Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δοκιμασε (αφου επαναφερεις ολες τις ρυθμισεις, και την αναλυση στην αρχική, η οποια ηταν και η πιο υψηλη), να πας Επιφανεια εργασιας->δεξί κλικ->ιδιοτητες->εμφανιση->εφφέ->τικαρε την μεθοδο στρογγυλοποιησης, και επελεξε Creat Type. Εφαρμογη, οκ, και βγες. Ετσι θα γινουν πιο ευαναγνωστα τα γραμματα. Α, και να ξερεις οτι σε TFT η native αναλυση, που ειναι και η υψηλοτερη που υποστηριζεται, ειναι και η καλυτερη για χρηση.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δοκιμασε (αφου επαναφερεις ολες τις ρυθμισεις, και την αναλυση στην αρχική, η οποια ηταν και η πιο υψηλη), να πας Επιφανεια εργασιας->δεξί κλικ->ιδιοτητες->εμφανιση->εφφέ->τικαρε την μεθοδο στρογγυλοποιησης, και επελεξε Creat Type. Εφαρμογη, οκ, και βγες. Ετσι θα γινουν πιο ευαναγνωστα τα γραμματα.Α, και να ξερεις οτι σε TFT η native αναλυση, που ειναι και η υψηλοτερη που υποστηριζεται, ειναι και η καλυτερη για χρηση. Τα εχω ηδη κανει αυτα φιλε μου.Ευχαριστω.
Solmyr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Το ειχα ψαξει και εγω λιγο το θεμα, οταν αγορασα τον υπολογιστη που εχω με native 1920*1200. Στην αρχη ειχα τρομερο προβλημα και εψαχνα τροπους να μεγαλωσω λιγο τα γραμματα καταληγοντας στα παρακατω: 1.Η καλυτερη αναλυση ειναι η native η οποια δεν ειναι παντα η μεγιστη. Σε ολες τις υπολοιπες, μικροτερες, αναλυσεις τα γραμματα ειναι πιο θολα απο οτι πρεπει. 2.Το dpi ειναι καλο να ειναι μεχρι 120, ή 125%, μετα απο αυτο τα γραμματα εχουν προβληματα σε τριτες εφαρμογες. 3.Οντως, η αλλαγη των γραμματων δεν κανει παντα διαφορα στον ΙΕ. Υπαρχουν μερικες σελιδες, οπως το google.com, που υποστηριζουν αυτη την λειτουργια, ενω αλλες, οπως το in.gr, που οχι. 4.Υπαρχει επισης ο τροπος να αυξησεις τα γραμματα των παραθυρων, απο την επιλογη των Themes of Windows. Απ εκει και περα, αν τα κανεις ολα αυτα, ειναι θεμα συνηθειας νομιζω. Εγω ειχα τρομερο προβλημα στην αρχη επειδη ειχα συνηθισει σε 1024*768, αλλα τωρα μου φενεται περιεργο καθε φορα που "κατεβαινω" αναλυση! Καλη τυχη
www_simos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Θα συμφωνήσω και εγώ με τους προηγούμενους ότι, εφόσον μιλάμε για οθόνη tft, η καλύτερη ανάλυση είναι η native. Εκεί θα έχεις την καθαρότερη εικόνα και σε οποιαδήποτε άλλη θα χάνεις σε ευκρίνεια. Αυτό είναι για μένα και το μεγαλύτερο μειονέκτημα των tft, ότι δηλαδή μπορεί να έχει κάποιος μια μεγάλη οθόνη και υψηλής ανάλυσης αλλά όχι αντίστοιχα μια πολύ δυνατή κάρτα γραφικών. Ετσι στην περίπτωσή σου θα έπρεπε να αντέχει να παίξει η κάρτα γραφικών σου όλα τα παιχνίδια σε ανάλυση 1600χ1200, πράγμα δύσκολο. Στον αντίποδα οι παραδοσιακές crt επιτρέπουν την ίδια ποιότητα απεικόνισης σε όλες τις αναλύσεις. Συμπερασματικά, μάλλον σε ξένισε η μεγάλη ανάλυση στα 1600χ1200 και δεν έχεις συνηθίσει τα μικρά γράμματα στα παράθυρα όμως με τον καιρό θα την συνηθίσεις και θα εκτιμήσεις τον περισσότερο χώρο που απέκτησε το desktop σου και τα περισσότερα πράγματα που θα μπορείς να έχεις ανοιχτά. Τόσο που μετά δεν θα θες να δεις τίποτα μικρότερο! Εγώ για παράδειγμα στα 2048χ1280 μπορώ να βλέπω δύο σελίδες word στο 100% (full side) δίπλα δίπλα ή να ανοίγω δύο internet explorer ταυτόχρονα (από μισή οθόνη ο καθένας χωρίς scroll bars) και να κάνω περισσότερες δουλειές ταυτόχρονα! Για σχέδιο δεν το συζητώ καν... Αμα το συνηθίσεις μετά δεν γυρνάς πίσω. Καλές θεάσεις!
