Προς το περιεχόμενο

Protaseis gia ixomonosi

yositosi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Loipon paides pira to Dynamat exthes kai akoma klaiw ta 16000 pou eskasa! To mono pou ekane itan na elatwsei ligo ton thorivo tou PC mou... Tha ithela na rwtisw an kserei kanenas an mporw na valw lepti feta "augo" (ixomonosi studio) mesa sto case. Kserete an tha anevei i thermokrasia katholou.. kai an nai poso peripou?? Episis, gnwrizei kanenas poso peripou kostizoun tetoia ilika?? Ap'oti fainetai liseis tou stil Dynamat kanoun mono gia meiwsi trigmwn... opote mias kai exw polla fans.. to ntavantouri sinexizei. Please... an kserei kanenas as voithisei... THA ME TRELANEI O THORIVOS (auto to Delta.. den paizetai!!)

Δημοσ.

Νομιζω οτι μπορεις αφοβα να βαλεις ηχομονωση μεσα στο κουτι σου αν βεβαια προσεξεις να μην καλυψεις τους διαφορους αεραγωγους που εχει εμπρος και πισω.Μονο που αντι του υλικου που εχεις υπ'οψην σου (του studio)θα σου προτεινα το

υλικο που βαζουν στα επαγγελματικα ηχεια απο μεσα.Δεν θυμαμαι δυστυχως το ονομα του αλλα ειναι μαυρο πορωδες σαν σφουγγαρι και το κολλας με βενζινοκολλα.Η επιφανεια του δεν ειναι επιπεδη αλλα κανει κι αυτη "βουναλακια".

Καλη Χρονια.

Δημοσ.

Αγγελάκη δίπλα από βενζινάδικο έχει ένα μαγαζί με υλικά ηχομόνωσης.Εγώ πήρα με 3χιλ 2τετ. μέτρα από το πιο λεπτό που είχε 1-1.5cm.Εκανε τεράστια διαφορά σε θόρυβο και ανέβασε 1-2 βαθμούς.Καλό είναι να βάλεις αθόρυβο ανεμιστήρα στο power supply,διαφορετικά δεν θα δεις μεγάλη διαφορά.

Τώρα το Delta δεν ξέρω αν θα το φιμώσει........

Δημοσ.

Μπραβο ρε παιδια που ασχοληθηκατε με αυτο το θεμα γιατι με βασανιζει και μενα που εχω 5 ανεμιστηρια να γυρνανε μεσα στο ρημαδι το case και να μου παιρνουν το κεφαλι ειδικα τη νυχτα.Εγω παλι ειχα ακολουθησει τη συμβουλη που εδινε ενα ξενο site που προτεινε το λαδωμα των ανεμιστηρων που υποτιθεται οτι θα σταματαγε τους θορυβους ξεκολλωντας το αυτοκολλητο στο κεντρο και ριχνοντας λαδι στον αξονα.Προσωπικη μου αποψη:Μην το δοκιμασετε!

Δεν θα χασετε φυσικα τιποτα εκτος απο χρονο και ξεβιδωματα αν και εχω υποψιες οτι αυτο εφταιγε για τη σταδιακη αχρηστευση (ακριβης) ψυκτρας που ειχα αγορασει και αυτυχως μου την ανταλλαξαν..Βεβαια οι αλλοι 7 ανεμιστηρες στους οποιους το εφαρμοσα δεν επαθαν τιποτα αλλα δεν μειωθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ ο θορυβος.Απο την αλλη λενε οτι οι ανεμηστηρες με ρουλεμαν θορυβουν περισσοτερο (ειναι ομως καλυτερες κατασκευες) αν και στην πραξη αν πληρωσεις υπαρχουν και αθορυβοι ρουλεμανατοι ανεμιστηρες(οπως η ψυκτρα που προανεφερα).Οσον αφορα την ηχομονωση αν αυτη εχει και θερμομονωτικες ιδιοτητες,που θα εχει, σιγουρα θα αυξανει την θερμοκρασια αρκετα.Δεν μπορω να ξερω ομως σε ποιο βαθμο θα ισχυει αυτο.Παιδια γραφτε κι αλλες ιδεες να ησυχασει το κεφαλακι μας!!!!!

Δημοσ.

Εγώ το είπα και το ξαναλέω ότι αν δεν βγάλετε τελείως (ή αντικαταστήσετε με 100% αθόρυβους)τους θορυβώδεις ανεμιστήρες κουτιού που έχετε, διαφορά δεν πρόκειται να δείτε!

