Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Σκληρό..

kaneirini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα..

Εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα με το να βάλω δεύτερο σκληρό στο pc μου...Η ιστορία μου έχει ως εξής..:cry: :cry:

(Αρχικά να σημειώσω ότι μιλάω πάντα για σκληρούς IDE Western Digital)

Πήρα ένα δεύτερο εσωτερικό σκληρό δίσκο ο οποίος δούλεψε μια χαρά για 2 μήνες...Κάποια στιγμή από το πουθενά σταμάτησε να τον αναγνωρίζει.Τον πηγα να τον τσεκαρουν, μου τον αντικατεστησαν και μολις έβαλα τον καινούριο να τον φορμάρω σταματούσε το φορμάτ στο 99% με αποτέλεσμα να μη μπορω να΄κάνω κάτι παραπάνω..Τον πήγα πίσω μου έδωσαν καινούριο αλλά πάλι το ίδιο.Πήγα πάλι πίσω μου αντικατέστησαν και αυτόν αλλά και ο τρίτος σκληρός το ίδιο..Σταματάει στο 99%..Τώρα έχω στα χέρια μου τον τέταρτο, τον οποίο έχω ακόμα κλειστό..Στο πλαίσιο μου είπαν ότι μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό(το οποίο είναι καινούριο) και να καίει τους σκληρούς..Αλλα αν ήταν έτσι ο πρώτος γιατί δούλεψε έστω για το λίγο που δούλεψε;;

Το ερώτημα τώρα είναι:

1) να αλλάξω το σκληρό που έχω με εξωτερικό

2) να πάρω ένα κουτί για σκληρό και να τον βάλω έτσι στο pc..Και αν κάνω αυτό θα δουλέψει ή θα καεί και αυτός;;(αν όντως κάηκαν και οι προηγούμενοι..)

Σας εκλιπαρώ έχουν σπάσει τα νεύρα μου με αυτή την κατάσταση... Οποιαδήποτε γνώμη μπορεί να βοηθήσει.....

Τι να κάνω;;;;;:confused: :cry: :cry: :cry:

• Moderators
Δημοσ.

Eιναι να μην σου τυχει... κι εμενα ενα στριμμενο IDE controller δεν αναγνωριζε 2 δισκους στο ιδιο καναλι...

Οταν λες σταματαει στο 99%??? Κανε γρηγορο φορματ, να δουμε τι θα κανει.

Τα jumpers ειναι σωστα? Δοκιμασες να τους συνδεσεις IDE-dvd/IDE-dvd αντι για τους δυο σκληρους στο ιδιο καναλι??

Στο BIOS οι δισκοι αναγνωριζονται ε??

Δημοσ.

Ευχαριστώ που απάντησες τόσο γρήγορα..

Λοιπόν και τα τζαμπεράκια σωστα ειναι και στα BIOS φαινονται οι σκληροι..Και μαζί τους εβαλα στη ιδια ταινια και χωριστα....Τα ιδια..

Όταν φτάνει στο 99% σταματάει το φορμάτ και λεει οτι η διαμορφωση δε μπορει να ολοκληρωθει..Η γρηγορη διαμορφωση σταματάει σχεδόν κατευθειαν και λεει το ίδιο...

Απλα το θέμα είναι οτι αν πάρω κουτι για δισκο θα λειτουργησει η θα χρειαστει να παρω εξωτερικο σκληρό;;

Δημοσ.

δοκιμασες σε αλλο pc? για δοκιμασε το. εμενα μου ειχε καψει δυο σκληρους η μητρικη ενω ο μαστερ δεν επερνε χαμπαρι. αν τον κανεις εξωτερικο θα δουλεψει αλλα δεν θα εχεις ταχυτητες.

Δημοσ.

Ειχα δοκιμάσει να τον βάλω σε άλλο pc και να τον φορμάρω αλλά είχα ήδη δοκιμάσει στο δικό μου οπότε λογικά ήταν ήδη καμμένος....

Λετε να βάλω να τον φορμάρω σε άλλο pc τώρα που είναι καινούριος και να τον βάλω μετά εδώ πάλι;;

Επίσης με τον εξωτερικό θα χάνω πολύ σε ταχύτητα;;;

• Moderators
Δημοσ.

Σκεψου οτι η ΜΕΓΙΣΤΗ διαμεταγωγη δεδομενων μεσω USB ειναι 60ΜΒ/s. Ενω ενος IDE ειναι 100 η 133 MB/s και ενος Sata 150 ή 300 (θεωρητικά τουλαχιστον)... Αρα ναι, θα χανεις αρκετά, ενω και η αποκριση θα ειναι πιο αργη. Ολα αυτα εαν δεν εχει κατασραφει ο δισκος... (δεν ξερω τι αλλο να πω... εκτος απο "παρακαλω" γα το ευχαριστω σου στο δευτερο ποστ).

Δημοσ.

Κοίτα..Έχω απελπιστεί πια και δε νομίζω να τον ξαναβάλω μέσα...Οπότε είτε με το κουτί είτε αν τον αλλάξω με εξωτερικό το ίδιο πράγμα θα είναι....

Οπότε αυτό που θα κάνω είναι να τον βάλω να τον φορμάρω σε άλλο υπολογιστή και μετά θα τον βάλω εξωτερικό στον δικό μου...Και ο θεός βοηθός..

Ευχαριστώ για τη βοήθεια....Θα επιστρέψω με νέα...:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...