dhmak Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Το τροφοδοτικό μου, δέν είναι κανα επώνυμο αλλα η μητρική μου ASUS P5B δέν πιστέυω να "παίζει" το Voltage του επεξεργαστή.
activex Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 katarxin den einai anisixitiko tipota opos eipame kai prin. edw allos kani overclock kai anebazi kai to volt sta ypsi...
tolis_01 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Πάντα παίζει λίγο το voltage. Και οι θερμοκρασίες μια χαρά μου φαίνονται. Εγώ με τον 6300 έχω 40-45 (αν και τον έχω ανεβάσει λίγο -χωρίς όμως να δώσω παραπάνω ρεύμα-).
sotos65 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Φίλε dhmak λίγο αυξημένες βλέπω τις θερμοκρασίες σου, ειδικά αν παρατηρήσουμε στις φωτό ότι είναι ενεργοποιημένο το EIST (enhanced speedstep) και ο επεξεργαστής τρέχει στα 1203ΜHz αντί των 1800ΜHz που είναι η συχνότητα λειτουργίας του Ε4300. Για αντίθεση δες την παρακάτω φωτό, από τον δικό μου Ε4300 (τον πήρα μόλις χθες), πάνω σε μία πολύ φτηνή asrock 4coredual-vsta, με μνήμες DDR στα 333ΜHz. Του έχω κάνει και overclock στα 2700ΜHz και παρόλα αυτά η θερμοκρασία κρατιέται πολύ χαμηλά. Μήπως δεν πατάει καλά η ψύκτρα; Ίσως να μην έχει κουμπώσει σωστά στη μητρική (απ' ό,τι παρατήρησα χθες που την έβαλα, θέλει λίγο προσοχή στην τοποθέτηση, αλλιώς δεν μπαίνει σωστά).
dhmak Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Ευχαριστώ παιδιά για την καθησύχασι (Ε όχι ρε sotos65, ούτε ο Athlon 64 3000+ (που τον έχω, τώρα σε άλλο σύστημα) δέν είναι τόσο κρύος (γύρω στους 38 βαθμούς) και με τόσο χαμηλές στροφές ανεμηστήρα. Κάτι έχεις κάνει, ή το κουτί σου το έχεις τίγκα στους ανεμηστήρες (έγω δέν έχω κανέναν, μόνο του επεξεργαστή) ή έχεις υδρόψυξη, δέν μπορώ να φανταστώ τίποτε άλλο. (η δικιά μου η μνήμη είναι 1gb ddr2 5300, πρέπει να παίζει και αυτό το ρόλο του))
Strategos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 1.225V-1.325V. Toso eida sto eshop sigoura to 1.36 volt einai kala? giati panda mesa sta windows prepei na sou dixnei kai ligotera apo ta pragmatika, gia pane kai des poso vcore leei stin cpu oti dineis.. Isws na thelei ligotero.
sotos65 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 @dhmak Έναν ανεμιστήρα έχω βρε! Είχε και δεύτερο το κουτί (μπροστά) αλλά δεν είχε θέση η μητρική να τον συνδέσω (πήρε τη θέση του το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών, ένα zalman), και τίποτε άλλο δεν υπάρχει! Πριν στο ίδιο κουτί υπήρχε ένας Athlon XP 2800+, και οι θερμοκρασίες ήταν πολύ μεγαλύτερες, δεν ξέρω τι σόι κατασκευή είναι αυτός ο c2d και μένουν τόσο χαμηλά. Η ψύκτρα του είναι η μαμίσια. Δεν έχω κάνει τίποτα, το ορκίζομαι!
@topos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Κατι μου λεει πως ο αισθητηρας δεν διαβαζει καθολου μα καθολου καλα τις θερμοκρασιες της cpu...
sotos65 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δεν ξέρω, μπορεί κι αυτό, πάντως οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές έτσι κι αλλιώς μέσα στο κουτί...
@topos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 +900 mhz και 31.5 c δεν παιζει στην καμια...Εκτος και εαν μιλαμε για υδροψυξη/peltier
tolis_01 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Όντως τα 31,5 είναι πολύ λίγα. Είχα διαβάσει πάντως πως μερικοι core2duo είχαν βγει με ελάχιστα στραβό το "καπάκι" (δεν ξέρω πως λέγεται) πάνω απ' τον πυρήνα (χωρις να θεωρουνται όμως ελαττωματικοί) και γι' αυτό ανεβάζουν λίγο παραπάνω θερμοκρασία απ' τους άλλους. Δεν θυμάμαι που ακριβώς το διαβασα, ήταν πάντως κάπου στο φόρουμ του thelab.gr.
sotos65 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Ένα πολύ ενδιαφέρον topic με θέμα τις θερμοκρασίες των core 2 duo (με αρκετές λεπτομέρειες). Χρησιμοποιούν και δύο προγραμματάκια, το Intel Thermal Analysis Tool (TAT), που όμως αναφέρουν ότι για τους 4300 έχει αναξιόπιστες ενδείξεις (έως και 15° παραπάνω από το κανονικό) και το Core Temp που θεωρείται πιο αξιόπιστο για τους συγκεκριμένους επεξεργαστές. http://forumz.tomshardware.com/hardware/Core-Duo-Temperature-Guide-ftopict221745.html Το συγκεκριμένο προγραμματάκι, μου δείχνει τα παρακάτω: Χωρίς κανένα φορτίο ο επεξεργαστής, Με 100% φορτίο και στα δύο cores από το ΤΑΤ (στο τόπικ αναφέρεται ότι είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον επεξεργαστή το συγκεκριμένο τεστ). Η μέτρηση πάλι με το Core Temp (ταυτόχρονα φαίνονται και οι υπερβολικές θερμοκρασίες που δείχνει το TAT). Τέλος, ίσως τώρα να φαίνεται καλύτερα (με συγκρίσιμα αποτελέσματα, όπως αυτά που αναφέρονται εκεί), αλλά πάντως επαναλαμβάνω ότι η ψύκτρα είναι η μαμίσια...
@topos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Τωρα ενισχυοντε ακομα περισσοτερο οι υποψιες μου...Διακυμανση 46 βαθμους????? Τι μητρικη εχεις?
sotos65 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Asrock 4coredual-vsta! Την πήρα για να μην χαραμίσω τις μνήμες που είχα ήδη, και την κάρτα γραφικών σε agp. Και να μην ξοδέψω και 550-600? για αναβάθμιση βέβαια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.