bluesattack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 γεια σας.Εχω αυτο το συστημα : mobo asus p5gd1-pro celeron 3.0 albatron 6600 western digital sata 160 gb Λοιπον εχω αυτο το προβλημα : πριν παρω τον sata disko ειχα δυο ata εναν 80 maxtor (που ειχε τα windows) και εναν 80 w.digital που καλυπταν τη μια θεση ide ενω τα δυο rom συνδεονταν σε pci karta που εβγαζε ide(exei mia θεση ide το mobo) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ εκει που βγαζει στην οθονη τα διαφορα στοιχεια ram klp και εκει που μεσω smart monitoring ?? σου λεει για τους δισκους...εκει λοιπον μια μου αναγνωριζε τον εναν δισκο και στον αλλο ελεγε failed μια το αναποδο μια και τους δυο και συνηθως -οχι παντα- μου εβγαζε μια μαρη οθονη με το μηνυμα ¨...boot from properly device please reboot και καμια φορα και πατα f kati για restart....... Συνηθως με restart επανερχοταν αλλα προς το τελος ουτε με αυτο !!! ΚΟΙΤΑΩ BIOS oi ρυθμισεις φαινονται ενταξει δηλαδη boot απο το σωστο δισκο κλπ κλπ απενεργοποιω το smart monitoring αλλα τα ιδια !!! ΟΤΑΝ δεν επανερχοταν με restart to επανεφερα με το backup που ειχα κανει με το ACRONIS.αρα λεω κατι παιζει με το δισκο η τα windows η με τον ide controller που δεν μου γεμιζε το ματι ....οποτε βγαζω τους δυο δισκους υποθετωντας οτι αυτος με το λειτουργικο τα εφτυσε και βαζω μονο εναν δισκο sata καινουργιο......οποτε ξεφορτωνομαι και τον controller κανω καθαρη εγκατασταση windows και ενω για αρκετο καιρο οκ νατο παλι το ΓΑΜΙ......ΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ :BOOT FROM THE PROPERLY DEVICE ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΜΑ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΡΕΣΤΑΡΤ... ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MOBO-BIOS(EXO KANEI UPDATE) ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΟΝΙΣ ΑΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΜΠΛΕ...ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΒΗΝΩ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ?..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ... ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!!!! ΠΑΙΔΙΑ....
bluesattack Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 ρε παιδια κανενας????? τιποτα ? τι αλλαζει οταν ανοιγει το pc απο σβησιμο απο οτι οταν κανει απλως restart ?
Powerline Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 είναι ακόμα κρύο... Πιθανόν να έχει πρόβλημα στις κολλήσεις του ο sata/ide controller, και μόλις ανέβει λίγο η θερμοκρασία, λόγω διαστολής να κάνει επαφή και να δουλεύει κανονικά. Είχα ένα πρόβλημα κι εγώ με το θέμα της εκκίνησης, άσχετο βέβαια με δίσκους, αλλά εκνευριστικό. Αποδείχτεικα πλέον οτι είχε να κάνει με βλαμμένο κύκλωμα της on-board ήχου. Στην δική μου περίπτωση έπρεπε να περιμένω αρκετά για να ξεκινήσει. Μόλις ξεκίναγε όμως, και μέχρι να τον κλείσω, δεν είχε κανένα πρόβλημα.
