Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Καλημέρα, έχω την παρακάτω Asus Motherboard και αντιμετωπίζω το εξής ανεξήγητο σε μένα πρόβλημα: [Μεγαλο Post] Eίχα πάνω της 3 σκληρούς [1x80gb Maxtor OS, 1x250 WD data -sata I & 1x250gb WD sata II]. Όλα καλά και ωραία. Αγοράζω έναν ακόμα Sata II WD 320gb. Με το που τον βάζω πάνω στην M/B εξακολουθούσε να βλέπει μόνο τους τρείς. Μετά το Format του σκληρού, εξακολουθούσε να βλέπει 3 απο τους 4 σκληρούς. Αυτό συμβαίνει σε όποιο slot απο τα 4 βάλω τον τέταρτο σκληρό [οποιος και αν είναι αυτός]. Αρχίζω τις δοκιμές: Με τον OS και τον έναν 250αρη, μια χαρά. Με τρείς σκληρούς μια χαρά [όποιοι και αν είναι αυτοί]. Μόλις περνάω τον τέταρτο, το pc δεν ανοίγει φυσιολογικά-κάνει περίπου μισή ώρα να bootάρει, και όταν ανοίξει βλέπει μόνο τους τρείς. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το πρόβλημα που δημιουργεί η προσθήκη 4ου σκληρού. Εχτές ανακάλυψα οτι κολλάνε και άλλα περιφερειακά, όπως ας πούμε η κάρτα Ethernet -δεν είχα net όσο ήταν πάνω ο 4ος σκληρός- [όποιον δω να γελάει θα του πετάξω την Motherboard στο κεφάλι ]. Τα καλώδια δεν φταίνε έχω κάνει αλλαγές. Στον device δεν υπάρχει τίποτα με θαυμαστικό ή όποια άλλη ένδειξη που να με κάνει να υποψιαστώ οτι κάποιος driver λείπει. [/Μεγάλο Post] Υπάρχει καμιά ιδέα για το τι τρέχει? ΥΓ Στο forum της Asus δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Το λειτουργικό είναι WinVista x86 Ultimate με τα updates του. Ευχαριστώ,
insomniac_new Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 fovamai oti exeis provlima me ti mobo.. kati tetoia perierga ekane kai enos filu mou... den mporuse na valei 2 sklirous taytoxrona.. den kserw ti mporei na su proteinei kapoios apo edw... koita ta master -slave jamperakia
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Οι δίσκοι είναι όλοι Sata, άρα τα master-slave τα ξεχνάμε. Ξέχασα να αναφέρω οτι με ανοιχτό το pc, αν περάσω το βύσμα στον σκληρό, τον βλέπω μια χαρά.
atonioz Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 exw ena paromoio provlima me tin diki mou asus ! Exw sinolo kapou stis 10 usb 2 thires... i dio mprostines pou iparxoun gia logous eykolies pote den douleuoun taytoxrona ! p.x an valw disko kai meta flashaki to flashaki akirwnei to disko.... paromoiws me webcam , usb hot cofee klp !! Mono stis mprosta omws...Gia genika 4 diskous den kserw... exw 2 eswterikous kai enan ekswteriko. Twra pou to skeftomai omws afou exw treis diskous kai to flashaki pou sindew einai san tetartos, opote exoume to idio provlima!!! hahaha kai nomiza oti sinevaine mono se mena ! p.s : otan ta sindew apo pisw douleuoun ola (me xtra kartoula usb 2) p.s: an uparxei kapoios me liseis as voithisei kai mena plz p.s: parolayta eimai fanatikos upostiriktis tis ASUS - einai eppagelmaties opws kai na to kanoume !!!!
