Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Οταν χρησιμοποιω την μεγαλυτερη δυνατη αναλυση στην οθονη μου ΕΙΖΟ 20αρα (1600*1200) τα γραμματα στα windows ειναι λιγοτερο ευαναγνωστα (καπως αχνα) και μικροτερα απο αναλυση μικροτερη.Γινετε να τα μεγαλωσω και να ειναι πιο εντονα οπως το παρακατω site που βρηκα τυχαια ??? Εχω και ...καποια ηλικια...Το clear type ειναι ενεργο.Ευχαριστω. http://www.theregister.co.uk/2007/02/12/cheap_vista_for_everyone/
Powerline Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μήπως να κατέβαζες σε ανάλυση 1280*1024; Είναι λιγάκι extreme η ανάλυση που βάζεις, και δεν νομίζω οτι χρειάζεται, αν δεν τρέχεις κάποιο πρόγραμμα που την έχει ανάγκη. Μπορεί να είσαι και στο όριο υποστήριξης της οθόνης ή της κάρτας σου. Η οθόνη είναι TFT, υποθέτω.
lefi Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μήπως να κατέβαζες σε ανάλυση 1280*1024; Είναι λιγάκι extreme η ανάλυση που βάζεις, και δεν νομίζω οτι χρειάζεται, αν δεν τρέχεις κάποιο πρόγραμμα που την έχει ανάγκη. Μπορεί να είσαι και στο όριο υποστήριξης της οθόνης ή της κάρτας σου. Η οθόνη είναι TFT, υποθέτω. Οι drivers της οθόνης αν δεν κάνω λάθος φιλτράρουν της προφυλάξεις που δεν είναι κατάληλες, καλλήτερα ανέβασε την εικόνα με την αντοίστιχη καρτέλα που ρυθμίζεις την ανάληση οθόνης για να πέσουν προτάσεις, πάντος ο Powerline έχει δίκιο για της δύο αναλήσεις.
Eusebius Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Ανέβασε το DPI: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/help/454f5078-2b51-4cda-b4c0-6391e870c41d1033.mspx http://itsvista.com/2007/01/itsvista-tip-29-use-vistas-dpi-support-to-scale-your-user-interface/
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Τελικα με 12080*1024 ειναι καλυτερα μου φαινετε.Δεν καταλαβαινω γιατι οι "ειδικοι" εδω μεσα αλλα και αλλου λενε και οχι μονο αυτοι αλλα και τα vista εκει που λενε για βελτιστες ρυθμισεις οθονης , οτι η μεγιστη δυνατη ειναι και καλυτερη. :( Φυσικα η οθονη ειναι tft ειναι η L 887 20.1 ιντσες. Υπαρχει και ενδιαμεση αναλυση 1360*768 αλλα τα κανει ολα μακροστενα. Ευχαριστω. Ανέβασε το DPI: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/help/454f5078-2b51-4cda-b4c0-6391e870c41d1033.mspx http://itsvista.com/2007/01/itsvista-tip-29-use-vistas-dpi-support-to-scale-your-user-interface/ Αυτο δεν εχει να κανει μονο με το μεγεθος των γραμματων ???
Powerline Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Τελικα με 12080*1024 ειναι καλυτερα μου φαινετε.Δεν καταλαβαινω γιατι οι "ειδικοι" εδω μεσα αλλα και αλλου λενε και οχι μονο αυτοι αλλα και τα vista εκει που λενε για βελτιστες ρυθμισεις οθονης , οτι η μεγιστη δυνατη ειναι και καλυτερη. :( Φυσικα η οθονη ειναι tft ειναι η L 887 20.1 ιντσες. Υπαρχει και ενδιαμεση αναλυση 1360*768 αλλα τα κανει ολα μακροστενα. Ευχαριστω. Περισσότερο απο 1280*1024, δεν χρειάζεται αν δεν δουλεύεις πάνω σε βαριές οπτικοακουστικές εφαρμογές, εκτός και αν έχεις κανένα monitor πάνω απο 24 ίντσες. Οι αναλύσεις με μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο στοιχεία, είναι για οθόνες widescreen. Δεν είπα για ανάλυση που δεν υποστηρίζει η οθόνη, αλλά για ανάλυση στο όριο που υποστηρίζει η οθόνη. Ας δούμε για παράδειγμα, την ελάχιστη ανάλυση (800*600) σε μία TFT. Αν και θα λειτουργήσει κανονικά, απο τεχνική άποψη, αυτό που θα βλέπουμε θα μας στραβώσει. Η εικόνα θα είναι πολυ θαμπή και, σε κάποια μοντέλα, θα μπλέκει το περίγραμμα του χρώματος.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Εγω και κατι αλλο συναφες δεν καταλαβαινω...Στον ie 7 στο προβολη οτι μεγεθος κειμενου και να ορισω δεν αλλαζει τιποτα με το μεγεθος των γραμματων .
