CONAN_ Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δίκιο έχεις, μπέρδεψα τις build εκδόσεις Πάντως η έκδοση με το framework 1.1 μου έβγαζε error μετά απο μερικές μέρες και δεν άνοιγε. To βγαλα, το ξανάβαλα αλλά τίποτα. Τώρα έμαθα απο σένα οτι βγήκε σε framework 2, το δοκίμασα και πραγματικά δούλεψε !!! Ελπίζω να μήν κολλήσει μετά απο λίγο καιρό. Αλήθεια, είσαι στην ομάδα του LCD studio ?
unos Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 egw phra thn etoimh o8onoula apo to ebay pou proteine o filos CyberWalker kai sxolase to 8ema. para polu kalh... se 4 meroules htan a8hna apo thn japan
CyberWalker Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Να σε ρωτήσω λοιπόν επ'ευκαιρίας κάτι μιας και την αγόρασες. Μόλις πρόσφατα, πρόσεξα ότι ο τύπος, σε όλες τις φωτογραφίες που ανέβασε στην αγγελία δείχνει μια οθόνη που στο δεξί της μέρος είναι κάπως πιο υπερφωτισμένη, ίσως λόγω του ότι υπάρχει εκεί κοντά η πηγή του backlight. Παρατήρησε πχ αυτή τη φώτο : http://ebayphotos.lcdmodkit.com/204%20photos/Front2204.JPG Συμβαίνει το ίδιο και με τη δική σου ή απλά έτυχε να φωτογραφίσει κάποια με αυτό το effect;! :| Σε ρωτάω γιατί εσύ που την αγόρασες είσαι πολύ πιο αρμόδιος και από τον ίδιο σε μια τέτοια ερώτηση...
unos Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 re file pou to parathrhses ayto? emena mou to pes kai to psaxna... fantasou. oxi h o8onh einai teleia kai mou esteile kai analutikes odhgies. sthn arxh ksenerwsa giati mou eipe oti 8a kanei 3 bdomades na er8ei ellada alla ekane mono 4 meres. ton susthnw anepifilakta. seira mou na se rwthsw kati. de 8elw na th balw mprosta sto kouti giati den uparxei nohma na skubw ka8e fora pou 8elw na dw kati, pws to eftiakses esy? kai deyteron pws mporoume na blepoume 8ermokrasies sthn o8onh? kai mh moy peis me to lcdsmartie
unos Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μολις παω σπιτι θα βγαλω φωτογραφιες ολο το σκηνικο και θα τις στειλω. Ακομα δοκιμες κανω και παιζω. Το εχω χυμα εξω απο το κουτι. Περιμενω σχεδια κατασκευης απο τον CyberWalker για αναλογη κατασκευη
CyberWalker Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 re file pou to parathrhses ayto? emena mou to pes kai to psaxna... fantasou.oxi h o8onh einai teleia kai mou esteile kai analutikes odhgies. sthn arxh ksenerwsa giati mou eipe oti 8a kanei 3 bdomades na er8ei ellada alla ekane mono 4 meres. ton susthnw anepifilakta. seira mou na se rwthsw kati. de 8elw na th balw mprosta sto kouti giati den uparxei nohma na skubw ka8e fora pou 8elw na dw kati, pws to eftiakses esy? kai deyteron pws mporoume na blepoume 8ermokrasies sthn o8onh? kai mh moy peis me to lcdsmartie Αν παρατηρήσεις δεν είναι μόνο στη μία εικόνα που σου έστειλα αλλά σε όλες. Προφανώς ο τύπος δεν το παρατήρησε ούτε κι εκείνος γιατί αλλιώς θα διάλεγε άλλες φώτος να βάλει στο ebay! Αυτό που είπες για το front panel