Προς το περιεχόμενο

Forums + ψεύτικοι χρήστες...

CHRIS_MALL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα forum και να αρχίσει ο administrator να δημιουργεί ψεύτικους χρήστες, δηλ. να μπαίνει αυτός και να κάνει συνέχεια register ο ίδιος ώστε να φαίνονται πολλοί χρήστες! Πως μπορεί να ελεγχθεί και να καταλάβουν την "απάτη" του τα μέλη??

Δημοσ.

απο το μονο που μπορεις να το καταλαβεις ειναι απο τα ποστ κλπ ...

εαν εχει πχ 100 χρηστες και παρα πολυ λιγα ποστ τοτε ειναι υποπτος :-)

Δημοσ.

Και πάλι δεν μπορεί να ελεχθεί.

Μπορεί να γράφονται δειλά δειλά μέλη αλλα μετά την εγγραφή τους να συνειδητοποιούν οτι το φόρουμ είναι χάλια και να μην τους αρέσει και να φεύγουν. Λέω εγώ τώρα ένα παράδειγμα, ίσως το πιο κοινό.

Δημοσ.

Ίσως αν είναι εμφανή τα mail να μπορούσες να καταλάβεις κάτι. Δεν νομίζω να μπορείς να το δεις με άλλο τρόπο.

Δημοσ.

Σε πολλά φόρουμ γίνεται αυτό. Το θέμα είναι εαν αξίζει να ασχοληθείς με ένα τέτοιο φόρουμ όπου υπάρχουν εμφανή τέτοιες ενδείξεις...

Δημοσ.

Για τόσους πολλούς λίγο δύσκολο το βλέπω. Δηλαδή εννοώ να κάτσει να φτιάξει τόσους πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς. Οκ να φτιάξει 5-6 δεν είναι και τόσο δύσκολο, άλλωστε όλοι μας πάνω κάτω έχουμε τόσα διαφορετικά email. Πάντως και τόσα μέλη να έχει και να μην γράφει κανείς, ούτε αυτό είναι περίεργο. Σε πολλά φόρουμ έχω δει το ίδιο φαινόμενο. Να γράφουν 5-6 άτομα και οι άλλοι απλά κοιτάζουν. Οπότε όλα παίζονται.

Δημοσ.

το οτι εχεις 5 mail δεν σημαινει οτι μπορεις να φτιαξεις και μονο 5 χρηστες.υπαρχουν σελιδες που σου δινουν προσωρινο mail ακριβως για τετοιες δουλειες.οποτε μπορεις να εχεις ΟΣΑ mail θελεις για μια δυο ωρες να κανεις την λαμογια σου και μετα να εισαι κυριος....

Δημοσ.

Administrator είναι, δεν μπορείς να τον ελέγξεις σαν απλός user.

Τους χρήστες μπορεί να τους φτιάξει από το control panel ή να τους βάλει κατευθείαν με εντολές SQL, δε χρειάζεται να φτιάχνει ψεύτικα mails. Και μπορεί να αποκρύψει τη δυνατότητα να βλέπεις τα mail των χρηστών, οπότε να μην μπορείς να δεις αν είναι έγκυρα ή όχι.

Το σημαντικότερο είναι η ποσότητα και η ποιότητα των μηνυμάτων. Αν σου αρέσει, κάθεσαι...

Δημοσ.

Έχω τύχει σε φόρουμ, να γράφονται καθημερινώς 1000 και βάλε χρήστες... Βασικά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο ώστε να υπάρχουν τόσες εγγραφές, αλλά το θεώρησα ύποπτο όταν μέσα στο φόρουμ συμμετείχαν 10 άτομα μόνο σε σύνολο 15.000! :shock:

Αυτό λοιπόν μου κίνησε την υποψία πως μάλλον ο διαχειριστής προσπαθούσε με αυτό τον τρόπο να προκαλέσει τις εντυπώσεις ώστε κάποιοι να γραφτούν και να δουν τι το εντυπωσιακό έχει αυτό το φόρουμ που καθημέρινα γράφονται χιλιάδες!

Κι ένας διαχειριστής μπορεί να κάνει ότι θέλει. Έχει τις ρυθμίσεις του φόρουμ και παίζει με αυτές κατά πως τον βολεύει. ;)

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο ότι ο admin κάθεται και προσθέτει χρήστες. Υπάρχουνε απειρα bots που κυκλοφορούνε και γράφονται συνεχώς σε forums τα οποία δεν έχουνε λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Μου είχε τύχει σε forum που μου ζητήσαν να κάνω κάτι για να σταματήσει αυτό να κάνουνε register 200 bots καθημερινώς.

Δημοσ.

μπορει καποιος να μου εξηγησει πως γινεται αυτο???πως γινεται να υπαρχει bot το οποιο να κανει δημοσκοπηση ας πουμε????η να postαρει???

Δημοσ.

PATRINOS06, με coding όλα γίνονται. Το bot μπαίνει στο site, τσεκάρει όλα τα links και άμα βρεί κάποιο που σε πάει σε forum, τσεκάρει τι forum είναι. Αμα το αναγνωρίσει ξέρει και τι link πρέπει μετά να ακολουθήσει για να κάνει οποιοδήποτε action που μπορεί να κάνει κάποιος. Παρα μα παρα πολύ χοντρικά όλα αυτά. Αμα ασχοληθείς με λίγο web development θα βρεις την λογική μόνος σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...