daniel's_saving_grace Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Επίσης ο Acrobat 8 δεν μπορώ να πω ότι δουλεύει και τέλεια!! Δείτε και εδώ: http://www.adobe.com/go/leopardfaq
UmbertoJeco Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Ειπαν οτι σε καποια προγραμματα της η Adobe θα κανει minor fixes για να δουλευουν με το Leopard οπως πρεπει. Το Adobe Acrobat Reader ειναι ενα απο αυτα. Για το θεμα τωρα του LED, πλεον, που δειχνει ποια ειναι τα prominent applications, εμενα δεν εχει καποιο προβλημα ευκρινειας, εαν ομως αυτο που εννοεις ειναι οτι δεν ειναι ευκολο, η οσο ευκολο οσο πριν να διακρινεις ποια ειναι τα prominent apps νομιζω, εχει γινει ετσι πλεον ωστε το σημαδι να ειναι πολυ πιο διακριτικο και αισθητικα καλυτερο, ωστε γενικα να μην το παρατηρεις η να σου τραβαει το ματι, παρα μονο οταν ψαχνεις γι' αυτο. Δεν υπαρχει δηλαδη και κατα την γνωμη μου λογος, να βλεπεις συνεχως ποια applications τρεχουν τοσο εμφανως. Επισης, τουλαχιστον στο δικο μου συστημα, εχω παρατηρησει αυξηση της ταχυτητας (οπως ειναι και το λογικο αλλωστε) σε πολλα πραγματα, απο την πλοηγηση μεσα στο συστημα μεχρι το iPhoto '08 που εκει ειδα την μεγαλυτερη διαφορα. Σιγουρα παντως χρειαζονται καποια major patch ωστε να ενδυναμωθει το συστημα και το animation στο dock και το cover flow να γινουν πιο δυνατα και πιο smooth. Ας μην ειμαστε ομως και υπερβολικοι στις κρισεις μας, ειμαστε στην .0 εκδοση ενος συστηματος που με μεγαλη αξιοπιστια λειτουργει ολα αυτα τα χρονια, γι' αυτο αλλωστε και πολλοι απο μας τρεξαμε να παρουμε το νεο update κατευθειαν, λογο εμπιστοσυνης. Και δικαιολογημενης, τωρα καποια προβληματα μεγαλα η μικρα γινονται και στα καλυτερα των συστηματων, ποσο μαλλον οταν βρισκονται στα γεννοφασκια τους. Το Mac OS X Leopard δεν εχει παρουσιασει τα προβληματα συμβατοτητας η χρηστικοτητας των Vista αλλωστε, τα περισοτερα προβληματα παρατηρηθηκαν σε παλια συστηματα που δεν εγινε το λεγομενο "clean install" η οταν οι χρηστες ειχαν κανει μεσω 3d party apps σημαντικες παρεμβασεις στο look του συστηματος (συνηθως και σε παλιες εκδοσεις), το οποιο βεβαιως δεν ειναι κατι επιφανειακο, αλλα επιρεαζει βαθυτερα. Η γενικοτερη εικονα μου μεχρι σημερα απο το Leopard ειναι εξαιρετικη και δεν μου εχει παρουσιαστει κανενα προβλημα. Αυτα απο μενα, ισως αν μπορεσω να ξεκλεψω λιγο χρονο αυτες τις μερες να γραψω και ενα review, τα λεμε παιδες.
NiCk_ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 To agorasa exthes apo to katastima tis Apple sto Londino kai to ekana install simera ... Upgrade ekana, kai den eixa kanena provlima sto Macbook Pro 2.16 Core Duo mou Peiramatizome akoma, alla mou arese idiaitera to neo finder kai desktop kai pragmatika latreuo to quicklook se sindiasmo me coverflow sto finder Mia erotisi mono re paidia ... Xreiazete na kano format ton external mou gia na doulepsei to time machine ?? Me rotise kai eipa oxi, kai meta to ekana "on" monos mou ..
Mercyful_Fate Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Αν δεν το κάνεις, μετά το 1ο reboot της εγκατάστασης του Leopard, θα κολλήσεις για πάντα σε μια γαλάζια οθόνη. Με το Application Enhancer την πάτησα και γω. Έκανα boot και κόλλαγε στη γαλάζια οθόνη. Έκανα install από πάνω και λύθηκε.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Για το θεμα τωρα του LED, πλεον, που δειχνει ποια ειναι τα prominent applications, εμενα δεν εχει καποιο προβλημα ευκρινειας, εαν ομως αυτο που εννοεις ειναι οτι δεν ειναι ευκολο, η οσο ευκολο οσο πριν να διακρινεις ποια ειναι τα prominent apps νομιζω, εχει γινει ετσι πλεον ωστε το σημαδι να ειναι πολυ πιο διακριτικο και αισθητικα καλυτερο, ωστε γενικα να μην το παρατηρεις η να σου τραβαει το ματι, παρα μονο οταν ψαχνεις γι' αυτο. Δεν υπαρχει δηλαδη και κατα την γνωμη μου λογος, να βλεπεις συνεχως ποια applications τρεχουν τοσο εμφανως. Νομίζω ότι το σημαδάκι ήταν πολύ διακριτικό ούτως ή άλλως, ένα μικρό τριγωνάκι ήταν, δε χρειαζόταν περαιτέρω διακριτικότητα. Οσο για την ταχύτητα, το κύριο σημάδι ως τώρα για μένα είναι η αυξημένη χρήση CPU που φαίνεται και από τους ανεμιστήρες που γυρίζουν απλά περιηγούμενος στο finder. Θα το ψάξω μήπως κάποιο προγραμματάκι κάνει κάποια σκανταλια!!
