Προς το περιεχόμενο

Hard...eroor?!!!

mithrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας.την τελαυταια βδομαδα παρουσιαζω ενα προβλημα σχετικα με την ευρεση του καινουριου μου atapi σκληρου δισκου που αγορασα(εχω εναν ακομα sata που τον χρησιμοποιω σαν master).το φαινομενο-προβλημα ειναι απλο και το εξης:οταν ανοιγω τον υπολογιστη στο περιβαλλον windows δεν βρισκει τον σκληρο,ενω οταν κανω restart τον βρισκει.βαρεθηκα βεβαια να κανω restart καθε πρωτη φορα που τον ανοιγω.μπορειτε να με βοηθησετε στην αντιμετωπιση του προβληματος?

Δημοσ.

αν δεν εχεις εγκατεστημενο σε αυτον προγραμματα, δοκιμασε να του αλλαξεις γραμμα... επειδη ο σκληρος ειναι καινουριος οπως ειπες μπορει να συμβαινει το εξης... αν χρησιμοποιουσες (πριν αγορασεις τον σκληρο) usb στικακια και γενικα συσκευες που χρειαζονται δικο τους "γραμμα", πρεπει να τον ορισεις καποιο μακρινο γραμμα ωστε να μην "μπλεκεται" με αυτα.

πχ αν ο σατα ειναι C, το dvd D, το dvdrw Ε, το στικακι F (οταν ειναι τοποθετημενο) και γενικα αν χρησιμοποιεις προγραμματα που φτιαχνουν virtual drives (Alcohol, daemon, κτλπ) θα πρεπει να βαλεις τον σκληρο μετα απο αυτα..

μου εχει συμβει και εμενα...

απο εδω θα αλλαξεις γραμμα (τωρα αν εχεις εγκατεστημενα εκει προγραμματα το πιο πιθανο ειναι μη δουλευουν μετα την αλλαγη γραμματος)

δεξι κλικ my computer-Manage-Disk Management

Δημοσ.

συγνωμη,αλλα διαπιστωσα οτι οταν αναβω τον υπολογιστη για πρωτη φορα το Bios δεν τον βλεπει,εχω βαλει τις ρυθμισεις στην αυτοματη αλλα και χειροκονητη ευρεση του δισκου,ενω οταν τον κλεισω και τον ξαναναψω τον βλεπει.υπαρχει περιπτωση να εχει κατι η μητρικη?μηπως φταινε τα καλωδια?και οι 2σκληροι μου ειναι western digital(αναφορικα 120gb.ata και 80gb.sata)

Δημοσ.
συγνωμη,αλλα διαπιστωσα οτι οταν αναβω τον υπολογιστη για πρωτη φορα το Bios δεν τον βλεπει,εχω βαλει τις ρυθμισεις στην αυτοματη αλλα και χειροκονητη ευρεση του δισκου,ενω οταν τον κλεισω και τον ξαναναψω τον βλεπει.υπαρχει περιπτωση να εχει κατι η μητρικη?μηπως φταινε τα καλωδια?και οι 2σκληροι μου ειναι western digital(αναφορικα 120gb.ata και 80gb.sata)

bios update?

Δημοσ.

an o ide einai monos tou panw sthn kalwdiotainia apla vgale to jumper kai aston xwris jumper. oloi oi western digital doulevoun mono xwris jumper otan einai single. thn eixa pathsei kai egw prin xronia.

Δημοσ.

δεν ειχα jumper απο εξαρχης.αλλα εκανα κατι αλλο και τωρα πιανει.στο bios εβγαλα το auto mode απο τον sata και το ορισα manual.μερικες φορες δεν καταλαβαινω γιατι φτιαχνουν μητρικες με λογικη πιθηκου.παρεπιπτοντως παρουσιασα ενα αλλο προβλημα και δεν ξερω αν οφειλεται στην αλλαγη που εκανα.ξεκιναω τον υπολογιστη(αφου αναψω πρωτα το ups)αναβουν τα λαμπακια,αλλα καμια ενδειξη στην οθονη.παταω reset και ανοιγει κανονικα.μηπως φταιει το τροφοδοτικο(σφυραει εδω και 4-5μηνες αλλα δεν εδωσα σημασια)?

Δημοσ.

Μου το έκανε κι εμένα αυτό όταν είχα πολλές συσκευές πάνω σε ένα μικρό τροφοδοτικό. Βασικά όταν κάνουν spinup οι συσκευές θέλουν περισσότερο ρεύμα το οποίο πιθανότερα δεν μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό σου. Στην επανεκίνηση όμως κάποιες συσκευές έχουν ήδη ξεκινήσει όποτε δεν χρειάζεται τόσο ρεύμα. Δοκίμασε να βγάλεις μια συσκευή π.χ DVD-Rom από το ρεύμα και δες αν ξεκινά. Επίσης άλλαξε καλώδιο τροφοδοσίας, βάλε τον δίσκο μόνο του σε ένα καλώδιο.

Δημοσ.

εχω τον σκληρο ηδη σε ενα καλωδιο τροφοδοσιας.θα δοκιμασω να βγαλω ενα dvd player απο τα 2που εχω,αν και δεν νομιζω...

Δημοσ.

εκανα κατι αλλο και νομιζω οτι ειναι οκ.ειχα ενα πολυμπριζο συνδεδεμενο με το ups μου.πανω του ειχα 3καλωδια.της οθονης,του υπολογιστη και του router.εβγαλα του router και το εθεσα εκτος ups.μεχρι τωρα αναβει κανονικα χωρις reset.θα δειξει ομως..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...