yositosi Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2002 Poli swstos file woody!! gi'auto to logo iparxei to dynamat! San iliko den einai ixomonwtiko kath'auto alla aporofa tous trigmous twn sintonismwn metatrepontas tous se thermiki energeia (to poli 0.5C anevainei to case temperature). Epomenws glitwneis tous pollous "trigmous" pou prokaloun oi sintonismou case kai fans. Edw einai simantiko na simiwsoume oti megalo rolo paizei i poiotita tou Case. Diladi sto case mou pou einai marka me ekapses eida poli megaliteri diafora apo oti tha dei kapoios me ena kalo case to opoio einai pio stivaro kai ftiagmeno apo poio demena kai varia metala!! Auto pou skeftomai einai na ntisw to case apo eksw me ixomwnotiko studio (augo) paxous 1 me 1.5cm. Me auto ton tropo tha apofigw tin meiwsi tis rois tou aera (logw trivwn se mi leia epifaneia entos tou case). Apo tin alli... to thema aisthitikis den me polinoiazei. Auto pou skeftomai einai na ntisw to case cover.. Pisteuw oti den tha epireastei i thermokrasia tou CPU mias kai i roi tou aera apo mprosta pros ta pisw einai para poli kali gia na afisei perithwria na zestathei to metaliko case cover apo mesa. Episis... euelpistw na kopei arketa o thorivos twn fans. Kamia apopsi??? Ti lete.. tha doulepsei??
fwtonio Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2002 Αγαπητοί φίλοι, διάβασα με ενδιαφέρον τις απόψεις και έχω σας πω το εξής: ό,τι μόνωση και να βάλετε μέσα στο κουτί (εκτός απο αυτές που χρησιμοποιεί η ΝΑΣΑ για το διαστημικό λεωφορείο) μεγάλη διαφορά δεν θα καταλάβετε. Ο λόγος; Το ωφέλειμο πάχος του κουτιού είναι μικρό και τα αφρώδη μονωτικά (αυτά με τις ανωμαλίες) δεν προλαβαίνουν να διαθλάσουν τον ήχο σε διάφορες κατευθήνσεις. Από την άλλη οι απέναντι έδρες είναι παράλληλες πράγμα που επιδεινώνει το φαινόμενο των πολλαπλών ανακλάσεων (όπως ακριβώς ο ήχος ενισχύεται σε ένα παντελώς άδειο δωμάτιο). Ισώς πλάκες μολύβδου σε συνδιασμό με ένα άριστης ποιότητας ηχωμονωτικό να ελατώνουν στο υποφερτό την κατάσταση.<p>Προτείνω το εξής. Να κατασκευάσετε ένα κουτί με μή παράλληλες έδρες και μέσα σε αυτό να τοποθετήσετε το κουτι του υπολογιστή. Τα ανοίγματα για αέρα θα βρίσκονται και τα δύο στο πίσω μέρος της μίνι πυραμίδα σας και όχι στην ίδια ευθεία με τις πηγές του θορύβου. Πχ για την εισαγωγή του αέρα φτιάξτε έναν διπλό πάτο έτσι ώστε ο αέρας που απορροφάται απο το πίσω μέρος να φτάνει μέχρι μπροστά και να επιστρέφει πίσω, όπου θα εισέρχεται στο κάτω μέρος του case σας. Αντίστοιχα το ίδιο πράγμα στο πάνω μέρος για την απαγωγή του (υπέρ)θερμού αέρα απο το τροφοδοτικό. Η πρόσβαση στα CD , DVD .... μόνο με ανοιγόμενο σιρτάρι (όπως τα μινι μπάρ). Διαστάσεις: κάτω βάση 60 εκ. πάνω βάση 30 εκ. και ύψος ανάλογο με το case σας. Για το χρώμα δεν υπάρχει περιορισμός (το μαυρό πάντως εκπέμπει την θερμότητα περισσότερο από τα άλλα). Να σημειώσω οτι όλες οι εσωτερικές επιφάνειες πρέπει να είναι επενδυμένες με ηχομονωτικό και ειδικά οι αεραρωγοί σας. Το υπόλοιπο του χώρου ανάμεσα στα case και στην κατασκευή σας καλό ειναι να γεμίσει με μπετόν (πλάκα κάνω) αλλά μια παλιά μάλλινη και βαριά κουβέρτα (οπως αυτές του στρατού) θα έκανε καλή δουλειά....<p>Το σχέδιο ειναι θεωρητικό και δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη.<p>Πρός yositosi: με τόσους ανεμηστήρες στο εσωτερικό ενός μικρού χώρου δεν υφήσταται "ροή". Εχεις δημιουργήσει μικρούς τυφώνες που πρακτικά στέλνουν την θερμότητα από το ένα μέρος στο άλλο. Αν η θερμότητα που παράγεται εντός ειναι μεγαλήτερη από αυτήν που αποβάλλεται τότε η θερμοκρασια ανεβαίνει.....<p>Αυτά ειχα να πώ, φιλικά
GothicCrusader Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2002 efxaristw poly doc1k! Boithises poly! genika einai thread me poly endiaferon.<p>Egw loipon se anemistira gia tower mallon tha embistefthw ton silencer. Omws me ta alla ti ginetai? To dynamat den mou kathetai kala sto stomaxi. Arxika, to megalitero meros tou thoribou se emena einai to trofodotiko, opote oti kai na baleis sta toixwmata tou koutiou den tha allaxoun kai polla.<p>Piga pantws sto site www.checkmate.gr (poly kalo site btw), kai koitaxa tis psiktres gia epexergastes kai einai mallon oles arketa thoribwdeis, afou xekinane peripou apo 30db (polla den einai afta gia to theoritika athoribo pc?). Esy apo periergeia ti trofodotiko exeis kai ti psiktra ston epexergasti??
