Προς το περιεχόμενο

Νέος υπολογιστής με σωρεία προβλημάτων..

pananag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο site της supertalent λέει ότι οι μνήμες θα λειτουργήσουν με 5-5-5-15 και ότι εγώ πρέπει να κάνω την αλλαγή σε 4-4-3-8 στα 2.2 V άρα είναι φυσιολογικό. Πειράζει που άφησα στο auto το memory voltage και άλλαξα μόνο τα timings?

• Moderators
Δημοσ.

Ναι πειραζει. Εφοσον το αναφερουν ,για να εισαι σταθερος πρεπει να το βαλεις εσυ 2,2volts.

Δημοσ.

Διάβασα το pdf και έκανα τις αλλαγές μόνος μου.Μόνο το memory voltage άφησα στο auto.Αλλά δεν μπορώ να βρω πόσο είναι αυτό το auto $#@@$. Kαι το BIOS και τα monitoring programs μου βγάζουν auto...

• Moderators
Δημοσ.

To αuto εαν δεν κανω λαθος ειναι 1,8 και ειναι στανταρ σε ολες τις DDR2 μνημες. (εαν κανω λαθος να με διορθωσει καποιος)

Δημοσ.

Ναι, τόσο είναι.

Για το πρόβλημα που αναφέρθηκε με τα optical drives, PIO Mode μου μυρίζει:

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1432952&postcount=13

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1416966&postcount=14

Και για το θέμα των Volts: Μπορείς να το αφήσεις στο auto και να αναρωτιέσαι πόσο είναι ακριβώς αυτό ή να το ορίσεις χειροκίνητα οπότε θα πάψεις να αναρωτιέσαι. As simple as that...

Δημοσ.

Έβαλα 2,2 V και όλα είναι καλά.

Μόνο το DVD με προβληματίζει.Είναι το NEC 3520aw και το firmware του είναι το 3.07.Στον προηγούμενο υπολογιστή που ήταν εγκατεστημένο

(athlon 1800+, 512 sdram 133,qdi μητρική) δεν είχα κανένα πρόβλημα. Λέτε επειδή είναι παλιό να υπάρχει ασυμβατότητα? Τι άλλο μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

Παιδιά το έψαξα λίγο και πρέπει να φταίει ο Jmicron Driver.Απο το Device Manager τον κατήργησα και χρησιμοποιώ τον Standard Dual Channel PCI IDE controller των XP. Και πάλι τίποτα.Έχει καταντήσει εκνευριστικό.Όποιο δισκάκι δεν αρέσει στον υπολογιστή κολλάει όλο το σύστημα.Και τα δισκάκια αυτά σε άλλους υπολογιστές είτε παίζουν κανονικά είτε αν κολλάνε τουλάχιστον δεν παγώνει το σύστημα.

Καμιά ιδέα?

• Moderators
Δημοσ.

Εχω το 3540, και δεν μου εχει παρουσιάσει κανενα προβλημα... Ποσο πιο παλιο μπορει να ειναι το 3520??

Τσεκαρε αυτο που ειπε ενας πιο πισω (δεν θυμαμαι nickname), μπες στο BIOS και δες αμα ειναι ρυθμισμενο σε PIO mode...

Δημοσ.

Από το BIOS δε μου βγάζει κάτι γιατί όλες οι IDE συσκευές φορτώνονται σε αυτον τον $#@$# Jmicron controller...

Δημοσ.

Απο τον device manager είδα ότι το drive είναι συνδεμένο ώς secondary master σε DMA (Ultra DMA mode 2).Άρα δεν παίζει PIO...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...