pananag Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Πρόσφατα αγόρασα το εξής σύστημα: core 2 duo e6300 asus p5b deluxe wifi supertalent 2x512 mb ram (Αυτή με τα timings 4-4-3-8, νομίζω Τ800GXC4 ή κάπως έτσι) gecube x1950 pro 256 hdd wd 250 ks 16 mb cache sata 2 τροφοδοτικό tagan 480w και έβαλα ένα παλιό DVD της ΝΕC που είχα (δεν θυμάμαι μοντέλο) Δεν το έχω 2 μέρες και διαπίστωσα τα παρακάτω προβλήματα (ελπίζω να μην εμφανιστούν και άλλα) 1.Το cpu-z μου βγάζει στα timings της ram 5-5-5-15 στα 400 mhz fsb αντί 4-4-3-8. 2.Έκανα update το bios στην έκδοση 1004.Από τότε το cpu-z μου βγάζει τον επεξεργαστή με multiplier x6 δηλαδή στα 1.6! 3.Όταν βάζω ένα κενό cd στο drive και πάω να το ανοίξω από το ο υπολογιστής μου μου λέει drive is not accesible (λεπτομέρεια αλλά μου έκανε εντύπωση). 4.Έβαλα μια ταινία dvd που μάλλον δεν είναι καλογραμμένη και το σύστημα κόλησε τελείως.Οταν λέμε τελείως εννοούμε τελείως.Μονο με reset.Όταν δοκίμασα και με ένα dvd με divx πάλι τα ίδια. Μόλις συναντά κάπου δυσκολία στην ανάγνωση μουλαρώνει όλο το σύστημα και θέλει reset. Στο laptop μου (centrino 1,7 1 gb ram) που του έχω πετάξει τα μάτια υπάρχουν κολλήματα αλλά το σύστημα δεν παγώνει. Γενικά βλέπω μια δυσκολία στην επικοινωνία των τμημάτων του υπολογιστή. Βοηθάτε ρε παιδιά γιατί είναι καινούριος και είναι κρίμα τα λεφτά του να φύγει από το παράθυρο.
kostasplak1986 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 monos sou ton eftiakses i se kapoio magazi?
tsakonas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 kane ena formataki me afto... http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=175970
pananag Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 monos sou ton eftiakses i se kapoio magazi? Μόνος μου. Όσον αφορά το multiplier τρέχοντας το orthos ανέβηκε σε 7χ. Προφανώς ήταν σε idle mode και είχε πέσει. Τα timings της μνήμης με προβληματίζουν πάντως...
Mars_ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Καταρχας με 'γεια το pc.Εχουμε και λεμε: 1. 400 MHz πρεπει να σου βγαζει ,βλεπεις το double data rate που αναφερεται παντου με τις RAM.Για τα timings τωρα δες αν εχεις βαλει την σωστη ταση(στο site της supertalent) ή αν πρεπει να τα ρυθμισεις εσυ απο το bios. 2. Το βρηκες μονος σου ,πεφτει ο πολλαπλασιαστης μεχρι και 6 ,σε ολους τους C2D αν δεν κανω λαθος. 3. ,4. δεν γνωριζω/δεν απαντω ,κανε εναν εξορκισμο (θα το ματιασε κανενας Σαββατογεννημενος AMDακιας) :mrgreen:
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Ο πολλαπλασιαστης δεν παιζει!!! Απλα το Orthos λεει τον default. Δες με το CPU-Z. (εκτος αμα εχεις ενεργοποιημενη την ειδικη λειτουργια του) Για τις μνημες δωσε 2,0-2,2volt ταση και βαλτες εσυ στα σωστα timings από BIOS. Το 4 ειναι φυσιολογικο. Κι εμενα ετσι κανει οταν κολλαει από κακογραμμενα cd... και δεν ξεκολλαει μεχρι να το βγαλω ή μεχρι hard restart (απο το κουμπι).
