sotoserres Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 ρε παιδια πες τε και σε μενα τον ασχετο.. σε τι βοηθαει ολο αυτο με την οθονη??
CyberWalker Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 :arrow: Στο κατεβαστήρι (Pentium στα 133Mhz) με βοηθά να βλέπω χωρίς να χρειάζομαι οθόνη, πληκτρολόγιο ή mouse (headless PC) πληροφορίες που αφορούν τη δουλειά στην οποία είναι αφιερωμένο, όπως κατάσταση δικτύου, upload rate, download rate, την εσωτερική του IP στο δίκτυο, τον ελεύθερο χώρο του σκληρού %, το uptime του κ.α. Εδώ το panel αποδείχτηκε πάρα πολύ χρήσιμο, σχεδόν απαραίτητο αν σκεφτείς ότι δεν έχω άλλο τρόπο να ελέγξω το status στο κον-servo-κούτι καθώς λόγω παλαιότητας του PC και της ελάχιστης μνήμης του (μόλις 56 MB!) μια κλασική περιήγηση στα tinyXP που του έχω φορτώσει αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρονοβόρα). :arrow: Ένα άλλο που έχω στο κύριο PC μου (εκτός από τις κλασικές ενδείξεις θερμοκρασίας, κατάστασης φόρτου μνήμης / CPU, ημερομηνίας, ώρας, uptime, winamp και τα υπόλοιπα fancy stuff) μου δείχνει πληροφορίες που χρησιμοποιώ συνέχεια όπως την εξωτερική IP του router με την οποία βγαίνω εκείνη τη στιγμή καθώς και τον αριθμό των αδιάβαστων email που έχω λάβει με το συνολικό μέγεθός τους. (πολύ σημαντικό στη δουλειά μου και με γλιτώνει από το να έχω ανοιχτό ή να φορτώνω κάθε λίγο τον client με τα 12.000+ email!) Ανάλογα με το τι κάνεις στο κάθε PC και με το ποιές ρυθμίσεις διαπιστώνεις ότι αξιοποιείς περισσότερο σε βάθος χρόνου, φροντίζεις και διαμορφώνεις τις πληροφορίες που θα λαμβάνεις μέσω του panel. Αναλόγως τη χρήση του μπορεί να αποδειχτεί από απλό fancy gagdet έως και απαραίτητο λειτουργικό εργαλείο. Τα προγράμματα που έχουμε αναφέρει παραπάνω - ειδικά το νέο jaLCD - αναπτύσουν καθημερινά πρόσθετες επιλογές σε βαθμό σήμερα πια να δεσμεύονται μόνο από την φαντασία του εκάστοτε χρήστη!
makelio Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 ουσιαστικα σε τιποτα ιδιαιτερο. γκατζετ ειναι.... mamato gadjed omos
tolis86 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 πριν λιγο καιρο ειχα ανεβασει κατι φωτος με μια lcd 2x16 που την εχω βαλει στον πεντιουμ2 που εχω στο χωριο... ε, ειπα να βαλω μια και εδω στη πατρα.εκανα τις κολησεις τη συνδεω κατεβαζω εγκαθηστω το πορτ95ντ και το lcdsmartie το τρεχω παω να κανω τις ρυθμισεις και που πεταει "dlportio.sys device driver not loaded" gogglαρισα λιγο και λεει να αλαξω την σταρτ τιμη στη ρετζιστρυ απο 2 σε 1 οπως και εκανα αλλα τιποτα. αλλιως λεει διαγραφη και εγκατασταση ξανα...τιποτα παλι!!! εχω τα windows vista.....καμια ιδεα????