Όσο ηχομονωτικό και να βάλετε τις γρίλιες του κουτιού (πίσω από τις οποίες βρίσκονται τα θορυβώδη σας τέρατα) δεν μπορείτε και δεν πρέπει να τις καλύψετε...<p>Επίσης δεν καταλαβαίνω τί νόημα έχει να κάνετε overclocking σ' έναν AMD πχ του 1GΗz (στα 1,2-1,3) για να surfάρετε -κυρίως- στο δίκτυο.

Δε λέω, αν κερδίζετε τόσα πια fps σε ένα game και δεν σας αρκεί ο AMD, το δέχομαι για λίγο to overclocking.

Για τις περισσότερες ασχολίες όμως αρκεί πιστεύω ένας non-overclocked σύγχρονος επεξεργαστής χωρίς πολλούς και θορυβώδεις ανεμιστήρες...<p>Εγώ με έναν AMD XP 1600+ (non overclocked) και έναν (μόνο) 100% αθόρυβο ανεμιστ κουτιού silencer έχω ένα απολύτως αθόρυβο σύστημα! wink.gif" border="0 smile.gif" border="0

Δημοσ.

Αλλαξε τον Delta με έναν Yztech ή Sunon με 26-21 CFM. Δεν νομίζω ότι θα καταφέρεις τίποτε με τα ηχομονωτικά. Εσχάτη λύση.Alfa Pal 8045 που παίρνει 80χ25 ανεμιστήρες, χωρίς μείωση της ψυκτικής ικανότητας. <p>Επίσης αλλαγή των ανεμιστήρων σου με άλλους πιό ήσυχους. Στην Ελλάδα υπάρχουν οι Papst που είναι πολύ αξιόπιστοι και έχουν ευρεία γκάμα cfm και db

Δημοσ.

Na'stai kala re paides gia tis gnwmes kai ton xrono sas.

Twra epi tou thematos.. file Alfa457.. o Alpha heatsink den mpainei sto Soltek frown.gif" border="0 (i moni malakia tou mobo mou!)

Episis auto pou mou lete gia agora athorivwn fans eina praktika dwro adwro... mias kai oi athorivoi den einai tipota eksairetikes kataskeues alla apla exoun pio liga CFM... opote tha anevoun oi thermokrasies mou!! Epomenws tha mporousa kalista na aferesw merikous apo tous anemistires pou foraw kai na petixw aneksoda mia ikanopiitiki meiwsi tou thorivou (se sinolo exw 10 fans na kopanane). Episis file Alfa.. ta fans pou proteineis einai tromaktika adinama gia to CPU mou!!

File shumi_m, les oti anevike 1 me 2C i thermokrasia, ennoeis i thermokrasia tou case i tou CPU?? Episis, gemises olo to case sou me to ixomonotiko?? Emena den me endiaferei na to kanw na vgalei to skasmo tou.. alla na ginei ipofertos o thorivos!!

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by alfa457:

<strong>Αλλαξε τον Delta με έναν Yztech ή Sunon με 26-21 CFM. Δεν νομίζω ότι θα καταφέρεις τίποτε με τα ηχομονωτικά. Εσχάτη λύση.Alfa Pal 8045 που παίρνει 80χ25 ανεμιστήρες, χωρίς μείωση της ψυκτικής ικανότητας. <p>Επίσης αλλαγή των ανεμιστήρων σου με άλλους πιό ήσυχους. Στην Ελλάδα υπάρχουν οι Papst που είναι πολύ αξιόπιστοι και έχουν ευρεία γκάμα cfm και db</strong><hr></blockquote><p>mporeis na mou peis pou tha vrw papst stin ellada? kathws kai alpha? se euxaristw prokatavolika.

Δημοσ.

TonyMontana

http://www.assimacopoulos.gr/ Για papst.

Για Alpha Pal 8045 δεν έχω βρει τίποτε στην Ελλάδα. Προς το παρόν μόνο από Αγγλία. Αν κάποιος ξέρει τίποτε σχετικό για Ελλάδα, παρακαλώ να το πει.<p>Φίλε Yositoshi, καλοί οι 10 ανεμιστήρες, αλλά ελπίζω να έχεις αξιολογήσει καλά την χρησιμότητά τους όσον αφορά την ροή του αέρα. Ναι όλοι αυτοί που σου προτείνουμε έχουν λιγότερες στροφές και λιγότερα cfm, αλλά αν αυξηθεί η θερμοκρασία σου στους 60 βαθμούς δεν θα έχεις πρόβλημα. Θα έχεις όμως οικονομία στις ... ωτασπίδες ! Είχα το καλοκαίρι που μας πέρασε γύρω στους 65 κελσίου αν θυμάμαι καλά.

