MikeG Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα & σας ζητώ ταπεινά τη βοήθεια σας. Έχω μια tft Sony οθόνη.Όταν ξενικάω το pc τις περισσότερες φορές η οθόνη δείχνει απλά πολύχρομες γραμμές από τη πρώτη στιγμή,πριν καν μπει στα windows.Ελάχιστες πάλι φορές η οθόνη δείχνει κανονικά το πολύ για 5 λεπτά.Το πρόβλημα αυτό το είχε εμφανήσει από τη προηγούμενη εβδομάδα αλλά με ένα restart έφτιαχνε το πράγμα.Από χθες δε φτιάχνει με τίποτα. Πήγα την οθόνη και τη σύνδεσα στο pc ενός φίλου και ήταν ok. Τι να φταίει ρε παιδιά?Χθες άνοιξα το κουτί και το καθάρισα από σκόνες και σχετικά. Για βοηθήστε παρακαλώ.. Ευχαριστώ
nik7 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 κακή επαφή της κάρτας γραφικών... βγάλτην και ξαναβάλτην... ή κούνα την λίγο...
MikeG Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 κακή επαφή της κάρτας γραφικών... βγάλτην και ξαναβάλτην... ή κούνα την λίγο... Το δοκίμασα & αυτό αλλά ας ξαναπροσπαθήσω.. Κάποια άλλη σκέψη..?
Powerline Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δοκίμασε αρχικά να αλλάξεις το καλώδιο απο την κάρτα γραφικών προς την οθόνη. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα και η κάρτα σου έχει έξοδο DVI μαζί με τη D-Sub (ή το ανάποδο, ανάλογα ποια χρησιμοποιείς) πάρε ένα μετατροπέα απο DVI σε D-Sub (ή το ανάποδο και πάλι) και κάνε τη σύνδεση απο την άλλη έξοδο της κάρτας. Αν δεν πιάσει τίποτα απο όλα αυτά, βγάλε τους drivers και ξανπέρνα τους. Αν και πάλι δεν κάνει τίποτα, άλλαξε κάρτα γραφικών.
MikeG Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Την κάρτα γραφικών την έβγαλα και τη ξαναέβαλα και πάλι τίποτα.Το καλώδιο το τσέκαρα και είναι οκ,αφού με αυτό σύνδεσα την οθόνη στο άλλο pc.Να πω ότι η οθόνη έχει 2 καλώδια που συνδέονται με τη κάρτα γραφικών,το dvi και το άλλο.Μέχρι τώρα τα είχα και τα 2 συνδεδεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες σύνδεσης της οθόνης.Δοκίμασα και να έχω συνδεδεμένο το ένα καλώδιο μόνο, αλλά τίποτα.Επίσης να πω ότι στο άλλο Pc ποθ τη σύνδεσα τη σύνδεσα μόνο με το ένα καλώδιο (όχι το DVI). So...?
Arv@s Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Κοίταξε αν μπορεις να δοκιμασείς με αλλο καλωδιο να συνδεσεις την οθονη σου,αν βγαινει βεβαια...Αλλιως δεν θελω να σε στεναχωρισω αλλα εχεις προβλημα με την καρτα γραφικων σου!
kostassid Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δοκιμασε με αλλη καρτα γραφικων και δες... Επισης αν εχεις κοντα καρτα γραφικων και ηχου (σε κοντινα slots δηλαδη) αλλαξε θεση στην καρτα ηχου γιατι εχει μεγαλο ηλεκτρομαγνητικο πεδιο και μπορει να εππηρεαζει, βαλε και πιο καινουριους drivers αν θες...
MikeG Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Κοίταξε αν μπορεις να δοκιμασείς με αλλο καλωδιο να συνδεσεις την οθονη σου,αν βγαινει βεβαια...Αλλιως δεν θελω να σε στεναχωρισω αλλα εχεις προβλημα με την καρτα γραφικων σου! Το καλώδιο πρέπει να είναι οκ,αφού με αυτό τη σύνδεσα στο άλλο pc και δούλευε μια χαρά.