bluesattack Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 είναι ακόμα κρύο... Πιθανόν να έχει πρόβλημα στις κολλήσεις του ο sata/ide controller, και μόλις ανέβει λίγο η θερμοκρασία, λόγω διαστολής να κάνει επαφή και να δουλεύει κανονικά. Είχα ένα πρόβλημα κι εγώ με το θέμα της εκκίνησης, άσχετο βέβαια με δίσκους, αλλά εκνευριστικό. Αποδείχτεικα πλέον οτι είχε να κάνει με βλαμμένο κύκλωμα της on-board ήχου. Στην δική μου περίπτωση έπρεπε να περιμένω αρκετά για να ξεκινήσει. Μόλις ξεκίναγε όμως, και μέχρι να τον κλείσω, δεν είχε κανένα πρόβλημα. μερικες απαντησεις σε παρακαλω 1.μπορει να φταινε οι ρυθμισεις του βιος απλως ? πχ τον δισκο τον εμφανιζει σαν third ide device (δεν θυμαμαι που ακριβως στο βιος) ενω το dvd σαν primary first device kai to dvd rec san second ..χοντρικα μπορει να παιζει κατι με αυτα ?(αν και σαν προτη boot device εχω τον δισκο..(kai moy to ekane kai otan eixa anti gia ayto dyo ide diskoys) αν νομιζεισ οτι μπορει να φταιει κατι απο εδω να στα γραψω πιο αναλυτικα...μπορει να φταει γενικα αυτο το μοβο ?δηλαδη διαφορα bugs poy lunontai h den ΛΥΝΟΝΤΕ ΜΕ YPDATE BIOS ? 2.μπορει να φταιει κατι με το jumber toy δισκου ? εχω ενα για να γινει απο sata 2 se sata 1 ..mipos διλαδι θελει κανα jumberoma gia να φενεται σαν κυρια boot συσκευη (λεμε τωρα....) 3ισως πιο σημαντικο γιατι ηταν κοινη παραμετρος και στον σατα και στους δυο ide δισκους ...μηπως φταιει ο usb controler και γινεται κανα κολημα με τις usb συσκευες κατα το φορτωμα ? ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΤΑ ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΙΔΕ ΔΙΣΚΟΥΣ ΜΑΣΤΕΡ ΚΑΙ ΣΛΑVE ΚΑΤΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ(ΤΥΧΑΙΑ) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΒΓΑΖΕ FAILED ...ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΟΒΟ ? ΣΥΝ ΟΤΙ ΑΡΧΙΚΑ ΟΤΑΝ ΣΕΤΑΡΑΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΒΓΑΖΕ ΕΝΑ ΕΡΡΟΡ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟς ΜΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ UPDATE BIOS ... ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ..ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΒΟ Η ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΙΔΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ..ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΟς ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ 100 Ε ... ΕΠΙΣΗς αν παρω αλλο mobo kainoyrgio kai allon epejergasth θα πρεπει να κανω φορματ απο την αρχη? λογικα ναι αφου θα εχει αλλους drivers η μητρικη ..αλλα καπου διαβασα οτι δεν ειναι απαραιτητο !! POWERLINE η οποιος αλλος help.... αυτο παντως που παιζει στο μυαλο μου ειναι ιδιο μοβο καινουργιο....
bluesattack Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 ΕΠΙΣΗς ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΩΡΩ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΙΔΙΟ ΜΟΒΟ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΑΛΟ (ΟΧΙ asrock ...)ΜΕΧΡΙ 120 Ε \ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ CELERON D 346 3.06 ALBATRON 6600 PCIE AUDIGY 4 WD SATA 2 160 GB 2*512 GEIL 2.5 2*512 GILLSKEIL 2.5 ALLA NA EINAI 1000 % ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ...ΞΕΡΩ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ...
Powerline Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Third IDE Device, υποθέτω οτι σου βγάζει, αν είναι μέσω του PCI Controller. Αλλά λες οτι εχεις SATA πάνω. Υπάρχει η περίπτωση να μην έχει γίνει σωστά το BIOS Update, αλλά δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Σχετικά με το BIOS, θα πρέπει να δείς και λίγο το manual της μητρικής σου, αναφέρει για τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Και κάτι τελευταίο... Τι τροφοδοτικό έχεις; Μπορεί να σου κάνει και αυτό τη δουλειά. Γράψε αν θέλεις και τι socket είναι η mobo σου, να δούμε τι μπορείς να βρείς σε αυτό το όριο.
