Προς το περιεχόμενο

Envy gui-αυτοματη εγκατασταση,ενημερωση driver για ati-nvidia

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σημερα το envy απεκτησε και γραφικο περιβαλλον και πλεον δεν τρεχει μονο στην κονσολα,για πληροφοριες εδω http://albertomilone.com/wordpress/?p=66

για οσους δεν γνωριζουν το envy ειναι ενα προγραμμα φτιαγμενο απο τον alberto milone. αναγνωριζει την καρτα γραφικων που εχει το συστημα σας και εγκαθιστα αυτοματα τους τελευταιους driver που εχει περασει στα δικα του repos

οτι πρεπει δλδ για καποιον αρχαριο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το 'χει δοκιμάσει κανείς ; Ετοιμάζομαι να εγκαταστήσω kubuntu. Δουλεύει; Κάνει ό,τι υπόσχεται, αυτόματη εγκατάσταση drivers χωρίς προβλήματα κτλ κτλ ?

Ευχαριστώ

και εγω μονος μου κανω εγκατασταση των driver αλλα στο ubuntu planet δεν εχω διαβασει αρνητικα σχολια για το προγραμμα του envy αντιθετα προτεινεται και απο αρκετους

• 3 μήνες μετά...

Σήμερα παιδευόμουνα τουλάχιστον 2 ώρες να βάλω τους driver της nvidia απο τον installer της nvidia.Πρώτη φορά για μένα και ακολούθησα ότι οδηγούς βρήκα στο internet αλλα μάταια.Παντοτε μου κράσαρε ο xserver και πάντα εκανα reconfigure τον xserver και δώσε απο την αρχή.Σαν τελευταια λύση είπα να δοκιμάσω το scriptaki του envy.E αυτό ήτανε σε 5 λεπτά είχε γίνει η εγκατάσταση και η ρυθμιση του xserver αυτόματα :)Πολή καλη δουλεία.Σας προτείνω να το τρέξετε απο κονσόλα δινοντας sudo envy -t αφου το εγκαταστήσετε βεβαια.

Oχι δεν δουλεύει απο τι είδα για άλλες κάρτες.Για δες εδώ υπάρχουν κάποιες οδηγίες εγκατάστασης

https://help.ubuntu.com/community/OpenChrome

Παρατήτησα ότι έχω πρόβλημα με τα desktop effects. Όταν πατάω ενεργοποίηση των desktop effects η οθόνη ασπρίζει και πρέπει να περιμένω τα 30 δευτερόλεπτα για να επανέλθει στις παλιές ρυθμίσεις.

Προς το παρόν έχω ανάλυση 1024Χ768 και frrate 85Hz. Μια χαρά δεν είναι?

Πιστεύετε ότι αν βάλω τον OpenChrome Driver θα δουλέψει καλύτερα και θα έχω και τα desktop effects?

Nαι απο τι είδα στο ubuntu forum έχουν deskttop effect με την συγκεκριμένη κάρτα.Για την ανάλυση μπορείς να την αλάξεις μόνος σου αλλαζωντας το xorg.conf αρχειο όπως και το refresh rate να το βάλεις σύμφωνα με το manual της οθόνης σου.Δες στο ubuntu forum για την κάρτα σου έκανα μια αναζήτηση και βρήκα αρκετα post

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...