socbar Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα παιδιά, τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τη σύνδεσή μου. Συνδέομαι ασύρματα με το Linksys της Forthnet. Ξαφνικά, ενώ όλα δουλεύουν μια χαρά χάνεται η σύνδεση μου. Ελέγχω αν το πρόβλημα είναι στην ασύρματη σύνδεση αλλά και όταν συνδέω το καλώδιο του Ethernet στο router πάλι ενώ το Local area network το δείχνει ενεργό δεν αλλάζει κάτι. Το θέμα είναι ότι το ρουτερ βρίσκεται συνεχώς online γιατί υπάρχει άλλο ενα laptop στο δίπλα δωμάτιο που δεν έχει κανένα πρόβλημα. Οπότε το πρόβλημα είναι στη σύνδεση του laptop μου με το ρούτερ. Αλλά συμβαίνει ξαφνικά, και μετά δε διορθώνεται αν δεν κάνω επανεκκίνηση. Αν σας βοηθάει, όταν πάω να συνδεθώ στο Live Messenger μου βγάζει στο troubleshoot ότι το είναι offline το gateway. Για πείτε ιδέες! :neutral:
S2Katana Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 To ιδιο προβλημα εχει και η αδερφη μου, ενω συνδεεται ασυρματα με το desktop pc της στο ρουτερ.Εγω ομως, που συνδεομαι ασυρματα με το λαπτοπ δεν εχω κανενα προβλημα! Μηπως εχει προβλημα το σημα???
socbar Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Βασικά όπως έγραψα και παραπάνω για να ελέγξω αν το πρόβλημα ήταν στο ασύμρματο, συνδεσα και το λαπτοπ με το ρουτερ με καλωδιο. Άσε που το ρουτερ βρισκεται 2 μέτρα μακριά από το λαπτοπ οπότε δε παιζει. Ευχαριστώ πάντως! Καμιά άλλη ιδέα παιδιά;
kattistt Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Ειπες οτι ειναι 2 τα laptοps που συνδεονται στο ιδιο router, ετσι? το ενα δεν εχει προβλημα αλλα το αλλο αποσυνδεεται... Κοιτα λιγο τις ρυθμισεις στις καρτες δικτυου να δεις αν ειναι τα ιδια. και χρησιμοποιεις το ιδιο αντιβιοτικο/ firewall και στα δυο ή το ενα εχει διαφορετικο? Αν ειναι και δεν εχουν κατι διαφορετικο, δοκιμασε να ξανα-εγκαταστησεις τα drivers της καρτας δικτυου!
xpapias Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Θα έλεγα να μπεις στη σελίδα του router σου 192.168.1.1 (log:admin pass:admin αν δεν τα έχεις αλλάξει). Σε κάποιο σημείο στην 1η σελίδα έχει δύο επιλογές: Connect on demand η μία και keep alive η δεύτερη. Δοκίμασε να επιλέξεις την keep alive, ίσως βοηθήσει αν και αναφέρεται περισσότερο στη συνδεση σου με τη Forthnet. Εγώ - παρόλο που για κανένα 8μηνο δεν είχα κανένα πρόβλημα με αποσυνδέσεις - μου προέκυψε ξαφνικά τον προηγούμενο μήνα. Έκανα αναβάθμιση του firmware από το site της Forthnet, και από τότε δεν έχω προβλήματα. http://www.forthnet.gr/templates/support.aspx?c=10003817
socbar Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Θα έλεγα να μπεις στη σελίδα του router σου 192.168.1.1 (log:admin pass:admin αν δεν τα έχεις αλλάξει). Σε κάποιο σημείο στην 1η σελίδα έχει δύο επιλογές: Connect on demand η μία και keep alive η δεύτερη. Δοκίμασε να επιλέξεις την keep alive, ίσως βοηθήσει αν και αναφέρεται περισσότερο στη συνδεση σου με τη Forthnet. Εγώ - παρόλο που για κανένα 8μηνο δεν είχα κανένα πρόβλημα με αποσυνδέσεις - μου προέκυψε ξαφνικά τον προηγούμενο μήνα. Έκανα αναβάθμιση του firmware από το site της Forthnet, και από τότε δεν έχω προβλήματα. http://www.forthnet.gr/templates/support.aspx?c=10003817 Όταν χάνεται η σύνδεση δε μπορώ ούτε στις ρυθμίσεις του ρούτερ να μπω, μεσω του browser! Γι'αυτό πιστεύω ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με τη σύνδεση ρούτερ-λαπτοπ (ασύρματη και ενσύρματη) και όχι με το ίντερνετ. Πάντως η επιλογή είναι ήδη στο Keep Alive.
socbar Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Ποιο router έχεις και με ποιο firmware; Linksys WAG 354G Firmware Version: 1.01.05gr Edit: Μόλις έκανα update απο το λινκ που μου δώσατε παραπάνω και τώρα έχω το 1.01.09gr-beta
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.