cassidy Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Ένα πολύ αναλυτικό review από το ars technica http://arstechnica.com/reviews/os/mac-os-x-10-5.ars/1 Πολύ ενθαρρυντικές οι πληροφορίες για τις under-the-hood αλλαγές του λειτουργικού, προσωπικά είχα μείνει στις διαφορές του interface που διαφημίζονται και περισσότερο.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Νέα μέτρηση: Περίπου 30% πιο γρήγορο startup (μετρημένο από πάτημα κουμπιού μέχρι να φορτώσουν όλα τα μενού).
bill_2 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 παιδια γεια σας και απο μενα μολις το εχω και εγω 2 μερες σχεδον, και μου εβγαλε 2 φορες να κανω restart πατωνταςτο power button το προβλημα ειναι στο σαφαρι οτν δεν ανοιγε η σελιδα ,μου βγαλε την αχνη μαυρη οθονη πρωτα , και δευτερον εχει βαλει κανεις το time machine ? γιατι εγω το εβαλα να κανει bukcup σε δευτερο δισκο και καποια στιγμη κολαει και δεν προχωραει ...
georgeadams Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Οσο για την ταχύτητα, το κύριο σημάδι ως τώρα για μένα είναι η αυξημένη χρήση CPU που φαίνεται και από τους ανεμιστήρες που γυρίζουν απλά περιηγούμενος στο finder. Θα το ψάξω μήπως κάποιο προγραμματάκι κάνει κάποια σκανταλια!! Κοίτα αν συνεχιστεί και στο μέλλον αυτό. Αν είσαι ακόμα στις πρώτες ώρες μετά την εγκατάσταση μπορεί να φταίει το Spotlight που κάνει Index στα περιεχόμενα του δίσκου ή το Time Machine (αν το έχεις ενεργοποιήσει) που κάνει το πρώτο μεγάλο backup. Αν φταίει κάτι από αυτά τα δύο, λογικά μετά από λίγες ώρες χρήσης θα σταματήσει.
UmbertoJeco Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Οσο για την ταχύτητα, το κύριο σημάδι ως τώρα για μένα είναι η αυξημένη χρήση CPU που φαίνεται και από τους ανεμιστήρες που γυρίζουν απλά περιηγούμενος στο finder. Θα το ψάξω μήπως κάποιο προγραμματάκι κάνει κάποια σκανταλια!! Αποσο εχω δει στο δικο μου, πολυ CPU μερικες φορες καταλαμβανει το Dashboard, τσεκαρε το.
Thresher Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Τελικά ΝΑΙ στο Leopard ή να περιμένουμε το πρώτο update 10.5.1? Αν ΝΑΙ τότε με Update install ή Clear Install?
daniel's_saving_grace Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Σε μένα το upgrade πήγε τέλεια και κράτησε όλα τα αρχεία και τις ρυθμίσεις εκτός από τους printer. Συνεπώς προτείνω upgrade! Δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό bug ώστε να περιμένεις το 10.5.1, από όσο έχω δει. Σε μένα η αυξημένη χρήση CPU ηρέμησε κάπως (αν και δεν ήταν ούτε το spotlight ούτε το time machine). Αυτή τη στιγμή όλα πάνε καλά!! Στα θετικά να προσθέσω το ανανεωμένο και καλύτερο network panel. Επίσης το cover flow και η προεπισκόπηση είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ στα αρχεία. Οσοι είχατε inxomniaX κοιτάξτε εδώ για leopard-compatible έκδοση: http://semaja2.net/ Στα αρνητικά θα επιμείνω για το ΜΕΤΡΙΟ νέο dock με τα φωτάκια των ενεργών προγραμμάτων που δε φαίνονται καλά και την ανακλαστικότητα που μπερδεύει παρά βοηθάει. Από ταχύτητα, παρά την αρχική μου γκρίνια, τελικά συμφωνώ ότι είναι πιο γρήγορο από το 10.4.10 και μάλιστα με upgrade και όχι clean install.
bill_2 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 με το time machine τη γινεται παιδια σας παιζει κανονικα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.