CyberWalker Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Ρε συ, τι ωραία που είχες ξεκινήσει την περιγραφή σου στην αρχή, αυτό με τα Vista στο τέλος τι το ήθελες! Δεν έχω βάλει ακόμα τα Vista, αλλά έχω την εντύπωση ότι η υποστήριξη των προγραμμάτων οδήγησης LCD πάνω σε αυτά δεν έχει κάποια διαφορά στους συγκεκριμένους οδηγούς, οπότε πιθανότατα να μιλάμε για το ίδιο πρόβλημα που μου έχει πετάξει και σε εμένα κατά διστήματα στα WinXP. Την πρώτη φορά έφταιγαν οι καλωδιώσεις μου, τη δεύτερη φορά έφταιγε το ότι είχα φορτωμένο το LCDSmartie ταυτόχρονα μαζί με κάποιο άλλο, και την τρίτη φορά το ότι οι drivers port95 είχαν λάθος έκδοση και δεν ήταν σωστά εγκατεστημένοι. Το κάθε ένα από τα προβλήματα παροσιάστηκε σε διαφορετικά μηχανήματα. Πράγματι, το πρόβλημα των port95 ήταν το πιο επίμονο, αλλά το ξεπέρασα με την εγκατάσταση του jaLCD. Έκτοτε δεν ξαναπαρουσιάστηκε πρόβλημα και ακόμα και παρθένα μηχανήματα δούλεψαν αμέσως και εκτιμώ ότι σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι πλέον εγκαθιστώ μόνο jaLCD v3.2 (μαζί με το jacta plugin) ή το CrystalControl v1.7. Τις εκδόσεις τις γράφω γιατί παίζουν ρόλο! Δεν είναι όλες το ίδιο καλές! Παραδόξως κάποιες νεότερες που είχα δοκιμάσει πριν περίπου ένα τετράμηνο δεν συμπεριφερόντουσαν το ίδιο καλά... Οπότε αν δε θέλετε προβλήματα και έχετε windows προτιμείστε αυτά τα δύο. Αν έχετε Linux δε νομίζω ότι έχετε και πολλές επιλογές καθώς το LCDproc είναι με διαφορά το καλύτερο για τέτοια πλατφόρμα. Κατά τη γνώμη μου σε ότι αφορά προγράμματα οδήγησης για character LCDs το καλύτερο με διαφορά (ασχέτως πλατφόρμας) είναι το jaLCD που προσφέρει πλούσια υποστήριξη ειδικά αν συνδιαστεί με το jacta (just another config tool addon)! Το jacta προσφέρει πάμπολες δυνατότητες και αυτοματισμούς με ελάχιστα κλικς! Οπότε όπως κατάλαβες σου προτείνω να το εγκαταστήσεις και να απεγκαταστήσεις ό,τι άλλο έχεις δοκιμάσει αυτό τον καιρό για να μην έχεις τίποτα conflicts. (λέμε τώρα!) Αν θεωρείς ότι το μηχάνημα (pentium 2) δεν σηκώνει το jaLCD απλά χαμήλωσε το priority της service σε "Normal" ή "Below Νormal" και θα είναι ΟΚ. Διαφορετικά CrystalControl v1.7. [αν και ενδέχεται και το CrystalControl να σου πετάξει μήνυμα για port95] Το jaLCD είναι ιδανικό για γρήγορα μηχανήματα και το CrystalControl ιδανικό για αργά. Αυτό που δε μασάει ούτε σε γρήγορα ούτε σε αργά είναι το LCDproc. (αλλά θέλει παραμετροποίηση και λίγες βασικές γνώσεις προγραμματισμού ή perl) Αυτή τη στιγμή στο σπίτι έχω 3 PC και το ένα τρέχει το CrystalControl v1.7 (Pentium S - 133MHz -56MB/33MHz μνήμη - TinyXP) το άλλο τρέχει το jaLCD v3.2 + jacta (Pentium 4 Northwood - 3GHz, 1GB/400Mhz RAM - WinXP) και το τρίτο έχει το LCDProc που τρέχει σε έναν AthlonXP 2GHz Barton - 1GB/400MHz RAM) Επίσης, δοκίμασε την τρίτη εναλλακτική που δείχνω κάτω με το βελάκι. I'm getting the error "dlportio.sys driver was not loaded. Port I/O will have no effect" 1. Install port95nt if you haven't already. 2. Otherwise, run regedit and visit "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\dlportio". Change the Start value to "1" and reboot. :arrow: 3. If that doesn't work then run regedit and visit "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services". Delete the key "dlportio", reboot and reinstall port95nt. (Reboot άσ'τον να λέει, δεν χρειάζεται, θα μπορούσες να το βγάλεις εκτός μνήμης και με regserv, αν θυμάσαι τη σύνταξη.)