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Καλημέρα, τα windows ως γνωστόν τα partitions τα βλέπουν σαν σκληρούς [εννοώ οτι αν έχεις έναν σκληρό στο οποίο έχεις 8 partitions, στο my computer θα δείς 8 σκληρούς]. Εχτές λοιπόν, που γύρισα σε Xp, μου έβγαλε ένα μήνυμα το pc, οτι, αν θέλω στα xp να έχω πάνω απο 4 σκληρούς, πρέπει τα partitions να χαρακτηριστούν ως extended και όχι logical. Επειδή πράγματι ο ένας σκληρός που έχω, τον έχω σε 2 partitions, το άθροισμα τουςτων σκληρών είναι 5, και το συγκεκριμένο partition σίγουρα δεν το είχα χαρακτηρίσει extended αλλά logical. Να φταίει αυτό και στα Vista? ΥΓ Στα XP δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με τους σκληρούς. Επειδή θα μου έκανε εντυπωση να είναι πρόβλημα των Vista [όχι οτι δεν είνια φυσιολογικό για MS ] πιθανολογώ οτι πρέπει να είναι το πρόβλημα των partitions.
tmjuju Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Xmmmm..... Dev exw Vista alla 8a proteiva va deis to Computer->Manage->DiskManagementLocal Avoi3e to PC sou me tous 3 diskous. Bale tov tetaro kai phgeve sto Disk Management kai arxise (POLY PROSEKTIKA) peiramatismous me tov kaivourio disko. Kave tov Dynamic kai des av paizei. Kave tov Basic kai des av paizei. Alla3e kai to partition type meta3u extended kai primary. To kalo eivai oti apo oso katalabevw dev exei problhma h Mobo! Episeiw va proteivw kai kati akoma.... kave eva BIOS update eav uparxei. (asxeto: mperdeftika ligo otav sto prwto post les oti dev paizei .... gia e3igise to ligo kalitera... sto BIOS paizouv oloi? Ta windows dev 3ekivane kai bgazouv error? Dokimases Linux-Live-CD va deis av tous blepeis olous?) Kalh suvexeia!
warewolf Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 δεν ειμαι σιγουρος αλλα μηπως παιζει και καποιο προβλημα με το τροφοδοτικο ? μερικες φορες παρατηρουνται προβληματα στο hardware οταν δεν μπορει να καλυψει τις αναγκες. κανονικα βεβαια θα επρεπε να σου κανει reboot και να βλεπει το σκληρο, αλλα αν απλα ειναι στα ορια του ισως προκαλει προβλημα γενικα στο hardware αν δεν βγαλεις ακρη απο τους υπολοιπους φιλους που γνωριζουν πιο πολλα απο εμενα, δοκιμασε να αφαιρεσεις καποια εξαρτηματα για να μειωσεις την καταναλωση για να δεις αν λυθηκε το προβλημα.
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Όπως είπα παραπάνω, στα XP δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τους βλέπει μια χαρά. Το μόνο απο pci πού έχω πάνω είναι μια Skystar2, και μια PCI-e vga Asus 6600GT or κάπως έτσι. Το psu είναι ένα Chiefteck -550Watt- Επίσης αν στο ανοιχτό pc, περάσω τον τέταρτο σκληρό τον βλέπει. Το κακό αρχίζει όταν χρειαστεί να κάνει reboot.
georgeadams Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 [...] Με το που τον βάζω πάνω στην M/B εξακολουθούσε να βλέπει μόνο τους τρείς. Μετά το Format του σκληρού, εξακολουθούσε να βλέπει 3 απο τους 4 σκληρούς. Αυτό συμβαίνει σε όποιο slot απο τα 4 βάλω τον τέταρτο σκληρό [οποιος και αν είναι αυτός]. Αρχίζω τις δοκιμές: Με τον OS και τον έναν 250αρη, μια χαρά. Με τρείς σκληρούς μια χαρά [όποιοι και αν είναι αυτοί]. Μόλις περνάω τον τέταρτο, το pc δεν ανοίγει φυσιολογικά-κάνει περίπου μισή ώρα να bootάρει, και όταν ανοίξει βλέπει μόνο τους τρείς. [...] Καλησπέρα. Όταν λες "βλέπει" τους 3 δίσκους από τους 4, εννοείς