Powerline Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Όταν λες οτι συνέδεσες μόνο το ένα, ποιό εννοείς; το παραδοσιακό που έχουν οι κάρτες απο καταβολής (D-Sub) ή το DVI; Δοκίμασε το κάθε ένα μόνο του, αρχικά. Σε περόμοιο πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε πριν καιρίο, αποδείχτηκε οτι είχε βραχυκυκλώσει κάπου το βύσμα εξόδου της κάρτας γραφικών. Κοίταξε και το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών, όταν αυτή δουλεύει, μήπς χάνει στροφές και δημιουργεί υπερθέρμανση.
MikeG Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Όταν λες οτι συνέδεσες μόνο το ένα, ποιό εννοείς; το παραδοσιακό που έχουν οι κάρτες απο καταβολής (D-Sub) ή το DVI; Δοκίμασε το κάθε ένα μόνο του, αρχικά. Σε περόμοιο πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε πριν καιρίο, αποδείχτηκε οτι είχε βραχυκυκλώσει κάπου το βύσμα εξόδου της κάρτας γραφικών. Κοίταξε και το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών, όταν αυτή δουλεύει, μήπς χάνει στροφές και δημιουργεί υπερθέρμανση. Στο άλλο pc σύνδεσα το "παραδοσιακό" (D-SUb).Στο δικό μου έχω δοκιμάσει με το καθένα ξεχωριστά αλλά τίποτα.Πως έλυσες το πρόβλημα του βραχυκυκλώματος γιατί κάτι τέτοιο υποψιάζομαι ότι ίσως έχει συμβεί από τις χρωματιστές γραμμές που δείχει η οθόνη.
MikeG Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Η κάρτα γραφικών είναι η ATI RADEON 9200SE 128 MB TV-OUT. Ν βοηθάει σε τίποτα
Powerline Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Συνέδεσα την οθόνη με το DVI και το μετατροπέα. Σε εμένα είχε βραχυκυκλώσει μόνο η D-Sub έξοδος. Βασικά το πρόβλημα δεν λύθηκε, απλά μετατέθηκε μέχρι την αλλαγή της κάρτας, που ούτως ή άλλως θα γινόταν. Απο τη στιγμή που λές όμως οτι άρχισε να συμβαίνει πιο συχνά, δες και το ανεμιστηράκι, αν έχει πάνω η κάρτα. Κάνε και αυτό που σου είπε ο kostassid, όποια κάρτα και αν έχεις, αν είναι κολλητά στην κάρτα γραφικών.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Η 9200SE δεν εχει ανεμιστηράκι πανω (εκτος αν υπηρχε και εκδοση για ανεμιστηρι, που δεν το νομιζω χιχι). Αλλαξε καρτα γραφικων. Οποια και να παρεις, θα ειναι σαφεστατα καλυτερη από αυτη.
MikeG Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Η 9200SE δεν εχει ανεμιστηράκι πανω (εκτος αν υπηρχε και εκδοση για ανεμιστηρι, που δεν το νομιζω χιχι).Αλλαξε καρτα γραφικων. Οποια και να παρεις, θα ειναι σαφεστατα καλυτερη από αυτη. Σωστά,δεν έχει ανεμιστηράκι πάνω.Όμως να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά.Αφού έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών πως τότε ξεκινάει το pc?Από τα λίγα που ξέρω αν η κάρτα γραφικών έχει πρόβλημα δεν ξεκινάει το μηχάνημα.
Powerline Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Η κάρτα γραφικών είναι απο τα απαραίτητα υποσυστήματα για τη λειτουργία του υπολογιστή. Όταν το ΒIOS δεν μπορεί να εκκινήσει τη βασική λειτουργεία της κάρτας το σύστημα μένει νεκρό και χτυπά το σχετικό beep code. Αν όμως η κάρτα υποφέρει απο μαγνητική παρεμβολή, ή η ψύξη της δεν είναι πλέον επαρκής (στη δική σου περίπτωση ίσως έχει χάσει τις ιδιότητές της η θερμοαγώγιμη πάστα κάτω απο την ψύκτρα), μπορεί να εκκινήσει κανονικά στο BIOS, αλλά να μην λειτουργήσει ομαλά όταν το φορτίο που πρέπει να σηκώσει αυξάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.