bluesattack Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 DYSTYXOS TO MOBO TO EIXA PAREI METAXEIRISMENO...OSO GIA TO BIOS UPDATE TO EKANE ENAS FILOS POU KSEREI AFOY DIAVASE TO PDF MANUAL POY KATEVASAME APO TO SITE THS ASUS.KAI HTAN KAI H NEOTERH EKDOSH ..TORA AN EGINE SOSTA TI NA PO.....(VEVAIA DEN THUMAMAI NA VALAME DISKETA ME SATA DRIVERS POU LENE POLLOI EDO AN KAI TO CD EIXE MESA OPOTE YPOTHETO OTI PERASTHKAN KAI AYTOI..GIATI OMOS TON DISKO TON VLEPEI SAN THIRD IDE ?THA EPREPE NA TON BLEPEI SAN SATA ?H OXI APARAITHTA ? ) MANUAL POU NA GRAFEI RYTHMISEIS EIDIKOTERA DEN EXO ... KATI POY EIXA ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΥΥΥ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ AUDIO TOY ΜΟΒΟ DEN EPEZE (TO ΞΕΧΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑUDIGY...OPOTE POWERLINE ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ) ΤΕΛΩΣΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ..ΑΥΡΙΟ θα το παω σε κανα κομπουτεραδικο μηπως μπορουν να τσεκαρουν το μοβο να σιγουρευτω(και αν δεν μου ζητησουν και πολλα....) και μετα με βλεπω για καινουργιο μοβο τωρα εχω μαλλον δυο επιλογες 1.καινουργιο ιδιο mobo για αποφυγη ασυμβατωτητων με τα υπολοιπα και το κυριοτερο αποφυγη φορματ (αν ειναι το ιδιο δεν χρειαζεται να κανω φορματ ετσι δεν ειναι ?δεν κσερω τι παιζει με το update γιατι δεν θυμαμαι τι εκανε ο φιλος μου ..θα γινει το ιδιο σκηνικο με το clear kati νομιζω και απλως θα συνδεσω το μοβο στα υπολοιπα ?ο δισκος περιεχει τα αρχεια του update και θα ειμαι οκ ?????????? 2.αλλο μοβο στα 100-120 Ε και αν ειναι στα 80-100 ισως και αλλος επεξεργαστης στα 70-80 ε τωρα που πεσαν οι τιμες λιγο ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΒΟ (αν και το εχω παρει λιγο απο φοβο τωρα ) ΕΣΥ ΤI LES POWERLINE ????????? ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ 550 NOMIZV THS Q TEC ...ΞΕΡΩ ΜΙΖΕΡΗ ΜΑΡΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΜΟΥ EXEI ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΛΠΑ-ΚΟΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ PC...... http://www.eml.gr/default.asp?pid=17&la=1&itm=6880&ct=249 AYTO EINAI TO MOBO
bluesattack Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 παντως με ενα ψιλοψαξιμο ο συνδυασμος PCI- E + DDR 1 αιναι αρκετα σπανιος οποτε με βλεπω για το ιδιο μοβο και ο θεος βοηθος...και μακαρι να ειναι αυτο και να μην πεταξω και τα λεφτα τζαμπα
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Τον δισκο καλα κανει και τον διαβαζει σαν IDE3, εφοσον εχει τεθει να δουλευει ως IDE μεσα απο το BIOS. (π.χ. εμενα η Gigabyte μητρική μου, λεει SATA controller: Enabled και απο κατω: Sata mode: (και εχει επιλογες για RAID ή IDE. Εφοσον δεν τους εχω συνδεσει σαν raid (επειδη ειναι ενας δισκος), το εχω βαλει σαν IDE και ειναι μια χαρουλα. Για τα υπολοιπα δεν ξερω τι παιζει, αλλα αυτο ειναι νορμαλ.
Powerline Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δεν ξερω αν θα βοηθήσει σε τίποτα αυτό, αλλά εδώ είναι η σελίδα της Asus, για να κατεβάσεις σε PDF το manual της μητρικής σου.