στο BIOS ή αφού σηκωθούν τα Windows? Αν κατάλαβα καλά, και αφού με τα XP παίζουν όλα μια χαρά, κι εμένα μου φάινεται πως μάλλον κάτι παίζεται με τα Vista... [...] Εχτές λοιπόν, που γύρισα σε Xp, μου έβγαλε ένα μήνυμα το pc, οτι, αν θέλω στα xp να έχω πάνω απο 4 σκληρούς, πρέπει τα partitions να χαρακτηριστούν ως extended και όχι logical. Επειδή πράγματι ο ένας σκληρός που έχω, τον έχω σε 2 partitions, το άθροισμα τους των σκληρών είναι 5, και το συγκεκριμένο partition σίγουρα δεν το είχα χαρακτηρίσει extended αλλά logical. Να φταίει αυτό και στα Vista? ΥΓ Στα XP δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με τους σκληρούς. Επειδή θα μου έκανε εντυπωση να είναι πρόβλημα των Vista [όχι οτι δεν είνια φυσιολογικό για MS ] πιθανολογώ οτι πρέπει να είναι το πρόβλημα των partitions. Τα είδη των partitions είναι 3: Τα Primary, τα Extended και τα Logical. Τα Extended από μόνα τους δεν μπορούν να περιέχουν data. Μπορούν να περιέχουν ένα ή περισσότερα Logical. Με FAT ή FAT32 (*) μπορούμε να έχουμε μόνο ένα Primary Partition σε κάθε δίσκο. Οπότε αν θέλουμε να χωρίσουμε το δίσκο σε περισσότερα από ένα κομμάτια, κάνουμε το 1ο κομμάτι Primary Partition, κάνουμε Extended Partition το χώρο που απέμεινε και μέσα στο Extended φτιάχνουμε ένα ή περισσότερα Logical Partitions. Με το NTFS (*) δεν έχουμε τέτοιο περιορισμό αλλά μπορούμε να έχουμε όσα Primary Partitions θέλουμε. Επομένως προτείνω να δοκιμάσεις να κάνεις Primary όλα τα Partitions και βλέπουμε... (*) Μπορεί ο περιορισμός να μην προέρχεται από το είδος του Partition (FAT32 ή NTFS) αλλά από το λειτουργικό (Windows 95/98/Me ή Windows 2000/XP/Vista). Δεν έκατσα να το ψάξω, αυτά που λέω είναι απ' ότι θυμάμαι από την εποχή των 16bit windows...
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα. Όταν λες "βλέπει" τους 3 δίσκους από τους 4, εννοείς στο BIOS ή αφού σηκωθούν τα Windows? Αν κατάλαβα καλά, και αφού με τα XP παίζουν όλα μια χαρά, κι εμένα μου φάινεται πως μάλλον κάτι παίζεται με τα Vista... Στο bios είναι μια χαρά. Ούτε όμως στο MyComputer->[δεξί κλικ] manage->disk management τους βλέπει όλους, και ούτε φυσικά και στο my computer-αφού σηκωθούν τα Windows-. [...] Επομένως προτείνω να δοκιμάσεις να κάνεις Primary όλα τα Partitions και βλέπουμε... Ας το δοκιμάσω και αυτό. Ευχαριστώ Γιώργη όπως και τους υπόλοιπους φίλους.
varthol Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Αν θέλεις ρύθμισε το RAID Στο Bios του board στην επιλογή ΑΤΑ ή Sata.Δες και την σειρά των δίσκων σου.( Ο ΒΟΟΤ στο Sata1 ,o Δεύτερος στο Sata2 κτλ)Ετσι εκτιμώ οτι θα παίξη κανονικα το Board.
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Λοιπόν, επανέρχομαι για να αναφέρω ότι είναι αδύνατον να ανοίξει το pc σε περιβάλλον Vista -ακόμα και από boot cd των WIndows ή άλλο- έχοντας πάνω του 4 σκληρούς. Κατήργησα τα partitions έχοντας μόνο ένα Primary ανά σκληρό Άλλαξα θέσεις στους σκληρούς [πάλι] Δοκίμασα και τους 2 τρόπους configuration των σκληρών [iDE & Raid] Απενεργοποίησα τον Raid [δεν βλέπει κανέναν σκληρό όπως είναι λογικό σε αυτή την περίπτωση] Με το που βγάζω από το Slot [επαναλαμβάνω οποιοδήποτε slot, οποιονδήποτε σκληρό] το pc συμπεριφέρεται άψογα [όπως πρέπει δλδ να συμπεριφερθεί ένα pc από σπίτι ].
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.