει γεμισει ο 80αρης και δεν θελεις να σβησεις τιποτα, και κατεβαζεις πολλα απο νετ. Γρηγορότερο δεν θα γινει το Pc. πιο άνετο με την άπλα της αποθήκης, ναι.

Προτεινω απο θεμα κοστους, seagate 250 ή samsung 500. Sata βεβαια για να σου μεινουν για το νέο σύστημα οποτε ερθει.

καρτα γραφικών τι να την κάνει; παιζεις παιχνίδια, ή θα επιταχύνει το 3d studio, επιβεβαιωμένα;

ξερεις τι; κανε μια δοκιμή. φόρα του μια παλια καρτα, πχ 440MX να δουμε αν θα πέσουν οι επιδόσεις απο την 5200.

Τροφοδοτικό. εσυ ξερεις. παθαινεις ξαφνικά shutdowns, ή κανει πολυ θορυβο; οχι. ε, αφου τα watt σε φτάνουν, ποιος ο λογος;

Αν βαλεις αλλη vga (οπως ειπώθηκε 6600gt), ετοιμάσου για psu.

το πρωτο που σκέφτηκα ειναι η μνημη. αλλα λες "το 3d studio παει μια χαρά και τωρα". δηλ. οκ συνηθως αυτα τα προγραμματα τα κατατάσσουμε στα "βαρια" αλλα εχει σχεση και τι projects δουλευεις. Αν δεν ειναι πολυ συνθετα, δεν ειναι μεγαλος ο φορτος.

ολες οι αλλες χρησεις που αναφέρεις, πάνε μια χαρά με 512mb, και αέρας με 1γίγα με XP. για vista μην το συζητάς καθόλου.

εχω στο γραφείο 2 ολοιδια PC. pentium 4, 3.0 Ghz το ενα με 1gb ram, to αλλο με 2 (το αφεντικό πληρώνει :) ...)

δεν βλεπω καμια αισθητή διαφορά στην καθημερινή χρήση.

βεβαια δεν παιζω παιχνιδια, και δεν εχω 3D studio.

παιζει firefox με 20tabs (~200mb used), outlook, excel, word, 5-6 ΙΕ, editor, ftp client, και 2 εργαλεια προγραμματισμού (καμια 100mb use έκαστο), apache.

και ολα μαζι ανοιχτα, (που δεν χρειαζεται συχνά), δεν φτάνω το 1gb used. classic theme φυσικά.

υστερα θα χάσεις χρημα απο τα κατηλειμενα ram slots. δεν μπορεις να κανεις απλα προσθήκη, πρεπει να κανεις αντικατασταση. αντε σκότωσε τα 2χ512 για πενταροδεκάρες.

και να παρεις τωρα 2χ1 gb DDR 400, που δεν θα χρησιμεψουν σε καποιο νέο σύστημα αύριο...

cpu: θα ανεβασει την ταχυτητα, στο 3DS. λιγο. αν βρεις φτηνο 3.2-3.4, θα σκοτώσεις και τον 2.8.

Oτι αγοράσεις, θεωρησέ το αναλώσιμο, ανεξάρτητως τιμής.

μια βόλτα απο το emarket, κανε, να δεις πόσο πωλουνται (πιο σωστά, δεν πωλουνται παρα μονο σε τιμες πάτος), cpu p4, ddr 400, και agp vga's.

ουτε να το πουλησεις αξιζει το pcάκι. Τα λιγα λεφτα που πιάνει, αξιζουν λιγότερο απο τη χρηση 2ου pc (κατεβαστηρι, office, για γυναίκα, file server, κλπ).

Οθόνη καλή έχεις ? θα μεινει και για το επομενο pc.

Σημερα, παιρνεις ενα καλο pc με 1000. κρατα τα 300 για να σου κοστίσει 700, ή να το κανεις ακομα καλυτερο με 1300.

Φίλε random, κατά κανόνα τα σχεδιαστικά προγράμματα αποδίδουν καλύτερα σε όσο το δυνατόν καλύτερα συστήματα. Συνεπώς, ακόμη και μόνο την κάρτα γραφικών να αλλάξω θα έχω βελτίωση. Παιχνίδια δεν παίζω, οπότε θα προτιμηθεί μια κάρτα γραφικών με καλό value for money, και η οποία απλά θα είναι αρκετά πιο σύγχρονη από την FX5200.

Στέκομαι λίγο στο «δουλειά γραφείου» και μάλλον πρέπει να το αναδιατυπώσω μιας και η δική μου δουλειά δεν έχει καμία σχέση με το «παραδοσιακό» office use, ήτοι εκτός από τα κλασσικό MS Office χρησιμοποιώ κατά κόρον AutoCAD, Rhino και τα προγράμματα της Adobe για μικροδουλειές ή μεγαλύτερα projects. Σε κάθε περίπτωση, η «δουλειά γραφείου» μου είναι πιο απαιτητική από αυτή του μέσου χρήστη με τη χρήση αυτών των προγραμμάτων.

