sarpijk Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 λοιπον κατεβαζω ταινιες που βλεπω στο pc και επειδη γνωριζω αρκετα καλα αγγλικα δε χρειαζομαι υποτιτλους. ελα ομως που 8ελω να γραψω στον πατερα μου ενα δισκακι με ταινιες για να τις δει στο dvd/divx player στην τηλεοραση. κατεβασα λοιπον υποτιτλους και στο pc παιζουν μια χαρα αλλα ειναι μικρα τα γραμματα. βεβαια εγω πηγα στα settings του direct vobsub και μεγαλωσα τα fonts. το θεμα ειναι ομως πως 8α μεγαλωσω τα γραμματα ωστε να ειμαι σιγουρος οτι στην τηλεοραση θα φαινονται τα γραμματ ωστε να τα διαβαζει ο πατερας μου που ειναι καποιος ηλικιας βεβαια.μπορω να κανω κατι στο srt αρχειο και να μεγαλωσω το μεγεθος της γραμματοσειρας μόνιμα?
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Το μέγεθος των fonts στα DVD Players που παίζουν DivX/XviD + srt εξαρτάται από το firmware του εκάστοτε player. Αν σου φαίνονται πολύ μικρά τα γράμματα, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις μήπως υπάρχει «πειραγμένο» firmware για το δικό σου που να υποστηρίζει ικανοποιητικό μέγεθος στα fonts.
Kleanthis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Κι εμένα το δικό μου dvd τα ίδια.Έκανα firmware upgrade παρ' όλο που δείχνει κανονικά τους υπότιτλούς, είναι μικρά τα γράμματα και σε κουράζει καμιά φορά!Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις τίποτα.
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δοκίμασε το avisub. Εγώ αυτό κάνω και φαίνονται τέλεια. Πρέπει όμως να υποστηρίζει αρχεία .divx encoded με divx 6+
sarpijk Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 δυστυχως σπουδαζω οποτε δε μπορω να κανω δοκιμη στο player στο πατρικο. θα μπορουσα μηπως να μεγαλωσω το μεγεθος των γραμματων και μετα να τα ενσωματωσω στην εικονα πανω ωστε να ειμαι και σιγουρος οτι και το μεγεθος θα ναι ικανοποιητικο αλλα κια οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μην υποστηριζει το player ελληνικη γραμματοσειρα?
parsifal Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Με reencoding, όλα γίνονται και όπως ακριβώς τα θες εσύ (font type/size, ύψος που εμφανίζονται οι υπότιτλοι κλπ). Αλλά το θέμα είναι να εξαντλήσεις όλες τις δυνατές εναλλακτικές πριν καταφύγεις εκεί. Αν μιλάμε για αρχικά DVDrips < 1500-1600Kbps, η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος είναι αμφίβολη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.