snarp7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Καλημέρα. Καταρχάς έψαξα πολύ στο forum για κάτι αντίστοιχο αλλά δεν βρήκα κάτι που να εξυπηρετεί την περιπτωσή μου γι' αυτό και ζητάω την βοηθειά σας. Η HOL, για να με αλλάξει DSLAM ώστε να πάω από το 1Mbit στα 8Mbit θέλει λέει 1,5 μήνα (χρόνος που πιστεύω είναι τραγικός, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), και γι' αυτό το διάστημα σκέφτομαι να παίρνω DSL από έναν φίλο που μένει στον 5ο όροφο δηλαδή 3 ορόφους παραπάνω από μένα. Αυτός έχει ένα wireless router και σκέφτομαι πως θα μπορούσαμε να συνδεθούμε. Η λύση που έχω σκεφτεί είναι να περάσουμε καλώδιο από τον φωταγωγό, το θέμα είναι οτι δεν γίνεται να είναι απλωμένο ένα καλώδιο από το υπνοδωμάτιο προς το μπάνιο του και το αντίστροφο σε μένα. Σκέφτομαι πως θα μπορούσε να γίνει με access points αλλά θα είναι μια λύση προσωρινή και δεν αξίζει να ειναι πολυέξοδη. 'Οποιος έχει όρεξη για καμια ιδέα ας προτείνει.. Ευχαριστώ.
StavrosD Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Αν και εσύ και ο γείτονας έχετε μπαλκόνια στην ίδια πλευρά, μπορείς να ρίξεις καλώδιο από μπαλκόνι σε μπαλκόνι. Βέβαια η λύση είναι προσωρινή, γιατί το βράδυ που θα πρέπει να κλείσουν οι μπαλκονόπορτες θα βγάζεις το καλώδιο στο μπαλκόνι.
snarp7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Και αυτό το σκέφτηκα αλλά πρώτον δεν πολυγουστάρω να απλώσω καλώδιο γιατί μερικοί ένοικοι είναι τρελλοί και δεν θέλω να δίνω αναφορά, αλλά το κυριότερο είναι αυτό που έιπες για τις μπαλκονόπορτες οπότε αυτή η λύση μάλλον απορρίπτεται ή την αφήνω σαν έσχατη λύση.
AlexNet Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Αφού έχει wireless router, γιατί δεν συνδέεσε ασύρματα;
snarp7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Αφού έχει wireless router, γιατί δεν συνδέεσε ασύρματα; Αυτό σκέφτομαι αλλά δεν ξερω τον τρόπο.Δηλαδή δεν νομίζω βάζοντας μια ασύρματη κάρτα να μπορώ να εντοπίσω το δικτυό του, πέρα οτι υπάρχει μία απόσταση, ενδιάμεσα υπάρχουν όπως είναι λογικό τοίχοι κτλ. Πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει?
trifonas2 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Ρίξε καλώδιο από το ρούτερ στο φωταγωγό όταν μπει στο σπίτι το καλώδιο βάλε ένα ΑΡ.
ApSiMan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Αυτό σκέφτομαι αλλά δεν ξερω τον τρόπο.Δηλαδή δεν νομίζω βάζοντας μια ασύρματη κάρτα να μπορώ να εντοπίσω το δικτυό του, πέρα οτι υπάρχει μία απόσταση, ενδιάμεσα υπάρχουν όπως είναι λογικό τοίχοι κτλ.Πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει? Μπορείς να το δοκιμάσεις με κάνα laptop κάποιου γνωστού.... Το router μου πιάνει άνετα από τον 5ο στο ισόγειο με σήμα good και συνδέεται κάποιος εύκολα...και μιλάω για 5 ορόφους ενδιάμεσα με πατώματα κλπ κλπ.... Οπότε μπορεί και με μια ασύρματη καρτούλα να μπορείς να κάνεις δουλειά σου
snarp7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Ρίξε καλώδιο από το ρούτερ στο φωταγωγό όταν μπει στο σπίτι το καλώδιο βάλε ένα ΑΡ. Το σκεφτηκα αλλά και από το υπνοδωμάτιο του παιδιού μεχρι το φωταγωγό στο μπάνιο είναι δύσκολο να υπάρχει καλώδιο..
polidis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Ρίξε καλώδιο από το ρούτερ στο φωταγωγό όταν μπει στο σπίτι το καλώδιο βάλε ένα ΑΡ. Sinfono!!!! An kai eimai tis apopseis oti me ena mono kalodio kaneis pio kala ti doulia sou grigora apla kai oikonomika. Alla afou den goustarete ta kalodia yparxoune kai ales liseis
snarp7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μπορείς να το δοκιμάσεις με κάνα laptop κάποιου γνωστού....Το router μου πιάνει άνετα από τον 5ο στο ισόγειο με σήμα good και συνδέεται κάποιος εύκολα...και μιλάω για 5 ορόφους ενδιάμεσα με πατώματα κλπ κλπ.... Οπότε μπορεί και με μια ασύρματη καρτούλα να μπορείς να κάνεις δουλειά σου Λες ε?Μακάρι να είναι έτσι.Θα το δοκιμάσω και αυτό..
ApSiMan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 δοκίμασε να δεις τι ποιότητα σήματος έχεις και αν είναι καλή το αφήνεις έτσι...
snarp7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Και ας πούμε οτι πιάνει σήμα, πως θα γίνει να μοιράσω internet σε όλο το δίκτυο στο σπίτι? Βασικά μία ερωτησή μου έιναι η εξής, επειδή δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με wireless, θα μπορούσε ένα access point που θα συνδέεται πάνω σε ένα switch με το δίκτυο του σπιτιού μου, να επικοινωνεί με το wireless router του παιδιού στον 5ο?
polidis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Και ας πούμε οτι πιάνει σήμα, πως θα γίνει να μοιράσω internet σε όλο το δίκτυο στο σπίτι? Βασικά μία ερωτησή μου έιναι η εξής, επειδή δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με wireless, θα μπορούσε ένα access point που θα συνδέεται πάνω σε ένα switch με το δίκτυο του σπιτιού μου, να επικοινωνεί με το wireless router του παιδιού στον 5ο? Giati mperdevese toso..... Loipon An exeis sima ikanopioitiko meta apo dokimi pou tha kaneis me ena laptop afto paei na pei oti den xriazese tipota. Aplos tha agoraseis mia wireless kartoula tha tin sindeseis sto pc sou kai tha mpis mesa sto diktio pou tha sou anixei o filo sou ston 5o. Katalaves? Oute AC xriazese. Tora an to sima den einai ikanopioitiko tha valeis kapou endiamesa ena AC h tha agorasete kerees an exete mpalkonia etc....etc...etc.. Gia na dinamosete to sima.
boredmind Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 pare mia kartoula opws lene ta paidia emena me 3com ap oianei 4 orofous me sima 70% kai kartoula 3com pali. ean omws valw mia karta tis intel sto idio access point na poiasei exei sima 5% ara prosekse ti marka tha pareis karta kalo tha einai na einai idia marka me to router.
snarp7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Thanx gia tis apantiseis sas paidia. Apla thelw na moirasw to internet se olo to topiko diktuo sto spiti kai me mia wireless karta tha exw mono egw. Kai gia na dinw egw net apo lan karta sto topiko oute sizitisi, giayto kai i aporia mou gia to AP.Ektos kai an parw 3 wireless kartes, alla tha paei poly kai meta apo 1,5 mina tha mou meinoun kai sto xeri.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.