και το σκύψιμο είναι πράγματι πολύ σπαστικό. Έχω φτιάξει συνολικά 4 panels, εκ των οποίων το πρώτο ήταν πάνω σε drive bay. Πρόκειται για αυτό που οποίου φωτογραφίες έχω ήδη ανεβάσει και εδώ. Το συγκεκριμένο λοιπόν panel είναι πάνω σε ένα full tower το οποίο εκ των πραγμάτων βολέυει να είναι κάτω από το γραφείο. Έτσι όποτε θέλω να δω κάποια στοιχεία αναγκάζομαι να σκύβω και αυτό δεν είναι και τόσο πρακτικό. Αυτή ήταν η πρώτη μου υλοποίηση αλλά έκτοτε όσες ακολούθησαν έγιναν εξωτερικές. Πάμε τώρα στα της κατασκευής. Η κατασκευή όπως έχω προαναφέρει έγινε με κύριο συστατικό τα αλουμινόφυλλα. Εγώ είχα κάποια έτοιμα διαστάσεων 11.5 x 20 cm. Μπορείς να βρεις και πολύ μεγαλύτερα, φρόντισε μόνο οι διαστάσεις να είναι κοντά σε αυτές. Πολύ σημαντικό ρόλο στο να μπορείς να χειριστείς άνετα το υλικό παίζει το πάχος. Καλό είναι αυτό να είναι κάπου κοντά στα 0.6mm. Ο τρόπος που το έφτιαξα είναι αρκετά πρόχειρος και δε στηρίζεται σε κάποιο πατρόν. Ωστόσο έκατσα ένα μισάωρο πάνω στο photoshop και ετοίμασα το παρακάτω βοηθητικό σχεδιάγραμμα. Τα υλικά που χρειάστηκα προσπάθησα να είναι τα ελάχιστα δυνατά. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν : Εργαλεία : :arrow: Ένα ειδικό ψαλίδι ( για να κόβει μέταλα, όχι για κούρεμα! :razz: ) :arrow: Ένα 'πιστόλι' θερμο-σιλικόνης. (πάμφθηνo) :arrow: Ένα χαρακτικό Stanley ή όποιοδήποτε άλλο κοπτηράκι. :arrow: Ένα σιδερένιο χάρακα ή όποιοδήποτε άλλο ευθύ σκληρό υλικό που θα χρησιμεύσει ως οδηγός στη χάραξη (όχι κοπή!) ευθύγραμμων τμημάτων πάνω στο αλουμινόφυλλο. Αυτή η χάραξη γίνεται για να κάνουμε τα 'τσακίσματα' που αναφέρω παραπάνω. Υλικά : :arrow: Χαρτόνι ή χαρτί (κομμένο σε διαστάσεις ακριβώς όσο και το αλουμινόφυλλο) :arrow: Sticks θερμο-σιλικόνης. Και ένα μόλις stick είναι αρκετό αλλά καλύτερα να έχετε παραπάνω και κατά προτίμηση σε μαύρο χρώμα, νομίζω ταιριάζει καλύτερα. :arrow: Βενζινόκολλα (χρειάζεται ελάχιστη και την χρησιμοποιούμε για να κολλήσουμε το χαρτόνι στη μια επιφάνεια του αλουμινόφυλλου). Το χρησιμοποιούμε ως μόνωση, άρα τελικά θα καλύπτει μόνο την εσωτερική επιφάνεια του κουτιού μας. Τρόπος κατασκευής (πρόχειρος) 'Τυλίγουμε' το ορθογώνιο αλουμινόφυλλο, τελικών διαστάσεων που ορίζονται από 1. περίπου το μήκος της οθόνης μας και 2. την συνολική περιφέρεια του κουτιού μας. Φροντίζουμε να κάνουμε τσακίσεις ώστε το σχήμα που θα προκύψει να είναι ένα πολύγωνο όπως περίπου αυτό που δείχνω στην παραπάνω φωτογραφία. Ασχέτως πάντως του σχήματος (κατά προφίλ) αυτό που έχει σημασία είναι το κέντρο βάρους να περνά από ένα σταθερό σημείο που να επιτρέπει στο κουτί να στέκεται όρθιο. Σε αυτό συνυπολογίζουμε και το (βοηθητικό) 'βάρος' του καλωδίου που λογικά θα βγάινει από την πίσω πλευρά του κουτιού, αντίθετα από την οθόνη. Τα 2 προφίλ τα κόβετε χαράσοντας το περίγραμμα με ένα μολύβι, αφού πρώτα έχετε κάνει το 'περιτύλιγμα' για να σας βοηθήσει. Για μεγαλύτερη ακρίβεια δοκιμάζετε