Το τροφοδοτικό θα το αλλάξω καθαρά για ψυχολογικούς λόγους και μόνο σε περίπτωση που αλλάξω και την κάρτα γραφικών. Όσο για τη RAM, γνωρίζω a priori ότι τις παλιές μου δεν υπάρχει περίπτωση να τις πουλήσω αλλά είτε θα τις χαρίσω είτε θα τις κρατήσω. Θέμα αλλαγής επεξεργαστή ή/και μητρικής δεν τίθεται.

Οθόνη υπάρχει και είναι εξαιρετική, αν και CRT (Hitachi CM771ET Flat panel), αν και προτίθεμαι να αγοράσω μια TFT (σκέφτομαι από 20 ίντσες και πάνω). Βέβαια αυτό είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα, γι' αυτό και δεν θα αναφερθώ εκτενέστερα.

Τέλος, η επιλογή να πουλήσω το υπάρχον σύστημα υπάρχει αλλά έχει μειονεκτήματα: α. δε θα έχω ένα βασικό desktop στο χώρο μου άρα θα συνεχίσω να δουλεύω συνέχεια στο notebook, β. θα το δώσω σε φίλο μου άρα θα του το αφήσω σε μια συμβολική τιμή και γ. θα το μετανοιώσω, όπως έπαθα με τον παλιό μου PIII (γενικά δε μου αρέσει να πουλάω πράγματά μου).

Πριν κλείσω, επανέρχομαι λίγο στα της mini αναβάθμισης τα οποία λένε σε γενικές γραμμές κάρτα NVidia και 400άρι τροφοδοτικό. Όλα ωραία και καλά μέχρι εδώ. Για μνήμες RAM, σετάκι 2x1GB, τι θα προτείνατε; Οι υπάρχουσες είναι της Kingston (μη ρωτήσετε timings, δεν είμαι καλός σε αυτά).

Συγνώμη για το μακροσκελές post αλλά μου βγήκε το συγγραφιλίκι.

• Moderators

Κατ αρχας, ωραιο avatar!! Fiat 4 ever!!!!

Εαν δεν ασχολεισαι καθολου με παιχνιδια (μα καθολου), δεν θα δεις βελτιωση εαν παρεις καρτα γραφικων...

Και η ραμ θεωρω οτι ειναι οκ για τα XP. -εκτος εάν τα προγραμματα που χρησιμοποιεις απαιτουν παραπανω-.

Τροφοδοτικο αλλαξε οπως και να 'χει , μην σε αφησει χρονους πριν την ωρα του το PC...

Κατ αρχας, ωραιο avatar!! Fiat 4 ever!!!!

Εαν δεν ασχολεισαι καθολου με παιχνιδια (μα καθολου), δεν θα δεις βελτιωση εαν παρεις καρτα γραφικων...

Και η ραμ θεωρω οτι ειναι οκ για τα XP. -εκτος εάν τα προγραμματα που χρησιμοποιεις απαιτουν παραπανω-.

Τροφοδοτικο αλλαξε οπως και να 'χει , μην σε αφησει χρονους πριν την ωρα του το PC...

Χεχε, Fiat 4 ever mate! :-D

Στο θέμα μας, με καλύτερη κ.γ. θα δω βελτίωση στην απεικόνιση των τρισδιάστατων μοντέλων, θα ανανεώνονται ταχύτερα όταν πχ τα περιστρέφω και θα πετυχαίνω καλύτερους χρόνους στο rendering. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που προβληματίζομαι: να προβώ στη μικρή αυτή βελτίωση ή να το αφήσω ως έχει -με μικρές παραχωρήσεις σε θέματα επιδόσεων/γενικότερης συμπεριφοράς- και να προβώ σε αγορά νέου συστήματος μεσοπρόθεσμα;

• Moderators

Ολα ξεκινουν απο το ποσα δινεις.... :)

(PS: Fiat TiPO RULEZZZ!!!-->ακομα δεν βρηκα αμαξι κατω των 4μετρων με τετοιους χωρους, ειδικα για τους πισω... 200000km, και ο κινητηρας στο 97% του ακομα.... οσο ζει θα το συντηρω!!!)

Ολα ξεκινουν απο το ποσα δινεις.... :)

Τα χρήματα συνολικά δε θα ήθελα να υπερβούν τα 300 ευρώ (γραφικών - τροφοδ. - σκληρός) ή τα 400 (τα παραπάνω + RAM).

(ten char limit)

• Moderators

Καρτα γραφικών http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512617 , αλλα νομιζω οτι ειναι υπερβολικη. Εαν κρινεις το ιδιο, τοτε αυτη εδω: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510551

Απο τροφοδοτικά: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700731 ,αλλα εαν σου φαινεται υπερβολικό τοτε αυτο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700413 .

Σκληρος εαν εχεις SATA: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301588 ή εαν δεν εχεις: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303757

σκληρος 67/73, vga 107/166, τροφοδοτικο 47/82

Αρα ~225Ε εαν παρεις τα πιο φτηνα, και ~320Ε με τα πιο ακριβά.

Εαν θελεις και ραμ με κατω απο 400€, τοτε παιρνεις και αυτη τη ραμ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555040 , σε συνδευασμο με τον σκληρο, τη φτηνη vga (αφου ετσι κι αλλιως θα δεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα σε σχεση με την FX5200), και το πιο φτηνο τροφοδοτικό (το Tt), τοτε σου βγαινουν ακριβως πιο κατω 400€.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...