Προς το περιεχόμενο

ΜΝΗΜΕΣ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ vs ΠΟΣΟΤΗΤΑ ???

jimpapa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φιλε αν παρεις 2 ιδιες Kingston θα σου παιξουν σιγουρα dual channel .

εγω πηρα 4 Kingston -τις 2 ενα χρονο πριν και τις αλλες 2 τωρα(τελειως αλλες παρτιδες) και επαιξαν dual μια χαρα

Αυτό λέω και σε προηγούμενο post το οποίο και παραθέτω εδώ:

Τα kit θα σου παίξουν σίγουρα. Οι ίδιες μνήμες επειδή σε κάθε παρτίδα υπάρχουν μικροδιαφορές στους χρονισμούς μπορεί και όχι. Δε ξέρω όμως τι πιθανότητες υπάρχουν να δουλέψουν δύο ίδιες μνήμες σε dual-channel ή όχι!

Το kit σίγουρα θα δουλέψει σε dual-channel. Η ίδια παρτίδα και αυτή μάλλον στο σίγουρα κατατάσσεται. Οι διαφορετικές παρτίδες μάλλον θα δουλέψουν. Οι πιθανότητες δηλαδή πάνε έτσι: kit > ίδια παρτίδα > δαιφορετική παρτίδα! Αν κάποιος μπορεί να μας δώσει και ποσοστά ακόμη καλύτερα!

Δημοσ.

Εγω παντως με 4 διαφορετικα dimmakia απο διαφορετικους κατασκευαστες τρεχουν ολα μια χαρα σε dual channel...Βεβαια ειναι ολα ιδιας χωρητικοτητας

(4Χ512mb) αλλα εχουν διαφορετικους χρονισμους οποτε τρεχουν ολα στην μικροτερη συχνοτητα ανεξαρτητα αν μερικα απο την μανα τους τρεχουν σε μεγαλυτερη...............

Δημοσ.

Φίλε stefan τα dimms σου δεν τρέχουν μια χαρά, μπορώ να σου πώς ότι σχεδόν δεν τρέχουν σε dual-channel (η μητρική σου το αναφέρει έτσι αλλά λόγω των διαφορετικών χρονισμών δεν μπορεί να το εκμεταλευτεί ο memory controller). Επί της ουσίας για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες δεν χρειάζεται κανείς να έχει kit αλλά να είναι τα modules των μνημών ίδια (ίδια αφορά τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά (timings, DRAM array size, etc) αλλά επειδή δεν νομίζω ότι κανείς έχει όρεξη να ψάχνει τόσο, αρκεί να ξέρει ότι 2 ίδια DIMMs παίζουν πάντα σε dual channel.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...