Προς το περιεχόμενο

Ebay προβλημα ! Αποστολή διαφορετικού αντικείμενο απο την δημοπρασία.Τι κάνουμε ?

nasmania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αγόρασα απο ebay ενα pocket PC Dell Axim X30 624 ΜΗΖ,64 ΜΒ,Bluetooth,Wireless.

Αυτό που παρέλαβα όμως είναι Axim X30 312,23 ΜΒ χωρίς BT ή Wireless.

(Βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις)

Εστειλα μήνυμα στον πωλητή να του το επιστρέψω και να μου γυρίσει τα χρήματα μου και αυτός ισχυρίζεται ότι άλλαξα το προιόν και επίσης οτι τον πίεσα να πεί ψέματα στο τελωνείο επειδή του είπα να το στείλει σαν gift !!!

Τι κάνουμε τώρα ? Σημειωτέον το έχω πληρώσει μέσω paypal.

Κανείς που έχει αντίστοιχη (άσχημη) εμπειρία ???

Δημοσ.

Αν και δεν μου έχει τύχει μέχρι τώρα να λάβω λάθος αντικείμενο (και μια φορά που έγινε ο πωλητής μου έστειλε το σωστό χωρίς καμία χρέωση παραπάνω) το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να στείλω μήνυμα στον πωλητή όπως πολύ καλά έκανες.

Αφου δεν θα έβγαζα άκρη θα έκανα αυτό πρέπει να κάνεις στην συνέχεια. Μήνυμα κατευθείαν στην paypal με το τι ακριβώς έχει συμβεί. Έχω διαβάσει ότι οι περισσότεροι βρίσκουν το δίκιο τους.

Δημοσ.

Θα μπεις στο paypal και θα δηλώσεις ότι παρέλαβες άλλο αντικείμενο από ότι παρήγγειλες.Έχεις δικαίωμα αποζημίωσης.Μου έτυχαν 2 τέτοιες περιπτώσεις και πήρα τα λεφτά μου πίσω.Στην μία μάλλον τον πετάξανε και από το ebay

Δημοσ.

Δεν ειναι και βεβαιο οτι εχει δικαιωμα αποζημιωσης.Γιατι το λεω αυτο:

Αγοραζοντας απο το ebay μεσω paypal αρκετοι πωλητες δινουν το δικαιωμα στους "μελλοντικους" αγοραστες να αποζημιωθουν σε περιπτωση που κατι παει στραβα στην αγοραπωλησια.Ετσι τοποθετουν στην δημοπρασια τους το ακολουθο:

2.Check how you're protected

Paypal This item is covered up to $χχχχ See eligibility

Τωρα εαν μπορεις ακομη και χωρις την υπαρξη της ανωτερας ρυθμισης να παρεις πισω τα λεφτα σου αυτο δεν το ξερω.Το καλυτερο θα ηταν να ξαναστειλεις μυνημα στον πωλητη ζητωντας του ευγενικα(οσο γινεται) να του επιστραφει το λανθασμενο προϊον και να σου αποσταλει το σωστο.Επισης ο πωλητης τι ειναι?Απο πλευρας feedback εννοω,κοιταξες?Ειναι power seller ή οχι?

Δημοσ.

Του εστειλα email και του εξήγησα οτι το PDA δεν εχει καμια σχεση και αν έχει κρατήσει το Serial number η το Service TAG για να μάθουμε απευθείας απο την Dell τι μου έχει στείλει ;)

Αν δεν απαντήσει θετικά διαμαρτύρομαι στο Ebay ή στο paypal ?

Βασικά powerseller δεν είναι έχει καμια 15 θετικές κριτικές μόνο και επίσης δεν ηταν paypal ασπίδα που ελάχιστοι έχουν !

Διαβασα στο ebay οτι αν αγορασεις κατι μεσω Paypal καλύπτεσαι απο εκεί σε περιπτωση μη παραλαβής ή διαφορετικού αντικειμένου.

