copper Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Tα watt απο μόνα τους, δεν είναι μια ένδειξη για την δύναμη των ηχείων. Αλλά σε συνάρτηση με την ευαισθησία των ηχείων. Τα ηχεία με 88db ευαισθησία και 100 watt ενίσχυση, παίζουν το ίδιο με εκείνα με 91db και 50 watt. Τα 3db διαφορά, θέλουν διπλάσια ισχύ. Συμφωνώ με τους The_Judas και SGP, με μια κάρτα ήχου ανεβάζεις την ποιότητα του ήχου (άσχετα με το κέρδος της CPU), και κατεβάζεις τα επίπεδα θορύβου. Θα έχεις επίσης καλύτερο ήχο με λιγότερα ηχεία στα ίδια λεφτά. Αυτά που θα πάρω για μένα, είναι θεωρητικά αποτυχημένη αγορά, αν κρίνω απο τα 28 watt. Νομίζω όμως θα παιζουν καλύτερα και πιο καθαρά (ίσως και πιο δυνατά) απο όλα τα άλλα στα 100 ευρώ. http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.500713
madsc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 SGP + copper μα πόσο σωστοί είσαστε στα λεγόμενα σας! Poulinos τα watt μόνα τους, ιδίως τα PMPO (Peak Music Power Output) που αναγράφουν οι κατασκευαστές πλέον, είναι μια άχρηστη μαρκετική ένδειξη για αυτά που σε ενδιαφέρουν, αυτά που έχουν ουσία δηλ. Αν θες να έχεις σαφή εικόνα σύκγρισης θα χρειαστείς τα continuous Watt [τα αναφέρουν κ ως RMS (Root Mean Square)] την ευαισθησία του ηχείου κ όλα αυτά στα ίδια Ohm μονάδας. Για περισσότερα επί τούτου εδώ. Η κάρτα ήχου [προενισχυτής εδώ] παίζει τρομερό ρόλο στην ένταση κ ιδίως στην "καθαρότητα" του ήχου που ζητάς, ακόμα κ μόνο από τη σκοπιά της προσαρμογής + του SNR να το δεις. Στον προενισχυτή "φτιάχνεται" ο ήχος στην ουσία (mVolt-Volt) με τα στοιχεία που παίρνει από την πηγή κ στην τελική ενίσχυση προσθέτοντε τα Watt. Το χαμηλότερο SNR (Signal-to-Noise Ratio) που αναφέρθηκε από πάνω σκέψου το σαν παράσιτο στο σήμα σου. Θα σου δώσει καλύτερο control + καθαρότερο ήχο όσο ανεβάζεις ένταση. Από μόνο του δεν θα σου δώσει καλύτερη ποιότητα ήχου όμως. Η ποιότητα + ένταση όπως θα έχεις ήδη καταλάβει είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων. Ελπίζω αυτά να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τα βασικά για να μπορέσεις να επιλέξεις μόνος σου αυτό που χρειάζεσαι. Σε αυτά τα λεφτά για ακρόαση μουσικής θα πήγαινα σε 2/2.1 αυστηρά & για ταινείες σε 5.1. Από την κατηγορία των ηχείων που ρωτάς, στα αυτιά μου ακούγονται καλύτερα κ καθαρότερα τα Logitech, όποια κ αν έχω δοκιμάσει. Τα 210/230/Ζ-3/Ζ-4/Ζ-2300 είναι όλα αστέρια το καθένα για τα λεφτά του. Μπορεί να είναι λίγο ψηλά τα stadar μου από αυτά που έχει συνηθίσει το αυτί μου να ακούει αλλά αυτά είναι από τα λίγα ενεργά ηχεία που έχω καταφέρει να ευχαριστηθώ μουσική. Γιατί τα υπόλοιπα... Altec μου ακούγονται πολύ φτωχά ακόμα κ στις παθητικές τους σειρές. Κάτω του μετρίου θα χαρακτήριζα τα μοντέλα τους. Σαν να γυρνάς ένα mp3 από 320 σε 192 για να το ακούσεις. Τα creative είναι περισσότερο του εντυπωσιασμού με τσιριχτές ψηλές σχεδόν διπλασιασμένες αρμονικές στα μπάσα, κ ανύπαρκτη μεσαία περιοχή. Gaming ηχεία για να σε τρομάζουν όταν χρειάζεται στα παιχνίδια, κουραστικά για θέαση ταινείας, ακατάλληλα για μουσική. Από κάρτες ήχου -σε βατές κατηγορίες τιμής- για ακρόαση μουσικής μ' αρέσουν περισσότερο οι m-audio/terratec από όσες έχω δοκιμάσει. Τη δε πλάκα την πάθαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι στα προηγούμενα ηχεία/ενισχυτή που είχα με την Μ-Audio Revolution 5.1 σε αναλογική σύνδεση. Σαν να έφυγε η μπάντα από το διπλανό δωμάτιο κ να ήρθε σε αυτό που καθόμασταν να παίξει, όταν μπήκε αυτή καρτούλα πάνω στο pc. Από τις onboard δεν έχω συναντήσει κάτι αξιόλογο μέχρι στιγμής, ακόμη κ στις πλέον σύγχρονες μητρικές. Για να ευχαριστηθείς τον ήχο θέλεις ποιότητα όχι τσίτα ένταση με τα πάντα να τρίζουν. Καλές αγορές ότι κ αν διαλέξεις να πάρεις, μέχρι να έρθεις κ εσύ στον κόσμο των decks. /sc
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 opote kataligoume sta 2300 tis logitech.ixa akousei ena montelo altec lansing kai marese pantos san dinami kai san ixo.min perimeneis oti ime tipota psiras me ton ixo.kamia sxesi.apla ithela kati pio dinato apo ta 5.1 tis creative kai ligo pio katharo kai na min einai 5.1 .kai auta ta logitech mou fanikan mia xara lefta kai 2.1.mp3 etsi kai alios tha pezei oute kan dvd i games.thanxs gia oles tis apantiseis.me to pou ta paro .elpizo simera i aurio an iparxoun etoimoparadota tha grapse entiposeis(afou ftiaxo kai to neo sistima) tha simfoniso me auto pou ipes oti ήχο θέλεις ποιότητα όχι τσίτα ένταση.mia mesi epilogi thelo
