Προς το περιεχόμενο

Kingston από CL 3.0 σε CL 2.5!

broulo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν Pentium 4 Northwood στα 3GHz με μνήμη 2x512 Kingston DDR-1 400MHz/CL2.5 (σε dual channel). Πηγαίνω στο Multirama και παραγγέλνω άλλες 2x512 Kingston με ίδια χαρακτηριστικά. Δύο μέρες αργότερα μου τηλεφωνούν να πάω πάρω τις καινούριες μνήμες, οι οποίες τελικά είναι CL3.0! Μου λένε ότι η Kingston δεν ξαναβγάζει αντίστοιχες μνήμες σε CL2.5 και ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα με τις CL3 ούτως ή άλλως, απλώς και μόνο το δεύτερο ζευγάρι θα δουλέψει σε υψηλότερο timing. Τέλος πάντων μου αρκέι κι αυτό, τις πήρα.

Τις τοποθετώ στη M/B μου (Asus P4P800 Deluxe), εκκινώ και βλέπω στην αρχική οθόνη του BIOS πράγματι, 2GB Ram, αλλά 320MHz αντί 400 στο χρονισμό. Το PC φαινόταν πάντως να λειτουργεί ok. Αποφασίζω όμως να πειράξω το BIOS και αλλάζω τα timings σε όλες 2.5-3-3-8 δηλαδή όσο είναι τα προκαθορισμένα του πρώτου μου ζευγαριού. Τώρα η πρώτη οθόνη του BIOS δείχνει 400MHz (όπως πρέπει δηλαδή). Ο υπολογιστής ξεκινάει στα WinXP και φαίνεται ok.

Εν 'τω μεταξύ έχω κάνει και overclocking 5%, με τη CPU να είναι στα 3.15GHz.

Το Sandra 2007 μου δείχνει το fsb είναι χρονισμένο στα 840MHz και τις μνήμες όλες στα 420MHz με τα timings όσο τα έβαλα στο BIOS.

Πιστεύετε να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία αργότερα σε δύσκολες εφαρμογές; Το έχει δοκιμάσει αυτό κάποιος άλλος;

Χρειάζεται να κάνω κάποια επιπλέον ρύθμιση; Αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση μου τι θα έκανε; Να το κρατούσα το νέο ζευγάρι μνημών (CL3) ή να το επέστρεφα;

• Moderators
Δημοσ.

Οχι, από 400 σε 420MHz δεν θα εχεις προβλημα, αλλα για του λογου του αληθους, τεσταρε το μια φορα με προγραμματα που πιεζουν CPU+ram, και περνα και ενα memtest.

Δημοσ.

Το ότι έχω πιέσει το δεύτερο ζευγάρι μνημών στο CAS Latency 2.5 αντί του 3.0 που είναι το κανονικό του δεν υπάρχει πρόβλημα; Κατέβασα το memtest και θα το περάσω ένα τεστ.

Δημοσ.

Μήπως θα ήταν καλύτερη λύση να επιστρέψω το δεύτερο ζευγάρι Kingston που είναι CL3 και να πάρω μνήμη με CL 2.5 άλλης εταιρείας, πχ Twinmos για να δουλέψει με το πρώτο ζευγάρι Kingston, το οποίο είναι κι αυτό CAS Latency 2.5;

Δημοσ.

δοκίμασε να τις βάλεις να δουλέψουν όλες σε 3-3-3-8, εκεί δεν πρόκεται να σου βγάλουν λάθη. βέβαια θα είναι λίγο πιο αργές αλλά εσυ δεν θα μπορείς να το καταλάβεις. μόνο στο sandra θα φαίνεται.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά, απλώς για να ενημερώσω, έχω επιστρέψει πίσω τις 2 μνήμες ram και πήρα στη θέση τους ένα σκληρό δίσκο western digital caviar 320ks sata2 χωρητικότητας 320Gb με 16Mb cache και αναβάθμισα το σύστημά μου από τον sata Maxtor 160Mb / 8Mb cache. Πιστέυω ότι αν είναι να πάω στα 2 Gb ram σε βάρος όμως του latency μάλλον είναι υποβάθμιση του συστήματος μου, αφού από ό,τι έχω καταλάβει με αυτά που διαβάζω στα forums, τα win xp σπανίως χρησιμοποιούν πάνω από 1 Gb. Θα περιμένω το e-shop λοιπόν να φέρει τις μνήμες που ακριβώς χρειάζομαι..

• Moderators
Δημοσ.

Και πολύ καλα εκανες. Τα XP θενε πανω απο 1GB σπανιως, για δουλειες αλλες εκτως gaming/professional εφαρμογων. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...