Eusebius Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Το ειχα ψαξει και εγω λιγο το θεμα, οταν αγορασα τον υπολογιστη που εχω με native 1920*1200. Στην αρχη ειχα τρομερο προβλημα και εψαχνα τροπους να μεγαλωσω λιγο τα γραμματα καταληγοντας στα παρακατω: 1.Η καλυτερη αναλυση ειναι η native η οποια δεν ειναι παντα η μεγιστη. Σε ολες τις υπολοιπες, μικροτερες, αναλυσεις τα γραμματα ειναι πιο θολα απο οτι πρεπει. 2.Το dpi ειναι καλο να ειναι μεχρι 120, ή 125%, μετα απο αυτο τα γραμματα εχουν προβληματα σε τριτες εφαρμογες. 3.Οντως, η αλλαγη των γραμματων δεν κανει παντα διαφορα στον ΙΕ. Υπαρχουν μερικες σελιδες, οπως το google.com, που υποστηριζουν αυτη την λειτουργια, ενω αλλες, οπως το in.gr, που οχι. 4.Υπαρχει επισης ο τροπος να αυξησεις τα γραμματα των παραθυρων, απο την επιλογη των Themes of Windows. Απ εκει και περα, αν τα κανεις ολα αυτα, ειναι θεμα συνηθειας νομιζω. Εγω ειχα τρομερο προβλημα στην αρχη επειδη ειχα συνηθισει σε 1024*768, αλλα τωρα μου φενεται περιεργο καθε φορα που "κατεβαινω" αναλυση! Καλη τυχη Για το 2: Κάποια έχουν πρόβλημα και στο 125%. Πολλά τα έχω ξηλώσει αμέσως μετά την εγκατάσταση μόνο και μόνο γιʼ αυτό. Για το 3: Αν κατάλαβα καλά για ποιο θέμα μιλάμε, ο ΙΕ6 δεν μπορεί να αυξομειώσει αν ο σχεδιαστής έχει δώσει το μέγεθος με απόλυτη τιμή. (Για τον ΙΕ7 δεν ξέρω. Ο Firefox και η Όπερα δεν κολλάνε σε τέτοια.) Για το 4: Το ίδιο κάνω.
