Προς το περιεχόμενο

Οθονη 17"crt σε τηλεόραση

chekenout

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παίδες θα ήθελα να ρωτήσω πως να μετατρέψω μια οθόνη 17"crt , που δε τη χρησιμοποιώ πια , σε τηλεόραση.Δε θα βρίσκεται κοντά στο PC αλλα σε ένα αλλο δωμάτιο.Τι ακριβώς πρέπει να αγοράσω και πόσο θα κοστίσει??Αξιζει να γίνει??

Δημοσ.

θα χρειαστεις κατι σαν αυτο...http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=29&product=735116

το εχω σε μια 17αρα samsung crt και απο εικονα απλα σκιζει!

και συνδεεις πανω οτι θελεις dvd player,ps,x-box...

Δημοσ.

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός οτι δεν θα έχει ήχο, αν δεν προσθέσεις ηχεία ή ακουστικά, φυσικά και αξίζει. Αυτό που θα χρειαστείς είναι, ή κάποιο video, μιας και όλα έχουν ενσωματωμένο δέκτη, και κάποιον αντάπτορα απο scart σε d-sub και έξοδο ήχου. Στην έξοδο ήχου θα συνδέσεις μικρά ηχεία ή ακουστικά. Στην D-Sub θα συνδέσεις την οθόνη σου. Η άλλη περίπτωση είναι να αγοράσεις κάτι σαν και αυτό. Η αυτό. Η πρώτη επιλογή είναι ίσως πιο οικονομική, αλλά αν δεν θέλεις να εγκλωβίσεις το video στο ρόλο του τηλεοπτικού δέκτη, ένα ανεξάρτητο tv-tuner είναι μονόδρομος.

Δημοσ.

Πολυ ωραια η ιδεα σου Powerline. ήξερα για τις standalone κάρτες αλλα αυτό με το βίντεο ειναι μια λύση όντως οικονομική και επειδή έχω ήδη μια κάρτα τηλεόρασης στο Η/Υ (εσωτερική) να μην αγόραζα και άλλη μια , μιας και δεν το θέλω για πάντα αυτό το πράγμα.Που θα βρώ όμως αυτο το καλώδιο scart σε d-sub ??

Δημοσ.

Υπάρχει αυτό, αλλά είναι πολύ ακριβό. Κοιτάω και αλλού και θα ενημερώσω σχετικά. checkenout, το καλώδιο που πρότεινες δεν έχει ήχο, οπότε χρειάζεται και περαιτέρω μετατροπείς.

• Moderators
Δημοσ.

Μα καλα τι λετε??? Βαλε αυτο το boxάκι (από πλαισιο, το εχω κι εγω), συνδεεις ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ την οθονη υπολογιστη πανω του, εχει d-sub θυρα! Και εχει ξεχωριστο για ηχο! Απλο βυσμα για ακουστικα/ηχεια εχει για τον ηχο!!!

Δημοσ.

@GeorgeMan. Το θέμα είναι αν υπάρχει οικονομικότερη λύση, απο κάποιο standalone tv-tuner.

@chekenout δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν βρήκα κάτι οικονομικότερο, ούτε στην Ελλάδα, ούτε και σε e-shop εντός της Ε.Ε. Υπάρχουν σίγουρα πάντως, αν και ίσως να βρείς σε τιμές κοντά στα 50 ευρώ, γιατί χρησιμοποιούνται και για σύνδεση συσκευών με HD τηλεοράσεις ή projectors, που δεν έχουν scart ή rca συνδέσεις. Θα ρωτήσω αύριο και σε κάποια μαγαζιά κοντά μου και θα σου στείλω pm αν βρώ κάτι.

Δημοσ.

Powerline εψαξα και γω λιγακι χτες αλλά δε βρήκα ουτε και γώ κατι οικονομικό...πάντως αν η τιμή του καλωδίου ειναι γύρω στα 50 ευρα πιστεύω πως τελικά αξίζει η standalone TV Tuner. Αν βρείς πάντως κατι ποσταρε...το!Thanks!

Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ οτι τελικά η διαφορά είναι όχι τόσο μεγάλη, για να αποφύγεις την standalone. Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, δεν βρήκα κάτι που να σε βοηθά. Καλώδια φθηνότερα ή και κατά παραγγελιά, μπορεί να βρείς, αλλά τα περισσότερα δεν έχουν υποστήριξη για εξοδο ήχου. Το να δώσεις πάλι 50 για καλώδιο ενώ με 70 αγοράζεις ανεξάρτητο δέκτη, σε στέλνει στη standalone. Μόνη σου ελπίδα είναι, αν είσαι σε θέςση να ακατέβεις στο κέντρο, να κοιτάξεις άν υπάρχει κάτι στα μαγαζιά με ηλεκτρονικά εξαρτήματα, γύρω απο την Κάνιγγος. Αν δε βρείς κάτι σε καλή τιμή και που να ταιριάζει, δεν θα βρείς καθόλου στην Ελλάδα. Είναι θέμα χρημάτων ή και χρόνου.

Εγώ πάντως θα έπαιρνα την standalone. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί τελικά να τη χρησιμοποιήσεις, αν ποτέ αγοράσεις κανένα μεγαλύτερο TFT monitor και θελήσεις να κάνεις το παλιό οθονη για DVD ή παιχνιδομηχανή. Εκεί πλέον θα σου είναι απαραίτητη.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολυ Powerline για το ψάξιμο , εστω και καθυστερημένα σου απάντησα αλλα είχα μερες να μπω!και εγώ δε βρήκα τπτ! Οπότε με βλέπω για τη standalone...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...