CyberWalker Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Τελικά καλό το jaLCDs, αλλά αυτές τις μέρες που πέρασαν το PC σερνόταν! Οι εργασίες μου πάνω στον υπολογιστή έπαιρναν υπερβολικά πολύ ώρα για να ξεκινήσουν (AthlonXP στα 2,85Ghz, 2GB RAM) και όσο περνούσαν οι μέρες αυτό κατέληξε πολύ σπαστικό μέχρι που πριν λίγο σκέφτηκα να το ελέγξω. Πράγματι για όλα έφταιγε η συγκεκριμένη process. Αποφάσισα να πάω να της χαμηλώσω την priority και με έκπληξη διαπίστωσα ότι η by default η τιμή της είναι στο High! Δύο τάξεις πάνω από το Normal! Έτσι αποφάσισα να την βάλω 3 τάξεις παρακάτω, στο BelowNormal και να δω πως θα συμπεριφερθεί. Πράγματι, το μηχάνημα αμέσως ξαλάφρωσε! Και ευτυχώς το LCD προς το παρόν δε δείχνει να έχει πρόβλημα στην αναπαράσταση των χαρακτήρων. Ωστόσο θα το αφήσω κάμποσο καιρό μέχρι να βεβαιωθώ. Εσύ CONAN_ έχεις διαπιστώσει κάτι ανάλογο; Σε τι επεξεργαστή το τρέχεις; Μήπως διπύρηνο;
CONAN_ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2007 Και μένα στο high είναι, αλλα δεν έχω πρόβλημα με τον υπολογιστή. Το μηχάνημα που το έχω είναι Celeron 2,4 με 512 ram.
AfterForever Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2007 Ίσως η καλύτερη λύση και συνάμα οικονομικότερη για usb interface είναι αυτή: http://www.htvision.com/product_eng.asp?intProdID=204&strCatalog_NAME_eng=&strSubCatalog_NAME_eng=&strSubCatalogID=2&intCatalogID=&CurCatalogID=10001 Απ' ό,τι καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες τουλάχιστον, απλά βάζεις την οθόνη πάνω, συνδέεις καλώδιο, φορτώνεις πρόγραμμα και είσαι έτοιμος. Παρ' όλα αυτά όμως έστειλα ένα διευκρινιστκό email, θα ποστάρω την απάντησή τους. EDIT : Μου απάντησαν. 1) I own an 20x4 LCD. Just plug the LCD to this kit, connect it to usb, load the software and that's it ? 2) What's the shipping costs to Greece ? 3) What are the payment methods ? Questions answers: 1. Yes thats it. 2. shipping to europe cost aprox ?10,00 3. PayPal and by using Banking account. Εγώ αυτό θα χτυπήσω, φαίνεται η πιο απλή και οικονομική λύση για usb.
Sanctu82 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Well Done CyberWalker para poli kali douleia me to topic alla kai me to fetix sou...
fwtonio Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Ίσως η καλύτερη λύση και συνάμα οικονομικότερη για usb interface είναι αυτή:http://www.htvision.com/product_eng.asp?intProdID=204&strCatalog_NAME_eng=&strSubCatalog_NAME_eng=&strSubCatalogID=2&intCatalogID=&CurCatalogID=10001 Απ' ό,τι καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες τουλάχιστον, απλά βάζεις την οθόνη πάνω, συνδέεις καλώδιο, φορτώνεις πρόγραμμα και είσαι έτοιμος. Παρ' όλα αυτά όμως έστειλα ένα διευκρινιστκό email, θα ποστάρω την απάντησή τους. EDIT : Μου απάντησαν. 1) I own an 20x4 LCD. Just plug the LCD to this kit, connect it to usb, load the software and that's it ? 2) What's the shipping costs to Greece ? 3) What are the payment methods ? Questions answers: 1. Yes thats it. 2. shipping to europe cost aprox ?10,00 3. PayPal and by using Banking account. Εγώ αυτό θα χτυπήσω, φαίνεται η πιο απλή και οικονομική λύση για usb. Με τους drivers (σαν usb συσκευή) τι γίνεται; Τα προγράμματα όπως το LCDsmartie θα δουλεύουν;
AfterForever Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Αυτό ήταν το επόμενο μου mail σε αυτούς, αλλά δεν έχουν απαντήσει (ακόμα τουλάχιστον). Θα το ξαναστείλω και αν απαντήσουν θα ποστάρω.
nasmania Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Βρήκα μια κατασκευή για εύκολο κύκλωμα μέσω USB (α ρε LanParty τι μας κάνεις).Μόλις προγραμματίσω το Tiny2313 και δουλεύει ΟΚ θα ανοίξω αντίστοιχο thread για όσους ενδιαφέρονται ! P.S. Κανείς που ξέρει αρκετά ηλεκτρονικά,AVR's,Programmers,κώδικα οδήγησης οθόνης και θέλει να βοηθήσει ? Δυστυχώς απο ηλεκτρονικά ξέρω λίγα πράγματα και το project είναι γερμανικό ! Θεωρώ οτι είναι χαζομάρα να δώσει κανείς 60-80 Ευρώ για ετοιμη κατασκευή CrystalFonz ή αντίστοιχη μιας και υπάρχουν πολύ καλύτερες ετοιμες λύσεις.