Το θέμα είναι οτι έχουν και ενα κάρο πράγματα που πρεπει να πληρεί ο πωλητής π.χ. να εχει πανω απο 100 αν θυμαμαι καλα δημοπρασιες με πάνω απο 98% θετικές κτλ κτλ.και αποζημιώνεσαι εως ενα συγκεκριμένο ποσό...

Palaviaris εσενα που σου ετυχε αποζημιώθηκες 100% ? Ηταν powersellers με ασπιδα προστασιας ? Το αντικειμενο το γυρνάς στο Paypal ?

Δημοσ.
δεν είναι έχει καμια 15 θετικές κριτικές μόνο και επίσης δεν ηταν paypal ασπίδα που ελάχιστοι έχουν !

Δ

file mou ..piges na pareis toso akrivo antikimeno xoris na eine egyimenos o politis..

panta me aspida paypal kai panta na tsekarete ta feedback na eine katharos o politis.

ola ta alla eine apla..risko.

prepei na enimeroseis to ebay gia tin katastasi os exei. afou itan lathos to proion den prepei na perimeneis allo, stelnontas mynimata mono ston politi.

Δημοσ.

Λοιπόν εγώ έχω πάρε δώσε με γερμανικό paypal-ebay.Δεν ξέρω αν οι νομοθεσίες αλλάζουνε.Αν όχι διαμαρτύρεσαι στο paypal και όχι στο ebay.Αν πας μέσω ebay θα σε προωθήσει αυτόματα στο paypal.Αποζημιώθηκα μέχρι το τελευταίο λεπτό.Η μία περίπτωση ήταν για μηχανή εσπρέσο από powerseller που αυτός έγραφε καινούργιο μηχάνημα αλλά με χαλασμένο χαρτόνι και παλιό μοντέλο.Όμως ήταν μεταχειρισμένο και χαλασμένο.Του το έστειλα πίσω και δεν μου έστελνε τα λεφτά.Με την καταγγελία στο paypal σε 3 μέρες τα πήρα.H 2 περίπτωση αφορούσε νέο πωλητή που μόλις τον πλήρωσα την έπαιζε παλαβή.Καταγγελία στο paypal και έπρεπε να περιμένω 30 μέρες.Την 31 μέρα του τράβηξε τα λεφτά πίσω από πιστωτική και έφαγε ban

Δημοσ.

αξια αντιμετωπιση απο την paypal αν ειναι τοσο αρνητικη σε απατεωνες...οπου paypal ειναι μερος του ebay

Δημοσ.

γενικά καλό είναι να παίρνουμε πράματα ενώ ο άλλος έχει τουλάχιστον 500-1000 αξιολογήσεις..Αλλιώς παίζονται πολλά..

Δημοσ.

Ανοιξα διαδικασία παραπόνου στο paypal για item not received as described...και Ειδωμεν !

Θα ενημερώσω και εδώ μιας και το θέμα ίσως ενδιαφέρει και άλλους χρήστες με παρόμοιες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Καπου στα ψιλα γραμματα η PayPal αναφερει οτι αν ο πωλητης εχει feedback κατω του 98% τοτε δεν αποζημιωνει οπως θα'πρεπε.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικά πάντως για την ενημέρωση όσων τύχει να διαβάσουν το Post με αποζημιώσανε στο 100% της αξίας της αγοράς απο το Paypal (εκτός των μεταφορικών),οπότε κάτι είναι και αυτό φάνηκε χρήσιμο και σωστοί στην ολη αντιμετώπιση! :)

Δημοσ.
Τελικά πάντως για την ενημέρωση όσων τύχει να διαβάσουν το Post με αποζημιώσανε στο 100% της αξίας της αγοράς απο το Paypal (εκτός των μεταφορικών),οπότε κάτι είναι και αυτό φάνηκε χρήσιμο και σωστοί στην ολη αντιμετώπιση! :)

Τα μεταφορικά δεν τα πλήρωσες μαζί με το υπόλοιπο ποσό; Γιατί σου επέστρεψαν ένα μέρος του ποσού; Επίσης το pocket PC το έστειλες πίσω στον πωλητή;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...