pananag Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Ο πολλαπλασιαστης δεν παιζει!!! Απλα το Orthos λεει τον default. Δες με το CPU-Z.(εκτος αμα εχεις ενεργοποιημενη την ειδικη λειτουργια του) Για τις μνημες δωσε 2,0-2,2volt ταση και βαλτες εσυ στα σωστα timings από BIOS. Το 4 ειναι φυσιολογικο. Κι εμενα ετσι κανει οταν κολλαει από κακογραμμενα cd... και δεν ξεκολλαει μεχρι να το βγαλω ή μεχρι hard restart (απο το κουμπι). Έφτιαξα τα timings αλλά άφησα στο auto το memory voltage.Από που μπορώ να δω πόσο το έχει βάλει?Το cpu-z δεν λέει πουθενά. Όσο για τα κολλήματα,μου φαίνεται παράλογο κάθε φορά που κολάει από ένα DVD να χρειάζομαι reboot.Ακόμη και αν βγάλω το δισκάκι πάλι τα windows δεν ανταποκρίνονται.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 vdimm μπορεις να το δεις μεσα από το BIOS. (monitoring). Στο CPU-Z λεει τα timings, και εαν εχεις τα σωστα, τεσταρε τα και εαν δεν κολλαει εισαι οκ και με το στοκ ρευμα.
tsakonas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 siga na min xreiazontai ola afta gia ena mobo asus tou koutiou......kane ena format me ena swsto cd k meta ta ksanaleme an paramenei to provlima.(an paramenei .....allagi mobo)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Εαν εσυ θεωρεις οτι το ''ολα αυτα'' ειναι να παει στο BIOS και να δει/αλλαξει 2 πραγματακια, ενω το φορματ (+backup) ειναι πιο γρηγορο... τοτε δεν εχω τι αλλο να πω...
tsakonas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 den eipa gia ta dika sou alla gia ola mazi....exw perasei 100 mobo asus, pote den allaksa kati apto bios pera apto auto...einai profanes oti ta windows den katsane kala i polu apla i mobo einai elatwmatiki... edit: ti backup na kaneis se pc 2 imerwn?????
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 σωστος για το δευτερο. Μην σου φανει παραξενο να μην περινιουνται τα timings που λεει το SPD καθε dimmακίου... πολλά θελουν και βολτς, ενω αλλα απλα δεν περνιωνται από μονα τους.
tsakonas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 nai to katalavenw alla afta DEN einai logika se neo pc pou den exei faei overclocking....h ta winxp den katsan kala, i i mobo thelei RMA....i polu apla o filos den ta vale kala(alla an htan etsi den tha douleve kati ) aa kai isws telika ftene ta dimakia..i to cpu...den einai eukolo na vreis ti fteei...opote apto na skalizei to bios kai na to kapsei sto telos...as kanei ena formataki me ena KALO cdaki winxp me ola mesa integrated kai ta ksanaleme an exei problem....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Λολ!! Μαλλον εχεις ψιλοφοβηθει το overclocking! Δεν προκεται να καψει τπτ από το BIOS, και πατατα να κανει, εχει clear cmos. εμεις ειμαστε εδω. Αστον να δοκιμασει, και αμα δεν γινει αρχιζουνε τα φορματια...
parsifal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Οι πληροφορίες που βρίσκονται στο SPD τσιπάκι των μνημών αναφέρουν ως default timings τα πιο συντηρητικά 5-5-5-15, ώστε να είναι σίγουρο ότι με την default τάση των DDR2 θα εκκινούν νορμάλ σε όλα τα συστήματα. Είναι πρακτική που ακολουθούν και άλλοι κατασκευαστές μνημών στις performance σειρές προϊόντων τους. Αν θες να έχεις εγγυημένα σωστή λειτουργία σε 4-4-3-8@800MHz, θα πρέπει να ορίσεις χειροκίνητα την τάση στα 2.2V, όπως μπορείς να δεις και στο σχετικό pdf από το site της Supertalent...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.