CyberWalker Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Αν θες μπορώ να σε βοηθήσω... Έχω κάποια εμπειρία πάνω στο Tiny με AVR της ATMEL όπως επίσης έχω δοκιμάσει να οδηγήσω LCD από εκεί οπότε ο κώδικας λίγο πολύ μου είναι οικείος. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν πληρώνουμε 60-80ευρώ σε κάτι έτοιμο αλλά εννοείται και ότι δεν τρέχουμε να ξανανακαλύψουμε την Αμερική! Θέλω να πω αν βρούμε κάτι έτοιμο (όπως πχ. το παραπάνω usb interface του AfterForever) και δουλεύει και έχει και χαμηλή τιμή (αυτό είναι σχετικό) δεν υπάρχει λόγος να χτυπιόμαστε, το αγοράζουμε. Εκτός φυσικά και αν το όλο project το επιχειρούμε, ασχέτως κόστους, για τη χαρά της δημιουργίας και μόνο. Και η εμπειρία από μόνη της είναι αρκετά σημαντική! Προσωπικά πάντως ξεκίνησα το όλο project επειδή έχει μεγάλη χρηστικότητα και σχετική απλότητα . Ο ίδιος λόγος είναι που με οδήγησε στο να το ποστάρω εδώ. Όταν λες ότι το project είναι γερμανικό, τι εννοείς; Όπως σου είπα σε ότι αφορά το ηλεκτρονικό / προγραμματιστικό κομμάτι μπορώ να βοηθήσω αλλά δυστυχώς Γερμανικά δεν ξέρω.
nasmania Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Ωραια ! Σου εχω αφήσει P.M. Cyber οπότε μόλις βρούμε τις άκρες θα το ανεβάσουμε και εδω για τους υπόλοιπους )
CyberWalker Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δείτε κι αυτό :arrow: A LCD display with ethernet interface Όπως επίσης και αυτό :arrow: Linux USB LCD display with watchdog and buttons
HellasVagabond Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Εγω εχω μια στο Tower me θερμοκρασιες κουτιου και CPU και μια στο Logitech G15 Keyboard με CPU-Memmory Load...
AfterForever Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 @fwtonio : http://www.htvision.com/Download.asp Ακόμα δε μου απάντησαν, αλλά στη σελίδα τους έχουν αυτά. Προφανώς αυτά θα'ναι. Μέσα στην εβδομάδα θα το παραγγείλω και θα γράψω εντυπώσεις.
AfterForever Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Μου απάντησαν αυτό: If your LCD has the pin out on page 6 from the datasheet: http://www.htvision.com/download/460/manual460.pdf You can use smartielcd as the controlling software for the usb <--> lcd. http://lcdsmartie.sourceforge.net/ If you have any question please feel free to contact us. Δεν πολυκατάλαβα όμως τι εννοεί με το "If your LCD has the pin out". Εγώ έχω αυτή http://cgi.ebay.com/HD44780-20X4-Character-LCD-Display-with-BLUE-backlight_W0QQitemZ270096267364QQcategoryZ26206QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem, δουλεύει τι λέτε; EDIT: Κατάλαβα τι εννοούν. Αυτό: http://www.server284.com/rainbow/lcd/lcd_dig.gif αν συμπίπτει με τον πίνακα στο pdf και απ' ό,τι βλέπω ισχύει.
spock Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Για μένα είναι το καλύτερο απο όσα έχω δοκιμάσει. Με Graphics Lcd , έχει ασχολιθεί κανείς ? Εγώ έχω μια , αλλά δεν έχω βρεί κανένα άλλο πρόγραμμα εκτός απο το LcdStudio, και μάλιστα την έκδοση 2, γιατι η 3 δεν μου λειτουργεί. Δεν υπάρχει έκδοση 3 του LCDstudio. Μόλις πριν από μερικές ημέρες βγάλαμε την 2.1 build 722 beta. Εσύ που βρήκες έκδοση 3; Πάντως κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να δίνετε λεφτά για character LCDs. Με πολύ λίγα χρήματα μπορείτε να αγοράσετε μια σχετικά μικρή graphic, περίπου ίδιου μεγέθους με μια character 4x20, όπου βέβαια η λειτουργικότητα είναι απείρως καλύτερη, μιας και δεν περιορίζεστε σε απλά αλφαριθμητικά, αλλά μπορείτε να κάνετε κάτι σαν αυτό: ή, σε λίγο μεγαλύτερη, αυτό: Λύση για USB όμως δεν υπάρχει στις περισσότερες περιπτώσεις. Θα πρέπει να αρκεστείτε στην LPT (παράλληλη). Εκτός κι αν μπορείτε να βρείτε δική σας λύση (τα chips της FTDI δεν επαρκούν). Πραγματικά όμως, αν δοκιμάσετε ένα graphic display, δεν υπάρχει γυρισμός στις character.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.