Exiled2 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Συνδέομαι σε ένα terminal server και θέλω να κάνω map έναν εκτυπωτή που έχω στο pc μου στο lpt1. Για να εκτυπώσω εκεί κάνω share τον εκτυπωτή που εμφανίζετε ως epsonfx from mypc in session2 και μετά κάνω net use lpt1 \\server\epsonfx και εκτυπώνω κανονικά. Την επόμενη φορά όμως που ξανασυνδέομαι με άλλο session πρέπει να ξανακάνω κοινόχρηστο τον εκτυπωτή. Πως μπορώ να το αποφύγω αυτό? Ευχαριστώ.
nasmania Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Κανεις το ανάποδο : εγκατασταση στον terminal server τον εκτυπωτή που έχεις στο μηχάνημα σου Σαν εξοδο (πόρτα) βάζεις την ip σου αν χρησιμοποιείς static ip ή το computer name του Η/Υ σου.
Exiled2 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Πρέπει να τον εγκαταστήσω όταν συνδεθώ στο terminal ή πρέπει να τον εγκαταστήσω σαν admin τοπικά? Στα ports μου βγάζει κάτι ts0001 mypc prn1 αλλά έχει πολλά ts000x και πολλά prnx.
nasmania Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Κάνεις την εγκατάσταση στον server σαν admin ασχετα απο το αν ο χρήστης έχει συνδεθεί ή οχι.Με αυτό τον τρόπο μετά δεν σου χρειάζονται τα map drives (στο εικονίδιο σύνδεσης που εφτιαξες στο client) ,μιας και αυτά έχουν το καλό-κακό οτι είναι δυναμικά!
jmil Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Ισως θα ηταν καλυτερη ιδεα να κανεις μια vpn συνδεση με το server πρωτα για να μην εχεις τετοια προβληματα..
nasmania Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Εχεις μπερδευτεί exiled..Τα ports αυτά που λες στα δημιουργούνται επειδή εχεις βάλει την επιλογή map drives στο shortcut συνδεσης... Παμε παλι απο την αρχή...Βήματα: α)Κανεις edit ολα τα shortcuts που εχεις φτιαξει και ξε-τσεκαρεις το map printing ports β) Διαγραφεις οτιδηποτε εκτυπωτες εχουν δημιουργηθεί στο server me ts ports γ)Στο καθε pc (π.χ. pc1) εχεις εγκαταστησει τον driver του εκτυπωτή με εξοδο στην LPT1.Επίσης τον κάνεις κοινόχρηστο. (Π.χ. Printer1) δ)Στον server start---run---"\\pc1" κανονικά πρεπει να δεις τον εκτυπωτή και κάνεις connect.Σου δημιουργεί εκτυπωτές. ε)Στον server τρεχεις τα net use! Αν πάλι δεν βοηθησα ασε με Π.Μ κανενα messenger να συνενοηθουμε τηλεφωνικώς και να μην γραφω εκθέσεις !
Exiled2 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Σίγουρα όταν στον server γράψω //pc1 ή \\pc1 θα μου βγάλει τον εκτυπωτή? Εμένα μου βγάζει ότι δεν υπάρχει στο δίκτυο.
naiv_dim Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 καταρχην φιλε Exiled2, αν εχεις κανει κοινοχρηστο τον εκτυπωτη σου, πρεπει να φαινετε στο Network Places, τωρα αν δ φαινετε εκει οταν πας να εκτυπωσεις κατι πηγαινε απο το find printers k ψαξε τον εκτυπωτη που θες κ δωσε εκτυπωση.. δ νομιζω να χρειαζεσαι τπτ αλλο απ οτι διαβασα παραπανω, προφανως ο εκτυπωτης σου δ ειναι δικτυακος(δλδ δ εχει εξοδο rj45).. απλα πριν πας για εκτυπωση απο τον server πρεπει να ειναι ανοιχτος κ ο αλλος, απλα το λεω γιατι ποτε δ ξερεις με αυτα που εχω δει εδω..
nasmania Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Σίγουρα όταν στον server γράψω //pc1 ή \\pc1 θα μου βγάλει τον εκτυπωτή? Εμένα μου βγάζει ότι δεν υπάρχει στο δίκτυο. Μια διορθωση μιας και το ειχα γραψει λαθος...\\pc1 ειναι... Αν τον εχεις κάνεις shared τον εκτυπωτή και βρίσκεται στο δίκτυο κανονικά βλέπεις εκτυπωτές και κοινόχρηστους φακέλους...
Exiled2 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μάλλον δικό μου λάθος που δεν το ανάφερα παραπάνω. Δεν είμαι στο ίδιο δίκτυο . Terminal μέσω internet συνδέομαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.