Powerline Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Τώρα που το λες, κι'εγώ αυτό παρατηρώ. Ξέρει τίποτα κανείς;
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Τώρα που το λες, κι'εγώ αυτό παρατηρώ. Ξέρει τίποτα κανείς; Ενω στο outlook express αυξομειονοντε τα γραμματα με την ιδια ρυθμιση ... :mrgreen:
Eusebius Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Τελικα με 12080*1024 ειναι καλυτερα μου φαινετε.Δεν καταλαβαινω γιατι οι "ειδικοι" εδω μεσα αλλα και αλλου λενε και οχι μονο αυτοι αλλα και τα vista εκει που λενε για βελτιστες ρυθμισεις οθονης , οτι η μεγιστη δυνατη ειναι και καλυτερη. :( Φυσικα η οθονη ειναι tft ειναι η L 887 20.1 ιντσες. Δεν το λένε οι «ειδικοί». Το λένε τα μάτια των ανθρώπων. Άμα διαβάσεις πώς είναι φτιαγμένες οι οθόνες αυτές, θα καταλάβεις γιατί αποδίδουν τη μέγιστη ευκρίνεια στην φυσική τους [native, που λένε στʼ αγγλικά] ανάλυση. Η μόνη ανάλυση στην οποία μπορούν να αποδώσουν την ίδια ευκρίνεια είναι τα υποπολλαπλάσια της φυσικής. Π.χ., για 1600x1200 να τη βάλεις σε 800x600. Για κάποιες χρήσεις αυτό προσμετράται στα αρνητικά των οθονών LCD, δηλ. το ότι σε κλειδώνουν σε μία και μοναδική ανάλυση. Το να έχεις καλή οθόνη, με καλή κάρτα, καλούς οδηγούς, καλό λειτουργικό σύστημα και ψηφιακή είσοδο (δηλ. κατευθείαν το σήμα, χωρίς μετατροπείς από ψηφιακό σε αναλογικό και τανάπαλιν) και να τη χρησιμοποιείς σε μη φυσική ανάλυση είναι έγκλημα. Θα βρω πού μένεις και θα έρθω να σʼ τη βουτήξω. :-P Όπως είναι έγκλημα και το να έχεις οθόνη με ψηφιακή είσοδο και να χρησιμοποιείς την αναλογική είσοδο. Επίσης, τώρα που την έβαλες σε 1280x1024 την έχει παραμορφώσει. Από κει που είναι 4:3, τη βάζεις να δείχνει 5:4. Αυτο δεν εχει να κανει μονο με το μεγεθος των γραμματων ??? Το δοκίμασες να δεις αν σε βολεύει;
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δεν το λένε οι «ειδικοί». Το λένε τα μάτια των ανθρώπων. Όπως είναι έγκλημα και το να έχεις οθόνη με ψηφιακή είσοδο και να χρησιμοποιείς την αναλογική είσοδο. Επίσης, τώρα που την έβαλες σε 1280x1024 την έχει παραμορφώσει. Από κει που είναι 4:3, τη βάζεις να δείχνει 5:4. Το δοκίμασες να δεις αν σε βολεύει; Φαινετε οτι τα δικα μου ματια ειναι ελατωματικα μιας και δεν βλεπω καλυτερα σε 1600*1200 αναλυση. Για τα dpi δοκιμασα στο 200% και εγινε ...χαμος !!!! Η οθονη γεμισε με 10 εικονιδια που εχω ολα κι ολα... Για μενα 1280*1024 και μικρα dpi ειναι καλυτερα.
Powerline Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δεν το λένε οι «ειδικοί». Το λένε τα μάτια των ανθρώπων. Άμα διαβάσεις πώς είναι φτιαγμένες οι οθόνες αυτές, θα καταλάβεις γιατί αποδίδουν τη μέγιστη ευκρίνεια στην φυσική τους [native, που λένε στʼ αγγλικά] ανάλυση. Η μόνη ανάλυση στην οποία μπορούν να αποδώσουν την ίδια ευκρίνεια είναι τα υποπολλαπλάσια της φυσικής. Π.χ., για 1600x1200 να τη βάλεις σε 800x600. Για κάποιες χρήσεις αυτό προσμετράται στα αρνητικά των οθονών LCD, δηλ. το ότι σε κλειδώνουν σε μία και μοναδική ανάλυση. Το να έχεις καλή οθόνη, με καλή κάρτα, καλούς οδηγούς, καλό λειτουργικό σύστημα και ψηφιακή είσοδο (δηλ. κατευθείαν το σήμα, χωρίς μετατροπείς από ψηφιακό σε αναλογικό και τανάπαλιν) και να τη χρησιμοποιείς σε μη φυσική ανάλυση είναι έγκλημα. Θα βρω πού μένεις και θα έρθω να σʼ τη βουτήξω. :-P Όπως είναι έγκλημα και το να έχεις οθόνη με ψηφιακή είσοδο και να χρησιμοποιείς την αναλογική είσοδο. Επίσης, τώρα που την έβαλες σε 1280x1024 την έχει παραμορφώσει. Από κει που είναι 4:3, τη βάζεις να δείχνει 5:4. Το δοκίμασες να δεις αν σε βολεύει; Η σχέση οθόνης δεν είναι κάτι το απόλυτο στις οθόνες υπολογιστή, απο τη στιγμή που υπάρχει σε όλες η δυνατότητα ρύθμισης της γεωμετρίας της εικόνας, αντίθετα απο τις συμβατικές τηλεράσεις (CRT) που η σχέση οθόνης εκεί είναι απόλυτη. Η native ανάλυση μίας οθόνης δεν είναι απαραίτητα και η υψηλότερη, πάντως. Είναι η ιδανική ανάλυση.
polidis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Φαινετε οτι τα δικα μου ματια ειναι ελατωματικα μιας και δεν βλεπω καλυτερα σε 1600*1200 αναλυση. Για τα dpi δοκιμασα στο 200% και εγινε ...χαμος !!!! Η οθονη γεμισε με 10 εικονιδια που εχω ολα κι ολα... Για μενα 1280*1024 και μικρα dpi ειναι καλυτερα. Gianni kai ego se 20ara doulevo me analisi 1280x1024 kai einai h kaliteri mou analisi. Exo dokimasi tin 1600x1200 kai diskolevome poli sta panda pou pao na kano. Kai etsi meno eki pou ime.
Eusebius Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Για τα dpi δοκιμασα στο 200% και εγινε ...χαμος !!!! Η οθονη γεμισε με 10 εικονιδια που εχω ολα κι ολα... Είναι πάρα πολύ το 200%.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.