CyberWalker Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Στην Αθήνα λογικά θα βρεις τέτοιες οθονίτσες αλλά δε νομίζω σε τόσο καλές τιμές όσο on-line. Πολύ απίθανο πάντως να φταίει η οθόνη. Αντί να δώσεις λεφτά για να αγοράσεις άλλη καινούργια, καλύτερα δώσε κάποια λιγότερα στον ηλεκτρονικό 'της γειτονιάς' (πχ. Στουρνάρη φαντάζομαι θα έχει μερικούς) και παρακάλεσέ τον να σου κάνει το κύκλωμα. Γι' αυτόν είναι 5-10 λεπτά υπόθεση και λογικά με ένα τάλιρο καθάρισες. (η οθόνη στην Αθήνα θα σου στοίχιζε κάπου 30 με 40 ευρώ ίσως και παραπάνω). Για να διορθώσεις το πρόβλημα μάλλον θα χρειαστεί να βρεις documentation/drivers για το kit που έχεις στο πρώτο σου link. ( Αν είχε μέσα drivers αυτοί έγραφαν για ποια λειτουργικά διατείθενται ; ) Τα συνοδευτικά του είναι όλα στα Γερμανικά;
AfterForever Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Σε XP είμαι και οι drivers είναι μια χαρά δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Επίσης δουλεύω σε laptop που δεν έχει παράλληλη, άρα δεν έχει νόημα να φτιάξω το κύκλωμα που λες. Αλλιώς δε θα έπαιρνα αυτό το κιτ, το οποίο δεν έχει documentation, όμως δε χρειάζεται κιόλας εδώ που τα λέμε. Απλά είναι ένα εξάρτημα το οποίο δείχνει μια usb ως παράλληλη. A, documentation έχει. Για το πως το συνδέεις και το πως εγκαθιστάς τους drivers (απλά ένα inf αρχείο) http://www.htvision.com/download/460/manual460.pdf
spock Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Για μια στιγμή! Θες να πεις πως δεν έχεις κολλήσει (με κολλητήρι) τα pins;
AfterForever Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Ναι...................δεν τα' χω κολλήσει με κολλητήρι.... Πες μου ότι έχω κάνει εγώ τη μπαρούφα, θα αισθανθώ μια ανακούφιση.. Λες να γίνεται όλη η ιστορία λόγω κακής επαφής ;; Θέλει κολλητήρι 100% ?
CyberWalker Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Ε μα θέλει κολλητήρι όπως δείχνει και το manual, αλλιώς πως εξασφαλίζεις σωστή / αδιάλλειπτη επαφή;! Τουλάχιστον εξασφάλισε πρώτα αυτό... Επίσης φαντάζομαι έχεις κάνει τις ρυθμίσεις που ορίζει αυτό το .pdf > http://www.htvision.com/download/usblcd/manual10.pdf , έτσι;
AfterForever Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Ναι βρε είπαμε τους οδηγούς του εγκατέστησα κανονικότατα και έκανα και τις ρυθμίσεις. Επειδή δεν έχω κολλητήρια και τέτοιες ιστορίες, θα προσπαθήσω να βρω κάποιον ηλεκτρονικό στην περιοχή μου (Άνω Πατήσια) να το κολλήσουμε κατ' αρχάς και θα επιστρέψω. Ελπίζω να μη χρειαστούν άλλες ερωτήσεις. Ευχαριστώ by the way για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον
CyberWalker Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Λοιπόν, εγώ το Πάσχα έκανα μια ζημιά (ευτυχώς λίγων ευρώ) ως εξής : Επειδή είχα παρατηρήσει μια πτώση τάσης κάπου στα 2V πάνω στο καλώδιο, προσπάθησα να ανεβάσω την τάση της τροφοδοσίας από τα 5V στα 7V, χρησιμοποιώντας τις δύο τάσεις 12V+ και 5V+ από molex του PC. (Και προηγουμένως από το ίδιο molex έπαιρνα τροφοδοσία αλλά στα 0 και 5V+). Η τάση πράγματι προέκυπτε σωστή, κοντά στα 5, αλλά δεν ήξερα / περίμενα το κύκλωμα να στηρίζεται στην ΚΟΙΝΗ ΓΕΙΩΣΗ molex / παράλληλης! Από απερισκεψία μου λοιπόν προφανώς έφτιαξα έναν βρόγχο και εφάρμοσα αντιστοίχως κάποια υπέρταση σε κάποιο σημείο που δεν έπρεπε... Το ίδιο πρόβλημα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να έχετε και αν επιλέξετε να θέσετε εξωτερική τροφοδοσία και η τάση της προέρχεται από polypack του οποίου η έξοδος παίζει έντονα σε σχέση με το φορτίο. Έχετέ το λοιπόν υπόψη σας όταν πειραματίζεστε. Το ίδιο ίσως να ισχύει και με την γείωση της USB, αλλά δε φαντάζομαι να υπάρχει κανείς που να θέλει να δοκιμάσει...
spock Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Μα καλά... αν δεν έχεις "κολλητήρια και τέτοιες ιστορίες", τότε τι το πήρες το κιτ; Με τι θα το κόλλαγες; Με σελοτέιπ; Θα πρότεινα να βρεις και μια σειρά θηλυκά pins, και να κολλήσεις τα αρσενικά στο ένα board-άκι, και τα θηλυκά στο άλλο. Έτσι θα μπορείς να τα αποσυνδέσεις, αν ποτέ χρειαστεί.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Γενικα ειναι ευκολη διαδικασια για καποιον που δεν ξερει?
tolis86 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 οι γνωσεις σου και οι εμπιριες σου με τα ηλεκτρονικα που φτανουν?
CyberWalker Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Γενικα ειναι ευκολη διαδικασια για καποιον που δεν ξερει? Κατά τη γνώμη μου, ναι, είναι εύκολη διαδικασία, όπως και όλες οι χειροτεχνίες! Ωστόσο, όπως ισχύει και για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, όσες πιο πολλές γνώσεις ( ακόμα και φαινομενικά άσχετες :razz: ) τόσο καλύτερα! Πάντως σίγουρα δε χρειάζεται να είσαι ηλεκτρονικός για να το φτιάξεις! Αρκεί να ασχολείσαι λίγο με υπολογιστές...
CyberWalker Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Ένα ακόμα καλό link (για πιο επαγγελματικές χρήσεις) είναι και αυτό : Το site της εταιρίας έχει LCD panels, έτοιμα PC LCD panels (όπως το παρακάτω), Touch screens για embedded εφαρμογές κ.α. EDIT : Η εταιρία αφαίρεσε το link οπότε αν θέλετε να βρείτε την εικόνα google it > ppc5010.jpg. h$$p://www.wordsworth.co.uk/assets/images/industrial-pc/lcd-panel-pcs/ppc5010.jpg
mandos Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 http://www.lcdstudio.com/ kai to ftiaxnei kai filaraki insomniac gia othones grafikon einai kalh lysh, character den ypostirizei pleon (kai character den axizei kiollas... ego 2mish xronia thn exo sthn axristia)
tolis86 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 να και η δικια μου οθονιτσα ειναι στον παππου ομως... ισως να φτιαξω μια και για τον κυριο υπολογιστη μου... http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1614348&postcount=589
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.