tolis86 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 ευχαριστω πολυ για την απαντηση. το jalcd κολουσε και εκλεινε οποτε και το απεγκατεστησα. τις 3 συβουλες που εχεις κατω αυτες ειχα βρει και λεω στο ποστ μου! δοκιμασα 1 εκατομμυριο φορες να αλαξω τιμη ή/και να το κανω εγκατασταση ξανα το παλιο πορτ95ντ αλλα τζιφος,.... μετα θυμηθηκα το σχολιο σου που μια φορα σου ετυχε να φταιει η εκδοση και ετσι εψαξα λιγο και βρηκα μια αλλη που δεν ηταν αυτοαποσιμπιεζομενο και τελικα με αυτη την εκδοση δε μου βγαζει σφαλμα!!!!!!!!!!! ολεεεεε!!!!!! ΑΛΛΑ τωρα δε μπορω να δω τιποτα στην οθονη... οι κολλησεις ειοναι σωστες τις εχω τσεκαρει....αλλα η υποψια μου ειναι οτι πρεπει να φταει το γεγονος οτι χρησημοποιησα ριβον καλοδιο 1 μετρο. να το κοψω λιγο? αυτο λες να φταει? α, την οθονη την τροφοδοτω απο ενα τροφοδοτικο παλιο που το μετετρεψα να δινει ταση χωρις να ειναι σε υπολογιστη οποτε οσα αμπερ θελει μπορει να τα εχει.(την ειχα παθει στο χωριο αρχικα τοτε της εδινα ρευμα απο μετασχηματιστη και λογω πισω φωτισμου δεν επαρκουσαν τα 600 αν θυμαμαι mA που εδινε ο μετασχηματιστης ευττχως μου ηρθε η φωτηση το καταλαβα τη τροφοδοτησα απο το τροφοδοτικο του υπολογιστη και οκ μετα δουλεψε αψογα)
Vatos_locos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 πάζει να βρούμε καμια στο 10ευρώ και να κάνει δουλειά από USb ? με ψήσατε να την βάλω στο δικό μου pc αλλα μέσα κανένας που να ξέρει κανένα μαγαζάκι Mενίδι η N.Iωνία που να φέρνει ?
CyberWalker Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Τόλη, μη κόψεις το καλώδιο τσάμπα, δε νομίζω να φταίει αυτό. Εγώ σε αυτό το PC από το οποίο σου γράφω έχω συνδεδεμένη οθονίτσα σε καλωδιοταινία 1,5 μέτρου. (παρόλο δηλαδή που έχει μια σχετική αντίσταση, δε μασάει). Τώρα τι να πω, αν επιμένεις κόψ' το! Επίσης, επειδή λες ότι την τροφοδοτείς από παλιό PC τροφοδοτικό να σου τονίσω ότι τα παλομοτροφοδοτικά χρειάζονται ισχυρό φορτίο για να δουλέψουν αλλιώς μετά από λίγο κόβουν για να μη καούν (γιατί νομίζουν ότι πρόκειται για ανοιχτοκύκλωμα). Συνεπώς βάλε ένα φορτίο μερικών Watt (πχ έναν σκληρό) παράλληλα, σε μια άλλη υποδοχή molex, και ξαναδοκίμασε. Τα 600mAh από τον πρώτο μετασχηματιστή θα έπρεπε να φτάνουν... δεν ξέρω βέβαια ποια οθονίτσα έχεις αλλά νομίζω ότι τα backlight leds δεν καταναλώνουν κανα τρελό ρεύμα. Μήπως καταναλώνεται ρεύμα λόγω συνδεσμολογίας κάπου άσκοπα; Αν έχεις και δεύτερη οθονίτσα (η οποία δούλευε) και δεύτερο PC (έστω ενός φίλου) μπορείς να τις βάλεις χιαστί να δεις αν τελικά φταίει το software ή το hardware. Φίλε Vatos_locos από Ελλάδα πολύ χλωμό να βρεις όσο και αν ψάξεις... Και στο 10ευρω και να κάνει δουλειά από USB ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα!
Vatos_locos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 κανένα link από έξω ? ποσο περίπου θα μας πάει μια lcd :-?
tolis86 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 και στη πρωτη οθονιτσα που εφτιαξα(στο χωριο) και στη τωρινη εφαρμωσα αυτο τι αλλο μπορει να φταιει? τιποτα στο βιος μηπως? στο τροφοδοτικο που εχω εχω βαλει: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=39089
CyberWalker Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 @ Vatos_locos : έχουμε απαντήσει στα προηγούμενα posts. Αν κάτι από τα παραπάνω που ειπώθηκαν δε σε βοηθά ρώτα κάτι πιο συγκεκριμένο. @ tolis86 : Ευτυχώς που έστειλες το σχηματικό γιατί διαπιστώνω ότι είναι ελειπές. (όχι πως παίζει σίγουρα ρόλο αλλά καλύτερα δοκίμασε το δικό μου σε προηγούμενα posts) Κάτι που θα καλύψει (ελπίζω) και τους δυό σας : ebay > 411 Technology Systems [έχει και σχηματικό, δεν το δίνω τυχαία]
tolis86 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 το μονο που δεν εχει ειναι ρυθμιση φωτηνοτητας και κοντραστ που ετσι οπως ειναι ειναι στο μεγηστο. και οτι δε γειωνονται τα "περισεβαμενα" ποδαρακια. λες αμα τα γειωσω να δω φως? γιατι στον πεντιουμ 2 ομως επαιξε κανονικα?
Vatos_locos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και είναι λίγο δύσκολο να κάτσω να το ψάξω σε όλο το τηρέα αλλά τσεκάρετε και αυτό είναι πετυχημένο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.