να κόψετε στη συνέχεια τα σημεία που περισσεύουν λίγο-λίγο κάθε φορά. Φροντίστε το κόψιμο να σας αφήσει 1mm περιθώριο (δηλαδή τα πλαινά να είναι πιο μικρά από όσο θα έπρεπε) ώστε να εγχύσετε τη σιλικόνη μεταξύ των πλευρών για να κολλήσουν μεταξύ τους και να σφραγιστούν ερμητικά κλειστά. Αφού κρυώσει η σιλικόνη κόβετε ότι περισσεύει με το κοπτηράκι. Στην περίπτωση που θέλετε να ισιώσετε κάποια σημεία της κατασκευής που τυχόν σας ξέφυγαν καλό είναι να ΜΗ χρησιμοποιήσετε πένσα γιατί ενδεχομένως να χαράξετε την πρόσοψη ή την εμφανίσιμη πλευρά του αλουμινίου. Αν θέλετε ωστόσο σονυ και καλά να χρησιμοποιήσετε πένσα τότε καλύτερα κάντε το παρεμβάλοντας μεταξύ των δοντιών της δαγκάνας ένα μαντηλάκι. Αυτά είναι λίγο πολύ... αν έχετε κάποια απορία πείτε. Οι θερμοκρασίες εμφανίζονται όπως έχω ήδη προαναφέρει με τη χρήση ενός δεύτερου συνοδευτικού προγράμματος, κατά προτίμηση το Motherboard Monitor. Αυτό φροντίζει να παίρνει τις τιμές από τις κατάλληλες διευθύνσεις και να τις δίνει στο εκάστοτε πρόγραμμα που με τη σειρά του αναλαμβάνει την αναπαράσταση των χαρακτήρων στο LCD. Δε χρειάζεται να βάλεις LCDSmartie. Έχω ήδη αναφερθεί εκτενώς σε δύο άλλα προγράμματα, αν θες διάβασε τα προηγούμενα post. (πχ. το #25)
manic Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Παιδια ψηνομαι να φτιαξω και εγω κατι παρομοιο με τον cyberwalker (καλα φιλε το δικο σου ειναι Γ@Μ@Τ0 αξιος) αλλα ειμαι 16 και δεν γνωριζω αν μπορω να το κανω (ειδικα αυτην την συνδεσμολογια και τον προγραμματισμο) θα προσπαθισω παντος οποτε θα ακολουθησουν πολλες γελειες ερωτησεις :roll:
unos Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Δημοσ. 16 Απριλίου 2007 Φιλε CyberWalker ειχα απιστευτη δουλεια το Σαβ/κο, αλλα τελικα ειχες δικιο, ηταν κατι που δεν ειχα προσεξει καθολου. Η οθονη ειναι οπως στην φωτογραφια που δειχνεις. Αυτος ο φωτισμος μαλλον δημιουργρειται απο ενα μικρο κενο που εχει στην ακρη μεταξυ φατνιου και οθονης. Νομιζω οτι διορθωνεται αν καλυψεις αυτο το μικρο κενο με καποιο τροπο. Θα προσπαθησω με την πρωτη ευκαιρια να ανεβασω καποιες φωτο αλλα πηζω...
AfterForever Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Ρε παιδιά πήρα αυτό το κιτ : http://www.htvision.com/product.asp?intProdID=204 και αυτή την οθόνη : http://cgi.ebay.com/HD44780-20X4-Character-LCD-Display-with-BLUE-backlight_W0QQitemZ270096267364QQcategoryZ26206QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Αναγνωρίζεται κανονικά το κιτ, του φοράω την οθόνη, η οθόνη ανάβει. ΑΛΛΑ : δεν εμφανίζονται καθόλου γράμματα. Από το smart LCD ρυθμίζω κανονικά backlight, οπότε κανονικά την έχει "δει" την οθόνη. Το θέμα είναι ότι γράμματα δεν εμφανίζονται καθόλου. Είναι αναμμένη μπλε απλά. Πως το βλέπετε; Φταίει η οθόνη, είναι ελλατωματική; Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ ΥΓ. Δοκίμασα και το Crystal Control και μου κάνει τα ίδια, άρα δεν είναι θέμα software.
