Προς το περιεχόμενο

ΜΝΗΜΕΣ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ vs ΠΟΣΟΤΗΤΑ ???

jimpapa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλους τους ειδικούς πάνω σε θέματα μνημών και ρωτώ:

Είναι προτιμότερο για ένα σύστημα που θα τρέχει win vista να τοποθετηθούν μνήμες G. Skill ram 2GB Kit DDR2 800 4-4-3-5 = 269€ (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925675)

ή να επιλέξω κάποια χαμηλότερης συχνότητας αλλά 4GB πχ:

4 X KINGSTON 1GB 667MHZ VALUE RAM CL4 = 75 X 4 = 300€

(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554783)

Η διαφορά που έχουν στην τιμή είναι τεραστία!! (διπλάσια τιμή!!)

Άραγε και η διαφορά που έχουν στην απόδοση είναι η διπλάσια ??

Μήπως ακόμη και τα 2 Χ 1GB της KINGSTON κάνουν την δουλειά που θέλω προκειμένου να εξοικονομήσω περίπου 150€ ??

Θα είναι dual channel ??

Όλα τα παραπάνω θα μπουν σε m/b ASUS P5B-E ή ASUS P5W DH Deluxe μαζί με Intel Core 2 Duo 6400 ή 6600 και μια VGA MSI 7600GT 256MB Heatpipe

ΥΓ : Δεν είμαι φανατικός των games.

Δημοσ.

Το ερώτημα φίλε μου είναι ποιά είναι η δουλειά που θέλεις τελικά...Από ότι καταλαβαίνω δεν πολυχρειάζεσαι 4GB RAM, to θέμα είναι αν έχει νόημα να δώσεις τόσα παραπάνω λεφτά για τις G.Skill. Σίγουρα θα κερδίσεις κάτι σε απόδοση αλλά δεν νομίζω να είναι τπτ αξιοσημείωτο (θα κέρδιζες αν σύγκρινες 2GB GSKill με 2GB Kingston). Εγώ λέω πάρε 2GB Kingston αν δεν θες να τρέχεις τπτ τρελλά πράγματα.

Δημοσ.

Τα 4GB RAM σε σχέση με τα 2 υποθέτω ότι δε θα έχουν καμμία διαφορά στην αποκρισιμότητα του λειτουργικού συστήματος. Θα τα βάλεις μόνο αν τρέχεις λογισμικό-εφαρμογή που θα εκμεταλλευτεί πραγματικά τόση πολλή μνήμη (επεξεργασία εικόνας/βίντεο/3D rendering σε αρχεία εξαιρετικά μεγάλων αναλύσεων).

Δημοσ.

Μάλλον θα ήταν καλύτερα να συγκρίνω

2 X KINGSTON 1GB 667MHZ VALUE RAM CL4 = 150?

(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554783)

και τις OCZ Ram 2GB Kit (2x1GB) DDR2 667 MHz Gold =199?

(http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=903620)

που είναι στα ιδια MHz και CL.

Τις KINGSTON μπορώ να τις κάνω να δουλέψουν dual channel 2X1GB –4X1GB ή αυτό είναι προνόμιο μόνο των έτοιμων kit??

Τον Η/Υ τον θέλω περισσότερο για encoding ταινιών, dvd, mp3, internet και γενικά normal χρήση χωρίς ιδιαιτέρες απαιτήσεις στα games.

Δημοσ.

Αν δεν παίζεις "βαρειά" παιχνίδια ή δε χρησιμοποιείς πολύ απαιτητικές εφαρμογές δε χρειάζεται να σπαταλήσεις τόσα λεφτά παραπάνω! Δε θα δεις ιδιαίτερες διαφορές. Κράτα τα λεφτά και όλο και κάπου θα σου χρειαστούν!

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Καμιά συμβουλή για το dual channel ??

Τελικά πια ειναι η αλήθεια ??

Όλες οι ίδιες μνήμες παίζουν dual channel ή μόνο τα kit ??

Δημοσ.

Τα kit θα σου παίξουν σίγουρα. Οι ίδιες μνήμες επειδή σε κάθε παρτίδα υπάρχουν μικροδιαφορές στους χρονισμούς μπορεί και όχι. Δε ξέρω όμως τι πιθανότητες υπάρχουν να δουλέψουν δύο ίδιες μνήμες σε dual-channel ή όχι!

Δημοσ.

den xreiazetai na einai kit gia na paiksoun se dual. oles an ainai idies k uposthrizonte apo to mobo kanoun.

mhn pareis tis akribes tha kaneis megalh m*&^%ia, panta me auta pou eipes oti theleis.

Pare 2Gb (egw exw tis idies se 533) kai an den se kaluptoun (apokleietai) pare pio meta k alles 2 pou tha einai k pio fthnes...!

Δημοσ.
den xreiazetai na einai kit gia na paiksoun se dual. oles an ainai idies k uposthrizonte apo to mobo kanoun.

mhn pareis tis akribes tha kaneis megalh m*&^%ia, panta me auta pou eipes oti theleis.

Pare 2Gb (egw exw tis idies se 533) kai an den se kaluptoun (apokleietai) pare pio meta k alles 2 pou tha einai k pio fthnes...!

Νομίζω ότι δύο ίδιες μνήμες υπάρχει περίπτωση να μη δουλέψουν σε dual-channel για το λόγο που ανέφερα παραπάνω. Ίσως αυτή η περίπτωση να είναι πολύ σπάνια. Δε ξέρω όμως περισσότερα. Ας ποστάρει κάποιος που έχει περισσότρες πληροφορίες περί του ζητήματος!

Δημοσ.

Πολύ σπάνια δεν θα παίξουν δύο μνήμες ίδιας μάρκας που αγοράστηκαν από το ίδιο μαγαζί την ίδια ημερομηνία σε dual channel...

Δημοσ.
Πολύ σπάνια δεν θα παίξουν δύο μνήμες ίδιας μάρκας που αγοράστηκαν από το ίδιο μαγαζί την ίδια ημερομηνία σε dual channel...

Ναι επείδη αν αγοράσεις δύο μνήμες μαζί μάλλον θα είναι της ίδιας εργοστασιακής παρτίδας. Κάθε μνήμη αναγράφει τον αριθμό παρτίδας. Μια καλή ιδέα είναι να ελέγξεις αν και οι δύο μνήμες που σκοπεύεις να αγοράσεις είναι της ίδιας παρτίδας.

Δημοσ.

Φιλε αν παρεις 2 ιδιες Kingston θα σου παιξουν σιγουρα dual channel .

εγω πηρα 4 Kingston -τις 2 ενα χρονο πριν και τις αλλες 2 τωρα(τελειως αλλες παρτιδες) και επαιξαν dual μια χαρα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...