yositosi Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2002 1) File gothic crusader.. ta heatsink me fan twn 30db distixws thewrountai athoriva!!! To diko mou pianei ta 45-48db!!! 2) Makria apo to Checkmate... ipertimologoun oi pOOstides mexri kai 80% panw se sxesi me to ekswteriko!! 3) File fwtonio, ola auta pou les den ta eixa skeftei gia na eimai eilikrinis!!! Poli prwtotipi i idea peri piramidas!! Gia to thema twn strovilwn apo ta polla fans to eixa skeftei kai allaksan polles fores thesi mesa sto case mexri na vroun auti pou mou deixnei tin xamiloteri cpu thermokrasia!! 4) Apogoiteuomai giati polles fwnes mou lene oti to mono pou tha kataferw einai na petaksw pali ta leftakia mou!!!
Haros Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2002 Paidia epeidh diabasa olo ayto to post kai symfwna me thn mikrh empeiria moy se themata hxomonwshs exw na pw oti o monos tropos gia na miwthei o thorybos einai na ginei kati me ton fan toy trofodotikoy... Aytos pisteyw einai poy kanei ton pio poly thorybo... Epeidh to thema ths hxomonoshs me endiaferei kai emena para poly, kai epeidh arketes fores exw prospathish na kanw to pc moy na bgalei ton skasmo exw dwkimasei polles methodoys kai katelhxa sto symperasma pws hte me poly prospathia meiwnetai elaxista o thorybos hte pws meiwnetai men o thorybos alla anebainei h thermokrasia toy case kai ths cpu... Twra bebaia parakalw ton theo na ginei kati etsi wste to pc moy na mhn mmoygrizei... Mhpws einai kairos na xekinhsei h epixeirhsh "silent case"
FANIS Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2002 Πριν 3-4 χρόνια διάβασα σε προδιαγραφές εργαλαβικού υδραυλικών για δημόσιο κτήριο, για "ηχομονωτική βαφή των σωληνώσεων" και πλυντηρίων. Τι μπογιά είναι αυτή ? ξέρει κανείς ?
doc1000 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2002 Φίλε Gothic, αν ρωτάς για τη δική μου ψήκτρα εγώ έχω στον δικό μου XP1600+ τον Jetcool της Antec (για επεξεργ. μέχρι 1800+) Μπορεί να μην είναι πολύ ισχυρός (4500 στροφές), αλλά είναι αρκετά αθόρυβος (35 dba's αν θυμάμαι καλά.)Θερμοκρασίες που πιάνω είναι 44-49C αυτή την εποχή με χρήση μόνο του silencer στο κουτί. Σίγουρα με globalwin θα έπιανα λίγο καλύτερες θερμοκρασίες, αλλά θα μου έβγαζαν και τ' αυτιά πιστεύω... (όπως αν έβαζα και extra ανεμιστ. κουτιού)<p>Αν μπορείς να βρεις και πιο αθόρυβους για τον επεξεργ. σου OK αλλά κοίτα να είναι certified και για τον επεξεργαστή σου.<p>Όσο για το τροφοδοτικό μου είναι Antec 300W που είναι από τα πλέον αθόρυβα και ποιοτικά. Εμένα ήταν standard στο Antec κουτί μου, αλλά μπορείς να αγοράσεις ξεχωριστά κάποιο ποιοτικό τροφοδοτικό και απλά να ξεβιδώσεις εύκολα το παλιό σου. Από την checkmate πολύ ποιοτικά είναι και τα PC Power and cooling τροφοδοτ. (απ' αυτήν τη μάρκα είναι και ο silencer ανεμ.) <p>(Για Antec δες http://www.entercom.gr)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.