spock Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Έλεγχο στο contrast της LCD έχει αυτό το kit που αγόρασες;
AfterForever Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Το μόνο που έχει αυτό το κιτ είναι ένα inf αρχείο για να το δουν τα windowς ως θύρα COM, τίποτα άλλο. Το contrast όταν το ρυθμίζω από πρόγραμμα δε γίνεται τίποτα, δεν καταλαβαίνω διαφορά (εν αντιθέσει με το backlight, που το βλέπω γίνεται πιο φωτεινό / σκοτεινό )
spock Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις την οθόνη μόνη της, στην παράλληλη, αλλά για να αγοράσεις κιτάκι, μάλλον δεν παίζει... Έχεις όρεξη να πιάσεις κολλητήρι στα χέρια σου;
CyberWalker Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Είναι πολύ βασικό το να μπορείς να ρυθμίζεις φωτεινότητα και την αντίθεση! Τουλάχιστον την αντίθεση απαραίτητα. Πολύ σωστά το έθεσε ο spock. Το ίδιο σου προτείνω κι εγώ, φτιάξε δηλαδή ένα κυκλωματάκι και σύνδεσε την οθόνη στην παράλληλη. Διαφορετικά αν δε θες να 'λερωθείς' απλά βεβαιώσου ότι η αντίθεση είναι τόσο έντονη σε βαθμό που να αρχίσουν να φαίνονται τα ορθογώνια περιγράμματα των LCD characters, καθώς και να ξεχωρίζουν μεταξύ τους τα 'pixels'. Σου περιγράφω αυτό το test ώστε να εξασφαλίσεις ότι τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα 'αχνής' αναπαράστασης χαρακτήρων. Επίσης : Αν βλέπεις το backlight να τρεμοπαίζει με την ίδια περίπου συχνότητα με αυτή που έχεις θέσει να αλλάζουν τα screens στα διάφορα προγράμματα, τότε πιθανότατα να έχεις πρόβλημα χαμηλής τροφοδοσίας από τη USB. Στις δοκιμές που μέχρι τώρα έκανες μήπως είδες πουθενά την πρώτη και τρίτη γραμμή να είναι γεμάτες με άσπρα ορθογώνια; (αν ναι, μην ανησυχείς, αυτό είναι το διαγνωστικό του controller - αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα έπρεπε να το δείχνει και σε σύνδεση USB, απλά θα μου φαινόταν πολύ λογικό...) Αν όχι τότε όπως είπε και ο spock ίσως να είναι πολύ αχνά τα γράμματα και να μη τα διακρίνεις, ειδικά αν την ρύθμισες με βάση το διαγνωστικό μήνυμα στην αρχή (αυτό των 2 λευκών περιττών γραμμών).
AfterForever Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Λοιπόν όταν ρυθμίζω την αντίθεση, δε βλέπω καμία αλλαγή στην οθόνη. Πάντως όταν είναι αναμμένη διακρίνω μέσα τα τετραγωνάκια (4x20). Και ναι cyberwalker, όταν συνδέω την οθόνη με το κιτ (ή όταν κουνιούνται λίγο τα σιδεράκια που ενώνουν τις τρυπούλες του κιτ με αυτές τις οθόνης, η 1η και η 3η οθόνη γίνονται κάτασπρες, ανάβουν δηλαδή και τα 20 τετραγωνάκια της κάθε γραμμής). Το backlight δεν τρεμοπαίζει (εκτός αν το κουνάω και όπως είπα δεν είναι σταθερό, οπότε λογικό γιατί δεν ακουμπάνε καλά τα σιδεράκια). Να φτιάξω το κυκλωματάκι για παράλληλη προφανώς και δεν είναι για μένα ό,τι πιο εύκολο, γι' αυτό άλλωστε πήρα και αυτό το κιτ. Στην αθήνα πωλούνται τέτοιες οθονίτσες; Τουλάχιστον να' παιρνα καμιά φθηνή να δοκιμάσω να δω αν όντως φταίει η οθόνη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.