Τα πράγματα όμως είναι 1 και 1 κάνουν 2. Δεν υπάρχει θαυματουργός τρόπος να έχεις overclock + χαμηλή θερμοκρασία + αθόρυβη λειτουργία + ότι heatshink θέλεις για ψύξη. Κάπου θα πρέπει να κάνεις υποχώρηση. Η στα Ghz ή στους βαθμούς κελσίου ή στον θόρυβο ή στην επιλογή της ψύκτρας. Αυτή είναι η άποψη που έχω σχηματίσει μέχρι τώρα και φυσικά αν υπάρχει κάτι που την ανατρέπει είμαι ο πρώτος που θα το ακολουθήσω. Ολοι τα ίδια πάνω κάτω προβλήματα έχουμε.<p>Σωτήρης

Δημοσ.

α ρε γιοσι...

οπος σου ειχα πει, εχω ενα ανεμιστηρα στην καρτα ειχου, ενα στην vga ενα στο north bridge ενα στο cpu (προτοτυπε εε??? tongue.gif" border="0 ) ενα να βαζει αερα στο cpu, ενα να βγαζει το ζεστο αερα και τεσσερα στα δυο κενα 5'15 (ψυχτρες δισκου) και ο θορυβος ειναι πολυ χαμηλοτερος απο τα παλια....

βαλε τον ανεμιστηρα στα 5v, και ακομι και με 1@1260 το ειχα χωρις κανενα προβλημα. Τωρα να σου πω, το πολυ το oc τι να το κανεις? εμενα τα 1000 μια χαρα μου ειναι, το oc τοχο ετσι να λεω οτι εκανα και γω ενα oc σε athlon.....

Δημοσ.

Paides chill out!! File alfa457 katanow ti les.. kai simfwnw 100% mazi sou!! Apla tin psanxw ligo mpas kai katevasoume kamia idea oloi mazi! Twra gia ta fans... den ta exw gia efe!! Pio sigekrimena exw 2 Cooltium 80x80 gia eisagwgi mprosta sto case, gia na anevainei i roi sto CPU evgala ton disko kai ton evala se mia 5.25" thira opote anagastika pira ena set tis evercool gia psiksi diskou me 2 fans 40x40x25 gia tin psiksi tou Maxtor. Episis gia na min exw kontres stin roi... ta IDE ribbons piran podi kai evala rounded cables. Mexri edw exoume 4 fans. Ena akoma einai tis Soltek panw sto KT-266A. Ena akoma einai to Delta epanw stin Fop38. Opote to athroisma einai 6!! Gia na vgainei o aeras apo to case exw ena fan sto pisw meros sto ipsos tou CPU(60x60x15 stis 4800Rpm parmenos apo ena WBK68). Episis, to PSU mou exei ena fan 80x80 sto pisw meros kai allo ena 80x80 panw apo to CPU gia na travaei ton zesto aera apo ton Athlon. Telos o dekatos einai enas 60x60x25 fan apo ena palio h/s tis Evercool.. prosarmosmenos stin Geforce2 Pro etsi wste na sikwnei o/c! Ap'oti vlepeis i kikloforia tou aera einai para poli kali mesa sto case mias kai den exw antithetes i sigrouomenes roes se kanena simeio. Episis.. ap'oti vlepeis kathodigw ton aera ekei pou prepei xwris na pigainei askopos o aeras kanenos fan! To thema einai oti me tis endeikseis tou mobo mou... o Athlon mou den douleuei stathera me temp panw apo 55C... Auti ti stigmi full load temp exw 47C kai to poli pianei tous 49C ama to dwmatio vrazei(exoume idrokefalous stin oikodomi kai to kalorifer varaei telikes!!). Apla psaxnw tropo na kanw to PC na ginei ipoferto! Epomenws... pros theou den exw pseudaisthiseis oti mporei na ginei poli athorivo!!