thanocaster Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 @madsc> Εντάξει για τις m-audio είναι πραγματικά κορυφή. Αλλά terratec? Εφόσον μιλαμε για καθαρά στερεοφωνική κάρτα θα πρότεινα κάτι σε TASCAM και (κυρίως) EMU. Αλλά υπολόγιζε ένα περίπου κατοστάρικο για κάρτα ήχου. Anyway. Ούτως ή άλλως δεν νομίζω ότι ο φίλος poulinos ενδιαφέρεται για κάτι τόσο εξεζητημένο (=ακριβό). Άλλωστε με ηχεία υπολογιστή (=πλαστικά) δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ακούσει σοβαρό (=παραπλήσιο σε high end) ήχο. Ούτε sustain έχουν τα πλαστικά ηχεία, ούτε απόδοση των μπάσων. Γι αυτό φίλε πουλινέ πάρε αν βρεις ένα σετάκι ηχείων με ψηφιακή σύνδεση (=επένδυση για το μέλλον) και όταν πιάσεις κάνα κατοστάρικο αν ακόμα σε ενδιαφέρει τσίμπα μια καλή κάρτα ήχου.
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 den thelo high end ixo.entaxei den exo toso kolima.apla ena normal ixo.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Εχω τα Ζ2300, ο,τι θες ρωτα με. Ειναι απλα τελεια, και για τα λεφτα που ζητανε ειναι και πολύ value/money. Συνδυασμος με mp3cd player/ ALC onboard sound/ Sound Blaster Audigy 4.
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 THA TA exo sta xeria mou se liges ores.to pc na do pote tha ftiaxo bebea.
copper Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Οι αναφορές περι High-End ήχου μάλλον άστοχες είναι (ούτε καν παραπλήσιες). Απ' την γωνία που το βλέπω εγώ, υπάρχει Trash-Fi και Hi-Fi, για την περίπτωση που συζητάμε.
poulinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 ta pira ta ixeia.pera oti mou fige i pisti na ta kouvaliso me to mixanaki.xixi.dokimi entos oligon imeron.pantos mou fenontai poli kala.to woofer arketa gomari .
poulinos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 as grapso kiolas.ta ixeia ta pira.entaxei dinata ixeia apla ligo arketo mpaso bgazoun pou den to exo sinithisei.na rotiso kati allo?ama paro kamia auigy pou einai kai ftini 22 euro tha do kamia diafora stin praxi i prepei na exo to super duper auti gia na katalavo kati?Den me niazei to cpu usage.kanei oute 30 euro kai to skeftomoun.ego tora mia sound max adi 1998 onboard 7.1 tou asus tou m2n32-sli deluxe
madsc Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Θα παίζει με διαφορετικό χρωματισμό από αυτό που έχεις συνηθίσει με την onboard. Σε σχέση με αυτή που έχεις, γνώμη μου είναι να την πάρεις αν δεν θες να παίξεις ψηλότερα σε κοστολόγιο. Τα μπάσα δεν ρυθμίζονται από κάπου; Με γειές! /sc
poulinos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 ti ennoeis me diaforetiko xromatismo?ligo pio apla mia kai mi gnostis tou ixou.meta ida kai tin x-fi xtreme audio http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.540181 pou entaxei ine pio akrivi alla se normal kostologio.apla exoun pragmati toso megali diafora oi onboard markas sound max kai adi pou ine apo tin creative pci ite audigy ite x-fi?kai bebea posi diafora me basi ta ixeia auta pou exo.ine thx ta ixeia bebea alla den ine kai ton 500 euron.sorry for a lot of questions.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Hχοχρώματα εννοεί μαλλον. (μην ανησυχεις δεν ειναι ορατα ). Αμα μπορεις να δωσεις 60Ε τοτε ναι παρτην την X-Fi, ειναι καλή. Επισης, madsc να πω οτι τα μπασα ρυθμιζονται στα συγκεκριμενα ηχεια (για τα Ζ2300 δεν λεμε ???) απο ενα μικρουλι ρυθμιστηρακι κατω απο αυτο του ηχου.
poulinos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 nai to exo telios klisto to bass apo ekei alla akoma mou akougetai kapos baris o ixos me basi ta 5.1 cretive pou ixa.apla leo tha do kamia praktiki diafora me auta ta ixeia kai autin tin karta ixou i den tha katalavo tipota gia home use kai me basi auta ta ixeia.gia mp3 einai na akouo oxi gia studio.imaste kai geitones george man
thanocaster Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Αυτό το 'βάρος΄ που λες είναι η έλλειψη μεσαίων. Συμβαίνει στα περισσότερα logitech που έχω ακούσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.