Powerline Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Θα συμφωνήσω και εγώ με τους προηγούμενους ότι, εφόσον μιλάμε για οθόνη tft, η καλύτερη ανάλυση είναι η native. Εκεί θα έχεις την καθαρότερη εικόνα και σε οποιαδήποτε άλλη θα χάνεις σε ευκρίνεια. Αυτό είναι για μένα και το μεγαλύτερο μειονέκτημα των tft, ότι δηλαδή μπορεί να έχει κάποιος μια μεγάλη οθόνη και υψηλής ανάλυσης αλλά όχι αντίστοιχα μια πολύ δυνατή κάρτα γραφικών. Ετσι στην περίπτωσή σου θα έπρεπε να αντέχει να παίξει η κάρτα γραφικών σου όλα τα παιχνίδια σε ανάλυση 1600χ1200, πράγμα δύσκολο. Στον αντίποδα οι παραδοσιακές crt επιτρέπουν την ίδια ποιότητα απεικόνισης σε όλες τις αναλύσεις. Συμπερασματικά, μάλλον σε ξένισε η μεγάλη ανάλυση στα 1600χ1200 και δεν έχεις συνηθίσει τα μικρά γράμματα στα παράθυρα όμως με τον καιρό θα την συνηθίσεις και θα εκτιμήσεις τον περισσότερο χώρο που απέκτησε το desktop σου και τα περισσότερα πράγματα που θα μπορείς να έχεις ανοιχτά. Τόσο που μετά δεν θα θες να δεις τίποτα μικρότερο! Εγώ για παράδειγμα στα 2048χ1280 μπορώ να βλέπω δύο σελίδες word στο 100% (full side) δίπλα δίπλα ή να ανοίγω δύο internet explorer ταυτόχρονα (από μισή οθόνη ο καθένας χωρίς scroll bars) και να κάνω περισσότερες δουλειές ταυτόχρονα! Για σχέδιο δεν το συζητώ καν... Αμα το συνηθίσεις μετά δεν γυρνάς πίσω. Καλές θεάσεις! Η αλήθεια είναι οτι, πέρα απο το γεγονός οτι το μάτι θέλει το χρόνο του για να συνηθίσει τα νέα δεδομένα, σε μια εικόνα που τη βλέπει καθημερινά (ακόμα θυμάμαι το σοκ που ένοιωσα όταν είδα πρώτη φορά ανάλυση 1280*1024!) είναι γεγονός οτι η απόκλιση απο την ιδανική σχέση ανάλυσης/συχνότητας στις TFT οθόνες, δημιουργεί σημαντική αλλοίωση στο αποτέλεσμα, η οποία αυξάνει όσο αυξάνει και η απόκλιση. Μία ανάλυση όπως αυτή που αναφέρω και λίγο πιο πάνω όμως, είναι θεωρώ σχεδόν universal native, μιας και παίζει άψογα στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των οθονών πλέον και τείνει να γίνει μίνιμουμ χαρακτηριστικό.
www_simos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Φίλε Powerline θα διαφωνήσω μαζί σου στο σημείο που λες Μία ανάλυση όπως αυτή που αναφέρω και λίγο πιο πάνω όμως, είναι θεωρώ σχεδόν universal native, μιας και παίζει άψογα στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των οθονών πλέον και τείνει να γίνει μίνιμουμ χαρακτηριστικό Οντως παίζει στην πλειοψηφία των οθονών αλλά μόνο και μόνο επειδή η πλειοψηφία είναι 17άρες κ 19άρες οπότε τα 1280χ1024 είναι η native ανάλυσή τους. Ο φίλος μας όμως έχει οθόνη 20" με native ανάλυση 1600χ1200 δηλαδή 4:3 και δεν είναι σωστό να την βάλει να παίξει σε 5:4 που είναι το 1280χ1024. Αυτό θα το καταλάβεις αν σχεδιάσεις έναν κύκλο ο οποίος στην 5:4 ανάλυση θα φαίνεται σαν αυγό, με την προυπόθεση ότι έχεις stretchάρει την γεωμετρία να καλύπτει όλη την οθόνη γιατί αλλιώς για να μην δείχνει αυγό προτείνεις στον φίλο μας να βάλει μια ανάλυση που θα αφήνει ένα δάχτυλο κενό δεξιά κ αριστερά. Με λίγα λόγια πιστεύω ότι για τις οθόνες tft η native ανάλυση είναι μονόδρομος προκειμένου να έχει την καλύτερη ποιότητα απεικόνισης και να απολαύσει ο ιδιοκτήτης αυτό που πλήρωσε. Απλά δώστε λίγο χρόνο στα μάτια σας να συνηθίσουν και μετά, το ξαναλέω, δεν θα γυρνάτε πίσω!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.