Δημοσ.

po po ti ginetai re paidia ti diavazw!!! 7 anemistires, 10 , 12!!! ti noumera einai afta!!! egw exw apla 4 anemistires kai den lene na swpasoun...<p>Den exw asxolithei kai katholou me overclock stous (neous?) epexergastes oute kai me ton thoribo opote den mboresa na parakolouthisw ola afta pou lete, alla epeidi me endiaferei poly to thema tou thoribou tha parakalousa opoios yparxei apo esas sxetikos na mou kanei merikes diefkriniseis:/<p>Arxika to dynamat ti einai? Ti einai to delta? Ti einai to cfm? katevasa to excel file apo to site tou asimakopoulou, polles texnikes plirofories alla kapou xathika. "yztech", "sunon", "silencer" einai markes etsi? Einai diathesimes stin ellada omws?<p>Egw ti na pw pantws re paidia! Tha simfwnisw me ton doc, nomizw oti gia na perioriseis to thoribo prepei anagkastika na perioriseis tous anemistires oso to dynato, kai na tous antikatastiseis me athoribous. 4 anemistires exw mono kai o thoribos einai enoxlitikos (1 sto case, 1 sto cpu, 1 stin vga kai 1 sto trofodotiko). Otan akous 10 meta ti na peis! Ontws pistevw oti o monos tropos na min kanoun katholou(?) thoribo einai na ta allaxw me athoriba, kai fisika milame gia afta pou einai diathesima stin ellada. Oraia, ta pairnw ta anemistirakia stin plati kai paw na ta allaxw, pou paw? Opou exw rwtisei mou lene oti den exoun idea...opote fantazomai oti prepei na paw se kapoio exidikevmeno magazi kai oxi sxetiko me h/y.<p>Exete na proteinete loipon kapoio sygkekrimeno magazi pou tha exei athoribous anemistires gia na tous allaxw? Se sxesi me to trofodotiko twra, prepei anagkastika na bgalw ton anemistira kai na ton paw sto magazi gia na doun ti prepei na mou dwsoun h yparxoun kapoies dedomenes diastaseis gia tetoious anemistires? Antistoixa to idio tha prepei na kanw me tous anemistires sto case kai stin vga?<p>panta mathenoume.. ti na kanoume..

Δημοσ.

Φίλε Gothic,

Το dynamat είναι ένα υλικό ηχομόνωσης (6 φύλλα)που το κολλάς στο εσωτερικό του κουτιού και μειώνει λίγο το θόρυβο που προέρχεται κυρίως από το βάθος του κουτιού (πχ ανεμιστ επεξεργ) και όχι από τους ανεμιστήρες κουτιού που βρίσκονται κοντά στις γρίλλιες εξαερισμού, οι οποίες δεν πρέπει να καλυφθούν.

Θα το βρεις στην checkmate στην Ελλάδα (http://www.checkmate.gr) όπως και τους αθόρυβους ανεμιστήρες "silencer" που ανέφερα. Μπορείς επίσης να πάρεις απ' εκεί κάτι ειδικές ανιστασούλες (350δρχ) με τις οποίες μειώνεις τις στροφές των ανεμιστήρων που ήδη έχεις και φυσικά το θόρυβό τους.

Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις και κάποιον απ' τις άλλες μάρκες που προαναφέρθηκαν (sunon klp)

Delta είναι μάρκα από ανεμιστ για επεξεργ (πολύ αποτελεσμ. αλλά και θορυβώδεις!)

Τα ανεμιστηράκια κουτιού είναι των 80mm και δε θα έχεις πρόβλημα πιστεύω να το αλλάξεις και μόνος σου, αφού ένα απλό ξεβίσωμα χρειάζεται.

Τον ανεμιστήρα του τροφοδοτ δεν θα τον αλλάξεις, εκτός αν αλλάξεις όλο το τροφοδοτικό με κάποιο ποιοτικότερο και πιο αθόρυβο. smile.gif" border="0

Εγώ έχω ίδιο αριθμό ανεμιστ. με σένα (1 μόνο κουτιού) και το σύστημα είναι εντελώς αθόρυβο με τον silencer που ανέφερα πριν (κοστίζει βέβαια 8χιλιάρικα...)

Δημοσ.

oraies oi taxitites paidia alla distixos exoume problima thermokrasias... Loipon epeidi exo asxolithei me monoseis ixeion ta ilika pou xrisoimopoiountai gia tin ixomonosi distixos einai thermomonotika dil. pos mporeis na monoseis ena kouti h/y eno entometajei prepei na yparxoyn tripes gia na pernaei o aeras... opote monoseis me ilika Qyalobambaka petrombambaka apokleiontai... Diabasa ta parapano post kai eida ARKETA pollous anemistires gia tin ciji tou CPU kaneis omos den anefere to problima tou sintonismou apo ton anemistira sto kouti. 1 anemistiras 2 to poli 3 einai ypofertoi alla meta apo ekei kai pera eidika to bradi me tin isixia se zalizoun. Mia apoji teleiws eleini kremaste tous anemistires min tous stirijete....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...