bluesattack Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 powerline τελικα παραγγειλα ιδιο mobo και σε λιγες μερες θα το εχω .Οταν λοιπον θα παω να το τοποθετησω απλως θα βαλω απο το παλιο mobo ολο to hardware θα συνδεσω το δισκο μου και αυτο ειναι ολο ? Απλως με προβληματιζει το update bios που ειχα κανει στο παλιο mobo και λογικα θα υπαρζουν τα SXETIKA ARXEIA STON DISKO....δηλαδη αν το καινουργιο μοβο εχει αλλη εκδοση βιος νεοτερη η παλιοτερη εγω τι πρεπει να κανω ??? θα αναβαθμιστει μονο του λογω των αρχειων update sto σκληρο ? θα υπαρχει προβλημα αν ειναι πιο νεα εκδοση βιος ? μηπως πρεπει πριν το συνδεσω να κανω clear something ?? να το βαλω οπως ειναι και να χαναπερασω τα win απο την αρχη (drivers mobo klp klp ) για να ειμαι σιγουρος ??? H AΠΛΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΚ ?????? δεν ξερω πως λειτουργει το βιος γιαυτο και ρωταω....(θα προτιμουσα αν γινεται να μην κανω φορματ...αλλα μονο αν ειναι οκ χωρις προβληματα)
Powerline Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2007 To BIOS update είναι μία διαδικασία που φορτώνει κάποια απαρίτητα στοιχεία πάνω σε ένα κύκλωμα της μητρικής. Δεν έχει καμία σχέση με τα windows, ή το σκληρό απο μόνο του. Απο τη στιγμή που επεξεργαστής, κάρτες γραφικών, μνήμες, και μητρική είναι τα ίδια μοντέλα, λογικά θα παίξει κανονικά. Αν δείς κάποιο κόλλημα πάντως, το οποιοδήποτε κόλλημα, μπορείς να κάνεις ένα format, αφου πρώτα πάρεις σε κάποιο CD/DVD όσα αρχεία δεν θέλεις να χαθούν.
desolatorXT Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2007 γεια σας.Εχω αυτο το συστημα : mobo asus p5gd1-pro celeron 3.0 albatron 6600 western digital sata 160 gb Λοιπον εχω αυτο το προβλημα : πριν παρω τον sata disko ειχα δυο ata εναν 80 maxtor (που ειχε τα windows) και εναν 80 w.digital που καλυπταν τη μια θεση ide ενω τα δυο rom συνδεονταν σε pci karta που εβγαζε ide(exei mia θεση ide το mobo) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ εκει που βγαζει στην οθονη τα διαφορα στοιχεια ram klp και εκει που μεσω smart monitoring ?? σου λεει για τους δισκους...εκει λοιπον μια μου αναγνωριζε τον εναν δισκο και στον αλλο ελεγε failed μια το αναποδο μια και τους δυο και συνηθως -οχι παντα- μου εβγαζε μια μαρη οθονη με το μηνυμα ¨...boot from properly device please reboot και καμια φορα και πατα f kati για restart....... Συνηθως με restart επανερχοταν αλλα προς το τελος ουτε με αυτο !!! ΚΟΙΤΑΩ BIOS oi ρυθμισεις φαινονται ενταξει δηλαδη boot απο το σωστο δισκο κλπ κλπ απενεργοποιω το smart monitoring αλλα τα ιδια !!! ΟΤΑΝ δεν επανερχοταν με restart to επανεφερα με το backup που ειχα κανει με το ACRONIS.αρα λεω κατι παιζει με το δισκο η τα windows η με τον ide controller που δεν μου γεμιζε το ματι ....οποτε βγαζω τους δυο δισκους υποθετωντας οτι αυτος με το λειτουργικο τα εφτυσε και βαζω μονο εναν δισκο sata καινουργιο......οποτε ξεφορτωνομαι και τον controller κανω καθαρη εγκατασταση windows και ενω για αρκετο καιρο οκ νατο παλι το ΓΑΜΙ......ΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ :BOOT FROM THE PROPERLY DEVICE ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΜΑ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΡΕΣΤΑΡΤ... ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MOBO-BIOS(EXO KANEI UPDATE) ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΟΝΙΣ ΑΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΜΠΛΕ...ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΒΗΝΩ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ?..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ... ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!!!! ΠΑΙΔΙΑ.... ta jumpers apo pisw ta eri3es kanena vlefaro? mipws prepei na kathoriseis master slave? kathe etairia kataskevis HDD, exei alles rithmiseis gia ta jumpers. Oi seagate SATA de theloun katholou jumper, oi Western Digital theloun opwsdipote ena jumper sto 1-2 kai outw kathe3is... chekare ta mia mipws ofeilete ekei to provlima (isws kapoios to anefere kapios, alla de diavasa ta epomena post meta to diko sou )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.